Copiluti de mai-iunie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am vrut sa mai scriu una-alta, ca sa aveti ce citi, dar nu-mi mai vine, tocmai am citit niste vesti proaste legate de prietena mea bolnava si mi-a disparut orice chef de orice altceva. Ma duc sa incerc sa adorm, ca acolo am sanse sa uit de tot. Sau nu...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Neata'

Ce faceti fetelor, dormiti inca? Hai trezirea, la cafea!

Nelia, aceeasi problema o am si eu. De mici mama ne-a lasat in voia noastra, niciodata nu ne-a impus sa facem ceva. Ea s-a chinuit singura cu noi toata viata, vrand sa ne menajeze si uite ca acum realizez ca bine nu a fost nici pentru ea si nici pentru noi. Cand eram mici si venea de la serviciu gasea casa cu fundul in sus...era o dezordine de nedescris si ea nici macar nu se enerva... ba ne mai aducea si dulciuri! Cat am locuit singuri a fost ok, am vazut ca pot fi si altfel, chiar imi place sa ma organizez insa acum stand cu ai mei imi este foarte greu pentru ca tind sa am acelasi comportament delasator. Dan este culmea organizarii - el nu comenteaza nimic dar de cate ori are ocazia incepe sa faca ordine prin sertare si prin dulapuri, arunca toate nimicurile care se strang de la o luna la alta - tot felul de pungulite, borcanase... si imi spune ca abia asteapta sa ne mutam la casa noastra!

Adriana, bun bancul, i l-am citit si sotzului!
Noua ne-a aratat doctorita cum sa-i ingrijim zona intima lui Patrick, ori de cate ori ii fac baitza il decalotam putin cate putin... mai mult tati ca mie mi-e teama din aceleasi motive ca si tie! Eu zic ca nu-i tarziu nici pentru Aidan sa incerci, poate nu se mai ajunge la circumcizie.

Sa va spun ce face Maya. Ieri a fost cu mama in parc si incepuse sa arunce cu nisip in sus iar o doamna in varsta i-a atras atentia sa se joace frumos. Reactia ei a fot sa scoata limba si sa se strambe la ea. Nu stiu de unde a invatat lucrul asta si nu stiu cum sa o dezvat pentru ca de ieri ori de cate ori nu-i convine cand ii spun ceva face acelasi lucru. Am incercat sa o ignor... poate uita.. insa de cateva ori pur si simplu ne-a bufnit rasul vazund-o, ceea ce pe ea o incurajeaza sa mai faca.

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Adriana si noi am fost invatati de doctori cum sa decalotam dar ne-am trezit ca am facut treaba pe jumatate si abia pe la un an ne-am hotarat sa dezlipim si ultima parte! A fost jale! L-a durut ingrozitor si atunci, pe loc si inca vreo 5 zile dupa aceea. Se tinea sa faca pipi si 14 ore si cand facea urla ca din gura de sarpe saracutu. Doctorii au zis ca am intervenit prea tarziu, ca pielea deja era intarita pe putza si s-a facut rana cand am decalotat noi. Treaba asta cica pana in 6 luni se face cu cel mai mult succes si dupa aceea doar de intretine in fiecare seara, spaland acolo, sa nu se lipeasca la loc.
Sfatul meu este ca acum sa nu te mai apuci, ca mai mult il chinui, lasa-i pe medici, ei fac o mica incizie si atat, poate chiar sub anestezie. bafta oricum si sanatate multa!

Andra14+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2 Horia Andrei
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna ziua ...

Flori ehee de cand m-am trezit...de la doua noaptea...si acuma-mi pica pupilele-n gura de somn si sigur retina nu se descurca singura...
Ai vazut ce binei-i cu doi!!!! Dar asa cum zici tu cu ajutoare...io am avut ajutorul varstei Biancai ca era mare si statea singura ca sa ma pot ocupa de Delia...
Acuma se ocupa una pe alta si cica am timp liber...aiurea...

