Mamici de Mai - Iunie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 26
ELTEKA spune:
Ia uite ca m-am intors si eu!
Fetelor, da' mi-ati lipsit! Si cit ati ma scris...O gramada de vesti noi, si mai bune si mai putin bune (ma bucur si ma intristez), multe poze noi, burtici super sexy (Iri
), catei dragalasi (Andrada
), hainute dulci de tot (Kay
), camere de vis pentru
...
Eu m-am bucurat foarte tare in excursie, nu mai vazusem zapada de un secol, ori la Sapporo ningea tare frumos, desi nu era frig. Sculpturile de gheata sint foarte frumoase, seara luminate in multe culori. E un intreg parc de ele, tot mergi niste kilometri. Din loc in loc sint cabanute (super amenajare si comfort la japonezi, jos palaria!)in care este un foc in mijloc si samovar, stai pe bancuta cu alti turisti, te incalzesti si bei ceai. Au si mincare peste tot, gogosele si clatite fierbinti...cirnati si frigarui si...ohh!
Zilele astea am mincat cam aiurea, numai chestii gustoase dar vitamine zero, asa ca m-am intors inapoi cu 1,5 kg, asa ca totalul meu pina acum e 6 kg...uf! Dar de azi ma pun pe mincat sanatos, asa ca sper sa reduc un pic din clatitele alea...
M-am catarat si pe munti, spre socul tuturor celor care ma vedeau asa mare si rotunda. Am si alunecat o data (din fericire am apucat sa pun genunchii si palmele inainte, sa nu troznesc burtica). Catre sfarsitul week-endului, recunosc ca am inceput sa am dureri, cred ca am exagerat
Din fericire azi am stat numai in pat si ma simt perfect, ba parca mai usoara, am si tensiune mica si puls sub 80, in sfirsit!!! Am dormit asa bine si mult toata ziua, ca uite - acum e 6 dimineata si eu m-am trezit, am prea multa energei, imi vine sa fac ceva, m-as apuca de curatenie, dar sotulache doarme inca...Si voi toate...
Hai, treziti-va, va astept! O zi buna
!
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
ELTEKA spune:
Ralucami, iti raspund tie, ca tu te trezesti acusi:
Eu am primit urmatoarele masuratori pentru picioruse:
Nou nascut: sub 10 centimetri
3-6 luni: 10.5 cm (sau nr 1 la Gap)
6-9 luni: 11-12 cm (2,3)
9-12 luni: 13 cm (4)
12-18 luni: 13,5 cm (5)
18-24 luni: 14,5 (6)
In Europa au alte masuratori, dar aici in Japonia vad fie in centimetri, fie pe nr din paranteza.
Am inteles insa ca pina la un an cind incepe sa umble, nu-i trebuie papucei oricum; si cica daca iau, sa iau ceva cu talpa moale. Altfel sta situatia cind incep sa mearga, dar aici in JP am vazut niste papuci grozavi de "sanatosi" dpdv anatomic. Oricum, cred ca trebuie mers cu copilul atunci si probat.
Pe de alta parte si pina atunci, eu nu m-am abtinut si am luat ceva pentru la iarna cind au fost reduceri, de ex. niste adidasi super cool si fel de fel de personaje din desene animate. Cred ca o sa-i tina si un pic de cald, nu?
Vezi ca bebeii japonezi sint mai mici ca europenii (nu stiu cum o sa fie printesa ta, abia astept sa vad), eu am cumparat in general 60-70 ca marime, dar vad ca ei au 50 pentru nou nascut. La Gap iti zice virsta pe eticheta, dar eu mereu iau cu un "sezon" mai mare.
Eu am luat mici-mici numai vreo 5 camasute din alea care se leaga in fata si au acces usor la scutec, pentru primele luni. In rest, tot ce am luat e pentru iarna, adica peste 6 luni. Aici la Tokyo e teribil de cald, asa ca sint convinsa ca in afara de ceva chestii usoare de bumbac nu o sa imi trebuiasaca.
Acum nu mai cumpar oricum, astept reducerile de primavara. La gap cad preturile cu 75%, e fantastic in tarile astea dezvoltate 
Vreau si eu link la caruciorul de care ziceai, Raluca, te rog! Intre timp am incercat sa accesez Combi, dar merge foarte prost traducerea cu Altavista, asa ca nu am ajuns la carucioare...Amazonul nici nu mi-l traduce deloc...
Aici insa in cartierul de ambasade toate sint innebunite dupa quinny cu 3 roti: www.airbuggy.com. Ala recomandat de la o luna si cel mai ieftin e chiar dragut! Iti place?
