***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (29)
Raspunsuri - Pagina 15

andradap spune:
AM revenit!!! Cred ca ati muri de ras daca m-ati vedea... am venit direct la calculator... cu apa siroind pe mine cu un prosop infasurat... si cu unul pe cap , dar trebuie sa va transmit urmatorul mesaj... cu explicatii, rectificari si SCUZE DE RIGOARE...
Revin imediat cu mesajul... Acum il scriu
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada 27+ cu
Antonio

pauly spune:
dianalaura si eu am pus cartofi la fiert...ca mi-ai facut o pofta teribila.
elteka multumim ptr reteta...maine o incerc si eu, ca azi pap salata orientala.
nici eu na mai fac baie de cand sunt graviduta....ma multumesc doar cu dus, dar dupa ce se naste fetita am sa ma rasfat din nou cu jacuzzi cu spuma.23+
Riana Alessya

andradap spune:
CITEZ din cartea "OBSTETRICA" a prof. Virgil Ancar si Ghe. Bacalbasa (din care am citit eu cat am stat in cada ):
Modificarile organismului uman in timpul sarcinii:
1.) Aparatul cardio-vascular:
-aparitia circulatiei utero-placentare cu un debit aproximativ de 500-600 ml/min;
-cordul (mamei) se orizontalizeaza si prezinta un grad de sinistrorotatie;
-se constata o uasoara hipertrofie (adik marire) a cordului + sufluri sistolice pulmonare si apicale;
-Frecventa cordului (adik pulsul) creste de la 65-70 batai / minute la 85-90 batai / minut;
-debitul cardiac creste cu 35-45 %;
-TENSIUNEA ARTERIALA ramane in genereal NEMODIFICATA cu o usoara SCADERE in cursul celui de-al doilea trimestru;
-Presiunea venoasa se modifica in 1/2 inferioara a corpului, crescand de la 9 cm H2O la 24 cm H2O (e ca la coloana mercur... numai ca e vb de coloana APA ) , ceea ce favorizeaza aparitia de varice si hemoroizi;
-solicitarea MAXIMA a aparatului cardio-vascular se produce in sapt. 32-36 de sarcina;
Momentele critice () sunt reprez. de:
*TRAVALIU -contractia uterina creste intoarcerea venoasa cu 10-15% si tensiunea arteriala cu 10-30 mm Hg. La aceasta se adauga DUREREA si FRICA
*DELIVRENTA -creste intoarcerea venoasa cu 20-25%
2.) Modificari hematologice:
-Volemia creste cu 40-45 % fata de valorile din afara starii de gestatie;
-Elementele figurate cresc cu 10-15 % . Se produce astfel o anemie RELATIVA datorita hemodilutiei de sarcina;
-Valorile normale ale Hbin sarcina sunt de 11 g % iar Hematocrit de 33 %;
-Vascozitatea scade de la 4,6 la 4,2;
-VSH este crescuta in special in trimestrul III (valori normale: 45-50 mm/ora). ==> DECI MEA CULPA... ca nu am stiut...
Leucocitoza este de aproximativ 10.000/mm 3;
3.) Modificari ale echilibrului fluido-coagulant:
-se constata o crestere a coagulabilitatii sangvine incepand din trimestrul II de sarcina. Fibrinogenul creste de la 3-4 g%, la 5-6 g (valori normale).
-se constata o scadere a fibrinolizei care se mentine sscazuta pana in a 14-a zis dupa nastere;
4.) Modificari ale aparatului respirator:
-Diafragmul sufera o ascensiune marcata in cursul sarcinii, cu maximum situat in sapt. 36-38. Acest fapt va determina cresterea diametrului transvers al bazei toracelui ce comporima masa pulmonara bazala, avand ca rezultat reducerea spatiului mort anatomic;
-Traheea si arborele bronsic manifesta uneori o usoara hipotonie asociata cu hipersecretie bronsica;
5.) Modificari hepatice:
-Glucoza reprezinta principala sursa de energie a fatului
-insulina nu traverseaza bariera placentara si chiar mai mult decat atat este distrusa la acest nivel de efectul hormonilor placentari;
-apare o scadere a albumineleor plasmatice si cresterea globulinelor, ca urmare a cresterii catabolismului proteinelor;
-creste nivelul colesterolului, ca si nivelul fosfolipidelor.
-In sarcina lipemia creste pana la 12-15 %;
-creste nivelul lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL) cu rol in asigurarea steroidogenezei hormonale in sarcina.
6.) Modificari ale greutatii:
-Trim I - 3 Kg;
-Trim II - 3 Kg;
-Trim III- 4 Kg.
De asemenea este crescuta activitatea glandelor sudoripare si sebacee...
7.) Modificari ale sistemului osteo-articular:
-relaxarea articulatiilor, determinand modificari de statica evidente, in special la nivelul coloanei vertebrale, unde ca urmare a schimbarii centrului de greutate se constata impingerea in sus a abdomenului, accentuarea lordozei lombare si cifoza toracala compensatorie...
PS: Mai am ceva de rectificat:
PLACENTA este cea care reprezinta 1/6 din greutatea copilului, dar pot fi variatii largi
Lichidul amniotic atinge un maxim in sapt. 38 cand este undeva intre 800ml si 1 litru
GATA..acum fug sa pun ceva pe mine...
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada 27+ cu
Antonio

dianalaura spune:
gata, am sters si praful de la mine din camera intre timp...de aspirat...sa vedem, poate ii las sotuui sarcina asta, nu de alta dar data trecuta cand am aspirat m-am obosit ingrozitor, ma luase cu dureri in partea dreapta, de am lasat aspiratorul in mijlocul casei, am luat no-spa si m-am intins imediat in pat...recunosc ca atunci m-a apucat harnicia, si aspirasem prin toata casa...
diana 26+
STEFAN
bebe
poze

Alyna24 spune:
Astazi nu prea sunt active fetele!
pupici!27+
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

andradap spune:
Pauly , trebuia sa rectific ce spusesem anterior...
Acum ma duc si eu sa ma imbrac si sa ma pregatesc de plecare...
Am pus poze noi cu BURTIK... chiar acum dupa ce am facut BAIE... si dupa ce v-am transmis mesajul de mai sus... Nu-i asa ca a mai crescut??? Dar va rog... SA NU RADETI de BURICUL MEU...
PS: Sa nu radeti ca m-am catarat pe scaun... dar daca e dulapul asa sus... si in dormitor nu e suficenta lumina...asa ca la baie e locul ideal... pentru POZE
Va pup!!!
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada 27+ cu
Antonio

Alyna24 spune:
Offff!
Andrada, dc tu ai burtik, eu ce sa mai zic?Si ai luat numai 5 kg , nu 10 ca mine!27+
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

andradap spune:
Alyna24, pai NICI tu nu te-ai ingrasat mult... adik dupa cum arati in poze... Daca ai luat 10 Kg si arati asa inseamna ca inainte erai SLABA MOARTAAAAAAA!!! Sau poate tu ai avantajul ca esti INALTA (din poze asa pari... ). Eu am doar 1,62 m
Fetelor... voi aveti TENUL USCAT??? Eu acum am observat, cand ma pensam ca mi se exfoliaza pielea...de parca as fi stat la bronz... . M-am dat cu crema din belsug si acum in pauza de intrare a cremei in piele... m-am apucat sa scriu...
PS: Am pus pozele in semnatura... Deh... ma laud si eu cu ea asa mai mare
POZE NOi cu BURTIK MEA
BEBE
Andrada 27+ cu
Antonio