Mamici de ianuarie - februarie 2007 (62)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Si da, pompa aia de la Primii Pasi arata a fi din cele eficiente, iar pretul e rezon...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Doamne, fetelor, bine e de voi ca sunteti prin Bucuresti, la Arad mamicile copiilor de la terapie intensiva se mulg cu manutza pe coridor, pe unde trec alte mamici, apartinatori, nenea de la intretinere etc.

cristiana mamica de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

fetelor pe voi, dupa ce hraniti bebicii, va dor sanii??? eu cred ca atunci vine alt laptic, oare ma insel??? ma dor din alt motiv???

Marina mami de Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

fetelor, merci de raspunsuri, am gasit un non stop la help net care are pompa electrica de la primii pasi. intr-o inca o incercare am pus din nou pe pui la san si parca, parca mi se pare ca s-a mai inmuiat sanul... va pup, merci!
Messa am sunat la spital, tipa cu care am vorbit la telefon a zis ca nu se poate, ca stiti, microbi etc, etc. poate ca e normal sa spuna asta la telefon dar mi-e si teama sa ma mai duc, mi-e ca ma duc degeaba, iar las copilul vreo 2 ore plangand, asa cum am patit-o acum o ora cand m-am intors de la CF2 fara sa rezolv ceva...

cristiana70 e socant ce spui tu

39+3zile + Mimishoru'(2 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Mamaaaa, cristiana, ce povestesti tu e oribil...

Ana_alx, daca mai poti rabda pana maine, pompa recomandata de Anis e super ok si mai exista una, o gasesti in farmacii, costa 6 RON (adica e super ieftina), manuala, se cheama "Pompa Trage-Lapte" si e destul de eficienta. Ai grija de tine si zi-ne cum ai rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

salve fetele
ce faceti? eu ii dau sa pape laptic lui bebe Erik, azi a fost tare cuminte insa nu prea a dormit bine, dar nici nu a plans, statea si se uita in jurul lui, la ce? nu stiu. acum sper sa adoarma dupa ce mananca. scuzati greselile dar sciu cu omana doar, cu cealalta il tin pe bebe;

va pup Mary

Mergi la inceput

nici o veste de la Anca??? oricum cred ca pana la ora asta a facut cunostinta cu micutul Antonio asa ca: felicitari mamico!!! sa-ti traiasca voinicul, sa fie cumintel si mancacios!!! abea astept o plimbarica in parc...

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

mai lohii si eu mai am dar tot asa, o chestie maro deschis- galbuie. oare cat mai tin, ca eu m-am plictisit de schimbat tampoane

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

am implinit o luna si noi.
saptamana asta am luat 350 g (dupa ce data trecuta imi daduse peste ochi cu 80 g ).

catalina te laud,pt ca daca Matei e un copil foarte cuminte,asta e in mare parte si datorita tie; pt ca inseamna ca tu esti linistita,si calma.altfel nu avea cum sa fie si el asa.inseamnaca ai scapat in mare parte de firca pe care o aveai in timpul sarcinii,si ca ii transmiti multa liniste acum.
cu laptele aruncat...sigur e bun pt flori si nu le strica?? ca eu arunc din 3 in 3 ore mult lapte.si flori am destule pe balcon,as putea sa le ud,dar sa nu le stric.

pungi de pt congelat laptele: mai,eu am niste pungi,dar par a fi pungi care se pun in biberon ,ca sa nu mai sterilizezi biberonul...sau asa am priceput eu din desen??? ori eu sunt proasta si or fi din alea de congelat??? dar nu am priceput cum se inchid..Exista din astea de pu in biberoane??? ca nici nu m-am uitat f bine la ele..
messo
,nasol cu tzatzele astea fara gradatii
Alinatxa "natur sau ceza......ca ajung dracu pe la spital cu apa in vine si eu nu stiu cum o scot pe pepusica afara!!!

" da si tu cu banul
sraluca iar aud de pediatre tampite !!! cum sa iti spuna sa dai muuuulta miere??? cred ca te-ai uitat la eaaaaa frumosss.
haha si tot nu s-a potolit?? de la 6 saptamani sa ii dai morcovi?? mai,in romania au ce au cu morcovii dracesti,zau asa !!! de zici ca e alimentul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte !!!
il rerzolva de kk,ca il rezolva de stomac definitiv!

mai ,nu exista nici o solutie pt pediatrii astia??? ca sunt fete care nu au de unde sa stie,si se iau dupa ei !

marinar nici eu nu stiu cum e cu golirea sanului.zic merci cand se inmoaie nitel..
livia72 eu o spal pe cap in fiecare seara.(adica tati o spala).
dar nu cred ca e nimic daca o speli o zi da una ba.mai ales ca tu ai doi copii pe cap.
nu ii dau sa suga la mai putin de o ora ,cam asa..pt ca am inmcercat si am vazut ca suge f putin,se prosteste doar,ma ia drept suzeta.cand cere asa devreme inseamna ca o doare burta.si ii dau un pic de ceai din ala de colici.si adoarme imediat.la tine nu stiu cum e,vezi daca se satura din lapte.daca stii sigur ca e suficient,si ia in greutate,atunci tot de burta cere papa,ca simte ca o calmeaza,dar defapt ii face mai rau ca o umfla la ore aiurea.
catalina
si pediatra ta e dusa.nu ti-a zis la 6 saptamani sa ii dai sucuri,cum i-a spus Ralucai,dar ti-a spus sa ii dai dupa 2 luni,ceea ce tot aia e!

cu sughitatul lasati copiii in pace !! sa sughite cat vor ! ca nu ii doare nimic.ei sughit din burta,si nu de frig,si nici lamai nu aveau nevoie.doar nu o sa gasim metode acum sipt stranutat,si pt kk..sa numai faca nimic..
cand sughite,ii gasiti o pozitie care ii vine bine,si il tineti asa,apoi adoarme de efort.

felicitari LEVI
! AU IESIT MARISORI,ANDREI si STEFAN,bravo mami,sa veniti toti trei sanatosi acasa !!! va asteptam cu drag !!!!

cantar
sora-mea are un cantar electronic,bun.dar nu atat de bun cat vrem noi...am facut proba,dar e diferenta de la cantarul ala si cel de la farmacie.
adica nu functioneaza intocmai corect cand iei bebe in brate si te cantaresti cu el,apoi te cantaresti tu si scazi...
la cantarul asta a iesit ca bebe ar avea mai multe grame decat arata cantarul de la farmacie.tind sa cred ca cel de la farmacie e mai bun.
dianamizzi
de rochita de la botez ziceam.super daca a fost rochita lui tati!! stiu ca ei,catolicii,asa poarta .la baiat mi se pare ciudat,dar la fata am sa iau si eu asa ca la ei,desi o botez ortodox.noi suntem amandoi ortodocsi.si avem o biserica aici cu preot roman,slujba in romaneste,tot tacamul.toti romanii fac acolo.si de Paste a fost tot acolo,au fost f multi romani in noaptea aia ,slujba s-a tinut intr.o piata ,la microfon..f frumos.
Helenutzo,betivanco,tragi la masea cu visinata,ai?? eu trageam cu tuica cand eram gravida hahaaaa .bai,ma omora mirosul si nu puteam daca nu luam si eu o gura mica mica.imi trimisese tata tuica si dupa ce ca o vad o data pe an si mi se face dor...
si fierbeam cu muuult zahar si piper.
criss ce fel de ceai ii dai?? se da ceai doar pt colici,cu o anumita concentratie.si da,cum zici,ii umfli burtica de ceai si nu suge deajuns.vezi cum faci sa ii dai dupa lapte,ceaiul,dar nu mult,si nu orice ceai .
cu lichidele nu as incuraja..e nevoie de foarte multe lichide acum.
mihacarm baga poze cu cosuletul.
catalina
"Tre sa mai lucram la lasatul casei vraiste cand pleaca la munca. Poate crede ca se pun la loc toate in mod miraculos.
"
eei,acum te bat ca am dat de mesajul tau inc are zici ca plnagi ca plange bebe !! ia vezi ca scot cureaua !! pai eu inseamna ca stateam numai de bocit la cat urla a mea! am bocit si eu de vreo doua ori,dar era pt ca eram tare obosita si am cedat nervos la tipetele ei si nu mai puteam,simteram ca pic cu ea in brate .a luat-o ta-su,am dormit si mi-am revenit.
a mea,cu burta,nu tace decat cand trec parturile ..nu trece nici cu ceai,nici cu prafuri,nici cu cald la burtica..doar in brate se mai linisteste,in cateva pozitii..
Liuda
te admir la cat de activa poti sa fii ! ai fost si in sarcvina,si acum imediat dupa nastere!
nu ii indulcesti ceaiul cu zahar,nu?
dar de ce ii dati ceai de musetel??
dati doar de colici,cand e nevoie.
monu
unde baga fata ta 100 de lapte?? brava !! a mea abia dupa vreo 3-4 saptamani baga dinc and in cand..nici acum mereu..cateodata.
alinuk s-ar putea sa ai dreptate cu teoria aia ca au colici din cauza ca nu sug lapte bogat in grasimi..
in saptamana in care a mea a luat doar 80 g, extrem de putin,a avut cele mai multe colici,a plans continuu.
eu am banuit ca in saptamana aia in care eu nu am mancat mai nimic,laptele meu a fost f sarac,desi muuuuuult cantitativ.si ea cred ca a baut apa chioara,si ed aici colici.
nu ca acum nu are,dar saptamana aia a plans mult mai mult,am crezut ca fac si eu depresie de atata oboseala.
acum a luat 350 g.
maryela in afara romaniei nu se da ceai,decat cel de colici,care e recomandat de pediatri sau farmacisti si care are o dozare anume.sunt campanii anti ceai,se tot scrie peste tot despre asta..dar la noi inca se recomanda.
alinuk amea nici la o luna nu ia 120,iar 100 a luat f rar.mananca din 3 in 3 ore,sau mai devreme cateodata.
aiska a mea a inghitit lichid la nastere si nu au stiut,si 10 ore nu a mancat,si ii scazuse tare glicemia ,scuipa laptele si dormea dusa si i-au facut spalatura de stomac.
ai nascut ca mine,in 4 ore!
odihneste-te !!!

(fomista mea acum suge de zor la san si eu scriu c-o mana )

alinuk m-ai distrat cu vanataia facuta de bebe!!
Shine felicitari !!! sa veniti repede acasa ,sanatosi !!
Monik felicitari !!! va asteptam sanatosi acasa!
diacriss,bine ai venit!
lore

,LA MULTI ANI!,DRAGA MEA!
GABRIELA vazut poze cu strumfii frumosi,mari si mici!
cristiana
,sa fie intr-un ceas bun botezul!!
a nascut aventura?????????

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Aelito mama, plecaciuni si mii de scuze pt boceala de rigoare. Haide mai, nu vrei sa ma laud si io ca am bocit cu bebe. Oricum, avand in vedere ca a fost singura repriza, declar ca m-am panicat prea repede, sa imi fie rusinica. Iar ma complimentezi si nu merit. Bebe cred ca asa el de la tatal lui (ala din ceruri). Stiti ca si in burta era asa si ce, io eram vreo linistita? Ei ash! A ta ce mai face mama ca as zice ca ai un tonus bun.
Bai stii ca nu mi-a dat prin cap ca doua luni egal vreo 6 sapt si ceva? Mie mi se parea ca e muuult mai mult. Da, declar ca si pediatra mea e cazuta in cap. Asta e ... oi mai sti mai ce proprietati au morcovii astia de pe aici ....

Lohii eu nu mai am de vreo sapt deloc. In sapt dinainte aveam asa ceva maroniu deschis (mentionez ca azi se fac exact 5 sapt de la nastere). Operatia nu mai doare absolut deloc, e doar nitel tare, daca nu m-ar durea oasele si nu mi-ar atarna pieile, as fi ca noua. Nu mai stiu cine cui zicea dar hai va rog mult, ziceti si mie ca sunt tanara si are corpul timp sa se refaca. Ma luara piticii ca peste vreo sapt ma vede sotul cum m-a facut mama si cred ca va avea un soc (eu aveam cam 50 de kile ultima data cand m-a vazut asa - desi prestam la 5 dimineata ca asa cazuse ziua cu pricina la tratament si trebuia sa ajungem la serviciu, nu cred ca era vreunu treaz ... totusi).

Bai ma declar turbata de creier, nu imi mai raspundeti mai la intrebari ca sunt dusa. Bebe doarme cat ii trebe, aseara a mai stat cu ochii beliti, mor de el cat de cuminte sta daca nu il deranjeaza burtica si partzurile. Ba a inceput sa si vorbeasca cu noi, baga cate un tzignal de ne face praf si pulbere. Aseara la baie a fost angelic, doar la masaj a urlat dar era pt ca o pierduse pe bagaboanta aia de suzy care nu ii sta in gurita ferit-a sfantu' (ghiciti voi cine e suzy). Dupa care a balotat vreo 60 de ml de lapte si a dormit pana la 4 jumate. La 5 si un pic dormea la loc dupa ce mancase cam 130. Bai, unde multumesc, unde fac temenelele ca nu stiu ce facui io in viata asta sa merit un copil ca asta. Cand vad altii cum se chinuie, parca imi e si rusine, pe cuvant. Nu ca as vrea probleme dar .... Hai ca aberez ...

Ivona, si eu stiam ca nu se tund copiii pana la motz. Mai bine zis pana la un an. Nu poti sa i-l prinzi deloc cumva? Acuma depinde si ce crezi tu cu motzul asta.

Mai vorbim, Aventura, cred ca la ora asta Banderas se uita galesh la tine din alt unghi, sa fii sanatoasa si asteptam vesti.

Pupici

Mergi la inceput