Nelia io cand eram mica am fost putoarea intruchipata...asa ma enerva maica-mea cand ma punea de sarbatori sa-mi fac curat...cand am ajuns la casa mea si am constatat ca daca nu mi le fac eu nici darcu nu pune mana am schimbat foaia...exceptand dulapul meu unde a ramas la fel ca in copilarie(apropo de defectele native)restul este ca la armata...si ca Bianca sa nu ajunga ca mine am puso de mica la treaba...camera ei este responsabilitatea ei si raspunde pentru asta...

Andra ai mai ca io mai zic cate ceva,ce-i drept cam greu la inceputul lunii...ca la birou e multa treaba,iar acasa a inceput Delia sa-mi dea peste labe cand ma vede la calculator...

Elisor eheiii ce-as evada si eu...dar parca singura...aiurea zic asta acuma dar cand e sa plec parca tot as lua-o pe Cruela cu mine...asa sa-mi tie de urat...Cand or termina astia autostrada soarelui rasare poate o sa ajung si eu la intalnirile fetelor de la vara...

Cuscra ma tiu sa te intreb daca nu cumva Mihai a fost la petrecerea de la Acasa Tv ca parca i-am vazut fizicu'... si sigur am vazut-o si pe Ines...

Olgutza da ce-ti veni acuma cu depresia... io vorbeste ca doar is maestra in asa ceva... la mine mi se pare normal dar nu-mi place sa aud de voi ca aveti asa ceva...

Mercedes saru'mana de intrebare...fetele is bine sanatoase...Delia mai are vagi urme mucilaginoase in rest urla sanatatea-n ele...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, noi am aut o noapte de cosmar - a carait asta mica de m-a zapacit iar de dimineata au apucat=o pe Alexia urletele.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Elisor-de la Melania nu am gasit decat cizmulitze, la Piciul, dar eu cautam ghetutze de primavara. Azi am mai adus la probat o pereche , tanti vanzatoarea chiar a insistat sa vin iar sa-i schimb daca nu sunt buni Sper sa-i vina macar astea-desi sunt roz inchis cu roz mai deschis- mie una mi-e greatza de atat roz la hainele de fetitze si evit cat pot culoarea asta minunata...
Nelia-cat ai avut discutzia cu colega ta? Ca acum doua saptamani erau idei de organizare pe prima pag la yahoo, si mie -din ce ai povestit tu- mi se pare ca tipa ti-a facut rezumatul articolului ala...Plus ca vorba fetelor-cu niste kinderi in remorca nu prea o vad aruncand tot ce nu-i foloseste la 3 luni-gandeste-te numai la mormanele de plastic -vreau sa zic jucarii-la care copilul nu e deacord sa renunte...plus ca nu stiu cum se face da' eu dau zilnic si cu aspiratorul si cu mopul si tot nu e cine-stie ce curat in casa...mai pleaca copilul cu ceva de mancat in mana si face firimituri, mai e de spalat dupa ce a fost pisica la cutie (rar, ca de obicei face la gaura de scurgere-dar si asa ma fac de o mopaiala in baie), mai vine copilul cu nisip pe rotile carutului si prin ghete...plus mancarici de 2-3 ori pe zi-ca altfel nu mananca...plus spalat jucarii...plus...plus...

In alta ordine de idei, ne gandim sa plecam o saptamana la Atena prin martie-aprilie (nu de Paste). Cu Iepu' of course, asa ca suntem la faza cu organizarea. Fetele care ati mai fost cu bebe plecate -Bea, NewMami-ati luat olitza cu voi? Ca Iepu' face kaki doar la olitza, dimineata, si parca nu-mi vine cand ajung acolo sa incep sa caut magazin cu olitze...Si inca ceva-eu stiu ca se poate lasa carutzul in avion-adica nu in cala la bagaje-dar in cazul asta trebuie sa fie neaparat de tip "umbrela"? Al nostru e mic si usor dar se strange "clasic".

