Mamici de martie-aprilie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 29
danuta_t spune:
RaisaFudulu, depinde mult de medic. Sunt unii care prefera ca bebele sa dea semne ca vrea sa iasa si abia apoi trec la operatie, altii prefera sa o faca in saptamana 39. Este la fel ca si cu peridurala, depinde de preferintele medicului. Chiar aseara citisem intr-o revista Mami mai veche ca dr.Vladareanu (parca) recomanda cezariana abia dupa ce copilul da semne ca vrea sa iasa. Mai auzisem ca avantajul de a o face atunci cand vrea bebe este ca incepand contractiile si coborarea, plamanii sunt presati si se golesc mai bine de lichidul amniotic.
Dana
32+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
Lumi_Nag spune:
Buna ziua la mamici si burtici!
M-am gandit sa mai dau si eu de stire ca mai sunt printre voi.De fapt am fost in fiecare zi cu cititul si mai putin cu scrisul.
Noutati nu avem ...doar ca
meu se crede pe stadion asa de mult si tare da din toate alea.
Voiam sa va mai spun ca azi nasim un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani (al verisoarei mele daca va amintiti) si sper sa fac fata slujbei de la biserica....adik nu slujbei ci statul in picioare 
Nu m-am descurcat deloc cu site-ul de pe yahoo unde trebuia sa pun un nr de telefon asa ca am facut schimb de numere cu Kisstherain in caz ca nasc sa va dea ea de stire.
Daca nu apuc eu sa o anunt pe ea ramane soata din dotare sa dea de stire fetelor de pe messenger.
Va las si va pup ca tre sa plecam la botez.

37+
Robert George
It's easy living with eyes closed
Andreea20 spune:
Raisa, sincer nu stiu de ce m-a programat....dar banuiesc motivele: pt ca bebe nu s-a intors si nu vrea sa riste sa mi se declanseze nasterea, este foarte mare fatul pt bazinul meu....aaa si mai mi-a zis ca doc pleaca pe 27 (cred ca in concediu)si nu vrea sa ma lase cu ochii in soare.
Despre bagaj (am revenit cu un telefon.....ca am uitat sa intreb
) pt bebe doar pampersi ca in rest au ei tot ce trebuie, pt mami: chiloti (4-5), camasa de noapte, papuci de plastic,cana si lingurita, halat gros, buletin si obiecte de igiena personala....si bagajul sa nu fie prea greu ca nu o sa mi-l care nimeni![]()
Asta e ce mi s-a zis de la spital....dar eu o sa mai iau in plus...
pt bebe: servetele umede, bephanten si o caciulita mai groasa
pt mine: mai multe camsi (vreo 3), sosete, inca un halat mai subtire (sigur o sa mor de cald), tampoane (poate ma lasa cu ele ca nu suport vata)....si cam atat....oricum daca mai am nevoie de ceva este sotul instruit si pregatit ![]()
Acum urmeaza sa ma interesez de preturi....cum aflu ceva va spun.
Andreea
36 sapt 
tzuna spune:
Ce faceti?
Eu "abuzez" copiii la serviciu. Le-am dat de lucru ca sa mai intru putin pe forum (deci e adevarat ca da dependenta). Mai am vreo min si termin si eu si fug la curs. Intrasem sa vad daca Dianiana mi-a scris cum ne recunoastem ca ea nici nu are poze in albumul comun. Ei, daca nu ne recunoastem asta este, ne intalnim aici pe Forum.
DANI7ASi - pana la urma e adevarat ca durerile de la colica renala sunt la fel ca alea de nastere sau mai rau? Ca eu am avut piatra la rinichi acum cativa ani si stiu cum e. Nu sunt incantata de ce ma asteapta dar cum atunci n-am murit sunt sanse sa ma descurc si acum.
