Bucurii de sept-oct 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 29
eloise spune:
quote:
Originally posted by usorliliquote:
Originally posted by alipiticot
Cosmin e bine,sper.Am 2 probleme oarecum,am mai zis dar nu a bagat nimeni de seama....
are fontanela deja inchisa si am fost la neuro cu el cica nu e probl dar eu tot am fixuri
Alipiticot, eu am spus zilele trecute (sper sa nu ma injuri ca ma repet). Aici, in Canada, nu verifica deloc fontanela. Nici doctorul meu (care-i adevarat, este mai zapaug) dar (verificat cu alte mamici) nici alti pediatri. Si dupa cum spunea MamiLili(daca-mi aduc bine aminte) nu am auzit de probleme din cauza fontanele inchisa prea curand.
Usorlili eu spuneam. Dar poate spunea si Mamilili, nu retin. Zic de mine pt ca si eu am fost stresata rau cu fontanela asta anterioara mica mititica, abia cat varful degetului. Citisem pe forum ca daca se inchid fontanelele prea repede, asta ar primejdui dezvoltarea encefalului. Alipiticot, linisteste-te in privinta asta! Pediatra mi-a explicat ca fontanela se poate inchide de la 3 luni si e perfect ok. Cica fontanela nu e un factor care sa aiba vreo relevanta in aceasta privinta. Se masoara mereu dezvoltarea cutiei craniene, perimetrul cranian (probabil ca dr tau si cel de familie ii masoara capusorul,nu?). Atata timp cat perimetrul capusorului e in grafic rezulta ca si creierul are loc se dezvolte normal.
Sanatate bebelusului! Ai sa vezi ca e ok si la inimioara!
Roxanae cu incizia de la cezariana e... nu stiu cum. A colectat si apoi a drenat... "colectia"
Andra si
Vladut (14.10.2006)Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
pozele noastre
danidani74 spune:
Toata ziua m-am "chinuit" sa postez! Da` pitica asta a mea nu ma lasa deloc.Tot timpul vrea ceva:tinut in brate, plimbat, cantat si din cand in cand mancare.
. Acu` cica doarme(he he 30 de min. nu mai mult)asa ca fuga la scris.
Avem si noi niste poze "calde".
Eloise, tot mofturos Vladi?
Ignatica, ai baiat mare, ce mai.
Gety, parerea mea e sa nu pui ceai in sucul de morcovi pt. ca isi pierde adevaratul gust si scopul e ca bebe Maria sa invete gusturi noi,nu? Si se merge treptat de la 3-4 pic. pana la o lingurita, apoi schimbi leguma. Bineinteles ca fiecare mama face cum doreshte
.
Cristina Goji, abia astept aricolul de adormit copiii
.
usorlili, vreauuu si eu acasaaaaa
.Drum bun si aveti grija de voi(stiu ca nu pleci maine da` cine stie cand mai postez io
)
Uf, s-a trezit ! Iar o iau de la capat!
Mai aveam ceva de spus:ati vb. cateva pagini in urma ceva de temp. apei pt. baie la bebei(sper sa nu ma insel).Eu am un termom. de apa si temp.optima indicata e 36-38.too cold under36 ,too hot over 38.
Gata, am fugit.
Emma
Dana mamica fericita de
Emma 5-11-2006
Poze noi
Poze calde
usorlili spune:
quote:
Originally posted by eloise
[green]Usorlili eu spuneam. Dar poate spunea si Mamilili, nu retin. Zic de mine pt ca si eu am fost stresata rau cu fontanela asta anterioara mica mititica, abia cat varful degetului. Citisem pe forum ca daca se inchid fontanelele prea repede, asta ar primejdui dezvoltarea encefalului. Alipiticot, linisteste-te in privinta asta! Pediatra mi-a explicat ca fontanela se poate inchide de la 3 luni si e perfect ok. Cica fontanela nu e un factor care sa aiba vreo relevanta in aceasta privinta. Se masoara mereu dezvoltarea cutiei craniene, perimetrul cranian (probabil ca dr tau si cel de familie ii masoara capusorul,nu?). Atata timp cat perimetrul capusorului e in grafic rezulta ca si creierul are loc se dezvolte normal.
Da, Andra, asta era problema pe care am citit-o. Tu erai
.Asa-i, si noi avem grafic la greutate, la inaltime si la perimetrul cranian. D-aia nu se uita dr. la fontanela. Buna pediatra ta. Nota 10 pentru ea.
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)

Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
gabitzica spune:
De vreo 2 ore tot citesc, am vrut sa imifac temele si sa cir=tesc tot ca nu am mai intyrat de ieri.
Eloise si Ioana mea exact ca si vladut, de 3 saptamani a pus 300 g si suge tare putin. Mi-a scazut si mie lactatia din cauza asta. Incerc sa beau multe lichide ca de muls mi-e lene.
Gety parca tu ai intrebat cum pun bbei in greutate. Spun si eu ce au spus si celelete fete, fiecere copil are ritmul lui de crestere. Eu sunt la al doile copil si va dau un exemplu. Tudor mi-a pus in primele 2 luni 1300 g / luna iar Ioana 800g/luna. El s-a nascut cu 3.600 iar ea cu 4.200. Ioana a avut la 4 luni 7 kg si 70 cm. ne apropiem de 5 luni si am emotii ca a pus tare putin. Completare nuu ii dau si nici diversificarea nu am inceput-o.
Usorlili imi pare rau de emotiile prin care ai trecut c uTudor. Nu am stiut povestea ta, pentru ca nu prea am citit pe aici.
Lilina insanatosire grabnica si sanatate tatalui tau
Gabi mama de Tudor 22.10.2003 si Ioana 11.09.2006
Poze
Sephora spune:
Am venit de la doctor unde am stat vreo doua ore,nu la coada ci in abinetul doctritei,super incantata sunt,ce mai se vede frate strainu (scuze dar asa e)M-a intrebat timp de 2 ore toata istoria piticului,prima data l-a cantarit,masurat o asistenta super draguta si asta (initial am crezut ca e doctora,zic ma da vorbeste prea bine romaneste)intra ea se uita pe foi il vede pe Matti incepe sa se joace cu el,asta se prapadea de ras.Imi zice doamna credeti ca asta e un copil bolnav,eu nu cred.Vorbim si povestim,i-am pust toate intrebarile posibile si eu.I-a facut niste grafice ptr greutate,inaltime,circunferinta capului (am dus si eu caietul cu toate masuratorile de pana acum) ea a zis ca totul e ok,apoi l-a consultat,s-a uitat in gat in urechi (cu lumina aia puternica),niste aparate frate de ramai paf si ptr cantarit,masurat ce mai America nu!
Mi-a zis ca atata timp baietelul,e bine dispus,nu plange fara motiv,rade sa nu-mi fac probleme,el ami comunica cumva daca nu-i e bine.
Despre klepsiella in tubul digestiv mi-a zis ca nu-i o problema,ei sunt plini de bacterii acum (de la bagatul maini in gura)dar atata timp cat nu sunt alea patogene (e-coli,salmonela etc) nu trebuie neaparat tratate si mai ales cu antibiotic.Mi-a zis sa-i dau biotics-ul ca e bun macar un plic pe saptamana (e o ciperca buna si-i mentina flora ok)
Voi reface analizele dupa vreo 5 zile ca acum ai dau ciupercile astea si sa nu iasa in analiza.Tot la ei o sa le fac (mi-au dat tot cemi trebuie,gratis).M-a costat doar consultatia 40 ron
Eu cred ca pana la urma o sa raman la ea.Mi-a placut super mult.
Io mami de Matteo
Cosi Cresco
Mirabelac spune:
Mai fetelor, da citesc de nu ma mai opresc...
Mexxa uite un buchet de 

ca ai fost cu ideea cu listutza si au aparut fetele la orizont, de acuma cand ne e dor de ele, bagam faza cu listutza.![]()
![]()
![]()
Roxana01 si eu ma machiez aproape zilnic, asa ma simt mai bine, ca inainte cand mergeam la serviciu.
CristinaGoji mi-ai dat o idee buna pt. dezinfecatul cazii, dezinfectantul de la Chicco, de mult ma tot gandesc cu ce sa fac asta.
Alipiticot nu inteleg legatura dintre echo la inimioara lui Cosmin si anestezista, s-a intamplat ceva la operatie? Si cu mancarea la bebei ai mare dreptate, eu nu ma mai stresez deloc daca David nu papa bine uneori, atat timp cat imi umple pampersii
si e vioi, sunt multumita. Am vazut ca i-ai raspuns Ignaticai...
Vauva nu stiu daca te ajuta dar al meu dupa sucuri de fructe de la 10-11 nu mai vrea san decat peste vreo 3-4 ore, desi nu cred ca se satura cu apa chioara, au doar ceva vitamine.
Sephora ma bucur ca Matti e bine si ca ti-ai gasit pediatra cum vrei tu.
Mirabela mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
usorlili spune:
quote:
usorlili, vreauuu si eu acasaaaaa.Drum bun si aveti grija de voi(stiu ca nu pleci maine da` cine stie cand mai postez io
)
Dani, multumesc pentru urari.
Pupam mezina Bucuriilor.

Sephora, bine ca este Matti sanatos. Bravo!
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)

Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
Mirabelac spune:
Vauva, Katia multumim pt. semnaturile de pe site.
Mirabela mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
Sephora spune:
Usorlili sa stii ca nici eu nu am citit povestea ta si nu stiu de ce,imi pare rau prin ce ai trecut,dar bine ca acum e bine.
Roxane multumim de sustinere speram ca totul va fi ok si la analize.
Vauva Matti mananca cam 100-150 gr fructe si mai mananca dupa o ora,o ora jumatate sin
Io mami de Matteo
Cosi Cresco
eleņia spune:
harnicutele
utze ce santeti se duce omu sa doarma langa bb s voi gata umpleti paginile

fetelor eu nu stiu de muls dupa ce papa bb s vreau sa intreb s eu de ce trebuie
in ce priveste fontanela inchisa am citit s eu tot la parintii intreaba ca nusar dezv creierul daca se inchide prea devreme ceea c e o mare tampenie pentru ca atunci cand se inchide la o anumita varsta capul tot creste asa ca.....
nu stiu ce se intampla cu mine dar pur si simplu am zile cand nu dau drumul la usa s nu vreau sa vad pe nimeni ma enerveaza musafirii(s daca suna spun ca nu sunt acasa
)
s eu ma machiez aproape zilnic asa ma simt mai bine desi nu ma vede dacat dudumici al meu prin casa s in parc cand ies e la doi pasi da ma simt eu mai bine mai ales c am vreo 10kg(15da nu mai spuneti la nimeni)in plus s arat ca 
alipiticot sanatate la copii
cristina dezinfectantul de la Chicco se gaseste in farmacii?s cum se cere ?dezinfectant pentru......
sephora felicitari pt pediatra care ai gasito sper sa te mai linistesti s tu acum un pic
fetelor ai caror bb nu papa fff mult ieri dudumici al meu nu a papat de la 7 dimineata pana la 1.30 la pranz (la9.30 a tras de doua ori din san s gata)
s daca nu a plans chiar a adormit o ora singur fara sal adorm eu ceea cei sarbatoare la el lam lasat in pace asta e nu ma stresez pt ca el papa la cerere daca vrea din ora in ora asa ii dau daca vrea mai rar mai rar
apropo de program la bb al meu nu a avut niciodata program s eu eram stresata s ii spuneam pediatrei c nu are s el un program ca toti bb
ea ma intrebat daca adoarme la san s binenteles ca doarme de nu mai pot sal trezesc asta in conditiile in care el suge 5 min sii gata adormit s normal e un puturos s de asta face asa
s nu am ce sa i fac
pupici c domnu dudumici cere atentie s nu putem altfel decat sai acordam
personalitatea asta
elena mami de darius stefan(25.09.2006)
sa fii mama este sublim,numai cine are copii poate sti
www.dropshots.com/darius_2006