Mamici de ianuarie-februarie 2007 (66)
Raspunsuri - Pagina 2
Shine spune:
de doua ore ma documetez,
ma doare mana, ca patutul nostru are furnici si arici si bebe doarme la mine in brate.
Mi-am amintit ca a trimis Megbeng pe mail-ul comun o brosura despre alaptare. Asa ca acum m-am apucat de citit. Si m-am mai desteptat. E buna cartea, cu desene pentru d-ashia mai inceti la minte , ca mine.
Adica daca isi roade mainile pana la cot, nu ii este neaparat foame, si daca il musca pe tat'su de nas, e reflex, nu e foame!
Anis, vezi ca este un desen acolo si cu seringa.
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
mihacarm2002 spune:
Am pus si eu poze aici
Eva Florina
Operatia la mine a decurs tare bine, insa zilele 3-4 din spital au fost groaznice pt ca fetita mea nu a mancat decat a 4-a zi dupa amiaza cand i-au adus un biberon de lapte. Tot atunci mi-a venit si mie laptele si a fost totul OK. Din cauza ca a plans non-stop (fara exagerare) 36 ore a facut o forma accentuata de icter pt care a stat la lampa 12 ore (alt motiv de plans)
Acum suntem acasa si e tare bine pt nu a plans deloc pana acum (cum plangea in spital). Nu ne mai doare nici burtica, nu i-am mai dat nici Sam Simplex insa azi am baut eu un ceai Baby Calm (preventiv).
PS: Mamica Evei a facut o depresie cam urata in spital cand a aflat ca la 3 zile de la nastere fetita scazuse 400 g, continua sa planga si icterul i se accentuase.
Mihaela si Eva Florina
gio spune:
messa, nu stiu ce se intampla dpdv legal (insa nu cred ca-ti da politia amenda din prea mult exces de zel) insa e important pt siguranta lui bb. alea omologate trebuie sa corespunda unor standarde de siguranta.
Mamix2 cu Taisia&Toria
ylilimic spune:
Buna dragelor!
Marinar - meriti bestelita ca am deja 1 saptamana de cand ma chinuie niste bubite pe fata lui Adam, arata rau si desi am intrebat pe aici nu ai zis nimic de Elocom . Azi mi-a spus dr sa incerc si cu asta, ca saracii obrajorii lui sunt varza. Ma intreb daca Belle_vue o fi reusit cu ceva la cea mica, caci si ea intreba cu ce sa dea. Hai ca-mi trece, bine ca am luat crema asta si abia astept sa faca ochi sa-l ung.
catalina+ aelita - Vigantol si eu ii dau tot 2 picaturi, dar asta nu inseamna ca e o regula pt toti. Am un nepotel de aproape 2 ani in Bucuresti, nici la varsta asta nu i s-a inchis fontanela !!! A facut si injectii cu vigantol si degeaba...nu asimileaza. Nu mai zic de analize peste analize...
biribu - si mie mi-au scos atele la 8 zile, dar ca si prima data tot mi-a mai lasat 1 fir acolo unde a gasit dr de cuviinta. Nu ma jena, asa ca mi-am permis sa il scot la 21 de zile. Acum este cicatrizata bine, arata ca un tiv, insa e mai tare decat restul zonei si urmeaza sa o ung cu crema de galnenele caci inmoaie (asa am facut prima data). Si ca sa vedti ca nu-s cu tigla pe casa, din prima zi m-am holbat la dansa cu oglinda Ai incercat niste supozitoare antiinflamatoare (indometacin/flagyl/diclofenac)? La mine si-au facut efectul...
cristiana - nu mai bine ne sunam una pe alta si ii punem pe pitici la telefon? Ca si noi tot intre 00 si 1:30 am avut "vorbitor"
pt toate mamicile actuale si viitoare: decizia pe care o luati de a alapta sau nu este CEA MAI BUNA DEECIZIE LA MOMENTUL RESPECTIV! lasati reprosurile deoparte (celor care nu au copii si nu au trecut prin asta...
catalina - Acum am convenit ca io ies afara cu bebe si ma duc sa comand tortul (ca e la doar o statie de noi) si el ramane sa spele geamurile. ? Cand eu ii dadeam sa pape lui bb duminica, sotul meu a sters geamul de la bucatarie, cu carpa cu care stersese praful prin casa Nu vrei sa stii cum aratau? Noroc ca s-a facut seara si nu mai vedea nimeni...
gio - Apropo de zambete, se pare ca ieri am fost puse pe progrese mari. Dupa ce i-a cazut buricutzul mi-a tras un mare zambet, asa in coltul gurii. Azi am repetat faza si culmea e ca i-a zambit si bonei; saracu' copil, chiar ca e adevarat ca nu vad bine la varsta asta.
aelita - radeai ca a inebunit lupul? Pai cum e posibil? ieri a dormit cate 4 ore min intre mese si nu am apucat sa vad ochii deschisi (adik treaz) si azi noapte a stat la taclale, si a supt la 4,6,8,10 si acum abia la 14:45 s-a trezit...
alinatxa - Bravo, mamico! Felicitari si bine ai venit pe lume Roberta Anne-Marie!
gio - vreau si eu sa reclam prostii de la Casa de pensii care mi-au trimis alocatia lui Matei la posta, desi o primeam in cont bancar de 2 ani!!! Problema e ca au trimis-o la adresa veche, la care nu mai locuiesc de peste 1 an si nu pot primi banii aia multi 25 RON Aici toti cei care primeau in cont au patit asa...ce au astia frate cu noi? amaya - stii ceva?
