Mamici de ianuarie-februarie 2007 (66)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

buna dimineata
noi repede la apel cu ultimile barfe...
am fost la controlul de o luna! Duminica avem O LUNA!!! Am crescut cu 4 cm si am pus pe noi 1500 gr. E foarte bine zic eu! Dar si se vedea dupa ea, ca are niste falci.... am ajuns la 4 kg si 850, iar din spital am plecat cu 3380. Ne-am dus la doctor - si cand colo - coada si toti mici de o luna doua!!! Noroc de doctorita care la primul control a fost acasa sa ne vada - si cred eu, ca dupa casa si-a dat seama ca "astea au bani" , asa ca cand ne-a vazut imediat a anuntat asistenta sa ne bage primii! asa ca nu am mai stat sa asteptam cei 5-6 copii mici (care pana ii dezbraci-imbraci, bibilesti - trece o gramada timp)... si am intrat primii! Asta este - dau un ban in plus dar macar stiu ca santem bagati in seama, mai ales ca erau vreo doi copii cu febra 39 (nu stiu cum Doamne sa te descurci cu copil de cateva saptamani cu febra aia) si mai si tuseau in ultimul hal-numai asta ne lipsea noua!
Papusa noastra la fel ramane cam alergica, nu stiu de ce si la ce! insa uneori se mai pateaza pe fata - acum a zis doctorita ca la prima boala ii face un test nu stiu de care smecher sa vedem la ce e alergica, insa acum e prea mica de el, pe la 2 luni poate ne face, pana atunci ne descurcam cum puteam - luam vitamina C si calciu! Adevarul ca o si ajuta ca Calciu sirop nu i-am dat 2 zile - pentru ca o strica la burtica si am renuntat la siropul ala dulce - si ca rezultat - azi avea cateva petisoare pe fata! Cat lua si una si alta nu avea nimic! O sa-i dau altfel de calciu - care cica nu o va strica la burtica incat sa faca kk prea moale.
in rest totul e bine, sa facem masaj, baita, vigantol, de la o luna si 5 zile sa punem in ceai zeama de lamaie!
Ma da am gasit leacul plansului - mata, sta cuminte in masina... cu niste ochi bubucati la geam.... Asta e calatoare ca si masa ca daca nu am mai fost si eu pe drumuri cat am fost gravida... ap nu stiu! Acum eram la Bucuresti, in doua zile eram la Craiova, acum plecam din tara acum ma intorceam!!!
Deci cam astea sant noutatile! asa ca are mama fata mare! care place plimbarea cu masina, care doarme numai in carut si numai cu galagie (Doamne ce mai adoarme cu aspiratorul - cand dau sa folosesc atista aia a ebelusului - ea adoarme de la aspirator in 2 secunde), la tv are postul ei preferat cu care doarme!nu cer3e de mancare mai devreme de 4 ore (chiar daca incerc sa-i dau - scuipa) deci... aveam si noi preferinte de mica! AAAA si tare nu ne place caciulita! Macar dupa baie sa stea cu ea - da de unde ca nu vrea domsoara!
va pupacesc

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Fetelor eu nu pot sa mai tin pasul cu voi... Am o durere groaznica de spate/sold care ma tine aproape tintuita la pat. M-am ales cu ea dupa nastere... Nu pot sa ma sprijin in picior... Ca sa ajung la bebe sau la baie e o adevarata aventura... M-am tot frecat cu diclofenac si nu are nici un efect, ba dimpotriva parca se inrautateste. La medic acum nu am cum sa jung... Dati-mi un sfat. Ce sa fac? Gabriela_s la tine ma gandesc in mod special pt ca stiu ca tatal tau e medic...

Si... E cineva care da la bebe Calciu gluconic? Cum il dati? Pe prospect scrie 7 zile pe luna... la spital mi-au zis de unul din medicamente ca se da trei zile si apoi se face pauza nu stiu cate, dar n-am retinut despre care era vb... calciu ar fi singurul de pe lista... Help! Am uitat sa intreb pediatra...

La mine nu fnctioneaza faza cu alaptatul cate 15 minute la fiecare san si atat; nu se satura... Ai vostri se satura? Noi stam cam o ora.
Fetele, care au nascut la Elias... La voi au aparut diferente mari la greutatea bebicilor? Adica bebe al nostru a iesit din spital cu 3,200 si ceva si la fix o saptamana are 3,800 si ceva... cica ar fi luat in greutate 600g Si pediatra care ne-a vazut acasa a zis ca e cam mare diferenta si ca nu prea are cum sa ia atat de mult in prima saptamana... Acasa l-am cantarit cu trei cantare diferite si toate au aratat aceeasi greutate...

Mai am o intrebare... La cat timp dupa nastere putem face baie in cada?

Cam atat...

Felicitari noilor mamici! Bafta celor care au mai ramas!

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

salutare!

Anis acum m-am luminat si eu de ce plangea fi-mea acum 4 zile de m-a innebunit si ar fi mancat intruna,asta vreo 3 zile la rand...deci era un puseu de crestere...si cand ma gandesc ca citisem pe undeva de asta dar atunci nu mi-am dat seama.

Gio, ce as bea si eu o cafea...dar mi-e frica sa nu devina nervoasa buburuza mea.Si noi avem probleme cu constipatia si vad ca mai functioneaza cat de cat cu debridatul.offff!

gabriela cerdeam ca numai soacra-mea e obsedata cu imbracatul asta ca ma dispera. daca ar fi dupa ea cred ca i-ar lasa numai nasul afara sa nu inghete de frig... dar am avut grija si am expediat-o acasa la ea dupa 4 zile ca ma teroriza.

catalina, bafta cu botezul!Hai ca scapi si de asta !
shine eu zic ca e ok cu supozitor,. cel putin asa ne-a zis si noua dr sa facem in caz de probleme si asa am si facut.

Kateryna, arati suuuper! Bravo mamico!

Fetelor care urmeaza sa nasca le doresc nasteri cat mai usoare si bebei sanatosi!

Fug ca s-a trezit urlatzica

Mady si Bianca Maria (31.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

eu stiu ca, chestia cu tremuratul si invinetitul e eva normal..nu indica frig sau alte ...doar ca bb pana la cateva luni stau prost cu reglarea temp in tot corul...asta iar pana invata sa-si programeze lucrurile...cum ar fi si coordoanrea ochilor..la inceput ei se uita crucis

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

fetelor multumesc tutror de urari. si voi sa fiti sanatoase, dar mai ales bebeii.

bitza mea abea a adormit acum pe pieptul mamei mele, sta mama nemiscata, cred ca a amortit dar nu se clinteste ca sa nu trezeasca piticotul. am fost la farmacie si am luat espumisan. dar cum il dau, cate picaturi de cate ori pe zi???
bine ca mergem si noi azi la dr si mai intreb.

intrebare pt fetele care folosesc bibe: ati luat din alea anti colici, cu supapa? sunt bune de ceva sau... ca si picaturile astea apa de ploaie???

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

marinar......apaaaa de ploaieeeeeeee

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

Gio asa este si Iulia cu talpile si manutele vineti daca o tin mai mult desbracata. N-am incercat cu nimic de colici, am luat si sab simplex si bonisan, dar am zis sa incerc intai eu sa elimin din alimentatie ce cred ca-i face rau. Azi ma gandeam sa-i administrez bonisan, dar am auzit ca pe langa extractul de marar contine si luminal (nu stiu ce-i ala) care ii adoarme si asta e efectul pe care il are de ii calmeaza. Cu funduletul sa iau si eu crema aia de musetel dar ma gandeam si la bephanten, asta cum o fi?
loremunteanu durerea aia am avut-o si eu si parca o mai simt si acum din cand in cand, eu am dat-o pe seama taieturii care era exact pe partea aia si ceva sciatic, oricum se amelioreaza, incearca sa gasesti mereu o pozitie care sa nu te doara. E o durere undeva in "mijlocul" bazinului, pe la incheituri, nu stiu exact sa descriu, dar e ceva in interior. ce ai facut cu hemoroizii? Eu am scapat complet de ei ceea ce iti doresc si tie!!
maria cu Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

