Mamici de ianuarie-februarie 2007 (66)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brig_adria spune:

buna fetelor!felicitari pt proaspetele mamici!sa av bucurati de bebei si recuperare rapida.
Anis:ai incercat garmastan pt sani?sau crema de galbenele?garmastanul este f bun.Cam scump ,dar merita.Incearca sa-i dai lapte ori cu lingurita ori cu pipeta daca nu vrei cu biberonul sau cu o seringuta.
Noi suntem biisor,am avut o perioada de 2 zile mai grea luni si marti ca adoarmea la san imediat si dupa un sfert de ora urla de foame.Am hotarat s-o tin treaza cu orice chip cand papa:cu radio dat tare,cu zangnitori la cap tot timpul,gadilat la burtica,gadilat in palma cu o periuat de dnti,ce mai tortura...dar asa reuseste sa pape destul cat sa doarma 3 ore.Ne chinuim dar merita.A luat cam 500 gr pana acum si are 3 sapt.La o luna mergem la dr pt bilant s-o recantarim si s-o masuram.Nu a avut scaun de 2 zile,dar nu mai imi fac griji ca am inteles ca nu e motiv de panica la cei alimentati la san...
Afara nu am iesit nici ieri nici azi,dar maine am inteles ca se mai incalzeste,asa ca amai asteptam.Va pup si numai bine bebeilor.
Brig_adria si iulia -andreea(25.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

Buna fetelor!
Mai, eu sunt tare ingrijorata ca Iulia nu mananca cat trebuie. Va aud ca le dati papa la 2 ore, pai a a mea sta si 4-5 ore fara sa manance , nu stiu ce sa fac, am si trezit-o, dar degeaba. Doarme pe ea. Suge putin , cate 10-15 min. M-am muls sa vad si eu cat e intr-un san si am scos 40 ml. Cat tr sa manance la 3 saptamani?
Anis tu stii sigur ca ii dai laptele la biberon, spune-mi te rog cat manca la 3 saptamani? Nu i-o fi placand laptele, ca mananca si apoi scoate tzitzi afara si iar vrea si iar trage cand simte laptele o scoate, nu stiu ce-i asta, nu inteleg deloc.
Lilisor fromosi tare ursuletii tai! Iar tu arati super, la cat spui ca esti de "varza". Hai sa iti dau un sfat (tot de la tine adunat) rabdare! Sa vezi peste un an ca nici nu ne mai aducem aminte.
cu Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Hello mamici, bebici si burtici!

Bine ai venit Iulia-Maia! Refacere rapida Mirandolina! Imi pare rau ca nu a venit doctoritza care ti-a urmarit sarcina si ca ai mai nascut si cu cezariana (stiu ca voiai sa nasti natural), dar se pare ca bebitza chiar are personalitate

Catalina petrecere frumoasa fara multe nazuri maine la botez! Sa faci fatza cu bine! Sa-ti fie cumintel crestinelul!

Tzuchi, Helenutza, noi am ramas pe sfarsit. O sa avem bebeii cei mai mici din gashca de ianuarie-februarie 2007 !

Pentru ultimele dintre noi .. Curaj gaina ca te tai! ..dra las' ca trecem si noi peste asta...

Aaa...cine imi trimite un PM cu nr.de mobil sa va dau sms ca sa stiti ca s-a ingrosat randul mamicilor si bebeilor?!

Multam si

Elena , mami de 39s + 4z

[url=http://tickers.baby-gaga.com/p/car047pp.png[/img][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

dim - Bine ne-ai gasit! Nu e trecut orasul in care locuiesti, dar am presupus ca din Bucuresti?! In cazul asta nu iti pot fi de folos.
Asteapta raspunsuri ca sigur vin, dar mai greu ca e week-end.
Maria - Adam nu suge DECAT un san si DECAT 10 min, daca depaseste ar trebui sa imi fac cruce! Insa, daca fetita zici ca doarme bine asa un interval si ia si in greutate, eu zic sa pupi cateva icoane, ca ai un copil super bun. Luatul in greutate este edificator, nu comparatia cu altii. Se zice ca nici intre copii tai (eu de ex) sa nu faci comparatie. Din experienta mea de pana acum, iti spun ca sunt tare diferiti, desi amandoi baieti, amandoi nascuti la termen, amandoi ai mei Apropo...peste 1 an o sa fim in plin circ din cauza dintilor
elena_mvl - hai, draguta! Inca 12 zile si ai sa vezi minunea cu ochii! De unde stiu ca-s 12? Se termina februarie si tre sa te luam cu noi la scutece, cu bebele afara, nu la purtator

