Mamici de iulie-august 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by andutzy

fetele, am vazut ca s-a mai discutata asta pe aici, mai are cineva gradul de maturare al placentei 2? Ca mie mi se pare tare mult si mi-e frica doctorul sa nu fi observat acest amanunt azi in ecografia mea

Andra14+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2 Horia Andrei
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Andutzy, dar nu ai spus in mesajul anterior ca a zis dr ca nu ai de ce sa-ti faci griji? Hai nu te mai stresa, incearca sa-l prinzi pe ginecolog la telefon maine si o sa te linisteasca el.

Anto 18 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

eu as spune sa nu te dai batuta. parca mai spunea una din fete ca la o sarcina normala toti sunt cei mai buni. un doctor bun se vede in cazuri ca ale tale, care trebuiesti urmarita mai atent.si nu trebuie sa te lasi calcata in picioare pe banii tai.
dar na...fiecare stie ce-i mai bine pentru el. este doar o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Andutzy, ma bucur ca Iosup a fost in toane bune astazi cu tine, n-are de ce sa ma supere ce ai scris tu, sunt experiente diferite. Ma gandeam eu ca se poarta altfel cu pacientele lui Tutunaru...

Oana-panda, , stii tu de ce. Si pentru Karligutza la fel .

Claucia, fata de care v-am povestit ca a nascut pana la urma la Municipal a scris si pe DC insa putin, s-ar putea sa o stii, Iriss. Ceea ce a patit ea imi re-confirma parerea pe care o aveam despre Tutunaru. Valen, stiu ca si tu ai multe de spus la subiectul asta... Imi pare tare rau ca nu te simti bine.

Antoanela, m-ai innebunit cu kiwi gold, sper sa se gaseasca si la noi. Eu nu suport puful de la kiwi normal, nu stiam ca exista si fara. Nu suport nici puful de la piersici, bine ca s-au inventat nectarinele

Lorina, eu am simtit primele fluturari ale bebelui in sapt. 13 si apoi a miscat distinct in sapt. 15, cred ca asta se intampla la noi fiindca eram slabute inainte, plus ca oricum eram atente la tot ce se intampla acolo inauntru... Imi pare rau ca nu-ti gasesti un doctor bun, si eu sunt in cautari, deocamdata nu am mers sa discut cu nimeni dupa experienta din sapt. 9, insa continuu sa ma interesez. In sfarsit azi am gasit o mama care sa spuna ca doctorul nu e foarte important la nastere, daca totul merge normal, ca doar nu naste el, ci doar taie (cordonul ombilical + perineul ) M-am simtit bine sa vad ca nu sunt numai eu de parerea asta.

Azi am vomat iar, la cateva ore dupa ce am mancat, n-am idee ce m-a apucat dar m-am saturat, o sa fiu una din cele cu greturi toata sarcina ???

Carla, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Simo ai dreptate, dar acum nici nu stiu incotro s-o mai iau. Si in legatura cu medici cu care sa ma simt confortabil, eu ziceam ca am dat de unul (adik una) dar e atat de aglomerata incat nu mi-am putu face programare la ea nici cu pile. La dr de acum am aceleasi asteptari, adica sa fie foarte finuta si competenta. Faza e ca am implicat deja o prietena care a intervenit pt mine. Trebuie sa mai discut cu sotul, dar si el e satul de doctori. Inca dinainte de a ne hotari noi sa avem un bebe, am schimbat muuuulti medici, fara exagerari. Sunt eu mai sensibiloasa si nu inghit pe oricine. Asa ca mai am putine optiuni Acu, daca ma gandesc la asta, cam multi doctori mi-au vazut putzulica Si pana la urma tot DD ne-a dat minunea. Nu e meritul niciunui dr. ingamfat sau ocupat.

nasica de moflea burtica
17+

Mergi la inceput

Eu ma simteam un pic ametita azi, mi-am luat tensiune si era 13/8. Sarcina trecuta nu am sarit de 11, nu stiu ce sa intampla acum.