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ooof, Monule, saracuta de tine! Ziceai de o bona care o sa te ajute. Ai fost la agentie? Doar una singura ai vazut?

Cu decalotatul, noi am inceput-o devreme, nu mai stiu la cate luni. Initial i-a facut pediatra si pe urma ne-a aratat cum sa-i facem. Asta a fost treaba lui Costi. Incet-incet se desprinde din ce in ce mai mult si nici nu-l doare. O facem la baita, cand e pielicica mai moale, dar cam o data pe saptamana, sau chiar la doua, nu la fiecare baie.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Tina, Andra io nu ma mai apuc acum sa ii fac nimic la puta....dr mi-a zis ca are timp pana la 3 ani sa se decaloteze, iar daca nu, o va face dr.M-am gandit......nu cred ca se mai poate face decalotare la varsta aia si de aia trebuie circumcizie....e daca e sa fie asa, asa sa fie.Oricum nu e rea nici circumcizia numai ca eu ma gandesc ce dureros va fi pt el saracul cand trece efectul anesteziei.Atunci va intelege tot ce se intampla..

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fran in avion poti lua ce carut vrei, de orice marime si pack and play sa doarma Iepu acolo....Toate lucrurile mari(carut etc) nu se considera bagaj se considera baby item si nu conteaza cat sunt de mari sau grele.Noi de cate ori am zburat asa a fost si am zburat si cu companii mari si mici(easyjet)

Monu, iti doresc sa ai multa putere si sanatate sa o scoti la capat cu fetitele

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Ca la mine e buna. Pentru prima data in viata ei, si fara nici un preaviz, Tudora a dormit de la 9.30 pina la 9! Fara nici o trezire! Doamne, ce bine e sa dormi in patul tau, linga sotul tau, fara sa te imparti intre cele doua camere. Si cu o noapte in urma a dormit bine, s-a trezit doar de doua ori, dar asta-noapte a fost de vis. Si tot ieri, tot pentru prima data, a baut lapte din canita cu cioc. A venit pe la prinz si a cerut titza, i-am zis ca e fetita mare si ca trebuie sa bea lapte din cana, ca Agata, i-am incalzit un pic si i-am dat cana in mina. A luat-o, a mirosit-o, a aruncat-o, a urlat un pic, dar vazind ca ramin ferma pe pozitii, a luat-o si s-a asezat pe canapea... dupa vreo 10 minute vine si imi spune: gata! Si chiar o bause! Poate scapam in mod amiabil de titza... cum s-a intimplat si cu Agata.

