Mamici de martie-aprilie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 8
danuta_t spune:
Selene, ai dreptate cu banii dati inainte, risti sa-i dai degeaba. Eu (sotul) i-am dat dupa nastere, la cabinet la el. Cu proxima vizita in spital, dr a venit la mine si mi-a multumit. Plus ca-n primele zile venea destul de des sa ma intrebe cum ma simt, cum e bebe, daca totul e in regula. La alte fete, nici nu mai venea medicul lor, doar cel de garda. O cunostinta de-a mea care a nascut cu acelasi medic cu al meu, n-a fost multumita de cum a decurs nasterea, asa ca nu i-a dat nici un ban.
Eu prefer varianta cu datul dupa nastere, sa aibe dr o motivatie sa-si faca bine treaba, nu sa se culce pe-o ureche ca si-a incasat banii. Sau sa nu-i convina cat ai dat. Dar fiecare medic cu pretentiile lui si poate mai conteaza si relatia care ai construit-o cu el de-a lungul sarcinii.
Si am vazut prin spital si fete mai necajite si mai modeste financiar, si nu mi s-a parut ca ar fi fost tratate mai prost decat cele care-au cotizat. Pana la urma tine de omenia fiecaruia, iar cotizatia pe care o dam ne face si pe noi sa ne simtim mai in siguranta in sistemul asta de rahat si sa primim un pic mai multa atentie.
Cu prima vizita a taticului, eu l-am sunat pe mobil cand am ajuns in salon, in 10 minute cred c-a si ajuns la spital, nu mi-aduc aminte perfect, dar cred ca dr de garda care a participat la nastere (inca nu-i dadusem bani) l-a intrebat daca vrea sa vada bebelusul si l-a dus la salonul de nou nascuti, exact asa cum zici tu, cu hainele de strada si un halat alb aruncat peste umeri. I-a pus bebele in brate si s-a oferit sa-i faca chiar ea primele poze. Asa ca am vreo 5 poze cu tati si bebe mic in brate la exact o ora de cand l-au scos din burtica. Deloc igienic, ar fi trebui macar sa-l puna sa se spele pe maini, ca doar venea de-afara. Cel putin acasa, luni bune nu puneam mama pe bebe pana nu ne spalam pe maini.
Alionushca, asa-s parintii, sunt de doua ori mai stresati decat noi, sa nu-i faca vreun rau copilului si sa nu greseasca cu ceva si in fata noastra.
Dana 32+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Mihaelaaa, Mihai al meu si-a incetinit cresterea dupa saptamana 32, iar de la 35 pana la 40 n-a mai crescut deloc ecografic. Din aceasta cauza, in ultimele 2 saptamani dr ma monitoriza de 3 ori pe saptamana (bataile inimii lui bebe, alimentatia prin cordonul ombilical si prin artera cerebrala plus imbatranirea placentei). Totul era OK si din aceasta cauza nu vroia nici sa-l scoata fortat pe bebe. Am tot citit atunci pe net, chestia asta se cheama retard de crestere intrauterina, dar ca si cauze dadeau chestii de gen bautura, tigari, droguri sau factori genetici, boli. Dar retardul asta apare pe parcursul sarcinii nu spre sfarsitul ei. Pana la urma am gasit ca ar conta si dimensiunile mamei si m-am linistit, ca eu is chiar mica de inaltime, nu puteam face un urias. Dar eu cred ca DPN-ul ramane acelasi, mai ales daca stii sigur data UM-ului.
Eco Doppler este eco-ul normal care se bazeaza pe efectul Doppler pentru a culege masuratorile de care-ti spuneam.
A, si inca ceva, desi dimensiunile ecografice ale lui Mihai pareau mai mici (FL, BPD, etc), greutatea aproximata era totusi de 3 kg, iar la nastere a avut 50 cm si 3250 grame. Perimetrul cranian si toracic erau intr-adevar mai mici decat media, dar se incadrau totusi in limitele considerate normale. Dimensiunile ecografice sunt aproximative, erori se pot face foarte usor; importante sunt rapoartele intre diverse masuratori, varsta placentei, alimentatia si evolutia in timp a sarcinii, miscarile zilnice ale copilului si cum te simti tu.