Mie sincer imi place maxi cosi ca brand dar aici in Japonia nu au decit modelul de nou nascut (vezi si pe linkul trimis), care e si cos de ala de carat prin magazin. In Europa sistemul e mai complex (vezi pagina cu.com)...Si eu oricum mi-as dori un carucior bun de la inceput pina la sfirsit..Din pacate, eu cred ca o sa pierd cumparindu-le asa, pe bucati, si scaun de masina, si carucior si etc. Plus ca nu am gasit nimic satisfacator...Dar asta e!
Intre timp sotul meu a cumparat un marsupiu de la baby bjorn, e innebunit dupa el! El zice ca bebe prefera la mine in brate decit in carucior, desi sustine c-o sa-l care el!...Cred ca a luat-o razna de cind l-au "indoctrinat" cu beneficiile metodei cangurul
Pe de alta parte, astia cum nu te lasa la Tokyo pe scari rulante cu carucior, e si enervant sa mergi dupa lift mereu, de multe ori e asa departe...Asa ca luam bebel la purtator si da-i inainte!
Mai spune-mi si tu ce mai vezi la capitolul echipament, te rog! 
Asa creste bebe
ralucami spune:
Neata Elteka si bine ai revenit!
Stai ca azi e zi de chiul! Ma uit pe site-ul dat de tine , le caut pe ale mele ( cu carucioarul, cu scaunul de masina ) si revin. Intre timp mananc si un iaurt Koiwai, asa de "control". ![]()
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Pepsi spune:
motanel, stiu cum e sa fii alergic, ca Dominic e la lapte de vaca si derivati, facea cu soc anafilactic!daca nu ai avut nevoie de antibiotice pina acuma, nu vad de ce vei avea nevoie acuma, va fi bine!
elteka, ma bucur ca ti-a placut in excursie, tare curajoasa sa te cateri, eu, e clar ca acuma suflu si in iaurt!cu papucii bine spui le trebuie doar cind incep sa umble, al meu pe la 8 luni i-am luat prima pereche, ca mergea tinut de mina!trebuie sa fie de piele neaparat, si cu glezna inalta, usori, talpa nu f moale!dar oricum e prematur sa cumperi de acuma, ca de ex al meu copil are picior tare lat, si tre sa fie cu mine tot timpul cind ii iau ceva, in plus de cm in lumgime se masoara si latimea, el are un C.
Flavia
22+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
ralucami spune:
Gata hai ca ma pun pe scris!
Elteka si eu am gandit cam tot ca tine: aici e fantastic de cald ( iti dai seama ca eu sunt si mai la sud, deci vara e jale !!) si in concluzie nu o sa am nevoie de cine stie ce chestii groase in primele luni de viata. Cel mai frig in zona mea , e prin ianuarie-feb, si atunci sunt in jur de 5-6 grade , deci nici macar apa din baltoaca nu ingheata.
Si aici vad ca au inceput magazinele cu hainute pt copilasi sa faca reduceri la greu ( si chiar o sa dau si eu o tura printre rafturi caci sunt produse tare faine si la preturi de -50% sau chiar mai mult!!
) Am luat niste body de 60-70cm , niste tricouase care se leaga intr-o parte (tot 60-70). Nu, nu papucei am luat, am luat botosei/sosetute ca papucei am de gand sa iau cand o sa aiba bebelina macar 6 luni . Multumesc mult pt graficul cu nr papuceilor. Deci eu cu botosei de 7-9 cm inseamna ca ma incadrez la nou nascuti. (i-am nimerit de data asta
).
Despre carucioare: eu m-am uitat pe site-ul alora de la mothercare punct com si mi-a placut asa: www.mothercare.com/gp/product/B000IERJPM/sr=1-2/qid=1171338919/ref=sr_1_2/203-4138922-7659901?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42803041&mcb=core" target="_blank">Mothercare Trenton Deluxe pushchair travel system - Mocha ( asta e cu 4 roti, dar poate fi folosit de la nastere, vad ca se pot scoate husele alea si spala, are 4 pozitii, are si spatiu sub carucior pt geanta bebelinei etc etc). Mi s-a parut tare practic si nu exagerat de scump. Altul de acolo, care mi-a placut a fost : www.mothercare.com/gp/product/B000MFS8HK/sr=1-19/qid=1171338988/ref=sr_1_19/203-4138922-7659901?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42803041&mcb=core" target="_blank">Bebecar R-Versus Pushchair( e mai scumpisor -339 de lire - dar pare mai compact, mai usurel - are doar 7,7 kg; si tot asa: cu maner reversibil, cu 5 pozitii, poate fi folosit de la nastere etc etc) . Mie astea doua mi-au facut cu ochiul. Aaa si al treilea de care ziceam eu ca are un design mai special si arata tare interesant. Tot la mothercare, la cele cu 3 roti: www.mothercare.com/gp/product/B000MF3VOU/sr=1-8/qid=1171338141/ref=sr_1_8/203-4138922-7659901?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42805041&mcb=core" target="_blank">Quinny Buzz 3-wheeler pushchair - Sulphur la 329 de lire. Ma uitam si la carucioarele de la buggy, dar sincera sincera sa fiu nu prea ma atrage nici unul prea tare.
La patut am hotarat sa iau din cel de lemn. Am stat, m-am gandit, am studiat netul in lung si in lat pt pareri, si se pare ca ce-mi trebuie mie nu e un playground , ci unul de lemn ( si astea de lemn au rotile si pot fi mutate dintr-un dormitor in altul, sunt unele care se transforma in pat junior-deci investitie de lunga durata, sunt FF stabile, am vazut ca au aparut fel si fel de modele cu un fel de gumitza/cauciuc pe margine, ca sa nu se loveasca bebe. Deci imi ofera n-spe avantaje comparativ cu cele de panza).
In legatura cu scaunul de la masina : mie mi-a adus sotul meu un www.honda.co.jp/ACCESS/automobiles/lagreat/img/child-fig04.gif" target="_blank">baby seat si un child seat : baby seat-ul e primul din stanga sus ( e cu ursuleti si fundite
) si child seat-ul e gri cu bleu -cel de pe randul doi(cica cu roz si rosu nu se fabrica
). Eu am masina tot Honda si vin ca turnate. Acum chiar le-am scos din cutii, pe veranda, la aerisit, le-am dat cu un spray de bebelini antialergic si stau la soare. ![]()
Apropo de bebelini mici: si eu si sotul meu suntem de la categoria "pana".
Adica nu depasim nici unul 1,70cm si nici prea multe kg avem , deci eu cred ca o sa avem un strumf delicat rau. ( deh!e si fetita
) Si ca tot vb de kilograme: eu am luat 5kg pana acum. (eu sper sa nu iau mai mult de 10 pana la finalul sarcinii, dar in ritmul in care m-am apucat sa mananc dulciuri....
Sigur o sa comenteze ceva asistenta la urmatorul control dar chiar o sa ma fac ca nu inteleg.
)
Ce nu sunt eu lamurita: cate biberoane si de care??? Am vazut n-spe feluri de modele cu tetinele aferente (de la combi, de la Nuk, de la pigeon) dar ma uitam ca matza in calendar. ![]()
Ia sa trimit eu mesajul ca sa nu mi se faca vreo surpriza si sa mi-l piarda.
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
miniuta spune:
buna dimineata!
iaca si eu pe aici, asa, in trecere. m-am trezit azi foarte devreme, si cu o durere in ambele solduri care nu m-a lasat sa mai dorm putintel, desi tare as mai fi facut-o. e groaznic, dar poate mai trag un pui de somn la pranz.
la mine nu e nimic nou, de-asta nici nu am mai scris. tot cu renovatul...daca ar fi gata pana la pasti m-as declara multumita.
vad ca voi sunteti tare nerabdatoare sa va tineti bebeii in brate (cel putin andrada era foarte hotarata zilele trecute, cu amendamentul de rigoare, sa fie intai bebeul sanatos si voios), dar mie parca abia acum incepe sa mi se faca teama. nu stiu, poate e si nebunia cu mutatul, si senzatia mea ca nu apuc sa ma informez suficient despre nastere si perioada imediat dupa (eu sunt cu capul, trebuie sa stiu exact ce urmeaza, la ce ma pot astepta, ca altfel incep sa ma panichez).
saptamana viitoare incep cursurile prenatale, sunt tare curioasa cum va fi.
andrada, mi-a placut tare mult soarele ala de pe tavanul din camera bebitului, si ma gandeam cum sa obitnem si noi unul. s-ar putea ca numai sa il vopsim, dar mie mi-a placut foarte mult si ideea cu spoturile.
felicitari pentru hainele primite sau achizitionate deja pentru bebei. abia astept sa iau si eu magazinele cu asalt,dar trebuie sa astept pana e casa gata, ca si asa am mii de cutii si cutiute prin pod, beci si la socrela. off....stiu ca sunt deja redundanta, dar nu mai am rabdare!!!
gata, pana nu incep sa imi plang prea tare de mila, ma car si poate ma apuc de treaba, desi e tare devreme (dar azi mi-am pus multe in cap).
aveti grija de voi si de bebei.
just free your mind, and the rest will follow
ELTEKA spune:
Raluca, m-am uitat pe site-uri, multumesc! 