Iar legat de smotru etc. eu chiar nu cred ca-mi face rau. Eu nu am avut nici o data mai mult de 2-3 contractii si atunci au trecut fara nimic. Dupa episodul cu colul intredeschis in saptamanile 12-15 cred ca acum s-a cimentat bine si bebe se va lasa asteptat. Imi trecea prin cap sa mai vin la lucru si saptamana viitoare dar a aparut un caz de Scarlatina asa ca gata de luni stau acasa. Stie cineva cum se mainifesta scarlatina? Si cat e de contagioasa? Ca nu am avut cazul la mine in clasa si eu nu cred ca am fost expusa.
Maine merg si eu la medic sa vedem ce ne mai spune de bebe. Oricum nu fac eco ci doar ma consulta. Sunt curioasa ce zice de placenta mea de gr 3 la 32 sapt. Ca atunci nu i s-a parut prea grav dar am vazut ca sunt si medici care iau mai in serioa chestia asta.
A, si voi ati auzit de MIALGIN (un calmant care se poate prescrie in travaliu)? Va spusesem ca ne-au zis de el la curs si m-ar interesa sa stiu mai multe. Ca am inteles ca e mult mai sigur ca epidurala chiar daca nu are chiar acelasi efect.
Va urez o zi buna tuturor.
Fiti calme, rasfatati-va, si nu va mai suparati pe soti. Saracii cred ca sunt la fel de stresati si dezorientati ca noi. Eu ma si gandesc cum va reactiona al meu cand voi naste. Poate fetele care sunt la al 2lea al 3 lea copil ne spun cate ceva si despre asta. Adica as vrea sa fie o experienta cat de cat frumoasa pentru amandoi.
Si inca ceva.... Daca stiti ceva de preturi va rog sa mai scrieti ca sa vadem cum ne incadram si noi.
36+
andradap spune:
Andreea20, multumesc mult de RASPUNS!!! 
Gata, nu va mai stresez!!! Va pup pe toate si sa aveti nasteri USOARE!!!
Si COPILASI SANATOSI si MANCACIOSi !!!
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada
27+ cu
Antonio
gabi78 spune:
Buna fetele!
sunt chiauna de somn! Astazi am fost sa mai fac un set de analize si nu am putut sa imi fac somnul pina la 10 chiar 11 ca de obicei si am mai avut si un picut de treaba prin casa si acum mor de somn!
Of, si fir-ar sa fie ca mai bine nu fac nimic decit sa fac ceva prin casa! Imi ia o mie de ani sa ma misc de colo colo si ma si enervez ca parca nu mai iese treaba asa de bine ca altadata! Cred ca sunt hormaonii de vina!
Intreba cineva de pediatru: in cazul meu dr de fam mi-a spus de mult sa ma duc si sa imi caut pediatru pentru ca ea este de specialitate si nici nu ia copii asa mitittei. Asa ca m-am informat in toate partile si m-am dus la ea cu lista de nume. Mi-a spus despre fiecare ce stia si cum una dintre doctore era si cel mai aproape de mine si este se pare si bine pregatita profesional, am decis sa ma duc la ea. Am fost la inceputul lui ianuarie, i-am spus ca vreau sa-mi inscriu bebele la ea si mi-a dat nr de telefon personal sa o sun cind vin acasa din maternitate. Asta a fost tot. Se pare ca este printre putinii medici care accepta sa ia copilul si nu obliga si mama sa vina la ea.
Va pup pe toate si va tin pumnii,
Tare mi-e somn, dar daca ma duc acum sa ma culc ma mai trezesc miine si acum trebuie sa vina si sotul de la servici. Macar pina la 8-9 asa sa mai stau si eu. Nu?
O dupa amiaza (cit a mai ramas din ea) si o seara placuta!
