Pete rosii in jurul guritei
Fetita mea face de vreo doua saptamani in fiecare zi pete mari in jurul guritei (in stanga si in dreapta) si sub barbita (spre gat). Intr-o zi a facut si in spatele genunchilor. Petele se "usuca" uneori si pielea arata "batrana".
Am incercat sa gasim cauza si nu am reusit. Va intreb care din urmatoarele produse ar putea cauza petele?
- Morcovi
- Iaurt
- Banane
- Immuno-Baby
- Detergentul din masina de spalat vase (desi clatesc bine biberoanele si tetinele dupa ce le scot din masina)
- Borcanelele de mancarica in general (Nestle sau Hipp)
- Laptele Humana (pe care il bea de cand s-a nascut, iar pete a mai facut uneori, dar foarte rar, si inainte)
- Paracetamol supozitor
Ce altceva ar putea sa fie?
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
Raspunsuri
Ramona J spune:
A facut pete si inainte sa diversifici alimentatia? Daca da, e laptele. Altfel exista mai multe posibilitati si ar trebui sa reintroduci alimentele urmarindu-i cu atentie reactiile.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Acuma vad ca e micuta fetita. De cind ai inceput diversificarea? Vad ca deja primeste multe tipuri de alimente.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Medeea76 spune:
Iaurt ii dam de mai multe feluri, mai putin Danone...
Am inceput diversificarea la 4 luni, acum are 6 luni si jumatate, iar problemele cu petele rosii au aprut cam de doua saptamani. Incercam sa-i reitroducem treptat hrana solida, dar nu pot sa ii dau numai lapte tota ziua si o lingurita-doua de piure... Sau se poate? Ma gandesc sa nu-i faca rau daca-i dau doar lapte, ca deja e mare. Oricum, in ultima saptamana i-am dat doar morcov, mar, banana si piureuri din borcanel...
Inainte sa incep diveersificarea a facut doar de vreo doua ori si i-au trecut imediat, nu ca acum...
mely_nda spune:
Si noi avem probleme cu pete rosii mai ales sub barbie. Noua ne-a spus dr ca ar fi din cauza salivei. Ne-am dus si la dermatolog si el ne-a spus ca e de la saliva. Ne-a prescris un unguient NIDOFLOR. Nu ne-a fost de mare ajutor deoarece ia trecut dupa ce l-am uns si iar ia aparut dupa cateva zile. Ar trebuii sa vezi si tu un dermatolog sa vezi ce-ti zice. Numai bine
mirciulix spune:
ar putea fi si o dermatita atopica, insa numai dermatologul iti poate spune. in acest caz ar fi indicata crema Atoderm. de asemenea, eu o ung pe fetita mea dupa baita, pe tot corpul, cu Trixera de la Avene. cam scumputa, dar merita toti banii.
locca spune:
Daca a facut si in spatele genunchiului nu e de la detergentul de vase. Cred ca e dermatita atopica, din descriere. Din ce ai enumerat tu banana e alergena.
Mie dr. mi-a spus ca pana la 8 luni sa nu-i dau banana sau sa-i dau de la borcanas.
Ruxandra cu aka Matei (13 sep. 2005)
Dianami spune:
Dupa cum zici ca arata si dupa localizarea "petelor", pot banui o dermatita atopica.
Petele din jurul guritei pot fi si de la saliva acida, dar cele din zona poplitee sigur nu sunt de la saliva . Probabil fetita are teren atopic, mosteneste pe cineva din familie.
Trebuie sa mergi cu ea la dermatolog.
Scoate banana din alimentatie, incearca sa o reintroduci in jurul varstei de 1 an. Fetitei mele i s-a declansat DA tot de la banana, pe la 7 luni (deci cam cat are fetita ta acum).
In rest, poti citi mai multe la subiectul despre DA, il gasesti la index.
Ai grija sa o dai cu crema (oricare) in jurul guritei inainte si dupa fiecare masa. Dupa ce medicul iti va prescrie un tratament, mergi pe acela.
Nu folosi dermatocorticoizi (Elocom, Elidel) pana nu o vede un medic. Poti folosi orice crema hidratanta pt. bebe (Trixera, de preferat, daca nu, merge si Nivea Baby, Sanosan, etc).
Multa sanatate!
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
roxanacibo spune:
Si fetitei mele de 5luni i-au aparut astfel de pete si pediatrul ne-a spus ca e de la saliva...unge-o in strat subtire cu elocom..face minuni..in cateva ore nu mai are nimc..crestere usoara!
Medeea76 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, fetele! Ok, nu-i mai dau banana din comert, dar din borcanel are voie?