Mamici de iulie-august 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 17
jeni71 spune:
Panda77, uite e adevarat ca nu mai beau cafea, asta sa fie legatura? Dar asa cum spui, nu mai beau cafea de cand am aflat ca sunt insarcinata si durerile au inceput acum 2 saptamani. Mai fur de la sotul meu din cana cate o guritza de cafea, dar nu mereu. Imi cumparasem fara cofeina dar e acasa si la servici ar trebui sa-mi duc ceva filtru sa imi fac ca la automat este doar cu cofeina.
Simo_al_jaafari si eu ma gandisem la tensiune dar culmea e in limite normale.
O sa incerc totusi azi de exemplu cu o cafea cu lapte mult de la automat. Asta pana imi duc ceva sa-mi prepar cafeaua. As fi dus clasicul si demodatul fierbator insa cu mutarea din vara nu stiu unde l-am pus.
Jeni
13+

lorinaoo1 spune:
Carla as schimba locul cu tine oricand, facem schimbul
Pe de alta parte e inteleapta Simo, ar trebui sa ne dorim sa ne treaca la amandoua, asa ca sa consideram ca e doar o faza intermediara pana la mai bine, ok? 
Cat despre medici, nici eu nu vreau atentie speciala, doar atentia ce cred eu ca mi se cuvine, atat cat sa mi se explice si mie de ce? si cum?. Eu una, ca profesor, nu ma las pana nu inteleg toti elevii, chiar daca asta ar insemna sa explic de zeci de ori. Greseala unor medici care "nu au timp" este aceea ca se gandesc la tine, pacientul, ca la un necunoscator (ce si suntem unii dintre noi) si efortul lor ar fi prea mare sa explice si atunci se lasa pagubasi. Oricum, consultatiile astea pe mutis nu ma aranjeaza. Am mai fost acu multa vreme la un medic (cica f bun) care mi-a replicat ca nu are cum sa-mi explice de ce imi tot apar chisturi pe ovare pt ca asta ar insemna sa-mi predea cursuri intregi. Eu nu voiam cursuri de specialitate, imi putea raspunde frumos in 2 fraze, asa cum am descoperit si eu dupa aceea. Ce sa zic si drii sunt oameni, si unii nu au harul de a se pune in pielea pacientilor lor.
Anto
doctorita la care sunt acum e f rabdatoare si, vorba ta, cred ca merita sa mai astept un pic. In mod sigur voi capata mai mult de la ea decat de la alti medici la care am mai fost.
Anya
mersi ca m-ai linistit. De cand mi-a spus ex-dr (la ultima eco)ca mi se deschide colul, cam stateam cu stres. Si atunci bebe era cu capul in jos, spre col. Presupun ca si-a mai schimbat pozitia de atunci ![]()
Karligutza nu are cum sa afecteze bebe. Gandeste-te, cat amoniac de ala poate trece in sange ca sa faca rau lui bebe? FFFF putin. Asa ca nu-ti mai face griji, ok?
nasica de moflea
burtica
17+
otim spune:
buna dimineata scumpe colege de " suferinta " .
Se pare ca eu sunt un pic mai altfel decat voi . Desi ma straduesc sa fiu o mamica model si sa urmez cat mai multe dintre regulile sarcinii , totusi nu am renuntat la cafea si ma straduiesc fooooarte mult sa raresc tigarile . Am citit foarte mult pe net , dar ceva sigur nu am gasit nici unde . Cafeaua este permisa in timpul sarcinii , chiar si cinci tigari pe zi ( tot de pe net citite ) . Am cunoscut mamici , nu doar una , care in timpul sarcinii au baut si cafea si au si fumat si copii lor sunt bine sanatosi . Uitati-va si voi la acele femei de la tara care nu au acces la informatii ,la medici cu atatea pretentii , la vitamine in timpul sarcinii , etc ca si noi si puteti spune ca nu au copii sanatosi ???
Citesc acest site in fiecare zi ( chiar de mai multe ori pe zi ) si de multe ori ma simt jenata ca eu nu prea am greturi ( nu altfel decat pe cele pe care la aveam si inainte de sarcina pentru ca nu mai am fiere ) , nu vomit , nu am dureri de cap , etc.
Binenteles ca ma simt unoeri cu musca pe caciula pentru ca nu respect regulile intocmai , dar asta sunt eu . NU SUNT PERFECTA .
in 14 saptamani si abia asteptam vizita la medic sa ne cunoastem mai bine
lorinaoo1 spune:
Karligutza nu se pot vedea pozele tale. Poate le pui pe mailul comun sa le vedem si noi 
Otim nici eu (vorbesc doar in numele meu) nu ma consider nici mamica model si nici perfecta nu sunt, asta e clar. Cine ar putea fi. Atata timp cat iti cunosti limitele si nu le depasesti, cred ca e ok. Nu sunt fumatoare, deci nu-ti pot da nici un sfat sau vreun verdict clar de genul afecteaza/ nu afecteaza fumatul bebe.
Si eu stiu persoane care fumau in timpul sarcinii si bebeii le sunt sanatosi. Numai ca i-au condamnat pe copii sa aiba acelasi viciu - unii chiar se amuza pe seama faptului ca un copil de 2 ani tine tigara in gura si se face ca fumeaza si urmatoarea faza a fost aprinderea ei cu bricheta
Astfel de parinti nu cred ca sunt de dat drept model. Si sunt sigura ca esti de acord cu mine.
nasica de moflea
burtica
17+
otim spune:
lorinaoo1 normal ca ai perfecta dreptate , si noi suntem constienti ca nu este un lucru tocmai sanatos chiar si pentru noi daramite pentru copil , motiv pentru care taticul a si incercat sa se lase de fumat ca sa nu ne imbiem unul pe altul " la o tigara " , dar este mai greu , asa ca incercam sa le rarim cat mai mult posibil si sa evitam cum putem locurile care ne imbie la o tigara . Dar la cafea nu am cum sa renunt pentru ca sunt anemica si fara ea as lesina ( vorbesc din experienta ) . Azi se pare ca m-am cam trezit cu fata la cearceaf .