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Maryela spune:
Fetelor sa vedeti ce mi-a traznit prin cap!!!!!!!!!Daca n-am ce face si citesc carti..na!!!Prin Capraru scrie ca este suspect ca un bebelus sa caste, ca vezi doamne ar fi suspect de ceva probleme digestive sau neurologice!!Bebe al meu cam casca asa ca am cam intrat in panica.
Stie cineva ceva legat de subiectul asta???
Stiu..o sa ziceti ca omul cd nu are probleme si le cauta....
Pupam tare .
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)
alinuk spune:
beeeeiiiii produceti panica aici?!????
si al meu il vad cam de doua ori pe zi cascand (poate o mai casca si cand nu-l vad io)...
sa vina careva cu o parere pertinenta!!!
Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
Maryela spune:
Cica trebuie sa caste de maxim 3 ori in 10 minute..
Nu daaaati!!!!!!!!!!
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)
Salina spune:
Felicitari, Alinatxa!!!!!!!!!!!!!Sa-ti traiasca printesica si sa va aduca numai bucurii!!!!
Lili - eu intelesesem ca i-ai dat lui Adam cu Bepanthen si ca i-a mai trecut. Altfel, ti-as fi zis cum am reusit eu s-o scap pe Eviusha de bubite, ca ne-am luptat si noi cu ele mai bine de-o luna (te poti uita in album sa vezi daca bubitele sunt la fel cu ale lui Adam). Sa stii ca lui David ii recomandase pediatra Elocom pt dermatita, dar dermatologul consultat ulterior mi-a zis ca e prea puternica pt copii si mi-a recomandat sa incerc intai cu tarate, pelin, galbenele...tot tacamul. Pana la urma l-am scapat asa. Acum, la Eviusha, pediatrul mi-a recomandat Fucidin. Am dat-o vreo 3 seri cu el si i-au disparut. Problema a fost ca i se asprise pielea pe obrajori. Asa ca i-am dat cu o crema de fata pt piele uscata (cu 5%urea) de la Eucerin. In sfarsit pot spune ca are si ea pielea ca de bebelus, moale si neteda si frumoasa. Si n-am mai apucat sa dau nici 700 000 pe crema aia de la Mustella (recomandata tot de pediatru). Astea au fost experientele mele cu bubitele Vezi si tu ce alegi, oricum se zice ca bubitele astea trec cam dupa o luna. si succes, sa scapati cat mai repede de ele.
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
Catalina spune:
Mai fetelor era sa mor de inima. Pe bune. Si, ca de obicei, sunt singura la faze din astea ca tati e dus sa cumpere masa de bucatarie. Bebe s-a trezit la vreo 3 ore jumate urland de foame, dupa ce fusesem si afara. Cred ca era hamesit dupa cum urla si mai ales dupa cum manca. Pur si simplu nu respira. Am incercat toate alea sa il fac sa manance mai incet (vorbit, ridicat mai sus, scos bibe - sa te tii urlete la faza asta), nimic. A lins pur si simplu peste 100 de ml dupa care am reusit sa il ridic sa ragaie fara sa urle. Mai, in momentul in care l-am lasat jos de pe umar, a ragait ATAT DE VIOLENT (nici la un om mare nu am auzit, in viata mea asa ceva, nu stiu cum sa va descriu, a fost INGROZITOR), ca am zis ca sigur ii iese ceva pe gura in acelasi timp. In acelasi moment s-a si inecat si facea asa ca oamenii carora li s-a oprit ceva in gat. Deci am murit ... pur si simplu am murit cateva secunde. Offfff ... nu stiu ce sa ii fac ca mananca atat de lacom ... . Sincer, imi e si frica sa ii dau sa mai manance data viitoare. Bine ca e si tati cu noi ... .
Maryelo mama hai, mai baga-ma si tu in sperieti ca la cat casca fi-miu ... si la faza de mai sus de imi tremura si acum picioarele, asta imi mai trebuia, sa numar cascaturile la minut. Eu zic ca daca au pb digestive se mai manifesta ei si altfel. Adica plans, varsat, din astea ... voi nu ziceti?
Alina, sa iti traiasca minunea sa te bucuri de ea, slava Domnului ca sunteti sanatoase amandoua si bine. Ai nascut-o cu cat l-am nascut si eu pe Matei. Bravo! Cred ca tati e facut pilaf ...
Hai va pup, cred ca ma duc sa trag o tarie sa imi revin din faza de mai sus ... glumesc, of course.