Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)
Raspunsuri - Pagina 15

mariana_1976 spune:
Aelita si Bits de fapt cu 3 copii intre care exista diferente de virste destul de convenabile nu ar fi greu, insa acum cu 12 luni intre cei mai mici nu prea stiu cum va fi.Dupa parerea mea mamicile cu gemeni si cele cu copii cu dif. de virsta f. mici au mai mult de tras decit mine cu 3 copilasi de 9 ani, 6 ani si respectiv 11 luni.
Belle_vue eu am reticente cu privire la legalitatea obtinerii alocatiei din Romania din moment ce mamele si/sau copii nu au rezidenta in Romania.Se poate obtine, stiu sigur exemple de persoane care au primit-o,dar mi se pare ca legea este un pic ambigua.Cred ca a fost o discutie la legislative pe DC despre chestia asta.Stai ca dau o cautare si poate o gasesc.Oricum sunt de acord cu tot ce a scris Ivona1977 si Dianamizzi.
Ralu74 Cu desfundatul nasucului aici ne atrag atentia sa nu folosim chestii gen batista bebelusului ca iritam nasucul mai tare.Doar apa cu ser fiziologic si cica si pus la aburi in fata unei chiuvete.Acum nu stiu pe care sa mai cred cu pompita de aspirare, pe romani sau pe suedezi?! Uneori mi se pare ca acestia din urma exagereaza cu metodele "naturale " si cu lasatul mamei natura sa rezolve...
Maryela si la mine se cam uda bebe 2 (baietel) daca nu ii potriveam cu mare atentie aripioarele scutecelui din jurul pulpitelor.Poate ca sunt prea desfacute sau nepotrivite pt. el ca masura, desi pe pachet scrie greutatea corecta?
Dianamizzi noi am fost in Malta in 2004 si stiu ca e cam micuta.Sotul meu glumea ca desi intreaga insulita e cam de dimensiunea regiunii in care locuim aici in Suedia, 10 km in Malta ii faci in tot atita timp cit 40 aici.Autobuzele alea gen anii 60 si 50 m-au innebunit cu mirosul gazelor de esapament, nu inteleg cum mai exista!!
Uit mereu sa-ti zic ca la scutece de mar-apr 2006 mai este o romanca Alina Mizzi,care locuieste in Malta si este si ea mamica, cine stie,poate reusiti sa va cunoasteti?
Criss68 eu am folosit pt.prevenirea sarcinii metoda Bilings(de urmarire a mucoasei) dupa ce m-am casatorit(dar nu din motive religioase)+ teste de ovulatie pt. contraceptie nu pt. conceptie + calendar
In afara de diafragma,"spuma",preze,am inteles ca ar mai fi niste pastile doar cu progesteron care se pot folosi concomitent cu alaptarea, dar au un efect mai putin "garantat" decit al celor cu estrogen.Am impresia totusi ca se recomanda persoanelor in functie de o anumita greutate corporala si nu stiu daca exista si in tara.
Oricum, atita timp cit mai dureaza lohiile suedezii ne sfatuiesc sa folosim preze pt. evitarea posibilelor infectii.Trebuie sa marturisesc ca la 3 sapt. dupa ceza si nealaptind eram din nou "in forma", pe cind dupa nasterile vaginale cu alaptat a durat cu lunile pina sa ma "reacomodez"...
Mariana 37+
mama de Monica, Matei si Markus

marinar spune:
lili merci de raspuns. eu am vazut ca ramane grasime pe biberon dar o sa fac totusi o proba asa cum ai zis.
dana bine ca a vrut si in carut ca a mea nu a dormit nicicum. disperare mare.
aaaaaaaa, cu utza utza inca nu am incercat ca ne face program Emma.
MESSA CATA DREPTATE AI. DUPA CE SUNT MICI TR SA SE MAI SI CHINUIE ASA...
Meg FELICITARI!!!
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

pitilache spune:
Fetelor, multumim tare mult pentru urari. Daca vreti sa modificati la lsituta, a avut 51.5 cm la nastere!
Azi dupa-amiaza am ajuns acasa. Bebe este bine, eu am probleme cu sanii care au crapat si cand incepe sa suga simt ca ma indoi de durere. Mi-am dat cu un unguent recomandat de la spital, Purelan 100, dar deocamdata nu prea se vede nici o imbunatatire. Simt ca mor de durere si sincer nu stiu ce sa fac, asta-i mai prost. De la spital mi-au zis sa-i dau sa suga numai dintr-un san la o masa ca sa-l las pe celalalt sa-si mai revina. Dar intre timp ala se cam intareste. In sfarsit, sper sa o scoatem la capat pana la urma. M-am gandit numai la probleme pe care le-a avut Anis si asat sincer mi-a daty putere sa strang din dinti si sa merg mai departe. Sper sa o pot face si in continuare!
V-am pupat si promit sa revin cat mai curand cu vesti bune si poze!
Roxana

tzuchi spune:
Lore, Biribu, Megbeng,
felicitari! Refacere rapida si sa aveti bebei mancaciosi si necoliciosi!
Ma bucur cand vad ca listuta de mamici se mareste, asta inseamna ca ne vine randul si noua celor de la sfarsitul listutei !
Mariana eu cred ca o sa fiu ultima mamica, doar n-oi strica traditia cu romancele din UK care sunt overdue ! Acu vazui ca si belle-vue este cu DPN-ul depasit, ce se intampla pe aci in UK de nu vor sa iasa bebeii inainte de termen?
38+