loremunteanu - eu dau calciu la fata insa dau calciu lactic - deci nu stiu care e diferenta intre unu si altu... nu stiu de care e ala al tau!
mady 23 si eu azi am obserat la doctor ca din toti copii a mea era cel mai leger imbracata, ca altii aveau 3 custumase pe ei si cand dadeau sa-i dezbrace - ameteai de atatea haine, plus aveau si niste paturi din alea ca dupa ce infasai copilul in ele nici nu mai aveai cum sa-i iei in brate la cat de mare se facea! Un ghem de copil inauntru si cu atatea haine si patara groasa ca se facea cat masa ca nu mai avea mainele lungi sa-l cuprinda! Nu stiu acum ce sa zic. Eu nu vreau s-o impopotanez chiar asa. In casa avem 22 grade si stam fara caciulita ca tare nu ii este draga de ea! 24-25 ii fac la baie - dar avand in vedere ca pisica sta cate un sfert de ora la masaj (daca mata sta si nu plange si vad ca ii si place - eu ii fac mai mult) Nu pot s-o las dezracata pusca atata timp la sub 24 de grade ca imediat i se fac picioarele si mainele gheata!
A si sa vedeti ce tace la baie! cum sta ea linistita in apa! Broscoi!

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

buna fetele
maria 72 si bebe alexia se invineteste si tremura de frig am zis eu , ca se intampla uneori cand o schimb sau dupa baie imediat ce o scot din cadita
ptr fundulet eu o dau cu bephanten ptr noi e cel mai bun am incercat si de la nivea si de la mustella uscau prea tare dar cu bephanten e super

gabriela m-a distrat mesajul tau la fel face si maica-mia ; ieri a scoso afara eu faceam ceaiul nu m-am uitat cu ce o imbraca cand s-au intors si am dezbracat copilul era sa pic pe spate avea 3 caciulite un bady pantalonasi peste un costumas flausat si peste toate costumul imblanit si o patura groasa ; era fierbinte toata
nici eu nu pricep de ce se panicheaza asa ca doar a crescut 2 copii

shine si noi am avut aceasi problema vreo 5 zile am tot pus supozitor cu glicerina ca nu facea deloc singura , dar incet incet am scapat de problema cand o vad ca se screme toata si se inroseste desfacem pampi si ii tin piciorusele indoite pe burtica si face kk ; acum vad ca face si singura dar eu ii dau in fiecare zi ceai de musetel ( am presupus ca o ajuta cam de atunci s-a mai reglat )

botezul noi il facem dupa pasti in 14.04.2007 ( ca multe altele dupa cum am vazut ) avem cam 50 , 60 de invitati si il facem la restaurant ; la noi e obiceiul ca la nunta invitatii dau bani asa ca cu acei banii vom plati restaurantul , nu cred ca pot iesi in pierdere si oricum nu fac botezul sa ma inbogatesc, nu ?

aseara am avut din nou program de discutii de la 12.30 pana la 2.30 iti poti fixa ceasul dupa ea , sunt curioasa daca face si deseara la fel ( a facut asa toata saptamana )

ma duc sa o imbrac si sa iesim putin afara ca trebuie sa trec si pe la dentist sa vada ce-mi face taietura

va pupacesc adela de alexia maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

loremunteanu Ca gluconic am folosit eu la fetita cea mare, se da pentru deranjamente la stomac, daca vede dr ca are kk mai moale sau sa previna diareea. Asa imi aduc eu aminte ( sunt 8 ani de atunci). Stiu ca-i puneam in ceai, dar nu mai stiu cantitatea, oricum putin, parca pe varful de cutit puneam la nu stiu ce cantitate de ceai.

Mergi la inceput