Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Buna seara!
Sunt o mamica de mai-iunie, dar mai am un copil de 4 ani si jumatate si am citit despre problemele pe care le are Liuda cu bblusha... A facut si baiatul meu asa o alergie cand era mic-mic, la fel am mers la dr, care nu stia ce sa spuna... Pana la urma ne-am dat seama ca facea alergie la uleiul cu care ii faceam masajul. Eventual incearca alte cosmetice de baie...
Si ptr alte iritatii(la fundulet, pe fata sau pe corp), la noi a mers cu o crema de la Chicco, care continea parca ceva cu zinc...

25+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Dana uite un link unde poti sa vezi concret ce este livretul de familie http://www.dreptonline.ro/utile/livret_de_familie.php, daca nu ti l-au dat la momentul cand te-ai castorit ulterior poti sa faci o cerere si sa il iei de la primarie.

te pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Lore felicitari !
Biribu felicitari!
sa fie papaciosi si sanatosi si sa va refaceti reprede, repede.

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nu stiu daca stiti, dar a nascut Megbeng, bebe Matei, 3800gr, 51cm, apgar 9.

Bine ai venit pe lume, Matei!!!
Refacere usoara si multe felicitari, mamico!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

liuda - imi pare tare rau sa aud ca micuta ta e bolnavioara Nu sunt deloc in masura sa iti dau un sfat insa iti spun ce am experimentat noi la Matei si cu ce am dres-o. El pe la 3 saptamani a facut alergie (nu se stie de la ce), dar a durat alte 3 saptamani si nu trecea cu nimic. Cica de la dero, de la ce mancam eu (alaptam)...aiurea. Mai mult starea insasi ii crea discomfort si plangea mult, pe langa durerile de burta. In final s-au gandit sa imi dea Romergan un sirop antihistaminic si cu efect sedativ, ca sa ii calmeze starea si sa se poata odihni. Ati putea incerca si pt crizele de colici-voi celelalte mamici "in chinuri", 1/2 lingurita seara, macar de 2 ori/sapt. Este esential sa doarma bb in primele luni caci asa iau in greutate, si un somn linistit inseamna si parinti mai linistiti, odihniti, pregatiti pt alte "furtuni" ale colicilor.
laura - scutecelul se pune strans si totusi sa mai ramana loc intre el si burtica lui bb cat sa iti intre 1 deget acolo. Acum cand sunt mici se acopera de obicei desenul din mijloc. Mai incearca si ai sa reusesti, caci si noi ne mai dam in petec uneori (dar la noi se scoala dansa )
alinuk - la mai multe luni si mai muulte kile (ponderate cum bine spui tu)!
proba laptelui - este indicata mamelor care alapteaza, si aici ma adresez marinei: mulgeti cativa ml de lapte intr-un pahar transparent si lasati-l cateva ore (peste noapte ). Daca deasupra se prinde o crusta de grasime, laptele este satios, daca nu - atunci acesta e motivul pt care bb nu se satura.
ivona - pune in apa de clatit a Ellei amidon alimentar; o lingurita /litru ar trebui sa ajunga, mai ales ca fetita ta are si pe corp. Le va usca cat ai clipi din ochi si stai fara grija ca pielea nu are de suferit. Noi asa l-am "vindecat" pe Matei de ce ii spuneam Liudei mai sus. Doar acum la Adam nu pot, ca parca nu-mi da mana sa ii dau pe fata, mi-e teama sa nu intre in ochisori.
Megbeng - Felicitari pt micut! Nici nu am stiut sa punem majoretele la treaba!!! Oricum te asteptam "acasa" cu sufletul la gura sa aflam vesti bune!

La noi e bine atmosfera. Adam s-a mai linistit de ieri de cand am reusit sa-l scot afara. Am fost si azi, si daca ne mai ingaduie vremea vom mai iesi ... chiar daca nu e usor cu 2 mici. Noapte buna tuturor si ne citim dimineata!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna seara !

AMAYA, LORE, BIRIBU, NADIUTA - FELICITARI!

mersi mult fetelor de incurajari, sunt mult mai bine azi, mi-a trecut. eee, acu mai aluneca omu in butoi
sa raspund si eu la ce s-a vorbit pe aici

legat de CERTIFICAT DE NASTERE ROMANESC SI ALOCATII - fetele din afara- pentru certificat romanesc trebuie certificatul de nastere din tara voastra, cum a zis si DANA , cu apostila de la HAGA pus pe el, de la ministerul afacerilor externe. si bineinteles toate actele cu apostila asta. certificat de casatorie daca casatoria a fost facuta in afara romaniei. sa aveti astea sigur.
cica i- a zis una de la primarie mamei mele ca se primeste alocatia chiar daca copilul e nascut in afara romaniei dar alocatia asta se ia de mama cand vine in romania prezentand dovada ca a intrat cu copilul in tara odata. adica cica trebuie o stampila de intrare in tara pe pasaport, unde e trecut si bebelusul. acum... maica-mea s-a gandit ca sa vorbeasca iar cu aia ca acum nu se mai pun stampile pe pasaport, cu romania in UE. si poate se rezolva sa i ridice altcineva cu imputernicire de la mama. va mai zic ce rezolva. eu trebuie sa i trimit acum certificatul fetei cu apostila asta.

DANA - despre imputernicirea pentru mama ta. uite, sa iti zic, ca eu i-am facut mamei imputernicire GENERALA, care e un document standard, formular international care trebuie completat la un notar, apoi pus pe el apostila de la haga la ministerul afacerilor externe... eu am zis sa fie generala ca sa i foloseasca peste tot unde are nevoie. dar functionarele de la birorul de inregistrarea a populatiei au zis domne ca trebuie specificat acolo sa vada ea negru pe alb ca se refera la ce are ea de facut... asa ca sa te asiguri ca specifici acolo ce trebuie ca uite cu document international oficial nu merge domne... nu a inteles doamna exact. hmmmm. si eu am zis sa fie bine , sa aibe cem mai complet document.

TEMA ZILEI DE IERI SI AZI: UTZA UTZA - fetelor, noi am avut deja 2 tentative si tare ciudat a fost. a fost tare frumoasa apropierea intima asa, nu stiu cum sa zic, treaba in sine ... ciudat cum am zis... dupa prima data am avut toata ziua urmatoare contractii , tare m-au enervat. la inceput m-am speriat ca era prima data cand am avut contractii din astea in partea de jos, ca atunci cand esti pe stop si te doare burta plus contractare. eu n-am mai avut nici inainte de nastere si nici cand am inceput sa alaptez. deloc. deci tare ciudat si enervant.
a doua oara am zis ca o fi fost prima coincidenta ...mmm... cred ca mai am nevoie de ceva timp. am vazut ca si la mamicile de nov-dec se vorbea de asta si chiar asa e: parca am luat-o iar de la inceput.
nu stiu cum aveti voi asa chef din asta inflacarat. mie mi s-a cam dus dupa prima incercare. sper sa treaca cat mai repede treaba asta. cat despre protectie... si eu ca si ALINA.

despre SCOS BEBEII AFARA - mai, eu am iesit cu thea din ziua cand am iesit in spital, in fiecare zi. si am stat mult de la inceput. a papat pe afara, n-a avut treaba, multumesc lui dumnezeu. ca si noi nebuni, am vrea sa o taram dupa noi peste tot. seara e ora ei de liniste si sa nu auda oameni straini in casa ca se agita . dar ziua daca s-ar putea sa o tin tot timpul afara ar fi tocmai pe placul ei.
nu ne-a citit nici un preot noua ca n-are cine. aici n-avem ortodox. botezul l-am facut deja. acu fiecare face cum vrea. si aici e obiceiul sa tii copilul in casa o luna, sau pana la botez si am auzit de persoane care tin cont de asta. noi nu. si suntem bine. nu se intampla nimic, stati linistite, cele care va faceti griji. dumnezeu iubeste copiii si are grija de ei. noi sa spunem o rugaciune in gand si sa-i multumim pentru minunile pe care ni le-a dat.
revin.

Mergi la inceput

ALINUK - ce super ca mergi la masaj. si poti sa iei si pe bb teo cu tine.

SRALUCA - asa e, vizita la o prietena ceva te scoate din cea mai naspa stare. da cand am eu liber nu e nimeni acasa si seara nu iesim tarziu ca e thea agitata mereu si nu te intelegi cu ea. sa mai creasca un pic, ne revenim noi cu iesitul in lume.

DESPRE COLICI!- fetelor, am vazut si eu ce e pe piata aici. deci... sunt 2 produse pentru colici, care contin 2 substante active diferite... unul contine ceea ce se cheama SIMETICONE (scrie chiar pe cutie) si se da cu pipeta inainte de masa si are ca efect formarea gazelor in basinutze Din asta am eu si sunt foarte multumita!! apoi mai sunt niste picaturi care contin substanta DIMETICONE - care se dau amestecate in lapte si au ca efect formarea gazelor din burtica in ragaieli ce explicatii stiintifice dau si eu... din asta nu am folosit dar daca voi ati zis ca sab simplex ala de la voi se pune in lapte am banuit ca e din asta de la mine, al doilea fel. incercati sa va interesati la farmacii ce produs contine SIMETICONE ca aici e cel mai bun, toti zic asa.

MESSA - UAU 10 CUTII... le-ai luat? te invidiez. eu nu ma laud cu stare ca a ta desi tare as vrea.