Dana 32+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
elyanne spune:
Mihaelaaa nu-ti face probleme aiurea... masuratorile fiecarui bb sunt raportate la niste date medii. Unii copii sunt mai mari, altii mai mici. De aici iese si diferenta de zile, saptamani intre cea stabilita dupa UM si cea de la eco.
Ar inseamna ca toti copii nascut sa zicem la 39 de sapt. de la UM sa aiba aceiasi greutate. Si unii au 2500g, altii 3500g.
Mandra mea si bb-ii dn burtik au fost / sunt cu o sapt. si un pic mai mici decat varsta dupa UM.
Eu am luat mereu in cacul DPN dupa UM, nu cea de la eco. Pt. ca la eco se pot insela si medicii cand masoara, poate este si bb mai mic sau mai mare.
Important este ca bb sa creasca de la o masuratoare la alta si ti-a facut doppler ca sa vada cum circula sangele prin cordon, daca ajunge suficient la bb.
Daca erau probleme ti-ar fi spus medicul.
Alionushca felicitari pt. achizitii... poti sta linistita acum... bb are acum lucrusoare
Despre filmulete si mersu' la spital "neinformate"... si eu sunt la fel... prefer sa nu vad nimic, decat sa ma socheze ceea ce vad si sa raman asa Mai ales ca atunci cand nasti nu prea vezi ceea ce e pe unde iese bb. Si eu am incredere in medicul meu... eu, in plus, stiu cum a decurs prima nastere (am nascut cu acelasi medic), dar asta nu inseamna ca si acum o sa fie la fel... s-au schimbat datele problemei
Prefer sa ma duc informata doar din ce citesc... si sa-mi imaginez eu ce si cum.
Anaanamaria normal ar fi sa-i dai cati bani ai, cat consideri tu... Am mai auzit cazuri cand medicul le-a spus verde-n fata cat vrea... Sincer, eu n-am intalnit medici care sa faca asta. Cat? Asta nu mai stiu... am auzit de la 100 de euro, la 300... chiar si mai mult (la cezariana de ex. chiar si 15 mil. numai medicului). Depinde si de "tarifele" din spitalul respectiv, cum nasti, natural sau cezariana...
roxygeo nu stiu ce sa-ti raspuns...
Eu de ex. ma orientez cam cum sunt bb-ii dupa cum sughit... pe unde simt ca sughit, inseamna ca acolo e abdomenul. Daca e cu capul in jos ar trebui sa-l simti ca sughite undeva sub buric.
Roxanici am vazut si patutul. Foarte frumos
S-a mai nascut o stea
Mihaelaaa spune:
Eliane,inca nu am facut Doppler...de maine intr-o saptamana m-a programat,adica in 24 feb..pana atunci stau ca pe ace!
Si ma gandesc totusi ca daca era ceva rau nu cred ca ma trimetea dr acasa ,fara sa-mi spuna...el nu parea deloc ingrijorat....atunci...de ce nu ma pot linisti eu,macar pana in 24...
Mihaela33+
Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani
Lumi_Nag spune:
Kmi78 prima de nastere o da tot primaria nu mai stiu exact cum se cheama biroul...cred ca asistenta sociala (nu stiu sigur). Ma interesez si va mai dau info.Sper sa fie peste tot la fel ca in Iasi sa nu va zapacesc.
Adelyna...imi pare foarte rau pentru mama ta. Si eu am o relatie asemanatoare cu mama. sa ai sarcina usoara cat mai este si nasterea si mai usoara.Fluierand sa nasti
Aiia punem fetele la treaba. Nastere si refacere usoara.
Punem si pentru tine Krissy
Da Ghibuadina de salarul bonus cred ca vorbesc
37+
It's easy living with eyes closed
tzuna spune:
Gata fetelor sunt in concediu. Dar eu nu ma bucur. ce voi face singura acasa toata ziua? ma voi gandi numai la prostii.
Ei dar trecand peste asta vad ca sunteti bine in general. Aveti grija de voi si de bebei si sper sa terminam Odiseea cu bebelusii sanatosi, grasi si frumosi.
