Cum sa-ti faci pedichiura?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Poate ca sunt off topic, dar vreau sa va spun ca eu de la pedichiura am luat o onichomicoza de ma chinui cu ea de un an si ceva si inca nu a trecut complet desi am urmat un tratament super riguros si o igiena pe masura. Eram gravida si nu imi puteam taia singura unghiile si ce m-am gandit...?! Asa ca... bine faceti si straduiti-va sa va descurcati singure in cazul asta... pe mine ma ingrozeste ideea ca as fi putut lua un HIV sau o hepatita... alea nu se vad... totusi micoza unghiilor se vede... greseala e a pedichiristei care a vazut si totusi a lucrat si apoi nu a sterilizat instrumentarul!!!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Aici in Canada nu prea se mai folosesc lamele si ma rog tot ce inseamna taios. Se recomanda sa folosesti pila si cata mai des. daca sa zicem faci dus in fiecare zi si nu poti din motive de timp sa stai mai mult in cada sa-ti inmoi calcaiele ori folosesti creme in fiecare seara ori obligatoriu o data pe saptamana cand faci baie trebuie sa folosesti pila de calcaie. Eu mi-am facut rost si de o piatra mai intre cea ponce si o piatra obisnuita pe care am gasit-o prin Cuba dar cu siguranta o puteti gasi si pe malul Marii Negre si o folosesc dupa ce am folosit pila pentru a lua resturile de piele moarta. Poti folosi dupa aceea o mana de malai cu care sa freci talpa si tot piciorul pana la genunchi si cu ocazia asta pui si sangele in miscare. Colturile de la unghii nu se mai taie pentru ca si eu le am incarnate si ma chinuiam mai ales cand eram gravida si cu unghiile si cu mancarimea de la piele de muream.
Calcaie aspre faci si de porti tocuri si de nu porti, poti sa faci de la greutatea pe care o ai sau de la perechi de pantofi prea stramte sau de proasta calitate, poti sa faci daca nu ai grija saptamanal macar sa folosesti pila.
Ciuperca o poti lua si de la saloanele de gimnastica sau piscine dar aici clientul te poate obliga sa vada el sterilizarea si mai ales ca esteticiana sa foloseasca manusi de cauciuc atunci cand iti face vreun serviciu pentru ca degeaba sterilizeaza ea toate ustensilele daca ea nu se spala pe maini sau chiar ea are vreo ciuperca. Pentru mine a fost un chin sa invat sa fac manechiura si pedichiura cu manusi dar in fine m-am obisnuit. Imi era frica sa nu fac vreo prostie.
Si eu ma confruntam cu bataturile dintre degete pana am inceput sa-mi cumpar numai pantofi de calitate iar la servici port numai pantofi comozi. Stau mult in picioare iar aici un estetician face de toate. Clientul vine sa zicem pentru manechiura pedichiura, facial, masaj si epilat. Toate aceste servicii le presteaza o singura persoana practic lucrezi la un client 2 ore si asta pentru ca multora nu le place sa fie date din mana in mana si cu ocazia asta nu astepti dupa manechiurista dupa ce ai iesit de la facial iar esteticiana nu are timpi morti. In fine, revenind la picioarele noastre ca sa zic asa saptamanal macar aveti grija de ele iar cand prindeti un moment liber stati cu ele mai sus. Cu ele pe birou de ce nu sau pe spatarul de la pat. Va pup Mihaela

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

vorbind de bataturile dindre degete, un remediu bun esta o maslina , jumatate de maslina fara sambure, pusa pe batatura, bandajat peste noapte, mie in doua zile mia trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

tumpi eu numai cu sosete pot sa dorm, am circulatia periferica deficitara si alfel nu pot sa dorm ca mi-e frig la picioare. Asa ca astept sa-mi spui tratamentele.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alynutza, uite aici cateva leacuri babesti.
Pentru bataturi in talpa, se pot face bai in fiecare seara cu bicarbonat de sodiu (o lingurita la 2-3 litri de apa fierbinte). Picioarele se tin in apa pana cand aceasta se raceste, apoi se sterg si se ung cu vitamina A uleioasa si se frectioneaza. Noaptea, se pun sosete de bumbac, curate. Sau, dupa baie, se aplica o compresa cu cateva frunze de iedera care au stat 3 ore la macerat in sucul unei lamai. Se recomanda 3-4 sedinte. Mai sunt si alte metode naturiste. De exemplu, se tin foi de ceapa pe batatura pana se desprinde miezul bataturii. Sulfidele din ceapa inmoaie pielea ingrosata. Apoi se face baie calda la picioare si se unge locul cu crema de galbenele, care vindeca rana.

