Mamici de Mai - Iunie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

hai sa-mi dau si io cu parerea cu privire la luni/saptamani de sarcina.
asa....
pai avem 40 de saptamani de la ultima menstruatie, adica 10 luni lunare (adica de cate 28 de zile) - asta-i metoda noua de calcul, presupusa mai exacta. dar nu o poti lua in calcul cand vb despre luni
sau
9 luni calendaristice de la fecundare - si la asta se refera calculul pe luni. logic, daca DPN e, sa zicem, pe 1 mai, inseamna ca luna a 9-a e de pe 30 aprilie incolo, luna a 8-a incepe pe 31 martie. - prin urmare, intri in luna a saptea cu 3 luni inainte de DPN.

asa ca sunt doua modalitati de calcul diferite. aia de scriu in carti nu stiu intotdeauna de capul lor sau incearca sa impace "si capra si varza" si iese o confuzie totala.

PS: pe de alta parte, nu-i chiar atat de important numarul - nu tre sa fie la minut, ca sarcinile difera intre ele, si pitikul/pitika apare fix cand are el/ea chef (sau mult inainte if cezariana programata)

pupici la burtici
noapte buna

c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

ma bucur ca va place balansoarul meu....de cand l-am primit toata ziua ma hatan in el.l-am luat de www. bebelusultau.ro , cu pretul de 11.000.000lei ...si un pic.ii un pic cam piperat dar tatii o vrut sa ni-l faca cadou si nu am putu refuza ca il doream de cand am ramas gravi.

eu am intrebat doctorul si luna a sasea incepe cu sapt 23.iar luna a saptea cu sapt 27.cel mai bine stie doctorul ca daca ne luam dupa carti sunt o mie si o suta de pareri.mie i-mi convine imparteala lui.

pupici la toate si somn usor,

22+Riana Alessya
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Astazi am iesit putintel in oras si am constatat ca sunt destul de obosita la intoarcere! Astfel incat pe la 8 faceam nani, dar m-am trezit pe la 10, am intrat pe net sa va citesc (felicitari pentru harnicie)si iata la ce ora va raspund! E tare tarziu!

Andradap multumim pentru noul capitol! Iti urez intelepciune sa o poti sustine in cel mai potrivit mod si cat mai bine pe prietena ta (nu cred ca si-ar dori cineva sa fie in locul ei, saracuta!). Parerea mea e ca tipul e un ticalos si ca oricum avea de gand sa o abandoneze la un moment dat ... si acum si-a gasit motiv! (halal!)
Despre faptul ca ai renuntat la fumat si ca nu mai simti nevoia ti-am mai scris1 te felicit din nou! Asa am patit si eu cu cafeaua! Beam inainte cel putin 2 pe zi, dar daca aveam ocazia si 3 pe zi! Dupa ce a aparut Teodora nu am mai simtit nevoia si am renuntat la cafea! Imi place si acum mirosul, dar pot sa renunt la cafea! Si ma bucur mult! Mai gust cateodata din cafeaua sotului meu! Se zice ca organismul nostru are o inteligenta secreta si-si selecteaza poftele culinare! De exemplu eu nu sunt o consumatoare de lactate, iar acum le accept chiar cu placere! Nu zilnic, dar consum mult mai multe decat inainte de sarcina! Din mare mancatoare de ciocolata, am ajuns mare mancatoare de fructe (portocale in special, am mancat cu tonele)! Acum ciocolata e doar cateodata!

Lavini, bine ai venit printre noi!

Elteka, excursie placuta si poate ne pui cateva fotografii!

Gata, fug in pat!

Noapte buna!

P.S. Am schimbat saptamana!

Motannel, 25+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

vai cit ati scris fetelor, ca nu mai reusesc sa tin pasul!

andra, felicitari ca te-ai lasat de fumat!stiu ce e, ca am fumat mult timp, ajunsesem la 1 pachet jumate, dar nu mai fumez de cam 10 ani!of, cu prietena ta ce sa-ti zic, sint femei care ar face ORICE sa aibe un copil......si ce-i daca o lasa, ca n-o fi singurul pe lume, atit de usor sa decizi de viata cuiva, il las sa traiasca sau nu!trebuia sa se protejeze, ca doar stiu cum se fac copii, nu!!!daca ar fi prietena mea i-as da si doua palme!si eu stiam ca la 28s se intra in luna a 7-a.felicitari ptr noul capitol si merci!bafta miine la medic, sper ca n-ai explodat nimic prin casa cu orezul

elteka, multam fain de pontul cu lamiia, daca imi rezista stomacul o practic si eu!drum bun in excursie si distractie placuta!

pauly, streptococul de grupa B aici se face pe la sfirsitul sarcinii, ca daca e pozitiv si nasti natural sa-ti dea tratament tie si lui bebe, daca nasti cu cezariana, nu-i nici o problema!parca se intra in luna a 6-a la 23 saptamini!n-ai de ce sa te sperii de nastere, nu e ceva placut, dar e ceva de care esti mindra o viata, ai adus tu pe lume pe mogildeata ta!eu, acuma stiind ce ma asteapta pot sa zic ca nu mi-e deloc frica, vom vedea cind se apropie termenul, singurul lucru de care mi-e frica e sa nu se intimple ceva rau lui bebe!frumos balansoar, va trebui sa pui veva moale pe brate cind alaptezi!

vali, eu nu am mai folosit parfum in primele luni dupa nastere, cam 6, ca alaptam(am alaptat pina la 1 an si 6 luni), si bebe tre sa te recunoasca, sa-ti simta mirosul, si nu e bun mirosul puternic la bebei, si-i mai pui cu fata la git, si risca sa se irite!nu mai fi tristuta!

ma gindeam asa si eu la nume, si-mi placea David, vad ca sint deja 4 Davizi, sotului nu-i place....

vad ca va uitati des la mamicile de ianuarie/februarie, este fosta mea odisee, din pacate, mai ales acuma cind a fost data cind trebuia si eu sa nasc , n-am mai intrat decit sa le mai felicit, sau sa anunt ca una dintre ele a nascut!

am fost azi la control, totul e ok, mi-a zis ca nu am luat in greutate dupa cit trebuia, eu credeam ca am luat 5kg, el zice ca sint 3 si saptamina viitoare intru in 6 luni, dar a zis ca nu ne facem griji ca nu sint slaba asa ca.....si mi-a mai zis ca tratamentul ce l-am luat ptr sinuzita aia e super ok!

Flavia 22+ si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Neatza fetelor...

Intru si eu putin inainte de a ma pregati sa plec... la medic. Bine ca m-am "coafat" pe jos de ieri... ca altfel azi pierdeam ceva timp si poate nu mai intram pe forum...

Corap... asa este ... si eu tot la luni calendaristice m-am referit cand am zis ca am implinit 6 luni (de la ultimul ciclu) si ca deci intru in luna a 7-a, dar asa cum zice si Pauly , si mie tot un cadru medical mi-a zis cand incepe luna a 7-a... Si la cat de grabita sunt eu... cred ca as fi crezut si daca zicea ca de la 20 de sapt. intru in luna a 7-a Deh... ce sa faci... nerabdarea... mai ales cand mai arunc cate-un ochi la mamicile de ianuarie-februarie sau chiar martie-aprilie!!!

Motannel, mersi! Si felicitari si tie ca ai reusit sa renunti la atata cafea!!!!

Pepsi, am facut cu orezul ieri cum ai zis... dar la mine nu s-a inmuiat deloc bobul dupa 20 de min. si atunci l-am pus in oala si l-am pazit si am mestecat in el de mi-a venit acru' Pana la urma l-am mancat ceva mai taricel dar a fost bun... Deocamdata nu am avut probleme din cauza nefierberii lui prea mult. Mersi de incurajari!!!

Am pus POZEcu burtik mea de 26 sapt si 5 zile... deci inceput de luna a 7-a

PS: Va pup pe toate , acum fug sa ma pregtesc ... si mi-e o frica... Parca iar imi vine sa stau 10 ani pe WC (de frica)

POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 26+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Netza burtici,

Am schimbat si noi saptamana .

Pepsi si eu trebuia sa fiu mamica de ianuarie-februarie. Intru cu placere si citesc ce scriu mamicile de acolo dar deja nu ma mai gandesc la ce ar fi putut sa fie. Ma gandesc doar la faptul ca in mai o sa avem si noi o printesa mica si sunt nerabdatoare sa o vad si sa o tin in brate. Atat.

Mica 26 Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

buna dimineata, ei chiar nu mai tin pasul. am si acasa net de vreo cateva zile dar credeti ca am loc de sotul meu?!
multumesc mult tuturor care mi/au raspuns la intrebare. Intre timp mi.a aratat bebelina ca e bine si s.a apucat sa faca sport aseara, aratam ca FLUBBER, se misca burtica in toate partile.Deci are si ea ( exact cum ati spus) zile in care e mai linistita.
Pauly, e super balansoarul, se vede ca esti tare mandra de el.
Andradap, eu am o prietena care era casatorita, aveau o vila super, ea medic stomatolog, el vice la o firma, iar in momentul in care l/a anuntat ca e gravi, nu l/a mai vazut in viata ei. Dus a fost. era atat de socata incat nici acum nu e total lamurita ce a patit. El a zis ca nu e pregatit. Pai cand se iubeau era pregatit?
Asa ca ea si/a vazut in continuare de viata ei. Dupa parerea mea barbatii de genul asta sunt niste oameni care nu pot sa/si asume responsabilitati.
azi am schimbat si noi saptamana. Eu nu ma mai complic cu calculul ca nu mai pricep nimic. Asa ca UM a fost pe 10 august, in fiecare 10 a lunii pun cate o luna. Deci, pe 10 februarie s-au incheiat 6 luni. intru in luna 7. e o mica diferenta de o saptamana fata de DPN, dar macar pricep si cei din jur.
dar continui si numaratoarea saptamanilor.
multe salutari, tuturor.

O sa fiu si eu mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Andrada BAFTA la intalnirea cu Cezara!!
Diseara am si eu eco! Sa-mi tineti pumnii ca am niste emotiiii...
Alyna 24 poti incerca la Medlife la Chitescu( 2094030!) se intampla sa fie uracioasa dar se pare ca e un bun ecografist!!
Cat priveste impartirea in luni eu o tin pe cea de pe DC... Adica am 27+ ( luna a7-a)) maine voi avea 28 pline intru in 29!! Yupiii

cristina 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna dimineata!

Vin si eu dupa o noapte chinuita. Am visat tot felul de nebunii, ca eram in spital (bineinteles, pe fondul stresului de ieri), imi tot cautam doctorul si nu-l gaseam... Si sa vedeti faza, in spital era o sala de net, acolo peste cine credeti ca am dat? Peste Raza de soare, care statea pe forum si astepta rezultatele la niste analize. In gandul meu ziceam: "Super! O sa pot sta pe forum in spital!" Si pe la 3 dimineata m-au trezit niste arsuri... de imi venea sa mor de ciuda ca nu mai pot dormi. Si cam asta a fost noaptea mea...
Rinichiul nu ma mai doare asa tare ca ieri, dar tot il simt. Maine, daca ma simt tot asa, il sun pe doctor.

andradap, multumim pentru noul capitol! Sa-ti traiasca burtica - ce a crescut de la ultimele poze. Bafta multa azi la control si sa nu-ti mai fie frica!

pauly, ce super e balansoarul! Si mi-au placut si totosii. Eu sunt innebunita dupa totosi de genul asta. Acum am niste catei uriasi cu care ma plimb prin casa

mica, felicitari pentru noua saptamana!

cristinamaria, tin pumnii sa fie totul ok la echo! De fapt, sigur va fi si vei veni incantata ca ti-ai vazut puiutul.

Revin putin mai tarziu.

Valentina 27+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Neata burtici!

Madi, merci pentru raspuns

Andrada bafta ! Ce burtic frumos ai ;) Si ce slaba esti.
Eu fetelor cred ca am luat 9-10 kg :(( Si zau ca nu mananc decat cand mi-e foame... Insa recunosc ca garnitura mea in general e de cartofi (dar intotdeauna a fost asa) si mananc dimineata 4 felii de paine de secara prajite cu cascaval...
Nu dulciuri, nu pofte (pe mine sa ma pici cu ceara si nu as manca orez/gris cu lapte - nu am mancat niciodata si nici nu cred ca o sa mananc). In schimb pepeni as tot manca... Dar asta de cand ma stiu, nu de la sarcina. Insa pana apar pepenii, se naste si bebe :)
Daca incerc sa ma abtin sa nu mananc cand mi-e foame sau sa mananc ceva ce nu prea imi place dar ingrasa mai putin - mi se face rau
Si ma tot ingras - tot se pune pe fund si pe picioare

Alyna24, si eu m-am dus la Chitescu si e ok. Si cu mine a fost intotdeauna foarte draguta... Cred ca am nimerit-o in toane bune, sa vedem si a 3-a oara - luni

pupici,

Anca 24+

poze
bebelusa

Mergi la inceput