Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Multumesc mult de lamuriri referitoare la scoica. In fata ma gandeam si eu ca nu prea e bine ca acolo e locul mortului. Acum problema e in spate pe stanga sau pe dreapta. Nu dati cu rosii dar sunt intr-o discutie cu al meu sot care zice sa il pun in spatele soferului ca acolo e mai aparat si eu as vrea sa il pun intr-o pozitie din care sa vad ce face. De fapt cel mai bine m-as simti cu el in fata ca in spate sa stea catelul ca de obicei. Dar dupa cum ziceam locul din fata e "locul mortului" asa ca prefer spatele.

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

sraluca sotul tau are dreptate, scaunul trebuie pus in spatele tau tocmai ca sa nu te uiti la el cand scanceste putin si sa-ti distraga atentia in trafic.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, incep intai cu raspunsurile.

Marybel, sotul meu a luat negatie de la sectorul 5 de la primarie (str. Eforie, pe langa Cinemateca, POl Capitalei). La etj 1 este un birou care le elibereaza, ca acte i-au trebuit certificat nastere bebe si buletinul. Fa-ti pt orice eventualitate copii (2,3) dupa toate actele (cerif nastere, casatorie, buletine, livret).
Vezi ca nu e valabila decat o anume perioada, in perioada aia mergi la primarie la sect tau pt prima de nastere si alocatie (depus actele).
Am vazut ca mai intreba cineva ieri: eu am depus actele la sect 3 la primarie, tot asa e un birou special,nu e coada. Inainte se dusese sotul si i-au dat niste formulare de completat si doua listute cu ce documente sa adunam. F organizat, mi-a placut. Apoi, mi-a primit dosarele (le-am ordonat frumos exact in ordinea ceruta si le-a primit in 3 minute). Pe 23 feb tre sa sun acolo sa vad daca pot ridica prima de nastere (195 RON) si dupa 2 luni de la depunere, postasul incepe sa vina cu alocatia (200 RON). Aveti grija pe cine puneti sustinator legal ca pe numele aluia vine alocatia acasa. Sa aveti mereu acasa copie dupa respectivul buletin. De indemnizatie nu am depus, in aprilie, dupa ce termin postnatalul. Asta e regula, dupa ce termini postnatalul poti depune si de aia.
Sanatate puiulul Marybell.

Gabi, pai nu e de mirare ca sunteti vedeti. Sunteti fffff frumosi. Sa traiti.

Mihaela, curaj! Uite cate suntem cu ceza si suntem ok. Nu are rost sa te mint si sa iti spun ca e parfum, e greu, dar ce e frumos e si greu in viata. Hai capul sus, bebe sa fie bine, in rest, cu putin ajutor, tu te vei reface repede. Dar nu uita, asa cum zice si Alina, sprijinul este crucial. Eu le admir pe fetele care s-au descurcat singure, jos palaria si recunosc la orice ora ca eu fara sotul meu si mama eram acum dusa.

Baaaaai, cata vaca sunt ... M-a sunat Cristia ieri si nu am putut raspunde si dupa nu am mai sunat-o. Saracuta, ea ma suna sa imi zica ca a nascut. Proasta de mine! Sa fie bine Cristia si bebelul!

Aelita mama, iar multumiri, pupaciuni si plecaciuni. Ce draguta esti matale, sunt frumoasa ai? Pai de unde stii mama tu? Din amaratele alea de poze de la 20 de saptamani? De fapt poate ca tot asa arat si acum, cu aceeasi burta, doar ca am un zambet in coltul gurii. Prietenii stiu de ce ... Sa stii ca fara sa vreau iti urmez sfatul pt ca atunci cand ma ia foamea rau, ma lasa genunchii asa ca ... Oricum, stati pe-aproape ca mi-am luat si eu burtiera de la sensiblu. Sa vedeti minuni. Deocamdata sunt incantata ca macar imi tine la spate ... . Bai, in schimb stii care e faza, toti m-au avertizat ca dupa nastere sanii se vor lasa naspa rau si ca desi aratam ca Pamela Anderson, dupa o sa arat ca tzatza din piatza. Ei bine, nu e asa, vreau sa va zic ca asa au ramas. Cu vreo 1,2 numere mai mari. Cred ca si asta e un alt motiv sa ma omoare coloana dar cand ma gandesc la incantarea lui tati ... ;-) imi trece. Las' ca bag io doza dubla de Aulin si duminica poate ca ne vedem si noi asa "mai aproape de adevar" pt prima data din aprilie. Ca tot se lasa sec ... . :)))

Ioaaaaanaaaa, ce mai faci fata draga? Nu ne mai zici nimic de tine?

Kate si eu tot o zi doua i-am pus Tobrex. A trecut. Acuma cand plange are lacrimi. E normal, nu? Sa iti traiasca puiul, sa creasca mare si sanatos!!!!

Lili sa stii ca si Matei cam scuipa suzeta (pardon, pe bagaboanta de suzy adica) pana ieri cand ma intalni cu Adinush si zise fata vorba magica, ca poate nu ii place de suzy. Asa ca am dat fuga la farmacie si am luat-o pe nutzi, adica alta suzeta, de la nuk, sa fie tetina ca bibe. E mai bine. Si e si mai mica (suzy era de la Avent).
Ia incearca ... . Intrebare Lili, cu ce i-ai dat pe bubitele alea de le avea de la Pampers? Ca am facut si noi. Ma gandesc ca ii iau masura 3 si de la Happy ... sa vedem ce si cum. Oricum, are peste 5 kile asa ca ... nu mai era mult. Mai Lili, oi fi io de nerecunoscut, dar mama eroina tot tu ramai. Stii tu cum e! Rabdare si putere!

Mirandolina si Marina, sotii vostri si cu Columbeanu care vrea al doilea copil tot anul asta. Ori il naste prematur, ori deja sunt pe felie (madam arata destul de bine ...). La banii lor probabil ca il tine alta catva timp si la filmari il ia si Monica ... Vaaaai ce rea sunt azi. Ma enerveaza norii astia ... ca nu cred ca voi iesi daca incepe sa ploua.

Shine, te simti vinovata ca dormi?????? Doamne, mai fata, bravo tie. Ce n-as fi dat eu sa pot dormi in timpul zilei... Bai, revino-ti si baga somn cat poti. Asa vei fi super bine.

Pako, apropos de Andreea ta care vrea sa nu ii ia bebe ceva e al iei, proverbial este cumnatul meu, care cand s-a nascut sotul si l-au adus de la maternitate, a avut o singura fraza: "sa fie clar, masina e a mea!" (avea 4 ani). :)

Fetele, nu ma mai felicitati atata, ca acu dau cu bata in balta. Mi se urca la cap si o iau razna. Mai bine criticati-ma constructiv, reactionez mai bine. Ieri a fost o zi si frumoasa si de kk de exemplu, am uitat sa il schimb pe bebe de un pampers f plin de pipi ca deh aveam treaba sa raspund la fel de fel de telefoane (in veceu le arunc ...) si sa ies afara repede si saracutul s-a cam oparit. Am incercat Desitin crema aia trimisa de prietena mea din USA, sper sa faca minuni ca altfel imi fac un loc de dat cu capul.
Aseara, tati a clacat in front, a adormit la 9 si bebe urla langa capul lui si el nu se misca. Asa ca baita am facut singura, ma rog, eu si cu Doamne Doamne care ne ajuta mereu (si cu carutul pe scari, pune si El dragutul o mana). Ne-am inteles super eu si puiul, nu mi-a venit sa cred. Chiar si la masaj, unde mai urla, a stat cuminte. O fi vreun semn?

As incerca eu sa explic faza cu moliftele de 8 si 40 de zile dar ... nu ma pricep prea bine. Maine merg sa imi citeasca de 40 si intreb ca sa ne lamurim. Aveti dreptate, e f important sa stii de ce faci un anumit lucru, fie el (sau mai ales) ritual religios sau altceva. Eu zic, in prostia mea, ca e ca la ciclu, o chesti ramasa oarecum din vechime, stiti ca atunci cand esti la ciclu nu prea e bine sa intri in biserica decat la usa, sa saruti icoane alea, alea. Necuratia este mai mult fizica. Eu zic ca asa e si acum, datorita lohiilor. Dar e doar o parere. Ma documentez la cartile Parintelui Cleopa de la care eu am invatat mult si va scriu cu mare placere. In orice caz, nu uitati ca nu avem ce face, Eva l-a ademenit pe Adam si nu invers si asta se numeste pacatul originar si asa a fost femeia "cadorisita" cu nastere in dureri si chinuri. Asa ca daca vedeti un sharpe, calcati-l pe cap, el e de vina (si e de genul masculin, asa ca tot de la ei ni se trage :) ). In orice caz, motivat sau nu, rugaciunile sunt foarte frumoase (eu ma gandesc ca pacate am multe oricum, asa ca un "Iarta-ma Doamne" in plus nu strica niciodata) si folositoare. Doamne ajuta! Mirandolina, indraznesc, cu iertarile de rigoare, sa te contrazic, ala nu e chiar asa de negru cu biserica. Desi sunt multi slujitori ai bisericii care manifesta multa habotnicie fara a explica, sa stii ca daca gasesti un parinte imbunatatit care sa iubeasca ce face si pe Dumnezeu, te lumineaza si nu se mai aplica regulile din Evul Mediu. Mie de ex, parintele imi spune mereu ca trebuie sa tin un echilibru, asta e regula de baza. Adica nici sa faci din sex si mancare sau altele scopuri in sine, dar nici sa privezi sotul sau pe tine de ele ca sa cazi in alte extreme. Regula e "dreapta socoteala". Sfatul meu pentru cele care ati avut experiente nasoale in biserici (printre care ma numari si eu), este sa mai incercati. Satisfactia e mare cand dati peste un parinte care cu adevarat are har.
Imi cer iertare daca am suparat pe cineva sau deranjat cu cuvintele de mai sus.

Nadia, Doamne ajuta!

Hai va pup ca m-am intins ca placinta. Vedeti daca ma starniti. Bebe s-a trezit la 5 si a mancat deci il mai astept pe la 9.
Pana atunci, la treaba cu mine ca prea m-am lenevit.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

alinatxa, nu mai suntem doar noi doua de nascut!! mai avem gravidute cu noi: mirandolina, helenutza, elena_mvl...ma uit pe listuta si sigur mai dau de cate cineva.

wow, nadiutza, s-a rupt apa..nasti!!! bravooooo!!!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

fete al primit mesaj de la loremunteanu: doctorasul nostru drag (avem acelas dr) a intrernat-o si a inceput procedura de declansare a nasterii.

Doamne ajuta sa mearga si sa fie bine.

HAI LORE!!!

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Da megbeng ai dreptate.Mariana din suedia mai e inca pe baricade......
LOREEEEEEE ITI VEZI PUSTIUL AZIIIIII!!!!!!
AMAYAAA CURAJ SI SA VII REPEDE ACASICA.

AMR 6 Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ooo..se aglomereaza asadar evenimentele pe ziua de azi!!!

hai lore!!!!!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

NADIUTA pe cine anunta?Stie cineva ceva vesti de la ea?

AMR 6 Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

loremunteanu, Iti tin pumnii! Nastere cat mai usoara, fara dureri si bebe sanatos, voinic si neplangacios!

Mihaela 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Alina, stiu ca Nadia are nr meu ca ne-am intalnit sa ii dau ceva mai demult. Poate imi da mie sms si va anunt.

Pupici

Mergi la inceput