** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (24)
Raspunsuri - Pagina 22
andradap spune:
Chiqui, nu te ingrijora, poate chiar degeaba!!! Daca la eco bebe e bine, e miscaret, nu ai de ce sa-ti faci griji...
Intreaba-l pe medicul tau CAT de CONTRAINDICATA sau NU ar fi o astfel de crema... eventual chiar si doar prin telefon... Eu zic sa nu te sperii degeaba...
Eu mai sus vorbeam de efectele la vit. E luata pe alte cai...
, dar asa cum am mai spus... in cantitati mici (si prin piele nu se absoarbe MULT!!!) nu dauneaza ci din contra poate fi chiar recomandata!!!
Lavini, bine-ai venit
la ODISEE... te asteptam cu date legate de ziua ta de nastere, data ultimei menstruatii si data probabila a nasterii... Ca sa te putem trece in listuta de la inceputul fiecarui capitol!
Michigan, mersi de uarri, la fel si tie!!! 
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
26+ cu
Antonio
chiquitita spune:
andradap era o lotiune cu vitamina E si aloe vera. O sa iau altcvea! Mersi de incurajari si sa nu uit, felicitari pentru luna!
22+ 
andradap spune:
Chiqui, mersi
, ti-am zis nu e cazul sa devii radicala inainte de a vorbi cu medicul tau... EL iti poate spune daca sa folosesti sau nu in continuare aceasta crema! ![]()
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
26+ cu
Antonio
ELTEKA spune:
Fetelor dac-ati sti ce ma bucur cind vad ca s-au adunat vreo 3 apgini de citit!!! Mai nou practic "acumularea de tensiune"
Pina si asta micu' al meu care nu e miscaret deloc, cind vin la computer imi da cite una...Poate ca doar il presez, ca el sta prin partea de jos, dar eu mereu ma laud la sotulache, vezi si el e deja forumist 
Sobi, stia linistita ca nu esti "denaturata". Cred ca fiecare ne mai permitem cite "una", fie ea ce-o fi!
Eu nu pot sa beau cola ca nu ma lasa sotulache, asta-i clar. Cica are prea multi coloranti si alte d'alea care fac cuiele sa rugineasca si etc. Ba mai mult, de ziua lui toata lumea bea vin-cind sa iau si eu o gura - hop au sarit japonezele pe mine ca-i fac rau copilului ca blaaaaaaaaah! Ca sa vezi...
Asa ca de astea nu m-am atins. In schimb, Iri - eu "pohtesc" la bere...In viata mea nu mi-a placut, acuma imi vine sa mor...Si marturisesc ca am baut de 2 ori cite o 330ml fara alcool...
Pepsi-multumesc de explicatiile cu contractiile
Va sa zica daca nu ma doare, Mica, nu iau nimic! Probabil ca tine de pregatirea uterului, cum zice Pepsi, dar eu nu pot sa ma pling - slava Domnului - ca vreodata am fost in dureri alarmante.
Pauly, imi pare rau ca te-am incurajat sa nu-ti faci probleme daca mergi vioi, credeam ca daca arati asa bine nu sint probleme si in general se recomanda sa raminem "active"! Acum insa e adevarat ca fiecare sarcina evolueaza diferit. Ai grija de tine! La cum arati tu, ca o sirena, nici nu trebuie sa fii sportiva 
Vreau sa zic ca eu nu sint vreo sportiva, dar ma chinui sa merg cel putin 30 de minute pe jos in fiecare zi. In zilele in care facem excursii, merg si mai mult...Citeodata e greu, se mai contracta ceva pe acolo mai ales daca urc scari, dar ma opresc, ma odihnesc si apoi - da-i mai departe! Mai am si o minge din aia de sport, si niste gantere cu apa de 1kg, si mai fac cite o miscare de aici:
http://babyfit.sparkpeople.com/pregnancy-exercise.asp
Dar in general mi-e prea lene...![]()
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
ELTEKA spune:
Chiqui, ideal e sa folosesti creme indicate in sarcina pe burtica...In rest, si eu folosesc din celelalte... Voi mai beti o cola, eu nu m-as lasa de crema mea antirid nici batuta...Adicatelea, nu dau zilnic, mai pun si alta, dar "la virsta mea"...se cere, ca altfel ma creponez de tot
Si dau cu una anticelulita/retinere de apa pe picioare...Si n-as renunta la parfum, Motannel, macar atita placere...Sigur insa ca nu ma dau pe burta (dar am o carte de mare incredere care zice sa folosesti creme parfumate in zona pubiana ca secretiile din perioada asta miros ciudat si sa nu-l inhibe pe partener in timpul "acela"
).