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Marinar asa e..speculeaza de mici.Astazi m-am trezit f hotarata sa daram unele apucaturi.
Am incercat cu lingurita, cu biberon lingurita ,cu siringa...simte laptele..ii vine sa se infinga ..si se enerveaza..ca deh' nu e ca la san.

SUNT FERICITA..la masa asta de acum i-am bagat siringa pe langa sanul ala bun la care suge si asa a mancat inca 40 ml, cantitatea cum ar veni de la celalalt san.Il mulsesem manual pe sanul cu buba si i l-am dat cu siringa pe langa sanul cel bun la care sugea.Faza e ca nu stiu daca imi va iesi mereu,acum am prins-o ca era somnoroasa.Dar categoric trebuie sa perseverez daca mai vreau sa suga la san..ca altfel se obisnuieste asa si dupa ce suge la un san va astepta bibe..asa daca o satur la san si o pacalesc sper sa-l accepte si pe celalat cand se va vindeca rana.DUpa 12 sapt, o sa-i dau un bibe cu lapte de la mine sa nu-l uite..ce tie si cu bb astia..

Rana se inchide..dar zic eu cred ca va trebuii sa mai stau 3-4 z..cred..

Maria, eu la muls scot intre 40-60 ml la un san.Deci eu o las sa suga la sanul fara probleme, si il mulg si pe celalat ,cam 50ml scot..si zic ca mananca per tottal 90-100 la o masa...dar uneori se satura si cu un san..mai ales noaptea (deci cam 60ml sau mai mult,...ca noaptea sanii sunt mai productivi).Dar alteori...ii vine sa rontaie sanul..cand are puseu de crestere.
Ce zici tu ca face..ca parca o frige sanul.. sau ac nu i-ar place laptele(sigur ii place)e f posibil sa aibe spasme la burtica ,colici, sau sa nu fi trecut de la ultima masa macar 2 ore..si in felul asta laptele nou se amesteca cu cel acre se afla deja in proces de fermentatie si de aici s-o doara...imi dau cu parerea din experienta..

Acum dr spune asa..ca, copii pana intr-o luna le este de ajuns 40-50ml la o masa..la majoritatea..iar unii mananca mai mult de atat.La sf celor 2luni media e de 90ml...asta nu inseamna ca toti mananca 90ml..unii 90..altii 120-150...si e normal pt toti.Important e ca, bb sa ude in medie 6 scutece pe zi, si sa nu fie flamand (gen ros manuta, supt paturica etc..dar urla oricum ca din gura de sarpe la foame)
Eu fac cam asa..ii dau sanul bun,plus cum voi puteam inca 40-50..si dupa aia nu ii mai dau, decat peste 2 ore cel putin sau cand ecre.

Eu zic sa te mulgi un pic, dupa ce vezi ca ea face asa..si daca mai scoti lapte e clar ca o doare burtica.Dar controleaz-o , e prea uda la pampers , are aer ..vezi daca nu o deranjeaza ceva..Eu o tin ridicata, o mai fac sa ragaie..si dupa aia iar incerc s-o pun la san.daca nu scoti lapte..face asa de foame..

Am innebunit..acum mi-a trecut prin minte, sa gauresc un prezervativ pe care sa-l pun la capatul unei siringi, si sa-l strecor pe langa san..in felul asta cred ca va suge mai usor si cantitatea de lapte de la celalat san cu buba...ca la siringa o cam deranjeaza varful ala
M-am tacanit...caut ideei..mie clart ca trebuie s-op pacalesc cumva..la copii cam asta e metoda..Mai da-ti si voi idei, ca unde sunt capete mai multe..trebuie sa iasa ceva

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna fetele,
Nu am mai intrat de ceva vreme, nu avem timp deloc cu bebe.
Maria, fetitza mea suge doar 5 min max 10 si imi faceam mari probleme ca nu mai am laptele bun sau mai stiu eu ce si cand am fost la cantarit am avut surpriza placuta sa constat ca a luat ff bine in greutate. In prima luma 1.340 kg iar acum a doua luna 1.040 kg . Noi in schimb avem icter prelungit si ieri a trebuit sa-i fac analizele , sa vedem acum ce are. Nici vaccinul nu a putut doctorul sa ni-l faca pana nu rezolvam treaba cu icterul. Mai are cineva icter la 2 luni???. Eu sunt disperata ca nu-i mai trece.