Si am o stare naspa de vreo doua zile, m-am uitat din nou pe rezultatul de la DT, riscul de SD combinat este 1:491, dar mai este riscul de SD bazat probabil numai pe analiza de sange si acesta e 1:191. Ginecologul mi-a zis ca numai cel combinat (1:492) este relevant si sa nu-l bag in seama pe acela mai mare, dar eu tot am un cui pe tema asta, mai ales ca cei de la laborator au sublininat valorile. Aici se recomand amnio la risc peste 1:250.
Iar la dr nu ma mai duc pana-n sapt 20, ceea ce inseamna cam tarziu pt amnio, presupunand ca la insistentele mele ar fi de acord s-o fac. Plus ca avand sarcina cu risc, amniocenteza ar putea provoca pierderea sarcinii.
Si nici nu stiu daca as putea sa renunt la sarcina in cazul in care mi-ar iesi amnio nasoala.
Parca e ceva in mine care-mi spune ca ar trebui sa fac amniocenteza (eu, care sunt super-speriata de ce inseamna astfel de proceduri), ca e ceva in neregula cu bebe, apoi ma gandesc ca sunt numai spaime de gravida si tot asa.
Uite cu ping-pong-ul acesta imi ocup eu creierasul, probabil ca cel mai bine ar fi sa merg pe mana doctorului (cum zice si sotul, el e mai pragmatic si nu pricepe de ce ma mai gandesc eu la asta daca dr a zis ca nu e cazul), dar asa e omul, de parca nu aveam si asa destul stres .

Sper sa ma gandesc cu ganduri mai bune maine dimineata.
Somn usor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Carla as vrea sa fiu in locul tau, cu varsaturi, sa nu ma mai intepe

Andicu, uitasem, arati foarte sexy graviduta, sotul are dreptate Eu deocamdata arat ca o curca plouata.

Hmmm, nu stiu ce ziceti voi, fetelor, dar parca ma plang prea mult si analizez raul. Asa ca iau o hotarare, ajuatata si de Simo, voi fi mai optimista Asa mai scapati si voi de smiorcaielile si autoironiile mele

Parca ma ia cu somn, ma duc in patut, inainte sa va "intoxic" cu negativismul meu Imi sunteti tare dragi. Noapte buna si

nasica de moflea burtica
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

ai foarte mare dreptate. si in ce priveste mofturile sunt mama lor! nici dr meu nu chiar imi sufla in fund. pt asta il am pe sot. dar cand sun imi raspunde si imi zice sa vin la el IN ZIUA RESPECTIVA. si daca dr respectiv e asa de ocupata, poate a si uitat ca a intervenit cineva pt tine.

Mergi la inceput

Lorina, ce bine le zici, bravo . Cum ziceam, si noi ne-am saturat de doctori pana peste cap, mi-e si jena sa mai cer recomandari de la cunostinte. Lor li se pare OK sa astepte 2-3 pe la usa cabinetului si mie nu, lor li se pare normal sa li se faca epiziotomie fara ca macar sa discute inainte despre asta si asa mai departe... Mie imi place sa vad interes in partea doctorului, nu sa fiu inca o gravida de la care ia bani, lumea poate sa spuna ca sunt ciufuta, dar corpul meu nu e domeniu public sa faca doctorii ce vor cu el fara macar sa-mi explice dinainte. Nu sunt absurda sa cer vreo atentie speciala sau sa refuz o cezariana care sa-mi salveze viata, insa vreau si eu sa stiu ce mi se intampla. Asa a fost si cu dentistul... pana am gasit pe cineva cu care sa ma inteleg am tot cutreierat pe la diversi... si toti voiau sa-mi scoata maseaua "fiindca asa e mai bine". Am ajus la o super-doctorita care mi-a explicat ca tratamentul e dificil si nu garanteaza rezultatele, mi-a explicat cu rabdare optiunile, si de acum 4 ani inca am maseaua respectiva. Dar asta e alta poveste... Ideea principala e ca trupul nostru nu e "domeniu public" si mi se pare normal ca pentru orice interventie asupra lui sa stim si noi care sunt riscurile si optiunile. Vad ca deja ma repet... ma duc sa zac fiindca sunt terminata.

Carla 18+

Mergi la inceput

Carla, sper sa gasesti kiwi gold si sa nu te superi pe mine ca l-am pomenit. Si eu prefer nectarinele.

Simo, ce nasol cu herpesul, sper sa-ti treaca repede.

Lorina, daca ti-a placut dr asta, poate merita sa mai astepti o sapt pana te internezi, stai aici de vorba cu noi si trece repede.

Mergi la inceput

Antoanela, cum arata mai exact kiwi gold? Si inauntru e la fel ca cel obisnuit?

Lorina, hai sa facem schimb, nu mai suport greturile, am tot zis ca ma arunc pe geam si stam la 9 Si am tot zis ca prefer sa ma doara ceva si sa suport decat sa suport greturi si varsaturi, asa incat facem schimb, OK ?

Carla, 18+

Mergi la inceput