LAURAMAR- ziceam ca nu mi se pare normal sa te coase moasa (sau vre-un rezident) pentru ca tu platesti medicul. daca el tot vine spre final, nici nu te coase practic ce face? Atunci ii dau mai putini bani si cotizez moasei. Am inteles ca cele mai multe chiar au cursuri si experienta si uneori sunt mai indemanoase ca medicul deci nu aici e problema. pe mine m-a enervat gestul medicului.
ADELYNA- imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Dumnezeu sa o ajute pe mama ta si pe voi toti sa faceti fata situatiei. Gandeste-te la bebele tau si fii linistita pentru el.
GHIBUADINA- esti o draguta ca ti-ai amintit de mine si placenta mea imbatranita.Chiar azi ma duc la medic.
Va urez o zi buna tutror.
doina.todor spune:
Buna sunt Doina si as vrea sa fac patre din grupul mamicilor de Martie -aprilie 2007
UM 24.06.2006, DN 25.10.1975 , DPN 31 martie 2007
Radu
dianiana spune:
Buna dragi fete,
am intrat si eu pe net desi vreau sa ma ascund sub plapuma; sunt deprimata: am fost la cursurile prenatale de la maternitatea Filantropia. a fost si Tzuna si v-a povestit tot cu foarte multa rabdare. acelasi gust amar si aceeasi parere de indignare.
si azi cand am intrat pe forum am vazut cum a nascut Sanda Ladosi la Euroclinic; E DIFERENTA URIASA! vreau si eu la Euroclinic dar e asa scump
nu stiu ce sa va spun, trag aer in piept si ma gandesc ...mai am 2 luni in care trebuie sa imi dau seama ce e de facut. adica ce am vazut la curs, in materialul filmat in sala aia de nasteri care arata ca un cabinet de policlinica de stat veche si nerenovata macar, unde asistentele se hlizeau si se filmau si unde doctorita taia ca un pepene si apoi a cusut MOASA???!!! nu mi-a venit sa cred, in plus se vedea ca era stangace! nu ne-a ajutat cu nimic filmul asta, din contra ne-a ingrozit. si nu se compara cu nasterea pe care ne-a aratat-o, cea filmata in strainatate. acolo copilul venea natural, iar mama nu era taiata ca un pepene si cusuta.
tzuna vrei ca data viitoare sa ne asteptam la poarta? ca sa ne intalnim si sa ne cunoastem. o sa iti spun cu ce culoare ma imbrac.
dianiana 28+
http://community.webshots.com/user/dianiana
madybulancea spune:
Vai fetelor dar ce harnicute mai sunteti....
Noi nu facem prea bine...ne doare capu de aseara si nu prea ne-a trecut si cum mananc cate cava cum mi se face rau...tre sa ma traga al meu sot de aplecate...eu sunt tare panicoasa asa ca, cand m-am simtit mai bine am fugit la dragul meu sot la munca...macar dak sunt langa stiu ca are cineva grija de mine (are un loc de munca mai lejer) si park mi-am ami revenit din cand sunt pe aici...
La noi la Br se naste cu moasa,doar dak sunt probl vine si doctorul sau dak cotizezi mult si vb dinainte cu dr vine si el (asta la nastere normala)...eu sunt atre speriata din cauza asta,intreb pe toata lumea despre cum e in maternitate si cam cat se da...
eu nu cred k o sa iau ceva la bebe k nu ma lasa fam...superstitiile astea...stau ei cu ochii pe mine...cik nici patut sa nu iau,k se ocupa ei de toate dupa ce nasc si cand o sa ajung acasa o sa fie totul gata..dar nu stiu dak o sa reusesc...as vrea macar patut sa cumpar...vad eu...
Adelyna, sa-ti dea Dumnezeu multa putere sa faci fata in continuare la situatie, suntem alaturi de tine
Mihaela ce bine ai venit alaturi de noi si iti admir curajul si taria pe care ai avut-o sa treci peste asa o incercare.
Aveti grija de voi!!!
karra80 spune:
fetelor pe mine iar m-au apucat greturile...tocmai ce am dat la ratzuste......oare ce-o fi?Am ramas iara gravida?
Karra 36+ MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos