Mamici de ianuarie - februarie 2007 (62)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

uff...nu pune rece mama..ca asa m-am infundat eu...mulge si maseaza-te cu diclofenac e, permis, si e antinflamator.

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

ANIS eu o ajuta pe Daria sa faca kk cu supozitoare nu ii pun decit un sfert ,de 6 zile doar intr-o singura zi a reusit si a facut singura si ma doare sufletul cind o vad cum se chinuie ....,dar dr. mea nu mi-a spus sa-i fac ecografie,oare sa-i fac ? ...,ea mi-a spus ca asa se intimpla de la laptele praf... ,eu ii dau si formula si sin.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

LEVI, ti-am trimis PM. Pupici!

Mirandolina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

feteleeee HELP!

De cateva zile am o pb: Adam suge la orele 22/23 si apoi 2/3 dimineata. Dar...revine cu pofta la 5/7/9 dimineata, atat cat sa ma tina treaza . Suge si cate o juma de ora, doar la un san, caci e fff greu/imposibil de mutat la celalalt (musca teribil cand se simte amenintat, nu stie babalaul ca e singurul sugar din casa). Chiar si in somn, suge nu doar molfaie! Iar lapte mai este la sfarsitul suptului. Din 2 in 2 ore mai mananca si seara, caci are stari de veghe din ce in ce mai dese si mai mari, cu reprize de somn tot mai fugare.
Intrebare: daca as vrea sa ii dau o completare formula, macar la 3 dim, e ok? cum sa procedez dat fiind ca asta suge pana se satura, practic nu a plans nicioadata de foame la sfarsitul suptului? Daca ii dau totusi si este prea mult, risc sa vomite?!

Astept sugestii...pleeeeaseee!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Lili, si eu ii mai dau completare searasa doarma. Vezi si tu daca bea. Ca daca nu ii e foame ma gandesc ca nu o sa il vrea.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

salutare fetelor,

levi cu intarziere iti spun si eu bine ai revenit acasa, insa abia acum am reusit sa intru si eu sa mai citesc paginile din urma;

maria irina ce mai face Anastasia cu tusea si-a mai revenit? asteptam vesti de la tine;

Helenutza, Mariana ce mai faceti? sunteti bine? nu prea ati mai postat de cateva zile si ma gandeam la voi. va pup, sper sa fie totul ok si astept sa veniti cu vesti noi si cu bebicii pe forum;

va pup Mary

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

aaa si despre mine, vreau sa va spun ca ma doare in gat, urechea dreapta si imi curge nesul rau,mi-e frica sa nu se transmita si copilului starea asta, am luat ceva coldrex cu lamaie, si vitamina c, sper sa imi revin fiindca nici nu pot manca de rau ce imi este. cu operatia...acum am 4 gaurele de-a lungul cusaturii, maine ma duc din nou la doctora sa vad ce imi face, cica ar fi vorba de nu stiu ce SEROM. voi ati auzit? stiti ceva despre asta? oricum va spun maine dupa ce vin de la doctora ce mai imi zice.

va pup si va doresc o noapte usoara tuturor mamicilor actuale si in devenire

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

ylilimic, incearca sa afli cat ar fi normal sa manance la aceasta varsta, eventual greutate. Mie la spital de ex in a doua zi mi-a zis ca un copil e normal sa manance 25 ml dar i-a dat pana s-a saturat, adica 40 ml. deci se poate depasi. Ideal ar fi sa-i dai cam cat mananca el de obicei, insa daca nu poti cuantifica... mergi pe ghicite. Dar de ce vrei sa-i dai si completaare, te gandesti ca nu iti ramane destul?

Eu sunt tare stresata la gandul ca nu mananca destul, cam de doua ori pe zi sta la san cate o junatate de ora, in rest 15 - 20 min. M-am mai linistit cand am vazut ca imi curge lapte din sani daca e depasita ora sau nu a supt destul la masa precedenta. La ultima masa se auzea ca inghite cantitati mari, imi era frica sa nu se inece.

Aelita, roandre, merci de lamuriri cu zaharul. Imi aduc aminte ca am citit de fat in viata intrauterina ca nu consuma glucide decat sub forma de glucoza, probabil nici la nastere nu-i mai breaz. I-am dat azi fara zahar deloc si i s-a facut greata, i-am dat cu f putin zahar si a baut dar mai putin. Poate asa o dezvat de ceai, sa bea numai cand si cat vreau eu, pt colici sau daca va fi cazul - diaree/constipatie cu ceaiuri dedicate. O sa ma interesez ce glucoza pot folosi pt indulcit ceaiul in caz de nevoie.

Na, ca am uitat cui mai aveam de raspuns - am citit mai devreme postarile.

revin daca e cazul
Va pup pe toate!

criss & Ligia Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Am promis-o de mult:

Cum s-a nascut bebe Arianna

Cu o seara inainte nu am avut voie sa beau si sa mananc nimic - triiiiist, si ma gandeam ca dimineata imi va fi foarte foame si sete - ei, nu a fost asa - chiar daca am ajuns foarte devreme (la 7:30) si cezariana a fost la 11 jumate (la 11:30 s-a nascut bebe Arianna), de atata... stat in expectativa, plus ideea ca in sfarsit urma sa se intample, nici nu mi-am dat seama ca imi era foame sau sete.

Cum am ajuns am fost dusa intr-un salon unde l-au monitorizat pe bebe (unde cu o zi inainte imi luasera sange pentru niste analize finale in vederea operatiei) si apoi mi-au spus sa "ma trec" la tzol de spital (adica papuci, camasa de noapte si halatzel) si sa las ciuboatele si geaca la apartinatori (am pastrat in rucksac nadragii si bluza... totusi!) si dupa asta am asteptat, vorbind din cand in cand la telefon cu tati care, mai de plictiseala, mai de nerabdare si grija, facea 13-14 pe hol. La un moment dat si el si cele doua mame (adica mama lui tati si vecina mea care imi tine loc de mama de ani de zile) au plecat sa stea in masina si a ramas sa-i sun cand se petrece ceva.

La un moment dat a venit una din asistentele pe care le cunosteam deja (una draguta-draguta!) si m-a dus doua etaje mai sus, unde am aflat ulterior ca e maternitatea propriu-zisa si unde sunt salile de nasteri. Am mers intr-una din salile de nasteri si moasa a verificat daca pasa era bine rasa si mi-a zis sa astept. Asta, cu "sa astept" a fost un leitmotiv pe durata celor 5 zile ale statului in spital.

Evident am sunat la tati si i-am zis - hai sus, urci pe acolo, faci dreapta acolo, suna cand ajungi sus - a venit. Am iesit pe hol si mi-am zis ca nu incep ei cezariana fara mine, asa ca am mai stat o vreme. Intre timp, la ora la care trebuia sa intru eu a aparut o urgenta mai mare (o biata fata de 27 de ani, avea saraca 8 copii acasa si il facea pe al noualea, prematur, pozitionat aiurea, hemoragia pe ea groaznic, a trebuit operata urgent) asa ca am stiut ca mai e de asteptat inca vreo ora si ceva. A trecut si ora, vine moasa, ma cheama, intru, nah, tocmai atunci plecase tati pana jos, nah, zic, stai sa vezi ca trebuie sa-l asteptam pe tati, ca am vorbit cu dl. dr. sa asiste si el la nastere. Zice - bine, dar inainte de operatie oricum trebuie facuta anestezia, vine si tati pana atunci, ca de-abia atunci chemam doctorii care te opereaza. OK. Intru in alta sala de nasteri, de acolo ma duc intr-o sala de operatie, mi se spune sa ma dezbrac cum m-a facut mama, nu-mi convine dar ma supun, imi zic - na, asta e, o fac si pe asta si imi vad bebele, ma dezbrac. Ma pune anestezista (mamaaaa, ce sigura pe ea!!! mi-a placut mult de ea! Si e
si tanara!) sa ma asez in fund pe masa de operatie (care imi aducea aminte suspect de mult cu o cruce din aia de rastignit, dar alung gandul si ma asez in fund) si vine moasa (cred), imi propteste un pumn in capul pieptului si imi zice sa las umerii in fatza si sa stau tzapana. Las umerii in fatza, stau tzapana, nu respir - imi zice anestezista ca pot vorbi, numai sa nu ma misc - si incep si turui (si turuia si ea): "Iti pun doua pastile de xilina, sa-mi spui daca doare" "Acuma doare" "Ba nu mai doare, nu simt decat ca se intampla ceva pe acolo" "Foarte bine, nu miscati, daca doare imi spuneti, ma injurati, tipati, orice, dar orice ar fi nu miscati" "OK" "Dar nu doare" "Acuma simtiti ceva" "Simt ceva rece" "Foarte bine" - ma rog, un dialog mitraliat la finalul caruia am simtit cum mi se dizolva picioarele (nu a fost neplacut, doar bizar) si m-au culcat repede pe masa, mi-au legat mainile, picioarele, chestie de cateva secunde, mama ce oameni rapizi! Apar medicii, ma oftic pentru ca unul din ei imi e bun prieten si nu vroiam sa ma vada in fundul gol, am crezut ca glumea cand spunea ca el ma coase, ei bine, nu a glumit, mi se aseaza un fel de paravan peste piept, nu vad decat capetele celor trei medici si pe anestezista langa mine - zic - nu incepeti fara tati! Ei zic ca nu e timp, anestezista ma intreaba: "Simtiti ceva?" Eu - "ce sa simt?" Ea - "Foarte bine, pentru ca incizia a fost deja facuta" Eu, stupefiata - "da??? deja?" si aud: UAAAAA, UAAAAA si mi se umplu ochii de lacrimi - a mea e, e fetita mea, e fetita lui tati, e puiul meu - zic: "E intreaga? Normala? E toata?" si moasa vine cu ea roz si invelita si vad o fatzuca suparata, deranjata, cu un nasuc stramb (ma oftic, are nasul stramb! (intre timp s-a indreptat, asa statuse in burta) dar e a mea, ma resemnez, o iubesc instant) si moasa mi-o da s-o pup si fuge cu ea. Eu - "unde ati plecat?" Ea - "s-o vada si ta-su!" si pleaca. Eu incep si ciripesc vrute si nevrute, zic diverse (cu alte cuvinte am innebunit medicii de cap) si anestezista zice la un moment dat - mai, tu esti cam vorbareatza, ia dormi putin (mi-a bagat prin branula dormicum) si din secunda aia nu mai stiu nimic pana cand ma trezesc si vad cum se plimba tavanul deasupra mea, vad pe fuga pe tati, ajung intr-un salon, simt (mai degraba vad) cum sunt luata pe sus si depusa in pat (de 4 oameni, ma gandesc - mamaaa, ce grasa sunt, pe mama o mutam eu cu tata) si in sfarsit vine tati langa mine, ma simt bine, nu
ma doare (urma sa ma doara mai incolo, in fine, a trecut) il iubesc pe tati, o iubesc pe bebe, simt cum mi se umple sufletul si imi dau seama ca nu am scos-o pe bebe din mine, ca in mine a ramas, pentru totdeauna, chiar daca nu in burtica... ma relaxez, tati pleaca acasa si adorm.

Recuperarea de dupa operatie si statul in spital e alta poveste, frustranta pentru mine, care sunt obisnuita sa cer si sa obtin imediat sau aproape imediat ce am cerut... si care nu sunt obisnuita sa mi se spuna ce sa fac, sa zac in pat, sa ma supun altor reguli decat ale mele si altor vointe decat a mea... poate am s-o scriu, dar alta data.

Mi-e ciuda ca nu a fost tati langa mine, dar nu mai conteaza, bebe Arianna e acum acasa, creste, e o frumusete de pe-acuma si mami este inca surprinsa ca e mama dar e fericita si totul e super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

monu,felicitari pt cele 3 saptamani !nu pui si tu poze sa va vedem ?
mihacarm si tu esti o graviduta super !
in casa ma chinui sa tin cam 24º-25º,dar ma trezesc si cu 26º, 27º ,ca se face cald afara si iar trebuie sa invart la calorifere..
tin in toata casa la fel,am usile deschise peste tot,iar baie oricum ii fac in camera ,si nu maresc temperatura cand ii fac.
copilul il tin intr-un body cu maneca lunga ,din ala normal de bumbac,si pantalonasi din aia cu talpa .pantaloni normali,fara partea de sus.
daca vreodata e mai frig,ii dau pijama din aia flausata,costumas cum i se mai spune,eu le zic pijamale la tot ce au plush.

tu ia si termina de calcat si pune.te pe nascut !
liliana
lasa dalmatianul in pace,ca e frumos foc !!!a mea nu a avut pete,in schimb a avut bubeeee,buburuzeee !! abia acum (dupa o luna)incep sa ii treaca..daca nu apar altele
asa ca,rabdare !!
Alinatxa,sa-ti traiasca mama muuultimulti ani !!!!
si sa se bucure de muuuulti nepoti !
eli,EU AM LUAT PROTECTOARE DIN ALEA DE SAN DE NUK,si la fel,nu iesea se deslipeau..apoi am luat de Medela si sunt super,sunt mult mai mici ,mai mici si decat cele de la chicco .si nu s emuleaza nici astea pe sfarc,al meu e nici o treime din tot mamelonul ala de plastic..si cu toate astea IESE.e mereu plin de lapte.se formeaza cumva un vid ,nu e nevoie sa apese pe sfarc.
cauta daca gasesti de medela.eu am vazut si de nuk si de chicco si nu sunt bune .
de la avent nu stiu cum sunt,dar daca sunt pe marimi,cere si tu cea mai mica.
lore si mie imi era lene ca tine.si am nascut usor! cred ca de lene !
maria,bine ai venit cu Iulia !
adinush-"am zis ca daca sunt sfarcurile mai mari le indes eu acolo " esti mortalaaaa cica le indes eu acolo
marinar stai linistita,cosurile alea nu sunt de la nici o alergie,nici de la lapte,pt caintr-adevar ies si pe langa ochi,nu doar sub barbie,ies si pe frunte..e normal,asa cum unii se cojesc,altii au bube,altii pete...totul e normal in primele saptamani de viata,nu iti fa probleme,pana isi curata ei pielea ca lumea dureaza un pic.da-i cu ser si cu crema sa fie hidratat .nu ai ce face decat sa astepti sa treaca.la a mea incepe sa treaca,dupa o luna.au aparut pe la vreo 2-3 saptamani,parca.
liuda,tu faci cum vrei,si sper ca nu te superi ca ma bag sa iti zic.eu stiu ca zaharul e interzis,adica pe la mine pe aici nu e chestie de fiecare doctor cu sfaturile lui,zaharul e interzis si ceaiul (in afara de cel dat de la farmacie de colici) pt toata lumea,nu da nimeni,pt ca in orice spital e acelasi sfat.si peste tot am citit ca poate afecta rinichii si ficatul.poate avea efect bun pe moment,si face kk,dar sunt si alte ceaiuri care pot ajuta,sau prafuri.e un praf care se pune in lapte ,pt constipatie.iar ceaiurile de colici nu toate constipa,a mea nu e afost niciodata constipata,dar ii dau praful ala de care spuneam.mai cere si alta parere,si nu te supara ca iti spun,ca nu o fac cu rautate,stii.
dar as vrea sa renunti la zahar si sa cauti alta cale,trebuie sa fie ceva,mai intreaba fetele care au probleme cu kaki,ce dau ele,eventual intra si la mamicile de nov-dec,ele stiu ce se da in romania pt asa ceva.
te pup si sper sa va reglati stomacelul curand!
alinuk eu de cand l-am vazut pe Teo am zis ca va iesi leit cu tine.daca ia ochii tai,io gata ma multumesc cu el! ca tzatzele nu are cum sa le ia heheee ca ceeeeeeee sexoasa esti in ala negruuu mama miaaaaaaaaaaaa!
liliana
-" laptele de mama muls in mai multe serii nu se pune in acelasi recipient. Asta pt ca sapt trecuta in necunostinta de cauza am sunat medicul si m-am informat"ASTA E BINE DE STIUT PT TOATE FETELE !!
Eu nu stiam ,si la inceput am pus in acelasi recipient.apoi am stat eu ca proasta si m-am gandit,ca nu e tocmai bine,eu m-am gandit ca il pun pe cel cald proaspat scos peste cel rece..si asa nu am mai pus unul peste altul.Nu stiam sigur daca are ceva,dar uite ca am avut buna intuitie!
alinuk "PS: beeeeii io in poza aia cu unghii a Liudei, credeam ca e sor'sa... oare gresesc???? Iar parerea mea este ca in poza cu bb si tati, Liuda are o privire sublima de mamica fericita!!!
" si eu la fel am crezut..
iuliana80,bine ai venit inte noi!!! sa ai o nastere usoara,si bebe sanatos!
sa iti treci la semnatura saptamanile.
na! ca ne-a lamurit Liuda in mesajul urmator "Eu sant ailalta - cu tata afara, rasa si cu "privirea sublina" vorba Alinukai- ca cred ca simteam ce ma asteapta la cateva ore.
gata cu misterul - cea aranjata nu sant eu!!!
"
deci e cea cu tzatza afara,cum am zis eu
flavia niste minunatii ai,mami !! ai doua papusi ,doua minuni !!! cred ca e nemaipomenit sa ai doua printese asa ca doua picaturi de apa!!!
laura bine ai facut ca nu ai dat cu violetul dracesc pe fetzisoara Evei ! doamne,ma tot minunez de pediatrii astia ..si tot nu ma obisnuiesc!bine ca nu te.ai luat dupa ea!
uite,liuda stie ca e normal sa apara asa ceva si ca trec de la sine.
aoleeeeeeeeu ,alta pediatra !!!!! Originally posted by marinar

am sunat asistenta pediatra, i-am zis de cosuletele Emmei si cica sa-i dau cu spirt pe fata si sa apas acolo unde au puroi- daca au. nu stiu daca e bine ce a zis dar eu cu spirt pe fata nu-i dau. am sunat alta asistenta si azi vine sa o vada.

bine ca nu te iei nici tu dupa ea!!
fetelor,ma bucur ca nu va luati dupa tampitele astea de pediatre.
doamne,eu nu mai rezist sa vad asa ceva ,sa aud !!!
cum sa dai cu spirt pe fatza???? noua din spital ne-au spus,cand dadeam cu spirt la buric,sa o stergem daac pica spirt pe piele ca se usuca pielea ,sa dam pe buricel si restul sa stergem.si asta iti zice sa ii dai pe fatza!! sa i se usuce fatza !!! si mai ales CEL MAI GRAV,sa le sotrci !!!! fetelor,trebuie puse separat niste subiecte din astea,sa stie toate fetele,sa nu se ia dupa asemena pediatre!!! cum sa rupi bubitele ???? sa ii ramana semne,si mai rau,sa faca infectii si mai grave !!! unde a vazut ea sau a auzit ca se sparg bubitele de pe fatza???
doamne,marinar,ma bucur ca nu te-ai luat dupa ea!!
fetelor,eu innebunesc si ma tot intreb: DE CE DIFERA SFATURILE DE LA PEDIATRU LA PEDIATRU IN ROMANIA???ASTIA NU AU NICI DOMN NICI IMPARAT?? NU AU SI EI NISTE NORME COMUNE,DAU SFATURI CA MEDICII VECHI DE LA TARA,CARE CUM IL TAIE CAPUL????

Si cu MUSETELUL asta peste tot,LASATI-L ! Ca nu e planta magica !

uite ce spune si dianarus "va rog, nu folositi musetelul din batrani nici pe bubitze, nici la ochisori, este dovedit acum ca intretine infectiile, nu le stopeaza. cereti sfatul unui dermatolog/oftalmolog, riscati altfel sa se agraveze degeaba niste chestii altminteri minore" Nu stiam ca le stopeaza...dar e bine de stiut !!
Monicutz
,felicitari! va asteptam cu drag acasa!!!
mediterana bine ati revenit!! hehe o cheama Sofia?? bravo !
si poze cand pui ????????
cleopiciu lasa musetelul,si ia de la farmacie ceva special pt constipatie,pt digestie.
levi baga eferalgan dde un gram din 6 in 6 ore,si scoate laptele cu pompa !!!
nu sta in caldura mare,sa nu se ridice temperatura.
pune comprese reci pe sani,sa dea inapoi,iar inainte de a scoate lapte,ca sa curga bine,pune calde.
(eu puneam discurile alea pt absorbit,la congelator,stropite cu apa,si el bagam in sutien ).
criss eu ii dau ceai granulat,dulce si bun,mmm,pt colici,doar cand face urat cu burta,ea ar bea muuult,dar ii dau maxim 50 (la 50 de apa,o lingurita rasa de ceai).
daca i se face greata cu ceaiul pe care i-l dai,nu i-l mai da.si ca sa il ia,nu ii pune zahar,ii faci un bine pe moment,dar ceea ce nu vei vedea,e ca ii faci rau la rinichi.
messa,daca tot ai scris minunata poveste,nu pui si poze ??????????? ca intru sa va vad,si ioc !!
ia treci la treaba,hai!

ia uite cat doarme pitica acum,cand scriu ssi eu pe forum!! toata ziua nu m-a lasat,si nici azi noapte.cum ma miscam de langa ea,se trezea si urla.nu am mancat iar toata ziua,seara a venit tati si eu deja eram in crize ,cred ca de foame,si a facut el mancare,am mancat,si dupa baie si papa fata s-a mai linistit,a bazait ce-a bazait si acum vad ca DOARMEEEEEEE mult !! am profitat,in miez de noapte si am facut curat prin casa(nu pot baga aspiratorul din pacate noaptea) ,dar am dat cu mattura si am spalat pe jos peste tot,si am facut bucataria.si asa am reusit sa intru sa va si scriu.
am renuntat la ceva somn pt asta,dar trebuie sa mai fac si altceva decat somn si copil.

S.

Mergi la inceput