tuturor
otilia
lorinaoo1 spune:
Otim nu este contraindicat sa bei cafea. Sunt studii recente care au aratat ca abia mamele care consuma 15-17 cafele pe zi isi pun copiii in pericol. Nici medicul nu cred ca iti interzice o cafeluta-doua. Si apropo de fumat, decat sa te lasi brusc si sa-ti fie rau, mai bine te lasi condusa de organismul tau care isi cunoaste limitele. Asa am citit si eu pe net. Stiu ca e greu sa te lasi de fumat intr-un mod brusc, si sotul meu fumeaza si, desi vrea mult sa se lase, nu poate. Ceea ce voiam sa-ti spun e ca nu te condamna nimeni. Am dat exemplu cu acei parinti pt ca mi s-a parut inconstienta din partea lor - sa lase copilul de 2 ani abia sa-i imite si sa se si mai amuze. Exemplul cu pricina nu are nicio legatura cu tine sau cu altcineva. Eu vorbeam de ceea ce am vazut, fara nicio aluzie, Doamne fereste.
nasica de moflea
burtica
17+
simo_al_jaafari spune:
Otim in primul rand multumeste-i lui dumnezeu ca ai o sarcina normala si ca nu te lupti cu greturile, sunt horor!, iar aici ai sa gasesti multe fete care sa confirme asta.
in al doilea rand, nu vreau sa o fac pe-a lupul moralist cu tigarile. si eu am fumat aproape 10 ani cate un pachet pe zi. slava domnului am reusit sa ma las cand am hotart sa fac un copil. mi-a fost EXTREM de greu pana am aflat ca am un BB in burtica. in momentul ala nu mi-a mai trebuit, din contra, simt ca ma strange ceva de gat cand se fumeaza in jurul meu. dar nu mai zi ca sunt femei care au fumat in timpul sarcinii si copii sunt sanatosi. fumatul creste riscul ca copilul tau sa aiba in viitor anumite boli. repet, creste riscul. asa cum il creste si la adulti. si din nou fiecare e liber sa faca ce vrea.
in ultimul rand, asta cu femeile de la tara care nu mai au parte de medici...daca tot avem posibilitatea de a putea fi urmarite si de a sti pas cu pas ce se intampla cu BB, de ce sa nu profitam de asta? chiar si mama mea mi-a zis ca nu aveau eco si atat de multe teste pe "vremea ei" dar erau foarte sctrict urmarite, intoarse pe toate partile la control si testele de sange facute periodic. si gandeste-te ca sunt aici fete care s-au chinuit sa aiba un copil si fara ajutorul unui medic nu au reusit (chiar am o prietena care dor cu FIV a putut ramane insarcinata). nici eu nu am avut probeleme nici cu asta, nici cu sarcina pana acum si noi nu avem de unde sti durere sa incerci ani de zile sa faci un copil si sa traiesti dezamagirea luna de luna, sa faci j`de teste si tehnici invazive...si mai sunt aici mamici care fara un medic si fara tratament nu ar putea duce sarcina.
sper ca nu te-am jignit, nici pe departe nu am avut intentia asta.
iti doresc sa ai in continuare o sarcina la fel de usoara ca si pana acum si te asteptam cu vesti despre bebelusul tau. 
Ioana75 spune:
Buna dimineata, si bun venit v_Andreea, abajan, Lia!
Jeni, nashpa cu durerea de cap; o fi de la plictiseala de la servici (nu glumesc, pe mine ma doare capul toata ziua daca frec menta 100% la serviciu).
Lorina, multa bafta miine la spital, sa fie totul bine, tin pumnii
. Sa ne dai vesti imediat cum iesi, da?
Anto, uf, lasa ca o sa fie bine, daca dr a zis ca e bine
.
Diseara ma duc la dr mea sa-mi interpreteze ultimele 2 ecografii. Azi le-am citit mai bine si m-a luat durerea de cap, sint diferente maaari intre ce a zis chitescu si ce a zis pop
. Abia peste 2 saptamini ma duc la Iosup, pentru al 3-lea rind de masuratori
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
karligutza spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
Karligutza nu se pot vedea pozele tale. Poate le pui pe mailul comun sa le vedem si noi
Pozele mele chiar in emailul comun sunt... le-ati gasit? va logati pe Yahoo Mail cu User: iulaug2007 si cu parola pe care o stiti si gasiti pozele in fisierul "Poze mamici" (doar ca eu l-am pus si pe taticutz
) ... linkul de l-am pus duce la pagina respectiva dar tb.sa va logati cu userul si parola, clar! altfel nu se poate karligutza,
sapt.19
otim spune:
lorinaoo1 am inteles bine ce ai vrut sa spui , nu-ti fa probleme . Se pare ca doar noi doua suntem prezente la " datorie " pe net , desi eu sunt la serviciu . Ceea ce eu doream sa zic este ca MULTUMESC CA EXISTA ACEST SITE SI CA EXISTATI VOI , pentru ca aici simt ca pot discuta cu voi , chiar si cele mai negre ganduri ale mele , deschis , fara nici o problema , lucruri pe care cu altii nici nu le aduc in discutie . Gata cu vorba ca se prea vede ca nu m-am trezit foarte bine .

tuturor