Cum sa-ti faci pedichiura?
Cu vreo cativa ani in urma mergem pentru pedichiura la un salon, apoi m-am straduit sa imi fac singura pedichiura, mi-am luat caditza pentru picioare si un aparat de ras calcaie, si restul chestiilor necesare (nu am facut-o neaparat din motive financiare, ci pentru ca nu am incredere ca instrumentele folosite la saloane sunt dezinfectate asa cum trebuie). Problema mea e ca nu stiu daca fac bine ce fac, daca nu iau razuiesc prea mult calcaiele, etc. Ma puteti ajuta cu sfaturi in acest sens?
Raspunsuri
Annie80 spune:
exersand iti vei da seama cum si cat e bine..iau incetul cu incetul, restul e ca la manichiura
eu avand probleme cu unghiile la degetele mari imi fac pedichiura singura, uneori iese mai bine uneori mai rau, depinde de cat chef am
teo1970 spune:
si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine, Alynutza; am mers la salon ani de zile, unde pedichiurista folosea briciul pt calcaiele mele
de aproape un an nu mai merg acolo si folosesc crema pt calcaie (pe baza de acid salicilic) si pila pt calcaie + un ulei pt cuticule de la Peggy Sage
este mult mai bine, nu mi se mai inaspreste/creste pielea la fel de repede pe calcaie
mai problematic este cu bataturile/colturile (nu f. mari, dar suparatoare) - asa ca din cind in cind mai merg la salon, dar nu o mai las sa foloseasca briciul sau forfecuta
tumpi spune:
asa cum zice teo, foloseste crema pt calcaie si pila, dar nu briciul, sau ap cu lama, fiinca nu ai pozitie buna si risti sa intri prea in profunzime.Eu una stiu sa fac cu ap,dar singura evit sa ma fac, taman din cauza pozitiei.
Eu tanjesc dupa pedichiurista mea, fiinca eu ma confrunt cu nise colturi naspa la degetele mari si in ciuda ustensilelor si experientei, tot nu reusesc sa ma fac prea bine singura.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Alynutza spune:
Folosesc si crema si pila de picioare, dar daca nu ma pun la inmuiat si nu-mi rad calcaiele cam la o luna devin urate si aspre. Eu am si niste bataturi ciudate pe talpa, chiar sub degete. Nu am probleme de nici un fel cu unghiile, din punctul asta de vedere sunt ok. Ziceti ca se poate renunta la brici/aparat de ras de tot? Cat de des folositi crema si pila ca sa nu vi se inaspreasca talpile? Si ce fel de crema folositi? Eu am una de la Avon, emolienta, speciala pentru calcaie.
Multumesc.
tumpi spune:
Alynuta, porti tocuri inalte?Bataturile acelea se fac de regula de la tocuri,multi ani am purtat numai tocuri de min 5 cm,dar daca inmoi bine se mai duc.Si eu ma intelegeam bine cu cremele de la Avon, mamei ii luam pe langa cea emolienta pe cea abraziva.Eu una nu prea ma mai dau cu crema,fiinca mai mult in perioada verii mi se inaspresc calcaiele.Si e mult mai recomandata pila,fiinca odata ce ai apucat sa bagi briciul, pielea din zona calcaielor se ingroasa.Mai sunt si exceptii,dar de regula asa se intampla.
teo1970 spune:
poti folosi crema la fiecare dus sau 1 data pe saptamina, pila cam tot 1 data pe saptamina
crema - sunt de tot felul (adica de la diverse firme, cu diverse denumiri comerciale, de ex. Sanopil); gasesti si la farmacii
o sa vezi ca pielea nu o sa-ti mai creasca asa de repede si asa "cornoasa"
Alynutza spune:
tumpi chiar nu port tocuri inalte, nu pot. Umblu in pantofi cat mai normali, cu toc mic, chiar deloc nu pot, ca-s scunda. Cred ca tine mai degraba de felul in care pasesc si asta e mai greu de schimbat.
Of, cred ca n-ar fi trebuit eu sa ma las convinsa sa incep cu rasul calcaielor...
teo o sa incerc sa folosesc crema si pila mai des de 1/saptamana, poate asa scap mai usor de calcaie aspre. Sa ma mai lamuresc cu o chestie: eu am o pila de picioare cu piatra ponce pe o parte si pe cealalta ceva mai fin. Asta e ok sau mi-ar trebui ceva mai special?
carolinah spune:
nu vreau sa ma fac de ras, dar eu nu am fost niciodata la pedichiura de frica de taiat,ciuperci etc.
imi fac pedichiura acasa si singura problema pe acre o intampin este cea a bataturilor de pe degetele mici de la picioare. acele bataturi le scot cu aparatul acela special pe baza de lama de ras (intre timp sunt experta), dar as vrea sa gasesc o metoda mai "ecologica" de rezolvare a problemei. ideea este ca daca nu le scot suficient de des, ma dor si nu mai pot merge. de la atata intervenit, zona arata ca naiba, dar nu stiu ce sa fac altceva. aveti vreo idee?
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
carmen e spune:
Eu imi fac pedichiura numai la salon, nu pot acasa pt. ca am colturi la degetele mari si nu mi le pot scoate singura.
Am fost in mai multe locuri, dar de o singura fata am fost fffff multumita si de atunci merg numai la ea.
Am tot auzit de ciuperca luata de la coafor, dar eu nu am avut probleme de genul asta niciodata.
Carmen
tumpi spune:
Carolinah,ce facti tu acolo nu prea indicat,de fel bataturile mai ales in zona aceea se scot cu chiureta.
Ca sa scapi de ele, incearca cu creme pe baza derostopasca, propolis sau ulei de cimbru.
Alynutza, atunci cand iti faci pedichiura pune cateva lingurite de bicarbonat in apa, ajuta la bataturile care le ai in talpa.Daca suporti sosetele noapte, iti pot da cateva trat naturiste pt asa ceva.
Nu stiu daca mai exista in farmacii Clavusin, este o crema contra bataturilor.