grup de suport pt.renuntare la fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 20
dan_ny spune:
fetelor, acum cand v-am gasit si eu, ati disparut voi?!!?...sper ca nu v-ati ascuns sa fumati prin colturi...
ina78 spune:
Nu draguta... sintem aici...
Din contra te asteptam si pe tine in coltul nostru de nefumatori...
Acum ne plimbam mai mult, mergem mai des la cumparaturi, sintem mai preocupate de infatisarea noastra, ne iubim putin mai mult...
Asa ca... hai... bun venit in club... Hotaraste-te odata...
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
ada_b spune:
Buna fetelor,
Eu nu mai fumez din 14 februarie 2007.
Am intrat aici sa va felicit pentru vointa voastra. Consider ca pana in prezent este cea mai mare realizare a mea.
Si, voiam doar sa va spun cu ce imi alinam eu suferinta. Detoxifiere cu ulei de floarea soarelui presat la rece. O gura de ulei in fiecare dimineata, se plimba prin gura 10-20 min dupa care se curata foarte bine gura si limba (cu o lingurita). Uleiul se cumpara din magazin de produse naturiste - 60 RON. Mie mi-a taiat pofta de tigara.
Cura se tine 30 de zile, pauza 10 zile si iar 30 zile.
Am renuntat la aceasta cura vre-o luna de zile si am inceput din nou sa simt nevoia de tigara. Cum am reluat cura de detoxifiere, cum e ok. Stau la fumoar cu colegii si nu ma tenteaza absolut deloc.
Am fumat 10 ani, de la 19 pana la 29, minim 1 pachet/zi. Era singura mea bucurie pe lumea asta! Nu a fost usor, asa cum nu e nici pentru voi. A fost mai rau ca am renuntat la cafea. M-a durut capul 3 saptamani de am innebunit. Nu trecea cu nimic.
Va doresc sa simtiti si voi mandria ca ati renuntat la fumat!
Mirunaa spune:
Fetelor, imi dau si eu cu parerea ca sa va incurajez si sa va spun ca se poate.Stiu ca stiti ca se poate dar nu e rau sa mai auziti de la cineva.
Eu n-am mai fumat de pe 23 martie si iata ca au trecut 3 luni.
De ziua celui mic, duminica am sarbatorit-o cu prieteni am fumat o singura tigara.A fost buna, ce-i drept. A fost una si atat. Nu va spun dar a doua zi dimineata m-am trezit si m-am dus glont la bucatarie sa fumez una. Macar una ....imi ziceam. M-am abtinut...si am trecut de acel hop.
Parerea unei femei( adica a mea) care s-a mai lasat o data de tigari trei ani- lasand la o parte cele doua sarcini, este ca cei care se lasa de fumat sunt extrem de vulnerabili .Niciodata n-ar trebui sa zica " n-o sa mai fumez niciodata in viata mea"....
V-am pupat!
Toate cele bune!
Siminaf spune:
Prima oara m-am lasat de fumat in urma cu 14 ani si m-a tinut aproape 5 ani (4 ani si 10 luni). Apoi in prima sarcina nu am fumat, evident. Acum nu mai fumez de dinainte de a doua sarcina, deci de doi ani si jumatate. De data asta for good. Pina si sotul meu, maaaare fumator, s-a lasat deja de un an si 7 luni. Deci se poate.
Mult succes!
eva03 spune:
Si eu m-am lasat de mai multe ori si m-am reapucat. Adevarul este ca tentatia nu dispare niciodata.
Am trecut de curand printr-o perioada foarte stresanta si era gata-gata, cu o zi inainte de deznodamantul pe care il asteptam, sa aprind o tigara. Nu am facut-o si ma bucur enorm!
Ce provocari! Totusi nu-mi explic de ce sora mea a incercat sa se apuce de fumat de mai multe ori si nu a reusit?!
http://community.webshots.com/album/558697342zQuuRs
Siminaf spune:
Ba dispare tentatia. Chiar nu mai simt nevoia sa fumez. Ba mai rau, nici nu mai suport fumul de tigara prin preajma mea. Si sotul meu la fel.
carmenik spune:
salutare. va citesc de o saptamana, adica de cand n-am mai fumat. acu e mai bine, dar a fost urat, da' urat de tot. am racit acum o saptamana si m-a durut gatul atat de tare, incat nici 2-3 fumuri acolo nu mai intrau; asa, normal ca mi-a trecut prin cap sa incerc sa nu mai fumez. si uite asa am intrat si am citit ce ziceti voi aici, inclusiv forumul precedent. asa, si mi-am zis io sa vad cat ma tzine fara tigara. m-am kinuit urat, oricum. am citit io despre sevraj etc, dar am citit si ca majoritatea de pe aici n-au avut decat stari de nervozitate. io oricum sunt mai calma din fire si kiar nu m-am iritat deloc, dar in skimb am avut rau fizic. da' rau. am tusit tare de am zis ca imi ies okii din cap, tuse seaca, in reprize dimineata si seara , cam de 10min. urat tare. apoi durerile de cap si frisoane. frisoane 3 zile.. toata lumea umbla in curu gol pe strada :)) iar io, saraca de mine.. nu mai zic seara cand dormeam in pijama si cu plapuma groasa. si nu, n-a fost vorba de simptomele unei raceli, ca racita am tot fost si kiar fac diferenta :) uite ca nu m-am prezentat :) carmen, 30 ani, prima tentativa de a renunta la tigari. fumez de la 18 ani, paketul si ziua. am un coleg cu care imi petreceam pauzele de tigara. de fapt le petrec si acum, doar ca io privesc. mi-e jena sa zic cuiva ca as vrea sa ma las pentru ca ma gandesc sa nu dezamagesc daca ma reapuc. colegului de ex i-am zis ca nu fumez cat sunt racita. jumatatea mea, fumatoare si ea, vine acasa intr-o luna. deci nu tentatii, nimik. azi au venit kiar niste clienti fumatori cu care am iesit relaxata, la locul pt fumat, io cu cafeaua, ei cu tigara. oricum, io-s cea mai curioasa cu ce va urma :)) e asa de ciudat ce mi se intampla pt ca nu m-am gandit niciodata pe bune sa ma las de fumat, decat in momentul cand va veni un bebe. acu ma gandesc ca a fost atata de rau raul fizic incat n-as mai vrea sa trec iar prin kinul ala.. bine, ce sa zic, minunat ar fi sa fumez si io o tigara ca tot omul cand stau cu fetele la o barfa, la o cafeluta.. da' la mine nuuuu hai ca v-am innebunit cred. sunt cu okii pe voi :) oricum, de ce mi-am facut cont si m-am bagat in seama..? sa VA MULTUMESC, DRAGI FETE, pentru ca datorita voua am stat fie si doar 1 saptamana fara tigari. saru'mana fetele
roxanadum spune:
Salut fetelor!
Va povestesc si experienta mea, poate ajuta sau inspira pe cineva. Acum aproape 9 luni am aflat ca o sa am un bebe si acum sunt fericita posesoare a unei mari burtici . Fumam ca sparta, peste 1 pachet pe zi. Sotul fumeaza si acum. Cum am aflat ca sunt bortzoshel prima misiune lasat de fumat. Eu sunt psiholog - sa zicem ca ma ajuta, uneori ma incurca, dar mai stiu cate ceva. Cica oricum e greu sa aplici tehnici pe tine, dar la mine a mers. In primul rand am cautat sa elimin orice sentiment de vinovatie. Mi-am lasat o portita de confort psihic foarte importanta: daca reusesc bine, daca nu ... sunt "alaturi de mine si ma accept asa cum sunt". Asta ajuta mai tarziu sa ajungi la starea: "pot sa fumez daca vreau - dar nu vreau". Inainte sa ii dezamagesti pe cei din jurul tau e rau sa te dezamagesti pe tine. Si atunci atentie la sentimentele de vinovatie. Fara "trebuie". Inlocuiti cu "ar fi bine" - lasa loc liberului arbitru.
In acelasi timp am folosit imaginatia - asta m-a ajutat enorm. Am auzit de o propunere: sa puna poze cu tot felul de malformatii pe pachetul de tigari - imi imaginam bebei bolnavi pozati pe pachet si o multime de chestii grotesti. Imi faceam singura sila si asociam greturile cu fumatul.
Am schimbat tigarile cu genul ala foarte slabe - slim.
Am ocolit la maxim lucrurile asociate cu tigarile - balconul de la servici, cafeaua de dimineata - cu lapte, asta nu merge deloc cu tigare, petrecerile, vizitele prietenilor, vizite la prieteni, orice iesiri. Nu am stat inchisa in casa de tot dar era f important o perioada sa le raresc cat mai mult ca sa ma ajut. Totusi, sotul meu este un fumator inrait si de el nu am avut cum sa fug. Pana la urma m-am gandit ca sunt cu atat mai puternica si viteaza cu cat rezist in timp ce el fumeaza ca turcu nesimtit langa mine gravidutza.
Am observat ca nu face bine sa spui celor din jur ca te lasi de fumat pentru ca romanii chiar nu au cultura asta a "suportului de grup" si fac glume morbide ca apoi sa dea in partea ailalta, daca ceri o tigare se cred un fel de mentori spirituali si "nu iti dau ei voie". Aici nu stiu ce sfat sa dau - eu nu am dat explicatii - am considerat ca e treaba mea si am fost cam taioasa. Asa ca oamenii nu au putut discuta un subiect ce nu se putea deschide.
Dupa 1 saptamana nu am mai fumat.
Pentru Laura_dimitris e bine sa nu lasi pe nimeni sa te critice "ca esti gravidutza si sa te gandesti la BB" - normal ca te gandesti la BB, mai mult decat oricine din jurul tau - eu i-am "taiat" pe toti care au incercat astfel de replici in jurul meu. Am mai intrat pe un forum cu gravidute si era acolo o dama care iti baga degetul in ochi ca "trebuia" sa fac si sa dreg si ca "trebuie". Spanac! Sa nu bagi in seama oamenii astia.
Mai tarziu apare o perioada de remisie. E normala, e ok. Nu stiu sa va spun la cat apare. La mine a aparut acum 1 luna. Am fumat o jumatate de tigare. Si nu mi-a mai trebuit.
Bafta!
Roxana 37+
ina78 spune:
Buna fetelor, ma bucur ca numarul celor care povestesc de experienta lor in legatura cu lasatul de fumat. ma bucur c devenim tot mai multe.
Sa fim puternice, sa renuntam.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."