Mamici de iulie-august 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 13

Luna1 spune:
 Salutare fetele!
Am reusit si eu sa intru azi dupa o sapt de cosmar.
Deci joi am mers la doctor dupa cum am spus, la urgente, si dupa ce mi-a luat tensiunea si pulsul m-au bagat imediat intr-un pat ca cica erau prea mari. Cica doar putin pana imi revin. I-am trimis pe fiu-miu si pe barbat sa manance ceva in oras si sa-mi aduca si mie ca nu mancasem nimic toata ziua. Intre timp vine asistenta sa-i dau sample de urina. Merg la baie, ii dau. Vine dupa vreo juma de ora ca e clar semn de infectie si trebuie sa-mi ia sange sa se confirme sau infirme. Imi ia sange si cu ocazia asta imi lasa si branula in mana (v-am spus ca mi-e frica de ace, nu? nici nu ma uitam la cateter). Binentele ca imi ia si asta trei eprubete, cred ca am ramas fara sange, in trei sapt mi-au luat 9 eprubete de sange
.
Vin ai mei copii (sotul si copilul) imi aduc pui si cartofi prajiti, am mancat doar cartofii. Trece vreo ora vine asistenta ca mi-a iesit glicemia scazuta si ce prefer, glucoza sau sa mananc ceva dulce? Bag la dulciuri. (mi-au adus ei). Mai trece vreo ora (cica e doctorul ocupat si vine sa ma vada) si apare si doctora (o tipa) si imi zice ca am pielonefrita, ca mi-a urcat infectia pe caile urinare pana in rinichi si poate trece in sange usor apoi la fat si asta e periculos. Buuunnnn! Intreb ce-i de facut? Imi zice ca trebuie tratata de urgenta cu antibiotic intravenos deci raman in spital. Plus ca trebuie sa-mi faca si un echo (a doua zi ca era deja 11 noaptea), plus ca trebuie sa se consulte cu cei de la "caile urinare" (am un lapsus, nu stiu cum ii cheama) apoi cu cei de la obs/gyn care trebuie sa-si dea acordul asupra antibioticului si sa hotarasca doza optima impreuna caci sunt insarcinata si asa e procedura. Ah, si in plus ca sunt deshidratata.
Cand am auzit de ramas in spital am inceput sa miorlai, eu n-am stat in spital decat trei zile cand eram gravida la Elias si 3 zile cand am nascut deci am o mare fobie de spitale. Am fost odata operata de un chist si am stat in post-operator doar o noapte si dimineatza am plecat, si m-am dus zilnic la pansat. Deci...sunt cu capul. In plus in  Anglia chiar nu stiu sistemul, ma simteam nashpa rau. Fiu-miu avea lacrimi in ochi ce mai zici ca imi cazuse cerul in cap.
Pana la urma cat am mai stat acolo mi-au facut iar glicemia care a iesit mai bine, apoi a venit alt doctor sa-mi explice iar ce si cum si pe la 12 noaptea am ajuns in salon, unde am inceput treatamentul, perfuzii, antibiotic si binenteles ca n-am dormit o clipa. Nici nu m-am schimbat de haine (cred ca au zis aia ca sunt nebuna) spunandu-le clar ca eu a doua zi plec acasa chiar daca e sa fug. In fine trece noaptea cu chiu cu vai, vin doctorii la vizita ma intreaba ce si cum (trei erau) citesc fisa, si eu incep pledoaria plecarii. Le zic ca vreau antibiotic oral, ca nu vad sensul sa stau in spital doar pt antibiotic etc. EI incep sa rada si sunt de acord numai cu conditia sa stau pentru echo sa se convinga ca nu e nimic mai grav si in cazul in care se schimba ceva in starea mea sa-i sun imediat. Ok sunt de acord. Intre timp imi iau alta doza de antibiotic, si astept sa se elibereze ecograful. Pe la pranz se elibereaza iar eu ma rugam sa nu am nimic. S-a confirmat pielonefrita insa nimic altceva, acum trebuia sa astept iar acordul obs/gyn pt antibioticul oral. Pana la urma s-au hotarat tot la Cefalexin insa la 8 ore nu la 12 ca prima data. Si am plecat pe la 5 seara vineri. 
Sambata am stat in pat, iar Duminica m-am trezit cu ditamai receala, nopatea nu pot dormi am nasul infundat insa ma simt mult mai bine, imediat dupa prima doza de antibiotic in vena mi-a mai trecut durerea si acum e doar vaga. 
Am fost tratata regeste la spital insa putea sa fie si hotel Marriott ca tot asa reactionam daca ma internau.
Fetelor aveti grija cu infectiile astea la care suntem predispuse in sarcina ca dupa cum vedeti nu e de glumit. Beti lichide multe, suc de coacaza in special.
Ma duc sa citesc din urma si revin.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 
13 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

nma spune:
 Salutare fetelor. Tare repede mai scrieti. Am citit cate ceva, dar nu stau prea roz cu timpul. 
Am o problemuta si v-asi ruga sa ma ajutati daca puteti. Ma doare spatele destul de tare, cred ca e de la rinichi si iau no-spa dimineata si seara. Asi mai lua eu si la pranz, dar cred ca e prea mult. Maine seara am programare la medic. E prea mult no-spa? Ar trebui sa iau mai putin? mai iau duphaston 2/zi si vitamina E 2/zi.
Carla cei care mi-au facut mie mobila lucreza foarte bine, dar suntem in Valcea.
Va pup
13+ 
21.07.2003

olguttza spune:
 Carla, noi mobila o luam de-a gata, n-are rost sa ne complicam. Insa, inainte de a intra in medical, stiind ca o sa m-apuc de casa, sefa mea mi-a recomandat un nene care i-a facut ei mobila pt. ambele case si de care e foarte incantata (super zgarcita si fitzoasa, de altfel): si ca raport calitate/pret, si ca promptitudine. Nenea respectiv are si www.livisty.ro/" target="_blank">site, unde sunt cateva modele de-ale lui, dar si datele de contact. 
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
17+
De la nunta...

