Mamici de iulie-august 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

karligutza, de felul meu imi place acru, dar acum si mai si. deja nu mai pot manca muraturi, ca mi s-au strepezit dintii asa ca m-am dat pe moare.

PRIVILEGE 13+ Mara/Matei
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

A sosit schmbul de noapte .

Andutzy, felicitari pt al doilea baietel, sa fiti sanatosi cu totii.

Alina.a, mersi .
Cu optimism si curaj mergem inainte.

Lorina, si eu mai am dureri ascutite cand tusesc sau stranut; m-am gandit ca poate fi un inceput de hernie si mi-am format reflex, cand simt ca-mi vine sa stranut ma tin de burta, tin contra cum s-ar spune.

Taedi, nasol cu lesinul, bine ca nu te-ai lovit.

Luna, super rezultate la testul de sange, felicitari. Grecia, luna mai, suna tare bine, cred ca e ok de plaja insa apa ar putea fi rece. Incearca in sud, noi am fost in octombroe in Creta si a fost superb.

Si mie imi place numele Mara , inca nu am hotarat nimic dar e printre favorite.

Nicooleta, sunt normale scurgerile mai abundente in sarcina.

Carla, ma bucur ca e bine cunostinta ta, multa sanatate.
Si mie mi-a zis dr ca pot lua, cu masura si in caz de nevoie, paracetamol, buscopan (scobutil) si pt greturi metoclopramid (care nu m-a ajutat deloc).

Alinutza, bestiala poezia.

Andicu, felicitari pt rezultatele de la TT.

Panda, referitor la fructe pomelo nu am gasit dar sunt fan la kiwi gold, din acelea fara puf, mai dulci decat cele normale.
Cu miscatul copilului nu-ti face griji, e normal sa le simti ai tarziu la prima sarcina, in jurul sapt 20 si chiar mai incolo.

Simo, sanatate multa, iti urez sa nu evolueze raceala.

Pup fetele, somn usor,

Anto 18 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna dimineata !
Nu m-am putut abtine sa nu citesc ce ati scris ieri.
BBPuck mie mi-a facut prima eco morfofetala saptamana asta luni, cand am 13 saptamani si mi-a spous ca e baietel. Eco morfofetala se face si pe burtica si transvaginal. Mie mi-a facut transvaginal fiind mai plinuta.
Andutzy felicitari pt baietel si o zi fara gretuir azi!
Va pupic dulce pe toate ne citim dupa masa ! Ma duc cu scarba la servici si cred ca voi baga un medical cat de curand !

Jeni 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Karligutza ce frumos si plin de entuziasm ai scris.
Mergem la Babyexpo? Cu burtici in toata regula pana atunci si cu bebi miscatori? Ce frumos ar fi sa mergem toate de manuta. Sa se mire organizatorii de asa o grupa de burtoase frumoase!

Pupilici si fuga la birou! Adica eu.

Clau

16+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Buna dimineata!
Ieri am fost la morfofetala si totul e ok. S-a reconfirmat baietel si statea cu un deget in gura si dadea din picioare. Ne-am topit. O sa pun o poza de la eco in albumul comun. BBpuck mie morfofetala mi-a facut-o pe abdomen, am fost la un ecograf performant, s-au vazut detaliile foarte clar : inima cu cele 4 camere, maxilarul, coloana, ciucurelul, etc.
Estecri in legatura cu concediul de anul acesta : legea spune ca proportional cu timpul lucrat (minim), DAR firma poate sa te lase sa-ti iei cat vrei (este mai greu pentru firma pentru ca trebuie sa-ti tina evidenta cei 2 ani cat timp lipsesti). La mine asa este, mi-am lasat pe cand ma intorc doar 4 zile, pentru ca acum se dau premii pe concediu si sa profit. Cine stie ce va fi peste 2 ani???

Luna eu am fost in Grecia la sfarsitul lui aprilie; este placut, portocalii infloriti, pe continent faceau plaja si baie nordicii - mie mi s-a parut rece apa, dar daca mergi mai in sud (Creta, Rodos, etc) va fi super. Dupa masa batea vantul. Oricum anul acesta s-a anuntat mult mai cald, va fi bine.

Felicitari pentru fetele cu rezultatele la TT, si eu am simtit o mare usurare dupa rezultat.
Va pup

Poze

Mioara 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Neata burtici!
Karliguta iote-te ca aparusi! Nu te ingrijora degeaba, carceii de care ziceai tu eu zic ca sunt de la bebe. Ei, ce zici? Cool, nu . Stai sa vezi cand stai cu manuta pe burtica si simti o impunsatura, atunci senzatii

Mai fetelor, eu nu pricep, eu de ce am simtit bebe asa de devreme, desi sunt la prima sarcina?!? Aseara cred ca juca baschet sau facea balet , nu stiu, misca intruna si ce fain era Si azi la prima ora m-a anuntat ca s-a trezit si e gata de tumbe

Anto si eu am capatat reflexul asta si vad ca mi-e mai bine asa.

Nikole incearca sa papi dulciuri si daca iti place mierea e si mai bine. Sa inteleg ca esti mai bine. Mai ai scurgeri de alea colorate?

Mioara, Andutzy felicitari pt baietei
Felicitari si fetelor care au scapat de stresul cu TT.