ALINATXA spune:
NEATA fetele,
Care mai sunt de nascut ashadar......Eu,MARIANA,TZUCHI ,MIRANDOLINA SI MAI CINE?AMR 5
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

dianamizzi spune:
neatza! am avut o noapte buna, adica s-a trezit thea doar sa pape apoi am pus-o iar la somn si a dormit mititica de fiecare data
pitilache - am vrut sa-ti raspuns, sa zic cum am facut eu cu ranile de la san, poate te ajuta si pe tine... uite. ii dadeam dintr-un san odata , iar la celalat puneam crema garmastan, din romania aveam. si lasam crema acolo pana cand venwea randul sanului si apoi spalam. apoi puneam pe celalalt. plus comprese calde inainte de alaptat ca sa dea drumul la lapte mai usor. si comprese reci dupa. dar nu pe sfarcuri ci doar in partea de sus a sanilor. si mai stateam cu sanii descoperiti, asa pe spate , la aer. si scoteam cateva picaturi de lapte si dadeam acolo pe sfarc sa se usuce asa. deci cand cu crema, cand cu laptic lasat acolo ca cica vindeca. e greu la inceput dar sa stii ca va fi si nedureros pana la urma. peste 2 saptamani mi-am revenit. asa e, se umfla prea tare sanul celalalt daca i dai din cate unul odata dar poti sa scoti cateva picaturi cu mana pana se inmoaie sfarcul, doar atat. pentru usurare. in putin timp se regleaza lactatia, bebe o sa vrea sa pape mai mult si o sa treci si la celalalt san. la mine dupa 2 saptamani asa am facut dar e important sa golesti unul mai intai. sa vezi ca e golit cand picatura de lapte e de culoare mai galbuie asa, si consistenta densa.
stai linistita si ai incredere ca bebe ia cat i trebuie, nu ti face griji. ai vorbit cu cineva , moasa ceva sa iti arate cum sa pui pe bebe corect la san? eu i puneam sfarcul langa gurita sa stie ca e vorba de papa si o lasam pana cand descidea gura maaare de tot si apoi, pac! i-l bagam in gurita. dar numai daca deschidea gura mare ca si cum ar casca. si s-a invatat , acum face din prima, si mai da si un "haaam" asa de satisfactie cand apuca.
numai bine si succes! daca vrei sa alaptezi numai la san, cica sa incerci sa nu-i dai nimic in afara de asta pentru 3 saptamani cand se stabileste bine lactatia. succes iar si nu uita ca esti o mamica super si bebe stie si o sa va descurcati amandoi !

Catalina spune:
Neata fetele. Vad ca sunteti active, dar nu atat cat sa nu pot citi. Asa va vreau.
Dianamizzi, sa stii ca dupa lupte seculare noua de-a iesit un utza utza ok. Cu bebe care mai scancea nitel in cealalta camera (ca are un al 9 lea simt si cum pune tati mana pe mine beleshte neshte ochi) si cu mine care faceam pe mine de frica ca se rupe preze. Tre sa am pitici pe creier ca altfel nu sunt eu. La inceput a fost super naspa pt mine, exact ca la inceput, deh,e aproape un an,dar a fost ok. Acuma ... astept sa imi vina ciclul sa iau pastile ca e mai usor asa, nu mai stau cu frica in san. Nu as vrea sa raman chiar asa repede, chiar daca atata timp am vrut un bebe.
Bai, faza dura e ca ma simteam cumva aiurea fata de MAtei. Parca faceam ceva interzis, tot imi ziceam in minte ca e taica'su si ca sunt si sotie, nu numai mama dar e clar ca cel putin acum, rolul de mama primeaza in mintea mea.
Mariana mama, tu cum mai te descurci cu rolul de sotie cu 4 copii???
Azi vad ca ploua ... offff, ne obisnuisem cu iesitul afara si ne placea tare mult. Poate se opreste sau doar picura ca atunci punem aparatoarea de ploaie si tot iesim.
Pupici

Maryela spune:
Mariana bebe se uda atunci cand sta intr-o parte, dar nu pe la pulpite ci pe sus, pana la subrat... Si pampers-ul e strans de intra doar un deget....
Felicitari fetelor care ati nascut!Bafta multa celor care urmeaza!!
INTREBARI: Voi cu ce spalati biberoanele inainte de sterilizare, ca am auzit o groaza de variante....
Stiu ca a intrebat si Liuda dar nu mai gasesc acum pagina: cat trebuie sa fie umiditatea optima in camera la bebe si ce se intampla daca e prea mare / mica??
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)

Maryela spune:
Am apasat pe backspace si mi s-a trimis mesajul!!!!!!!!!???
In fine ,subiectut uta-uta pentru mine e undeva...departeeeeeee....Ma doare( sa ma scuzati) curu` si acum de nu mai pot...Daca m-ati vedea cum stau asa...intr-o parte..chioras...:)Apropo: cat mai dureaza lohiile astea???Ca la mine curge asa doar ca sa ma enerveze, ceva galben...
Dar lasa ca trece si asta..noi sa fim sanatosi..
Va pup tare.
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)

marinar spune:
neata
si noi am avut o noapte buna. dar ce ma fac cu ziua......daca mai si ploua si nu pot sa o scot afara cred ca o sa ma dau cu capu' de pereti. cum poate un copil de nici o luna sa stea treaz de la 6 dimineata pana la 9 seara? cuuuuum???????
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)