Va pup,
Romaria si printzesa Rihana (18 decembrie 2006)

Mergi la inceput

ylilimic...peste 1 an zici la dinti???
Heheh ..la unii mai devreme..
Lui Ingrid i-au iesit primii 2 dinti la 4 luni, si acum la 1 an si 6l are 18 dinti..daca nu toti...si nu a e legatura cu iesitul si cariile etc..Asa ca eu am astept ca din colici sa sar in dinti.
Acum daca ma uit in spate categoric e mai bine sa le iasa cand sunt mici ,e jalea mai mica, cand sunt dupa 1 an.mama maia e f greu.Plus ca e mai bine avand dinti devreme rod mancarea nene..si nu mai pasezi etc.
Astept..poate sarim macar etapa cu colici..ca dintii vreau sa i iasa ca la sora-sa..si cum sunt antecedente in familie..sunt sanse.

Apropo Iarina are ochii verzi cenusii , sper sa-i ramana asa..si sa am doua fetite cu ochii verzi albastrii ca ai mei..

Am uitat Maria, la mine suge intre 10-si 20 min la un san..uneori sta si mai mult ..dar in medie acm 15min

*** AniS ***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

anis cu prezervativul eu zic ca nu merge(au substantele alea lubrifiante care nu se duc prea usor)dar zic ca merge cu o manusa chirurgicala gaurita cu acul intr-un deget (si intra si mai mult lapte ).o sa razi,dar asa am hranit niste catelusi ,cu biberonul nu as fi reusit in veci sa alaptez 4 catei de-o data ,cu manusa a fost super;)banuiesc ca se gasesc in farmacie manusi.daca te decizi sa folosesti ,sa le clatesti bine bine cu apa calda inainte,au pe dinauntru un fel de pudra .

roandre nu e de glumit cu puroiul alaeu merg sapt asta la dr,daca vrei mergem impreuna.

cu diferenta de varsta ce sa zic...sunt pe ganduri,noi ne dorim f mult si bb2 si am vrea sa nu vina la distanta prea mare in timp ...acum,daca raman gravida anul asta,parca e totusi prea devreme.dar na,daca ma decid am unda verde, ciclul mi-a venit,prin urmare in vreo doua saptamani as fi fertila din nou ,sunt femeia-incubator ,ce sa mai zic!!!glumeeeeesc...bb2 mai asteapta!

ce-o fi cu mandra mea azi...?!e foarte somnoroasa!s-a trezit la 6 ,a papat ,a dormit pana la 11 neintoarsa,a papat iar si s-a mai trezit pe la 14:30 cand a supt doar vreo 5 min la un san si a adormit bustean la loc.doarme si acum...sa vezi in ce foamete si urlete s-o trezi,de o sa ma stie tot blocul

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze*
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Anis

esti mortala, eu propun sa te apuci de un tratat cu tema: "Inovatii in ale alaptatului sau cum sa nu te dai batuta!!!"
aaaa. si manusi sau prezervative sa le bagi in solutie chicco nu doar spalate...zic si io... vand castraveti gradinarului, cam asa mi se pare!!

pup mamici, bebici si burtici

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Alinuk ...mama sunt doar intr-o ureche
gabriela buna idee..am folosit o punga din aia de alimente (sunt la sul) am spalat-o cu solutie chicco..ca tot aveam 1 l si nu l-am folosit decat 1data (alinuk gand la gand) si am intepat punga cu un ac de seringa steril...am pacalit-o iar sa vedem daca mai merge figura..daca nu cred ca epuizez solutiile
da..e clar ca nu am dau batuta..da' mie ca va refuza sanul cu buba..atat imi e frica..

*** AniS ***

Mergi la inceput