Doctorita mea face niste ochi cind o intreb de d-astea, de mai bine ma abtin...Eu cred ca , culturile medicale sint diferite...In Japonia se maninca peste non-stop, in America sint innebuniti ca are mercur...
Cind le-am cerut vopsea fara amoniac, nici n-au inteles japonezii, cred ca nu exista...Asa ca poate a mea a fost din aia toxica, fir-ar, dar macar eram in luna a 4a...
Tot aia imi zic: pai aici toate femeile maninca peste, si crud! Toatre femeile se vopsesc...asa ca eu apar ca o exagerata! Si-i mai intreb si de IR-uri, de n-a pus nimeni intrebarea asta in toata istoria spitalului ![]()
Parerea mea e urmatoarea: nu sint suficientre studii pentru astfel de lucuri. Nimeni nu face exces: nici nu ne vopsim prea des, nici nu bem numai cola...Asa ca doctorii nu au rezultate din studii concrete. Sint unii care interzic, pe motivul ca mai bine sa fii precaut. Sint altii care zic ca important e sa te simti si tu bine; ca decit nevopsita si angoasata, mai bine vopsita si sa te simti bine in pielea ta.
Asa mi-au zis si cu inotul. Ca face mai bine sa te destinzi si sa faci sport, decit sa te stresezi de la clor...Sigur ca sint exceptii intotdeauna. Asa ca eu am ales sa imi pastrez optimismul!
(Asta pina imi iau tensiunea, stati sa vedeti cum ma pleostesc
)
Asa creste bebe
ELTEKA spune:
Hai ca mai scriu unul si pe urma ma abtin pina va treziti (oricum in week-end o sa fiu plecata, scapati de mine
)
IuliaBraila, chiar ma gindisem la tine, ma bucur ca esti bine! Apai daca mai "pohtesti si alte pohte"...
Dideip cartile zic ca "woman on top" e singura alternativa dupa un anumit timp, ca tehnic nu mai merg celelalte...Si zici ca al tau se plinge si de aia???? Il preseaza prea tare??? Mama, sa inceapa si al meu sa se plinga...Sa vezi cum progresam la gatit, numai asta o sa facem toata ziua
Mai un orez, mai o inimioara, mai o steluta 
Pauly, eu mai fac exercitii din alea de contractare a perineului. Alternez rapide cu cele in timpul carora mentin contractarea si respiratia pentri 10 secunde. Dar in general uit sau mi-e lene...Prietena mea din Malta jura ca din cauza ca a facut sute n-a facut nici o epiziotomie...Nu-stiu ce sa zic...
Petit_ange - bravo pentru miscari! Noi 3, cu Chiqui, eram cele care se plingeau. Si la mine s-a schimbat treaba, desi sint de parte de a fi trezita de astfel de mangaieri..
Ancamari, eu zic sa nu-ti faci mustrari de constiinta...Eu am mers la control cind am inceput activitatea pro-copii. Mi-au facut ei ceva analize, dar atit, asa era procedurea in tara aia (hepatita, hiv si etc). Pe urma am ramas, si citesc ca in Romania iti fac tot dinainte: toxo, CMV, rubeola, listeria...Eu nu facusem de nici un fel...Pe urma vin in Japonia, si traiesc stresul ca am rubeola la 4 luni...Sigur ca e frumos sa prevezi si sa planifici, cum vor doctorii, dar citeodata bebe nu vine asa cum vor ei. Si e un stres enorm ca trebuie sa astepti acum dupa rezultat, mai ales ca poate fi foarte nasol. Dar faza e ca, pe masura ce avanseaza sarcina, riscurile sint tot mai mici (de la fatal la 5-10% in cazul rubeolei, pe masura ce trec lunile). Iar zic, sa fim optimiste!
Andradutza, pentru tine am o poveste speciala. Am mai zis-o deja cind povesteam ca mi-au iesit "fibroizii" prin burta...Ei bine, ala era cap de bebe...Si eu l-am mingiat cam...tare
Acuma, ca tot pe jos sta, si tot in cap, nu mai presez asa tare...Oricum, mai e si piele si lichid amniotic intre voi doi, asa ca...Eu nu cred ca s-a intimplat ceva, nu cred ca ai palpat chair atit de tare cu minutele tale de doctorita, ca te-ar fi si durut!
Serbanela, vitamina C naturala! Fetelor, voi nu ma credeti cu reteta mea cu lamaia, dar eu n-am mai racit de 9 luni!!!!
Lavini bine ai venit!
Asa creste bebe
Pepsi spune:
motannel, articolul pe care l-am citi cu privire la parfumuri, se referea la unii ftalati din parfumuri care in contact cu pielea ajung in singe, si deci la fat, nu era legat de miros, acuma nu trebuie sa te stresezi, si eu folosesc parfum, dar citesc bine etichetele, e important si de unde sint luate, sa nu fie contrafacute!
gogosica, deci te dai la Pepsi acuma ![]()
chiquitita, uite ce am gasit Suplimentele de vitamina E pot determina cresterea tensiunii arteriale la hipertensivi. Hipertensivii, diabeticii, cei care sufera de hiperfunctie tiroidiana trebuie sa manifeste prudenta in utilizarea vitaminei E,acuma totul este de vazut concentratia!trebuie vazut ca unele creme nu sint indicate in sarcina, eu, mi-am luat una ca sa mai scap de burtik dupa prima sarcina, si pe ea scrie clar a nu se folosi in sarcina si alaptat.
andra, iti zic cum fac, dar e o reteta adaptata de mine, deci nu garantez ca iti iese, dar daca o mai portivesti, am pus toata ingredientele in vas sticla rezistent la microunde, si l-am bagat 20 min, apoi scoteam amestecam si iar l-am lasat 10, daca laptele a scazut mai adaugam lapte cald(ca ala rece opreste fierberea la orez), si asa am facut pina l-am gustat si era fiert!
stai linistita draga ca nu i-ai facut nimic rau la bebe, sa vezi ce-l mai impingeam eu pe Dominic prin luna a noua.....ca se punea pe coastele mele de nici aer nu mai aveam.....vrei zapada, iti dau eu, ca am avut zilele trecute -30Ccu factorul vint!interesant cu vitamina E asta, ca eu am gasit ca e hipertensiva, tocmai invers ca si tine, ......felicitari ptr intrarea in luna a 7-a!!!
elteka, o prietena buna de-a mea, avea o pofta de moarte de pepsi, cit timp a fost insarcinata, si bea pe ascund, ca tot asa sotul nu o lasa, a recunoscut abia acuma, ca fetita are 10 luni!cu produsele si alte cele, ai dreptate, de f multe ori din precautie nu se indica, sau nu se face, dar nimeni n-a facut teste exacte sa vada ce si cum, ca doar cine sta cobai gravi fiind!vreau si eu reteta cu lamiia!
va pup sint rupta de somn!
Flavia
22+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Sobi spune:
Buna dimineata,
Am intrat reprede sa va scriu ca aseara, azinoapte si de dimineata a miscat si baietelul meu, dragul de el! Era ca un soricel care se plimba prin burtica cam pe sub buric. Ma speriasem ca el e mai tomolomac ca restul bebelusilor, dar acum m-am linistit.
De azi ma apuc si eu de exercitii pentru perineu, asa cum le-a descris elteka, zic eu ca n-or strica sa fie facute, toata chestia e sa nu uit sa le fac.
Multumim Pepsi pentru reteta de gris / orez cu lapte. In weekend o incerc si eu, ca mi-ati facut pofta. Si legat de pofte la billa in floreasca au constant zmeura la caserole mici, 8 ron cutia. destul de gustoasa.
A, si vroiam sa o felicit pe andrada ca s-a lasat de fumat, e un gest admirabil facut pentru puiul ei!
va pup, ma duc la servici.
Andreea 20+ 
vas spune:
vai burtici cat mai scrieti , nu mai reusesc sa tin pasul de loc cu voi. Nu mai stiu ce , si cui sa raspund dar ma iertati, nu?![]()
bun venit noilor colege.
vai chiar m/am gandit cand mergeti la PIZZA HUT si va intreaba nenea de la intrare cu ce va poate ajuta ati putea sa spuneti "LA GRAVIDUTZE VA ROG" .Of cat as vrea sa fiu si eu cu voi, dar de la 400 km chiar nu am sanse. VREAU POZE.
si eu astept 5 martie. 1. intru in concediu, 2. intru in concediu #351;iiiii 3. Intru in concediu.
Astia de la munca m-au terorizat, in viata mea nu mi-am dorit mai mult ca acum sa intru in concediu. Sunt atat de nepasatori incat nici nu ma intreaba "Mai poti?". Si parca vad cand o sa le spun ca de maine nu mai vin si cui sa predau tot, or sa fie socati,ca ei tot vorbesc cu mine la viitor, o sa mergi acolo, o sa faci dincolo, parca nu ar stii ca plec. Sunt tare ciudati.
Bun, sa trecem la altele,eu imi beau cafeluta( in singurele momente de linistite de aici). Atat una mica pe zi beau. in weekenduri nu.
o intrebare, bebelina mea are zile cand e tare vioaie si dupa aia altele cand e linistita. E NORMAL? si zilele astea s-a jucat numai pe jos si destul de rar.
O sa fiu si eu mamica
andradap spune:
Neatza, Fetelor!!!
Azi-noapte am reusit sa dorm doar 4 ore si un pic... adik de pe la 3 pana acum o ora (ora 7:15). Nu am avut nici-o durere fizica, ba chiar BEBE s-a mikscat de n-a mai putut... Cred ca am inceput sa experimentez si dureri cauzate de el, prin zona ficatului, undeva spre stomac... In fine, ceva acceptabil. Inca nu loveste in forta... ![]()
Sa va raspund celor care ati mai scris... ai apoi sa ma apuc sa va povestesc de ce NU am putut dormi! 
Pepsi, mersi pt. toate informatiile!!!
Dar... trebuie sa-ti zic ca ai fost chiar MORTALA
cu faza impinsului lui Dominic...
Despre vit. E, nu stiu ce sa zic, eu asa stiam ca are efect hipotensiv... cred ca o sa mai caut si eu... sa nu vorbesc prostii ![]()
Sobi, felicitari pt. "soricelul tau din burtik"!!! 
Vas, din cate stiu eu, anormal este sa nu o SIMTI MISCAND DELOC (bine asta dupa ce deja ati inceput sa-l simtiti bine de tot pe bebe... ca la inceput sigur nu-l simteam in fiecare zi). Asadar... daca ea are zile mai "lenese", las-o si pe ea sa-si faca siesta in voie... Plus de-asta poate o data e cafeaua mai tare, alta data NU... nu ai de unde sa stii! 
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
26+ cu
Antonio