Fetelor, in legatura cu organizarea, iar revin la subiect, cama arde tare. Pe mine nici nu ma intereseaza daca tipa respectiva e asa sau nu, ci doar faptul ca imi dau seama mereu de unde imi vine oboseala si stresul cotidian, discutia cu ea a fost doar un pretext ca sa ma autoevaluez pentru a n-a oara. Concluzia este ca eu trebuie sa ma autoeduc in acest sens, pe de o parte sa-mi vina si mie mai usor, pe de alta, am doua fete si nu as vrea sa le fie greu in viata cum imi este mie citeodata. Am facut progrese, sa stiti, nu zic nu, tot incercind sa fac ceva in acest sens, dar mai am atit de lucrat cu mine, e atit de nativ si de inradacinat din educatie, incit e peste puterile mele sa fac altfel. Bineinteles ca daca mi-as permite, as gasi imediat o solutie: menajera, dar pina atunci mai e. Sa nu intelegeti acum ca la mine in casa e chiar dezastru, ca nu e... chiar... dar in mine e asa. Si ca sa nu fie si in exteriorul meu, fac niste eforturi, citeodata iesite din comun, nu mai spun de stresul care vine de aici. Stiti cum ma cert de fiecare data cind fac totul pe ultima suta de metri pina pic din picioare de oboseala!?! Imi vine sa ma dau singura cu capul de pereti. Pentru ca se intimpla asa: daca o zi gatesc si fac bucataria pe linga copii, restul casei ramine dezordonat, ca bineinteles ca nu mai apuc. Daca a doua zi ma apuc de restul casei, atunci sigur va ramine altceva nefacut. Si asta ar fi normal pina la un punct, pentru ca am doi copii mici, dar sint si momente cind stiu cit am de invatat, stiu cit am de calcat, stiu exact ce am de facut si totusi... mai presus de mine, las totul pina in ultima secunda, cind nu se mai poate. Este adevarat ca nu stau si de asta le las, in general ma ocup de fete (dans, lectura, lectii, jocuri) sau stau pe net (prieteni - deh, nevoia mea vitala de comunicare, DC, presa, articole interesante - trebuie sa fac si ceva numai pentru mine, ca altfel o iau razna, nu ma invinovatesc prea mult pentru asta) sau (mai nou, in sfirsit, dupa citiva ani de pauza) citesc... Si nici asta nu ar fi chiar asa o mare problema, pot chiar sa fiu laudata pentru asemenea activitati, dar pe de alta parte, stiu sigur ca daca nu as fi delasatoare si as face totul atunci cind trebuie, intr-un mod organizat si eficient, nu s-ar mai aduna si mi-ar fi mult mai usor sa pun totul la loc, in reprize de 15-30 de minute. Cele care fac asa, si sinteti multe aici, stiti foarte bine ca asa este si si eu stiu, pentru ca mereu incerc si ma tine o saptamina si apoi revin de unde am plecat. Norocul meu este ca sint sanatoasa, am o putere de munca foarte mare, ca sint rapida, destul de indeminatica si reusesc de cele mai multe ori sa salvez lucrurile pe ultima suta de metri... dar e un stres si un efort care ar putea fi evitate si de aceea ma strofoc atit.
Loreen, in ceea ce o priveste pe Agata, acolo am reusit: nu primeste desert, nu are poveste seara pina cind nu-si pune totul in ordine in camera ei, da si cu aspiratorul, sterge si pe jos cind e de facut curatenie, isi impatureste hainutele de zi sau le pune la murdare, isi face patul dimineata si lasa totul in ordine inainte de scoala. Si face asta de vreun an, cind iar am avut un proces de constiinta privind educatia ei in aceasta privinta. Numai ca ea face de gura mea, dar exemplul meu o va urmari toata viata.
Tudora... s-a nascut ordonata, e singura care pune la loc tot ce vede in dezordine, daca o stricam, va fi vina noastra. Sotul e la fel ca mine din motivele descrise de Flori... il mai apuca si pe el din cind in cind, dar nu-l tine mult. Din pacate, noi - atit de diferiti - ne-am gasit unde sa avem puncte comune.
Asa ca, daca aveti sugestii, sfaturi, idei, trucuri... care sa ma ajute sa ameliorez aceasta problema, ca de rezolvat nici nu cred ca se mai poate, le astept cu placere si mare deschidere.

Acum ma duc sa calc si sa impaturesc rufele uscate, ca daca nu o fac acum si sigur ca nu am chef sa o fac, dupa-amiaza avem activitati, seara voi fi deja obosita si oricum am de invatat dupa ce culc maimutele, se usuca si cele spalate ieri... si nu voi mai avea chef cind vad cit de multe sint, iar alerg in fiecare dimineata sa caut in morman ceva de imbracat. Si acum mi-ar lua exact jumatate de ora, pe care o voi cistiga cite putin in fiecare moment cind am nevoie de haine sa iesim sau sa stam in casa si intind mina si le iau de acolo de unde ar trebuie sa fie mereu, calcate si impaturite. Sa vedem ce se intimpla in drum spre masa de calcat..., sa ma intrebati daca m-am tinut de cuvint... Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput