***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (28)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

uite asa e mai bine.

Mica 27 Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

asa am zis si eu mica, ca nu seamana! dar daca el apare cand scrii intre paranteze "stelist"! Nu o fi fost prea inspirat/a cel/cea care a facut smile list-ul.

diana 26+ STEFAN
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Fetelor... postez ce-am aflat de la mamicile de martie-aprilie...

Pentru fetele care vor mai naste la GIULESTi e o informatie UTILA!!!

Asadar, bagajul pentru spital trebuie sa contina (conform spuselor unei asistente de-acolo, care stie cel mai bine, NU? ):

-Pt. BEBE: doar pampersi ca in rest au ei tot ce trebuie
-Pt. mama: chiloti (4-5), camasa de noapte, papuci de plastic,cana si lingurita, halat gros, buletin si obiecte de igiena personala.

Mamica de martie-aprilie a zis ca va mai lua in plus... citez:
"pt bebe: servetele umede, bephanten si o caciulita mai groasa
pt mine: mai multe camasi (vreo 3), sosete, inca un halat mai subtire (sigur o sa mor de cald), tampoane (poate ma lasa cu ele ca nu suport vata)....si cam atat....oricum daca mai am nevoie de ceva este sotul instruit si pregatit "

PS: eu cred ca voi renunta la caciula in plus... ca nu cred ca e cazul in primavara... nu

Camera BEBE Antonio

BEBE
Andrada 27+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

De acord cu argumentul lui Andrada apropo de pusul cerceilor imediat dupa nastere. Atentie insa ce model de cercel alegeti. Majoritatea celor rotunzi nu se inchid bine si mai devreme sau mai tarziu, fetitele ii pierd. Desi pare invechit, inchizatoarea cercelului purtat de noi cand eram mici este mult mai bun. Eu de curand am pierdut un cercel rotund pe care mi l-a oferit nasa la nasterea lui M. Cand am scos castile din urechi, l-am agatat si a sarit din ureche. Acum am revenit la cei vechi, rusesti.
Si M a primit cadou la botez un lant cu cruciulitza. I l-am pus pt prima oara la motz, insa dupa cateva zile i l-am dat jos. E inca prea mic ca sa poarte aur... totusi recunosc ca arata f shic cu el.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 24s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Burtici,

Ma pregatesc si eu sa plec acasa. Maine plecam la munte si sper sa reusesc in week-endul asta sa mai arunc cate un ochi pe la voi. Altfel luni o sa stau toata ziua sa recuperez.

Va pupicesc pe toate si pe toti

Mica 27 Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

mica, tot pe la 6 ani mi-am facut si eu gauri in urechi. De fapt mi s-au facut....voia mama, stiu ca pusese un ac in spirt, sa se dezinfecteze..eu foarte curajoasa...da...vreau sa imi faci...pana in momentul "0", cand nu am mai stat sa imi faca mama....M-a dus ziua urmatoare la spital la o asistenta pe care o cunostea mama si mi-a facut doamna respectiva...nu imi amintesc sa ma fi durut, dar imi amintesc ce mandra eram cu cerceii in urechi....si am purtat de atunci tot felul de cercei, de la gablonturi la argint...si as purta si acum de argint, daca nu mi-ar fi cumparat sotul cercei de aur de 8 martie trecut. Ce sa ii faci, de cand cu verigheta de aur, a trebuit sa renunt la inelul si cerceii de argint si sa ma reprofilez pe aur! Dar nu am avut nici o problema niciodata din cauza cerceilor, stiu ca sunt persoane care nu suporta alt metal sau altceva in urechi decat aur.

diana 26+ STEFAN
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Eu cred ca trbuie si betisoare si crema/ulei emolient.
Desi Iulia a fost mare, caciulitele pe care ni le dadeau ei nu ii stateau deloc pe cap (erau f mari) si le-am folosit pe cele de acasa.

In plus nu pot uita experienta unei fete cu care am nascut. I-au adus bb foarte tarziu si "isi pierduse reflexul de supt" si ea saraca mai avea putin si dadea in febra laptelui. A trebuit barbatu ei sa fuga noaptea sa ii cumpere pompa de san si sa se milogeasca de asistente sa i-o sterilizeze. Ca asistentele ii adusesera o cana, cica sa se mulga in canuta aia si sa ii dea copilului.

De fapt cred ca mi-as lua juma de casa cu mine

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 28+

Mergi la inceput

mica, distractie placuta! Ce ne mai chefuim noi...tu la munte, eu duminica la botez...imi mai zice lumea: mergi acum unde vrei cat mai poti, ca dupa ce vine bebe e mai greu....

diana 26+ STEFAN
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Andrada, vin si eu cu completari apropo la bagajul de spital. Va rog sa nu va suparati, nu incerc s-o fac pe desteapta, va sfatuiesc doar pe baza experientei proprii.
Deci:
- la bagajul pt BB as mai adauga ser fiziologic (atentie, cautati din ala la punga, in nici un caz din cel tip fiola) si pansamente sterile ca sa-l stergeti de urdori la ochisori, eventual la guritza. sa nu bagati degetul in ochii copilului! Se infecteaza f repede. In Polizu era extrem de cald (in luna februarie!), deci caciula pt BB am folosit-o doar la externare.
- apropo de vata versus tampon, exista si aici o logica. Vata e cea mai indicata pt ca e mai permeabila decat tamponul si exista un risc mic de infectii (mai ales daca aveti epiziotomie). Vata se pune infasurata in pansament steril, deci sangele trece prin mai intai el si ajunge ulterior la vata. Eu aveam o punga de plastic in care mamica mea imi pregatea zilnic gogoloaie de acest gen. In spital le schimbam f repede, la max 10 min si punga trebuia reincarcata de 2-3 ori pe zi. Am continuat cu acest procedeu pe toata per lohiilor.
Probabil mai sunt si altele de spus. Daca imi amintesc, le mai adaug pe parcurs.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 24s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Mica, DISTRACTIE PLACUTA LA MUNTE!!! Si sa ne reintalnim cu bine!!!

Camera BEBE Antonio

BEBE
Andrada 27+ cu Antonio

Mergi la inceput