Mamici de Mai - Iunie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 21
andradap spune:
Ooof... pai asta ziceam si eu... ca la mine apare ca am album ca si la alte fete, dar de fapt nu avem!!! Iar la tine apare jurnal, dar de fapt NU ai!!!
Oare o fi vreo eroare ceva???
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 26+ cu Antonio
ancamari spune:
Eu am mai scris si acum vreo 2 sapt despre indemnizatia de maternitate dar la momentul acela nu erati prea interesate de subiect.
Imi mentin parerea ca statul face o egalizare fortata a veniturilor proaspetelor mamici, luand de la cele care au cotizat in fiecare luna sume enorme fata de ceea ce vor primi, si dand si celorlalte. Acestea din urma fiind, mai mult ca sigur, mult mai numeroase, vor vota in consecinta pe domnii politicieni (care vorba vine probabil cheltuiesc mai mult de 200 ron/luna pe tigari).
Oricum mamele cu venituri medii si mari sunt furate pe fata si descurajate in a face copii si a avea grija de ei mai mult de cateva luni.
Iar pt cele care sunteti inca studente si/sau nu indepliniti nr. de luni de cotizatie puteau sa reglementeze aceasta situatie speciala, care nu cred ca este foarte des intalnita. Si eu imi aduc aminte ca eram terorizata ca as putea ramane insarcinata in timpul facultatii si imediat dupa aceea (mai ales ca am lucrat undeva unde m-au pacalit si primele 4 luni nu mi-au facut carte de munca).
Parerea mea este ca nu poti sa tratezi o persoana care este in cadrul invatamantului superior cu o "tiganca" analfabeta.
In nici un caz nu poti creste un copil asa cum trebuie din 200 ron/luna (numai la intretinere la bloc cat trebuie sa dai pt o persoana!). Si nici o femeie care inainte castiga mai mult de 600 ron/luna, nu se va descurca cu acesti bani. Deci suntem la mana barbatilor pana la urma. E neplacut sa recunoastem asta, mai ales ca altfel ne "batem" de la egal la egal cu barbatii din jurul nostru (sefi, colegi, subalterni, etc).
OUG91/22.11.2006 va fi probabil foarte controversata si pt angajator si pt proaspata mamica. Ce or fi avut astia in cap? Sa speram ca nu e chiar atat de rau si ca plafonarea se refera la venitul/fiecare luna si nu la venitul pt toate cele 4 luni.
Va pup pe toate, imi pare bine ca suntem din ce in ce mai multe
Anca, 25s+Andrei Cristian
andradap spune:
Are cineva idee cat costa ELEVIT... ca cica ar fi bine sa incep sa iau... makr 1 la 2 zile...
Andrada 26+ cu Antonio
ancamari spune:
andrap, Elevit e 34 ron/30 pastile. Se ia o pastila/zi. Eu iau 2 sapt si apoi fac 2 sapt pauza, asa mi-a dat dr de la inceput.
dideip spune:
Andrada eu iau Elevit din prima luna de sarcina cate o tableta pe zi si nu l-am luat niciodata compensat din cauza la o dobitoaca de dr, care am schimbat-o intr-un final ca nu ma intelegeam deloc cu ea. Il gasesti la orice farmacie si costa intre340-370 lei vechi.
Paula27+
poze
poze bebe
andradap spune:
Ancamari, eu nu am mai luat pana acum... si pana nu fac analizele de sange nici nu stiu exact daca am deficit sau nu de ceva...
Mie mi-a zis doctorita sa iau totusi una la doua zile si daca la analize apare vreun deficit voi lua una pe zi...
Oricum imi voi cumpara si eu dar incep de luni ... nu de la sfarsit de saptamana... Mersi mult pt. raspuns!!!
PS: Tu cum te mai simti??? Esti bine??
dideip, mersi si tie pt. raspuns...acum am vazut si de-aia am editat mesajul asta!!!
Andrada 26+ cu Antonio
pauly spune:
m-am intors de la examen..am reusit sa-l iau si pe asta , mai am doua.
mica multumesc ptr urare.
cristinamaria ma bucur ca te-ai dus la doctor si te-ai mai linistit.acuma tot ce conteaza este odihna si sa nu te stresezi cu nimic.
dianalaura stiu ca tie greu dar sa incerci sa treci repede peste acest necaz, ptr ca bebe are nevoie de tine sa fi calma si atenta la el.
pupici
22+Riana Alessya
poze
andradap spune:
Pauly, felicitari pt. EXAMEN!!! Si BAFTA si la celelalte doua!!!
Andrada 26+ cu Antonio
poohy spune:
Felicitari Pauly
Acum mi s-a facut si mie pofta de mancare chinezeasca, dar vine weekendul, sotului nu ii place asa ca slabe sanse
Cred ca o sa cer si eu vitamine luni - am inceput sa ma simt foarte ametita/obosita in ultimul timp
Si mi s-a pus si un carcel cum mi se pune mie cand am lipsa de calciu
Andrada, dar mi se pare chiar aiurea ca studentii nu beneficeaza de indemnizatie pentru CIC. Anii de facultate se considera vechime in munca - ai asigurare etc - de ce sa nu ai drept si la cei 600RON? Ca doar nu ai stat si ai privit peretii
Anca 24+
poze
bebelusa
ancamari spune:
andrap, eu am luat Elevit din saptamana 6, cate 2 sapt/luna. Nu cred ca nu are ca sa-ti strice. Cauta prospectul pe internet si te mai lamuresti. Multumesc pt grija, incerc sa-mi revin, saptaman asta a fost mai bine. Tocmai imi fac curaj sa sun la dr sa-i spun ca nu se mai fabrica medicamentul pt ureaplasma, poate ma cheama sa-mi faca vreun control. Ca altfel am programare abia pe 27.02 si dr nu mi-a facut control ginecologic niciodata, acum 2 sapt a zis ca lasa pe data viitoare. Dar asta era in contextul in care urma sa fac iar tratament urmat de analize. Dar asa eu poate ca stau ca vaca, si cine stie cum sunt de fapt, poate trebuie mai multa grija pt a preveni vreo nenorocire.
Nu mai stiu cine se interesa cand se face urmatoarea ecografie. Eu mi-am facut deja programare la Iosup pt sapt 34 (deci la 33 sapt implinite), asa m-a pus dr sa fac. Voua cand v-au spus doctorii?