SRALUCA- foarte bine ca te-ai cadorisit cu sutien s. e adevarat ca ceva nou te face sa te simti super...mi-am luat si eu niste bluzite, frumoase. dar pantaloni refuz sa cumpar la marimea care sunt acum. mai astept sa scad din zona fundo-solduroasa.sutien am vrut sa probez intr-un magazin , si era si la reducere, super s, visiniu culoarea mea preferata... si cand sa il iau sa vad cum sta vad ca incepe sa imi curga picaturi de lapte mmmmda. s-a dus naibii tot farmecul. l-am pus la loc si am plecat rapid.

LEVI - eu manac orice in afara de usturoi, iute si chestii din astea de baloneaza, fasole si alte alea. in rest orice. fructe de toate, legume, salate... pai de unde vrei sa ai vitamine. si carne de toate felurile. cea de porc si vita sunt pentru fier, cum sa nu ai voie. ba chiar e indicat acum mai mult ca oricand, ca dupa alaptat ne bagam la cura, apoi da restrictii la aia si aia. toate se mananca cu simt. adica o portocala nu un kil. si nu iti face griji, ai grija si de tine in primul rand ca sa poti sa ai laptic pentru bebei. pozele sunt superbe.

criss68 - asa e. mai si ce o fi cu oamenii de viziteaza si uita sa mai plece... e un mister pentru mine. chiar aseara a venit unu si a staaaat. si cu toti tre sa vorbesti si tot ar mai vorbi...

AELITA- of, naspa rau cu canal infundat. am avut si eu la sanul drept, numai la asta de cateva ori. am facut dus cu apa fosrte calda si am pus-o pe thea sa pape mai intai din asta. mai , eu as zice sa incerci sa nu mai scoti asa mult cu pompita. ca trebuie sa se regleze lactatia de la sine. uite eu nu am folosit niciodata ca nu mi-am luat si s-a rezolvat de la sine, am cat i trebuie doamne ajuta, pana acum. daca scoti decat pentru usurare putin, cica vreo 2 minute scrie in doctor spock, si poate apoi corpul primeste semnale ca nu e nevoie de mai mult si se mai linistesc sanii... nu stiu .
si am avut si eu un glod din ala in san, pe care l-am masat cu ulei de masline si ma durea in draci. am masat asa in jos, ca sa treaca laptele prin canale spre sfarc. doamne fereste. sper sa nu mai avem din astea. eu si acum am o sensibilitate crescuta la sanul asta. il simt altfel. dar SOFIA doarme cu voi in camera sau la ea? ca stiu din poze ca are camera facut super. oare cu alaptatul asta cand om putea sa stea fetele la ele in camera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Megbeng felicitari pt bebelush! haideti acasa repede, si tu sa ne povestesti cum a fost ca ai plecat fara sa zici nimik

38+

Mergi la inceput

aoleu am obosit. ma duc si eu la nani cat mai am pana se trezeste thea. noaptea asta sunt singura, sper sa fie bine.

noi avem program de distractie in fiecare seara de pe la 7 pana... la 9 jumate . sau cateodata de la 9 pana la 11... e agitata thea rau, nu vrea sa pape, se smiercaie. asta seara am pus-o in carucior si am plimbat-o prin casa.,... s-a linistit. asta o vrea, sa o plimbam, eu stiu... de pe la 6 seara sta tati cu ea si face calu calu, stiti voi, o zbangane pe picior ca asa am invatat-o nebuna la zbanganit pe muzica tare. si acu asa vrea distrata. am si filmat-o, daca se opreste plange rad eu rad acu, da cine stie cate seri de calu calu ne paste

v-am pupat si noapte buna.

diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Nu am nascut inca dar sapt. aviatoare fac 38 de sapt.
Sper sa reusesc sa organizez asa, sumar, ziua de nastere a celui mic care implineste 1 an in weekendul care vine.Din cauza asta nu am prea intrat pe DC, nici pe nicaieri pe net.

Felicitari mamicilor celor mai recente Loremunteanu, Nadia, Amaya, Mihacarm Biribu si Megbeng!

Alinatxa eu v-am avertizat c-o sa nasc printre ultimele, de ce nu ma credeti? (Daca mi-o ajuta DD voi incerca si...REUSI chiar VBAC ca deja am hotarit sa nu intru in cezariana fara motiv major).(asta s-o numi probabil culmea inconstientei sau ruleta ruseasca?)

Criss68 nu ar fi problema daca ramai gravi la putin timp dupa ceza, cu conditia...sa ai un muschi uterin puternic si operatia vindecata in 8-10 sapt.cum trebuie.Eu dau exemplu negativ si raman la numai 3 luni iar,apoi ma mai si gindesc si razgindesc daca sa incerc marea cu sarea, adica VBAC contra cezariana.

Sraluca cica cel mai safe loc pt. scoica ar fi pe locul din MIJLOC de pe bancheta din spate a masinii, asezata opus sensului de deplasare al autovehiculului.Daca ai airbag nu se recomanda pe scaunul din fata.

Levi preotul de la parohia noastra ne-a spus ca acum vreo suta doua de ani si in Suedia era chestia cu cele 40 de zile.

Mariana 37+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput