Mamici de Mai - Iunie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

emiotto, si eu am avut notch la 14 sapt. mi-a explicat Tutu ce inseamna atunci... si acum la morfo 2 nu mai am ! mie mi-a zis sa iau magne b6 pt notch, parca. sper ca nu am zis o prostie...

oana20+cuSonia
mami,tati si Sosonica

rosioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Msemcu nu stiu exact ce fel de cerclaj mi-a facut,stiu doar ca la ultimul eco mi-a zis ca am colul de 3 cm si cu posibilitate de deschidere,nu era deschis dar a zis ca mai bine sa nu risc nimic.Ma bucur pt tine ca astepti 3 minunatii,eu am facut fiv si se prinsesera 2 dar am facut efort(mi-au zis dr) si am ramas doar cu unul,m-am ofticat enorm.
Brambushca eu dupa cerclaj nu am mai iesit din casa,am zis ca ies un pic maine cu sotul la cumparaturi si apoi in pat,e greu dar nu avem incotro.
Pauly,Pepsi,Vali5,Ibelciug, Andradap, Paflo Mica va multumesc mult pt sustinere
Diana dupa cum am mai spus eu aveam colul de 3 cm,nu era deschis,aveam 20 sapt si totusi am facut cerclaj
Acum ma simt mai bine,mi-e greu cu injectiile pt ca s-au invenetit locurile si tin cate o felie de cartof tot timpul,voi stiti altceva?

http://community.webshots.com/user/maryana_ct

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

Diana eu habar nu am ce lungime are colul meu dar se pare ca la mine nu lungimea e problema ci faptul ca nu e inchis complet, adica am incontinenta cervicala, cred ca asa se numeste. Oricum eu am stiut de la inceputul sarcinii ca voi face cerclaj, mi s-a spus ca numai asa voi putea duce sarcina la bun sfarsit avand in vedere antecedentele neplacute.Mi-a spus ca-l voi face preventiv dar se pare ca am mare nevoie de el. Asa ca daca e cazul si macar preventiv e mai bine sa-l faci decat sa-ti para rau mai incolo ca nu l-ai facut.

Oana 22+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

KAY, intr-adevar exista o strada Oltenitei care duce de la BIG la Brancoveanu... circula si tramvaiul pe-acolo si sunt doar doua statii (de tramvai) intre BIG si BRANCOVEANU. Ca sa nu mai zic ca exista si posibilitatea metroului... intre BIG si BRANCOVEANU este doar o statie!

Editez, pt. o completare... Sos. Oltenitei este perpendiculara pe calea VACARESTI.
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 26+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Brambushca - cand am fost in spital mi-au facut injectii cu amestec "litic" si anume cocktail de diazepam+nospa+scobutil. Deci se da diazepam dar nu stiu daca asa pe o perioada lunga... Adevarul e ca si eu am fost asa de linistita dupa injectiile alea...
Dspre salbutamol uite ce am gasit - deci e ok si e recomandat

Actiune farmacoterapeutica: Simpatomimetic selectiv pentru receptori beta2-adrenergici. Efecte reduse cardiace si vasculare. Bronhodilatator, tocolitic, vasodilatator periferic.

Indicatii: Astm bronsic, bronsita astmatiforma, iminenta de travaliu prematur, distocie dinamica, hiperkinezie in travaliu, profilaxia contractiilor in timpul interventiilor pe uter gravid.

Contraindicatii: Stare de rau astmatic, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, tahiaritmie, tireotoxicoza, diabet. Ca tocolitic, numai sub supraveghere medicala.

Efecte adverse: Tremuraturi, tahicardie, agitatie, transpiratii, ameteli, greturi, vome.