Vineri ma internez si eu si imi fac toate analizele din nou, dar cel mai bun lucru e ca il vad pe bebe. Sa speram ca imi voi mentine caruciorul roz Si mai sper sa nu stau peste noapte acolo, brrr. Nu am mai fost vreodata internata si banuiesc ca va fi o experienta "unica", o s-o iau ca pe un antrenament pt momentul cel mare

nasica de moflea burtica
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

'Neata burtici!

Ma bucur ca v-a placut poezioala

Am vazut ca va intrebati despre Babyexpo. Ei bine, va avea loc cam asa:
* Bucuresti, 22-23-24-25 Martie 2007, zilnic intre orele 10-19, Sala Polivalenta
* Brasov , 25-26-27 Mai 2007, zilnic intre orele 10-19, Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibasi
* Cluj Napoca, 8-9-10 Iunie 2007, zilnic intre orele 10-19, Sala Sporturilor Horia Demian
Si va avea loc si editia de toamna in Bucuresti, in 27-28-29-30 Septembrie

Bun venit noilor mamici si felicitari fetelor care au aflat ce au in burtica. Noi inca nu stim ce e.

Pe mine ma cam doare burtica in dimineata asta. Am luat no-spa si vad ca deocamdata nu vrea sa se linisteasca. Offff

Pupici la burtici
Alina

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Neata, fetele!

Am fost absenta ceva timp, dar chiar nu am avut ce sa relatez. Abia acum am inceput sa il simt pe bb. Incet, dar sigur!

Am tot citit de recomandarile medicilor referitor la diverse medicamente. Eu am intrebat toti medicii pe care ii stiam ce medicamente pot lua pt stari febrile si mi-au recomandat toti paracetamol si oscillococcinum. Pt greturi mi-au spus sa iau Metoclopramid, insa picaturi pediatrice, nu pastile. aceste picaturi nu afecteaza copilului sub nici o forma si chiar isi fac efectul. Eu chiar am citit si prospectul si spune ca poate fi folosit in sarcina si alaptare si ca poate fi dat chiar si nou nascutului.Asa ca eu zic sa consultati toti medicii pe care ii stiti si sa urmati sfatul celor in care aveti incredere. Eu una asa am facut si am constiinta impacata.

Lorina, aveti grija de voi si fii atenta sa te feresti de viroze.

Alinutza, super poezie....cam asta este realitatea, noi credem ca copiii nostri nu stiu nimic si ca-i putem prosti....pe cand ei stiu mai multe ca noi

Andutzy, felicitari pt caruciorul albastru! Eu tare imi doresc 2 baietzi...dra tare am si impresia ca prima va fi o mandrete de fata toate prietenele insarcinate care au baietzi au burtica diferita de a mea....plus ca eu am burtica mai maricica decat a lor si cica asa e normal la fete, ca te umfli mai mult...sanatosi sa fim ca facem si un baietzel, daca vrea DD!

lachione, important este sa fie puii sanatosi ca luptam noi si cu kg. eu sunt de parere ca surplusul de dupa sarcina se da jos, dar cu rabdare si munca., adica multa sala dupa ce se termina alaptatul.

pup si celelate burtici!

o zi la maxim!

Andra
16+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Ralucapio, bine ai venit si multi

BBPuck, si eu merg la herghelegiu la 23 sapt si am fost si sarcina trecuta. Eco se face abdominal. Sa nu te astepti la discutii, ca nu e genul vorbaret, dar este unul dintre cei mai buni ecografisti.

Carla, paracetamolul , ca si scobutilul se pot sa in sarcina in orice trimmestru. Febra poate da malformatii grave ale fatului, iar in acest caz ce ii dai gravidei? Aspirina este in principiu contraindicata, insa sunt cazuri in care este f importanta pt dezvoltarea normala a bebelusului, cum este sindromul antifosfolipidic. Se dau doze mici, de 75 mg pe zi, cu efect antitrombotic si se intrerupe administrarea prin trimestrul 3 de sarcina. La fel metoclopramdul, se indica doar atunci cand este neaaparat necesar si cand beneficiul este mai mare decat riscul (ce poti sa-i faci unei gravide cu sarcina toxica, varsaturi inbcoercibile, deshidratare? pe langa perfuzii, bineinteles). Se pot da chiar si antibiotice, daca este necesar. De obicei ele pun mai multe probleme in sarcina, dar sunt si unele permise. Asadar, nu e vorba de lipsa de pregatire a medicilor romani, pentru ca astea se prescriu cu succes si in strainatate.
Eu as zice sa nu le panicam pe fete cu asemenea afirmatii, pentru ca multe dintre ele au luat poate aceste medicamente in sarcina si nu trebuie sa creada ca medicul lor este un incompetent pt ca le-a prescris.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Lorina ai simtit bebele mai devreme si pentru ca ai avut inainte abdomenul plat. Cine a avut inainte acolo un colacel ( strat adipos) va simti mai tarziu.
Si eu l-am simtit de la 16 saptamani, poate sunt si mai sensibila in zona pelviana, era ca o gadilitura... Acum il simt clar cum da din picioare, dar medicul mi-a spus ca urmeaza sa-l simt cand se impinge cu capul, e altfel senzatia ( e mai sus )...
Alinutzaa mersi de programul expo, ma bucur ca va fi si la Cluj. Voi merge...
va doresc o zi buna...

Poze

Mioara 19+

Mergi la inceput