nicooleta27 spune:
 Luna, imi pare foarte rau ca treci prin asemenea situatie,dar: fruntea sus!!! Mai avem multe de infruntat.
De ex eu ma plngeam de dureri de burta , vad ca incet incet isi pierd din intensitate si asta ma bucura cel mai mult. Voi merge la sf lunii la control, imi vine sa fac echo in fiecare zi sa stiu ca este "cipilica" bine. La ultima echo ni s-a spus ca este baiat si de la Ciprian ii zicem Cipilica. Ar fi frumos ca la urmatoarea sa fie fetita
sunt alaturi de tine si abia astept sa ne zici ca esti bine 
eu

otim spune:
 nonni - te rugam frumos , pentru ca si noi suntem din Timisoara , daca stii cumva cateva magazine unde am putea sa gasit si noi cateva hainute pentru 
. Problema pantalonilor si la noi cam tot asa stam . Chiar si acum cand va scriu desi suntem la serviciu cu doi colegi de sex masculin in birou , mi-am descheiat si nasturii si fermoarul deoarece ma cam strang ( cam penibil , dar stau la birou si norocul meu chior este bluza mai lunguta ) . De sambata am zis gata mergem la shopping ca nu mai tine , dar ceea ce am vazut pana acum aici la noi sunt doar in doua locuri , una pe Brancoveanu si alta in zona Dambovita , unde aveam si croitorese pentru modificari , dar din ce puteai alege foarte slabut parca au intrat designerii in concediu .
15 saptamani

Eles spune:
 Buna burtici!!!
Am si eu o intrebare, unde faceti voi eco. morfofetala tridimensionala si cat costa?( in Bucuresti ) Doctorita mea mi-a zis ca o sa-mi faca programare in saptamana 22 la DR. Poiana si costa 4 mil lei. Voi faceti in alta parte mai ieftin?
Eles 
 18 +

CarlaV spune:
 Samurai_lady, Nma, multumesc pentru intentie, insa noi suntem in Bucuresti. In mare parte stim ce si cum sa arate, mai trebuie nenea destept care sa masoare, sa puna masurile pe foaia de pal si apoi sa asambleze ce rezulta.
Olguta, mersi mult, am vazut site-ul, chiar ma aranjeaza mesterul acela, e aproape de maica-mea si pot trece relativ des pe acolo sa discutam. Daca imi rezolv si salteaua si mobila fac cinste 
 Si noi am fi vrut sa ne luam mobila gata facuta, dar cautam de 3 ani si nu se incadreaza in spatiu. Avand doar 2 camere, trebuie sa valorificam fiecare coltisor si inaltimea camerei, iar mobila care sa se incadreze cum vrem noi n-am gasit. Si eu as fi vrut asa, ca era mai simplu...
Carla, 
 19+ 

X-ray spune:
 otim eu mi-am luat niste super pantaloni de gravi dar din arad.daca ai drum iti dau adresa magazinului.au fost 80 roni si au tare bun materialul in ei.dar mai poti incerca varianta care am mai spcris-o capitolele trecute egari mai grosuti cizme pana la jumatatea gambei sau pana la genunchi si un pulovar mai lung peste fund.fff shic dar si comod.
olgutza ma bucur ca ai scapat,era cazul ca si infectia ta sa dispara.
luna draga de tine ai tras nu gluma...tinem pumnii de vesti bune de tot.
nma doza de no-spa poate ajunge pana la 6-8 pastile pe zi cand sunt de 40 mg si 2-3 daca sunt de 80mg.daca incepi sa faci pipi des si cu sturimi mai bine fa o urocultura ca Doamne fereste urca infectia de la vezica la rinichi si patesti ca draga de luna.dar durerea de spate nu poate fi neaparat de la rinichi,mai apare si in mod normal pe sarcina datorita cresterii uterului si ca se intind ligamentele.pe mine ma doare de mor ca stau si toata ziua in pat dar asta e alta poveste...
carla mie daca imi raman sanii asa(si cica mai cresc) mai fac 5 prunci
.dar depinde de la persoana la persoana...
jadi ma bucur ca esti mai bine.dar tare energic e vlad al tau!
alina 
16+ de sarcina cu o 
la purtator...

ralucapio spune:
 Buna burtici,
Nu am intrat tot week end-ul pe forum (de probleme de conectare 
) si am vazut ca ati fost super harnicutze ......felicitari.
Bine ai revenit Luna1iar daca ai avut forta sa scrii "ditamai" mesajul inseamna ca intr-adevar te simti mai bine. Imi pare rau ca nu s-a putut rezolva altfel decat cu antibiotice problema ta dar sigur totul va fi bine.
Intre timp am si eu o intrebare .... m-am trezit de dimineata cu o durere de burta destul de tare si am impresia ca mi s-a intarit burtica ..... sa fie vreo problema sau e ceva "cat de cat normal"?
Va pup
 11+

otim spune:
 alina.aesti foarte draguta , la Arad merge mami meu vineri . Nu stiu cat timp are la dispozitie pentru ca merge la medici . In ceea ce priveste egari , eu sunt maaaaai 
 motiv pentu care hainutele mai mulate , si momentan doar visez la ele .
15 saptamani