Pe site-ul pe care ti l-am dat eu e si Quinny, am inteles ca Airbuggy astia sint singuri reprezentanti in Japonia. Mi se pare insa ca e mai scump? E 92 000 jpy (n-am facut conversia, de lene...)
Sincer, mie nu prea imi plac, sint prea sofisticate. Cind mergem pe strada si le vedem, arata cam ca o Masina de formula 1 pe linga o Dacie ![]()
Cel mai mult imi place Trenton Deluxe si Bebecar, dar intrebarea e: ASTIA LIVREAZA IN JAPONIA???? Cine stie cit o fi cheltuielile de expediere... Vad ca Mothercare Japonia nu merge, am inteles ca s-au despartit de firma mama, asa ca nici nu stiu pe unde au magazine in Tokyo, nu gasesc nici cum...
Patut nu iau aici, ca noi in septembrie ne mutam iar, asa ca sper sa ma descurc cu un cosulet (Moses basket), desi ma enerveaza ca le iau asa, pe bucati, ma costa mai mult...
Dar sint convinsa ca sotul meu va lua patut din lemn, la ei in nord sint tare "naturisti". Ii aratasem deunazi un ansamblu de dulap haine copil+cada+masuta infasat, si cica nu e bun ca e de PLASTIC (si alb, ori noi avem mobila din lemn unde ne mutam). Pai cum sa fie nene, daca acolo spal copilu'?? Asa ca tot o sa-l iau, ca noi initial n-o sa avem camera de bebe, asa ca iau asta si un patut.
Cit despre biberoane, sint complet in aer...Ma gindisem sa vad daca pot alapta natural mai intai, apoi cumpar ceva ca lumea. La noi in maternitate este un magazin, acolo au si lapte-formula si biberoane, asa ca in caz de urgenta (sper sa nu...) pot sa iau de acolo, si apoi mai vad. Cred ca trebuie vreo 3-4, dar nu ma pricep la forme... Am citit pe un forum de expats ca nu se gaseste Avent, si eu eram fan de ei (ca suzeta e anatomica, nu deformeaza gurita, ca nu se inneaca si alte fraze din reclama, boaaaaah) altfel as merge pe Nuk!
Asta ar fi pentru lapte (deci nu iau daca alaptez natural). Dar nu stiu daca trebuie pentru ceai...Si de la ce virsta??? Fetelor cu experienta, voi stiti?
Ti-am mai scris o data, dar cred ca nu ai vazut: japonezii au pe aici ceai de chimion si de anason? Sotul meu merge in Europa in 3 saptamini si ma gindesc sa-i pun pe lista de cumparaturi, dar daca este n-as exagera, ca si asa are o tona de chestii...
Cit despre dimensiuni, atunci clar tu te incadrezi la XS
, sint tare curioasa de burtica ta, poate ii faci o poza. De cind am venit de la Sapporo am coborit 3/4 kg, asa ca sint si eu la 5,25 kg (desi am o fata atit de "grasa", ma enerveazatoate pozele
), dar sint sigura ca o sa iau mai mult in lunile viitoare...numai bebe si placenta+uter mai iau vreo 5...Darmite restul ...ahhh!
Asa creste bebe
ELTEKA spune:
Pepsi - multumesc de sfat 
...Intr-adevar poate sa inceapa sa mearga mai repede... Asadar papuceii pe care i-am luat eu de 6-9 luni nu prea sint buni ca nu sint de mers, sint mai mult de moft (al meu
) Sa vezi ca nici n-o sa-i pot da in picioare...
Plus ca, nu m-am gindit o secunda la ce zici tu...daca are piciorul lat??? Taica-su are niste lopatele, poate seamana cu el!!!! Faza e ca aici in Japonia toti bebeii sint mici, hainele sint mici, papucii sint mici (nu exista lat sau strimt...) si imi "deformeaza" imaginea...Mai bine mai astept pina il vad pe al meu, deci! Singura faza e ca au niste chestii atit de frumoase, cum n-am vazut...Si nu ma pot abtine sa nu cumpar....rrrrrrrrrrrrrrr....