Gabi 38sapt fara o zi!!!!!!!! si 
ioanaradu spune:
buna la toate
,
revenim si noi cu vesti: azi am fost la dr si bb a depasit deja 3 kg, cu aproximatie ar avea 3,300 kg. nici nu ma mai mir ca ma doare spatele din ce in ce mai des si ma misc ca o balenuta. avem DPN 1 martie, deci pana atunci cu siguranta mai crestem si cred ca vom depasi 4 kg. sotul isi facea griji ca noi am luat pampersi new born 2-5 kg si se gandea daca o sa-i incapa funduletul "grasului" in ei.
si la hainute ne facem pb. oricum n-am luat hainute prea mici ca ne asteptam la un bb marisor, dar pana ne vom "intalni" cu bb ne tot gandim cum o sa fie. deci in mare as mai avea cam 2 saptamani. mi-a promis sotul ca sambata ma ajuta sa facem ultimele cumparaturi (salteluta pt patut, dulapiorul pt hainutele lui bb ... si cam atat) si duminica facem ultimele aranjamente in camera. ma inscriu si eu in lista celor care n-au decat o camera
. asta e ... vom imparti garsoniera eu, sotul si bb. sanatosi sa fim ca vedem noi cum vom face fata. eu, in prima luna, mi-am propus sa merg cu bb la mama mea, la ploiesti. dar oricum sotul va veni in fiecare week-end si acolo tot in camera cu bb vom dormi amandoi.
alte curiozitati ale sarcinii pe ultima suta ... parca au revenit poftele ... care mai de care mai ciudate ... ma gandesc la pricomigdale, inghetata, ciocolata ... bineinteles numai dulciuri. incerc sa ma mai "mint" cu iaurt si compot, n-as vrea ca in ultimele 2 saptamani sa ma umflu peste masura
. ma rog ... care masura? 
cam atat deocamdata ... pupici pe burtici!
36+
Matei Stefan
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ioanaaradu/my_photos
elpower spune:
Gabi, ce zici punem majoretele la treaba si pentru tine? Ca eu cand vad 37 la semnatura ma apuca nerabdarea, iar tu intri in 38.

Ela
in 34+ cu
Thea Ioana
http://bd.lilypie.com/92Plp2.png
flopici spune:
Multumesc Gabi 78 pentru raspusul cu medicul pediatru. Eu eram interesata.
De unde ai reusit sa faci lista cu ei? Eu locuiesc in sectorul 3 si m-ar ajuta daca as gasi unul bun, aproape de casa.
Seara buna la toata lumea!
Florina 37 saptamani
carmen94 spune:
vin si eu la apel!
sunt putin suparica ptr.ca saptamana trecuta cand am fost la eco bebe era deja bine pozitionat,dar marti am avut alt control si surpriza!bebe s-a intors din nou.picioarele jos si capul sus.la cat este de activ ma asteptam sa-mi faca o surpriza.sper sa-si revina.in rest.....si eu abia ma misc prin casa,am iesit putin la aer si am facut o mica plimbarica si am obosit de zici ca am tras la coasa o zi intreaga.am vazut si eu pozicile cu camerele ptr.bebei......sunt super!!!!!dar am zambit gandindu-ma la ce o sa mai picteze bebeii peretii cand or creste mai mari!!!!imi aduc aminte de nepoata mea care cum prindea o carioca,creion.......pac! cu mazgalitul pe pereti sau usi!puteai tu sa-i dai ditamai baxul de foi ca distractia era scrisul pe pereti!!!!
si noi il vom tine pe bebe cu noi in dormitor.avem camera ptr.el,dar ne-am gandit sa o zugravim mai spre primavara cand se mai incalzeste.deocamdata i-am amenajat patutul si deja parca nu mai ma suport in faza asta.abia astept si eu sa nasc!!!!mai am de pregatit bagajul de spital si sunt gata.
cu smotru........mai fac si eu cate ceva.atat cat pot si cum pot.cand simt ca obosesc fac o mica pauza si apoi o iau de unde am ramas,dar ca sa ma apuc acum de zugravit......nici gand!
cine imi trece si mie caruciorul albastru in listuta,please!?!bebelul nostru deja are 2200,49 cm,iar DPN-ul cica sa ne asteptam intre 5 si 8 aprilie..
Carmen
32cu
Darius