Amestecati o capatana de usturoi pisat cu putin otet pana obtineti o pasta subtire. Aceasta se poate pastra cateva zile, intr-un recipient, la temperatura camerei. Aplicati pasta pe batatura mai multe zile la rand. Dupa catva timp batatura se inmoaie si dispare de la sine.

Mi-ro,chestia cu manusile am vazut-o si eu prin saloane aici,dar nu peste tot.Ce-mi place pe aici sunt cursurile complete de esteticiana, tu ai facut cursurile acolo?Apropo de colturi, tu zici ca nu se mai scot,dar cum faci cand se incarneaza asa de tare incat nu mai poti merge?daca nu le-as taia, as fi condamnata la pat
Iar ref la statul cu picioarele mai sus, eu asa fac de fiecare data cand sunt la PC, am un scaun langa si mi le cocot acolo.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

tumpi mersi.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Si eu tot singura imi fac pedichiura. Si mie mi se intampla cateodata sa iau prea mult cu lama si apoi ma cam doare, dar altfel habar nu am cum sa fac.Pe vremea cand eram inca in ro, aveam o pedichiurista ft. buna, era un salon privat si sterilizau totul in fata ta, eu am probleme la unghiile mari,si tipa reusea de fiecare data sa imi scoata coltul. Apropo, o crema ft buna pt cine are astfel de probleme si face puroi e betadina parca se numea, e rosie la culoare.
Sunt de 6 ani in Germania si am incercat mai multe pedichiuriste dar habar nu au si in plus nu sterilizeaza nimica, cu ustensilele cu care il fac pe cel dinaite, te fac si pe tine. I-am si spus uneia odata de ce nu sterilizeaza, si imi zice desteapta ca odata pe zi e de ajuns sa sterilizeze. Si te si tapeaza de bani.Atunci sa ma mai aleg si cu un pui de sida?
Sanatate tuturor, Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Tumpi - da am facut cursurile de esteticiana de aici inclusiv epilarea definitiva cu laser. Am luat programul pe trei sferturi pentru ca mai urma un program medical pe care am considrat ca oricum daca lucrezi intr-un SPA si esti buna in tote cele chiar SPA-ul respectiv te poate trimite pe banii lui sa mai faci o specializare sau il inveti la locul de munca. Oricum costa destul de mult daca e o scoala renumita mai ales ca in 7000$ (canadieni) intra un kit cu tot felul de ustensile de care o sa te folosesti si inclusiv cremele si ma rog tot ce inseamna utilitati pe perioada practicii. Partea buna a lucrurilo este ca ai practica de 240 de ore dupa scoala din care 120 esti obligata sa le faci in scoala si 120 unde vrei tu.
Si pentru tota lumea sterilizarea nu inseamna a folosi alcoolul sau mai stiu eu ce solutie ci bagarea lor in sterilizator pentru cel putin 10 minute la peste 150 de grade.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

mi, multumesc pt raspuns,spr ca daca mai am ceva intrebari nu ai sa te superi ca ti le pun.
Eu in ro, am avut norocul ca menichiurista/pedichiurista steriliza totul in fata mea.
Eu tare as vrea sa fac cursuri de esteticiana pe aici,paote asa ma pun si eu la pc cu fata mea, ca nu ii mai au de cap deloc.
In fine nu numai pt asta, ci pt simplu fapt ca-mi place asta.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Fetelor, ce fel de pila folositi pt. pcalcaie?Ale mele anul acesta au devenit asa de urate si aspre..mi-am luat o pila in farmacie, dar mi se pare ca nu rade asa de bine

Mergi la inceput