Cit despre "curaj", fii serioasa - e mai mult nechibzuinta
Dar in zilele in care ma activez, ma simt asa bine...Parca circula singele mai usor, ma intorc in pat fara dureri, dorm bustean...Cind ma cataram pe cararile alea (dar n-am reusit decit juma' de traseu...) simteam ca zbor! Aer curat, zapada si munti (fata de Tokyo: latit fundul in fata computer, dureri de spate, circulatie proasta, nedormit...) Stai sa vezi, ca vineri ma duc la control, poate am prea exagerat, ma bate tanti doctor
...
Asa creste bebe
vas spune:
Buna ziua , burticute. 5 pagini am avut de citit. Pfiuuuuu.. De abia acum am reusit.
Sunt la servici, deci am smecherit un pic dar lasa ca muncesc destul.
Multumesc pentru pararile cu nume, (mai astept)le iau in calcul si le studiez cu tati poate ramanem la unul. Lui ii plac mult Elena - Maria. Mie mi se par parca prea simple, dar sincera sa fiu nici alte idei nu am.
Ma intristeaza atat de mult cand vad ca unii bebici sunt mai grabiti, dar fiti optimiste, va ROG MULT. Dumnezeu o sa fie alaturi de noi si sa vedeti ce bebei frumosi o sa avem.
Piticasigogosica, parerea mea e sa stai linistita. suntem in aceasi situatie, dar eu de saptamana asta am sa le spun ca nu mai plec nicaieri. Ultima oara pe drum m-am simtit bine dar deja spre seara era bebelina asa de nervoasa ca de abia m-am linistit. Deja mie mi-e foarte greu chiar si sa ma trezesc.
Andradap,sa stii ca si eu te invidiez. E adevarat ca te plictisesc da somnul de dimineata e cel mai important. Si eu in week-end sunt foarte harnicuta, dar in timpul saptamanii as dormi intr-una.
Chiar! E cineva in concediu medical? Cum se plateste ? Adica cei 75% din ce se calculeaza? ca tot nelamurita sunt. Mai vin 2 saptamani la munca si gata, nu mai rezist. Adevarul e ca doar 15 zile maxim as avea nevoie de CM ca dupa aia intru si io in prenatal.
Bebita mea, apropo, Pauly, sotul nu ma mai lasa sa-i zic bebelina ca zice ca o sa ma invat asa si o sa-i zic si dupa ce se naste . Pai daca nu am un nume cum s-o strig!? Vai si e atat de vesela, fetelor aseara de abia m-am culcat pe la 0:30, ea avea chef de joaca. Acum e la fel, manca-u-ar mama de fetita.
gata , hai ca mai revin.
va pup,
26+
O sa fiu si eu mamica
andradap spune:
Neatza fetelor!!!
ELTEKA
, bine-ai revenit!!! Ma bucur ca te-ai simtit bine in excursie... iar in legatura cu alea 1,5 Kg te sfatuiesc sa nu-ti faci iluzii ca le-ai da jos acum; in cazul fericit in urmatoarea perioada nu prea vei mai pune pe tine sau vei pune mai putin, dar de dat jos, categoric le dai pe toate jos cand apare BEBE ![]()
In rest... ce sa va mai zic... aporpos de trezitul meu de dimineata... Pai, eu ma trezesc o data cu sotul ca NU mai am eu somnul de odinioara cand puteai sa tai busteni pe mine si tot nu matrezeam!!! Acum la cel mai mic zgomot sunt TREAZA si nu mai adorm!!!
Asa ca, stau si eu dupa el, mai vorbim una alta, el se mai inchina ca ma trezesc asa de dimineata fara sa fie nevoie, eu mai gasesc cate ceva de facut si dupa ce pleaca imi prepar fie o cafea decofeinizata fie o ciocolata calda si ma pun pe citit/scris pe forum... ![]()
Azi m-am trezit cu tot cu contractii... Nu stiu zau... Eu am aceste contractii in cele mai nepotrivite momente... Si stiti de ce zic asta??? Pentru ca cica daca ai contractii sa te asezi in pat, sa stai linistita, etc... Ei bine, eu am contractii stand in pat, iar daca ma ridic in fund imediat imi trec!!!
Cred ca la mine sunt contractii de prea mult STAT!!!
Si claaar NO-SPA de 40 mg nu-si face efectul la mine, nici makr dupa al doilea comprimat inghitit
. Cred ca renunt la acest medicament ca oricum il iau degeaba!!!
PS: Azi ies un pic la plimbare/cumparaturi sa iau si eu o mik atentie pt. sot... de 14 februarie... Sa vedem ce inspiratie am la momentul respectiv!!! ![]()
Camera BEBE Antonio
Andrada
27+ cu
Antonio