Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (42)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

quote:
Originally posted by neda
Aici nu se plateste concediu postnatal decit 6-8 saptmani.Eram doar nedumerita .

Adica tu nu ai fost platita decat cele 6-8 saptamani, iar apoi ai stat cu bebe acasa fara sa primesti nici un banut? Pai daca este asa, cat iti poti permite sa stai acasa... (vorbesc in general, nu neaparat de tine). Mi se pare tare naspa din partea guvernului ca nu sustine natalitatea.
Anul trecut in Quebec a fost un boom de nasteri, cel mai mare de pana acum Da' lasa ca au si nevoie de populatie fresh.

Mihaela eu am lucrat inainte de a naste vreo 6 luni. am facut si foarte multe ore suplimentare care mi-au crescut veniturile, astfel ca acum iau prestatie aproape aceeasi suma ca si salariul pe care il aveam. Eu am ales planul scurt, cel de 9 lui cu 75%. Cei de la prestatie mi-au spus ca suma din perioada lucrata se ia in calcul timp de doi ani si ca voi primi prestatie (aceeasi suma) si pentru bb2. Asa ca din aprilie cand se termina prestatia mai stau vreo 2 luni fara, apoi aplic iar pentru bb2 (voi avea 8 luni) pentru ca se poate aplica si inainte de a naste. Cred ca de data asta voi alege planul lung, dar voi vedea eu atunci.

De iaurtelul organic ai vreo idee de unde pot si eu cumpara?

Monica 12+ si de Alex (18 iunie 2006) si taticul Marian
Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikiion

nu bag mana in foc, dar cred ca asta e reteta.
1l lapte gras, eu iau de 3.5% grasime, se fierbe si se lasa sa se raceasca pana la 50C.
Apoi se adauga 100g iaurt simplu si se lasa de seara pana dimineata afara.
Dimineata se pune la foc mic, pana se separa zerul de branzica.
Se strecoara branzica cu un tifon, si se pastreaza la frigider intr-un
borcanel cu capac 3 zile.

Ca incepe sa fie haos pe la mine prin calculator. Si culmea e ca sunt arhivist...Ha, Ha ha.

Merci mult. Tu asa o faci pentru Marc? Reteta asta mi-o daduse si mama, dar ma gandeam ca este vreuna mai simpla (mai rapida), ca eu sunt mai lenesa de felul meu .

Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Iti zic io retzeta mai rapida:Se pune la fiert lapte(io pun cam o juma' de litru pt ca dintr-un litru iese mai mult decat mananca in 3 zile-cat e buna branzica).Cand fierbe,il dau putzin de-o parte si pun iaurt in el...cam 100 grame.Il pun inapoi pe foc pana se separa zerul de branza.Strecor...si gata...nu mai stau pana a doua zi.Si sincer mi se pare ca iese mai buna asa...mai dulce.Prima data am lasat-o si eu pana a doua zi si a iesit cam acrishoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Luan-zici ca seamana cu Peter Pan? Interesant, nimeni nu mi-a mai zis asta, dar poate ca ai dreptate.de la noi

Monica-asa e .Mi-au dat 60% din salar 8 sapt.Dar e prea mult zis mi-au dat caci am eu Disability Insurance, pt care cotizez lunar si de fapt aceasta companie de asigurari m-a platit si nu angajatorul.Din cite stiu eu in SUA nu se plateste concediu postnatal.Si sa nu mai zic de concediu prenatal care nu exista......Eu una nu am beneficiat de asa ceva.

Neda

Mergi la inceput

Viviana multumesc de un milion de ori. Asta este reteta pe care o cautam ( imi aduc aminte de cand a scris-o aici Ioana), abia astept sa ii fac multi ca m-ai salvat

Neda e tare naspa ca statul practic nu ofera nici un sprijin. Ca daca tu nu cotizai la compania de asigurari nu primeai nimic. Tare nasol, trebuie sa iti faci niste planuri serioase de buget daca vrei un bb.

Cred ca astazi depasesc recordul personal de mesaje intr-o zi

Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

monicutza l-am luat de la MAXi, e cam 3.50 sau cam asa ceva, 900 de gr. vezi ca e cam greu de gasit. Nu ca nu au, dar e pus cam aiurea. Eu mereu ma invart pana il gasesc. E tot in frigiderele cu iaurt dar nu e in ordinea logica. Cel putin ovidiu nu l-a gasit cand l-am trimis, a trebuit sa ma duc au sa-l arat. Si vezi sa nu iei cu 1 la % grasime!!!! Uite www.dropshots.com/day.php?userid=183308&cdate=20070213" target="_blank">poza
Uite ca nu stiam chestia cu 2 ani. Si eu am fost uimita ca mi-au dat concediu!!!! Daca nu imi zicea o prietena ca am dreptul nici macar nu aplicam. Eu am avut planul lung plus ca a luat si sotul 5 saptamani. Eu nu am cotizat decat 3 luni!!!! Pot sa te intreb ceva pe privat? Despre capitolul job.

Cami si neda a mancat avocado simplu. Mie iar mi s-a parut ca are gust de iarba cu unt. Dar copilul meu nu seamana , din fericire, cu mine la capitolul asta. El mananca si brocoli!!!! Mie mi se intoarce stoamacul numai cand il prepar!!!!

Acum stau in dubii...Plec la scoala sau nu? Ca cu viscolul asta si mijloacele de transport in comun......Sotul mi-a spus sa stau cuminte acasa...Dar eu nu prea stiu ce sa fac....

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Merci. Acum sterge numarul . Ca l-am notat. Si nu-l mai da altadata asa pe liber..Ca nu uita, Internetul e o jungla!!!!

O sa-ti scriu. Eu cu sunatul nu ma omor. Nu de altceva, dar nu am timp decat la ore imposibile, in plus cand e un copil mic in casa nu stii cand nu-l deranjezi. Si maslinuta mi-a dat numarul ei, si n-am fost in stare sa o sunSi noi mai stam si la vreo 2-3 km distanta.....

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

Virsta Marc

Mergi la inceput

Si ai grija unde pleci. Ca sotul abia s-a intors din oras si mi-a spus ca e nasol tare de condus si chiar de mers pe trotuar.Asa ca m-a convins sa nu ma mai duc. Si el venise sa ma schimbe cu Marc , ca noi facem cu schimbul cu el. Luni si miercuri dupa-amiaza sta el.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

monicuta, sterge-ti numarul, are dreptate miki!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

ei bine, astazi am reusit si eu, dupa ...9 luni, sa pun un film pe net. daca vreti "Hora in motion", please poftiti: http://www.dropshots.com/Hora

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc

Mergi la inceput