Adevarul este ca mie cel putin, gynipralul a inceput sa imi dea niste reactii de numa. Am luat si la prima sarcina si nu aveam frate nimic de la el. Am intrebat-o pe dr daca nu il reducem si a zis ca inca nu, sa mai creasca bb. Eu tre sa iau doua pastile pe zi una la 12 ore. Ma gandeam eu in desteptaciunea mea sa injumatatesc doza si sa iau cate o jumate la 6 ore. Poate nu mai tremur asa. Sau poate ma ia tremuratu toata ziua (dupa ce iau pastiluta, la juma de ora incep si tremur asa fo ora jumate-doua)

kay - tie ce ti-a zis cu notch-ul si de la ce este? Oricum vitaminele pe care le iau eu (iau o zi materna si o zi pregvit zinc) au si magneziu si B-uri... Da poate nu mi-o strica magne b6 sa ma linisteasca la creieri

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 27+

Mergi la inceput

Mary_lou - te rog eu sa nu te duci maine la cumparaturi. Tu nu ai voie acum sa faci efort si crede-ma ca si mersul poate fi un efort. Mai stai si tu in pat o saptamana-doua sau cum ti-a recomandat medicul. Eu stau in pat de pe 10 decembrie , cand ma duc la dr sau la eco e sarbatoare, ma gatesc, ma parfumez si cand merg pe strada parca vin din alta lume. pentru vanataie e ok cartoful, icearca cu el ras si pus intr-o batista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

mi-a facut un desen si mi-a explicat... nu mai stiu exact-exact... imi amintesc doar ca zicea ceva de musculatura uterului care n-a fost total "mancata" de placenta. adica placenta n-am mancat bine ce trebuia sa manance acolo ca sa devina flasc uterul si sa se poata intinde cat trebuie ! asta imi amintesc ! in mom in care mi-a zis sa stau jos ca nu-i de bine, parca mi-a fugit mintea in alta parte ! si din desene imi amintesc ca mi-a zis ca magneziu o sa ajute la "mancarea" zonelor "nemancate"... nu e o explicatie medicala, stiu, dar asta imi amintesc ! imi cer scuze !

oana20+cuSonia
mami,tati si Sosonica

rosioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

brambushca - diazepamul am vazut ca se foloseste f mult in spital, erau fete care aveau contractii si li se facea diazepam si scobutil injectabil,erau mai linistite ce-i drept, dar dormeau f mult.Sigur il linisteste si pe bebe f tare. In general le facea acest tratament celor care erau in ultimile luni.
Gynipralul este intadevar mai puternic, am luat si eu in spital, doctorita mi-a zis sa iau jumate de pastila la dureri f mari, iar o asistenta mi-a zis ca imi poate da palpitatii si atunci am luat cate un sfert de pastila cand simteam nevoia, apoi am intrerupt pt ca si asta se foloseste in lunile mari. Cele care erau deja in luna a 7-a faceau perfuzii cu gynipral, pt contractii.
Eu acum fac gravibinon o data pe saptamana si de la 28 de sapt opresc si o sa folosesc gynipral, (asa mi-a zis doctorita).
A zis ca daca iau de pe acum gynipral o sa devin imuna la el mai tarziu si nu o sa-si mai faca efectul pt ca se obisnuieste organismul.
te pup si multa sanatate.
tu ai contractii?

24+

Mergi la inceput

Astazi e ziua meaaaaa ca vad ca m-a lovit cu scrisul. Se cearta moderatorul sectiunii de probleme juridice cu o tipa referitor la calculul pentru concediul de maternitate. Astept cu interes finalul ... dupa mintea mea moderatorul nu are dreptate (ar insemna sa ne fure astia de prea multi bani!!!). Deci, daca avem vreo burtica contabila care stie exact exact cum si cat va fi concediul de maternitate sa ma lumineze si pe mine va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Eimotto cred ca ai dreptate,nu o sa ies maine pt ca doar pana la usa am mers sa-i dau drumul unei prietene si m-au luat niste intepaturi....asa o sa fac,stau numai in pat,multam!

http://community.webshots.com/user/maryana_ct

21+

Mergi la inceput