Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna fetelor

nu a mers netul 2 zile si acum am terminat de citit dar s-a trezity Adina asa ca scriu doar ceva f pe scurt.

pentru ochisorii bebeilor nu folositi ser fiziologic. noi care am avut atatea de tras din cauza ochilor am auzit multe despre ingrijirea unei zone asa sensibile. pe compres4e sterile pentru a curata ochisorii puneti apa fiarta si racita dar nu ser. cel mai bine pentru ochisorii lor insa este ca la baita sa ii spalati si pe fata, adica si pe ochisori cu sapunul/ samponul pe care il folositi si apoi clatiti bine cu apa fiarta si racita. au formule speciale si ochisorii nu ii ustura si igienizeza cel mai bine. cand au ceva in ochisori cel mai bine e sa le puneti picaturi sterile gen ophtamesone N. astea sunt sfaturile pe care noi le-am primit de la oftalmologi si chirurgul care a incizat-o pe Adina la ochisor.

pupici

incerc sa mai revin mai pe seara cu mai multe raspunsuri

Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

in leg cu dilema constipatie-diaree, o sa incerc rapid sa fac un conspect dintr-un articol din rev mami - special baby:

- numarul scsaunelor la bb variaza in fct de multi factori: varsta copilului, alimentatia lui, predispozitia mamei sau a altui membru din familie spre constipatie. Prof Albert Rusescu spunea: "Doresc tuturor sugarilor mici sa fie alimentati numai la san si sa fie constipati - este un semn ca absorb bine laptele mamei lor!".
- un bb de nici 6 luni, alimentat exclusiv la san, poate avea in mod normal 10 scaune pe zi (relativ bine formate) sau, la fel de normal, o data la 3-4 zile. atata vreme cat este vioi, vesel si creste normal in greutate, este cat se poate de sanatos, indiferent de numarul de scutece pe care mama este nevoita sa le schimbe.
- diareea se defineste prin cresterea numarului de scaune si scaderea consistentei lor (scaunele s-au dublat fata de numarul zilnic obisnuit, au devenit moi si verzi). "normalul" are limite f largi: la o extrema, copii care au 2-3, chiar 4 scaune pe zi, mai mutl sau mai putin formate, iar la cealalta extrema, copii care au un scaun la 3-4 zile.
- in cazul alimentatiei cu formula: constipatia poate fi cauzata de adaugarea a prea mult lapte praf in biberon. a se verifica si respecta cu strictete recomandarile de pe ambalaj sau ale pediatrului.

- scaun negru, verde, lipicios = primul scaunel,meconiu
- galben, fluid = normal pt bb alaptat
- galben, inchis, granulat sau ca o omleta = normal pt bb alaptat
- verde-maroniu, ca piureul de mazare = normal, dar poate fi diaree (!)
- cu bucatele de mancare nedigerate = normal in prima diversificare
- verde sau asemanator noroiului = diaree sau prea multa lactoza (!)
- maro, nelegat (bucatele f tari), uneori cu urme de sange = constipatie (!)
- maro-inchis sau negru, cu aspect de drojdie uscata = melena, sangerare in abdomen (!!!)
- palid, albicios, nepigmentat, cu aspect de budinca = malabsorbtie sau o problema hepatica (!!)
- rosu-sangeriu = obstructie (!!!)
(!)= arata un scutecel murdar medicului si cere-i sfatul
(!!)= du copilul la control cat poti de repede
(!!!)= cheama salvarea pe loc.

sper sa nu fi sarit peste alte info pretioase, mi s-a parut super articolul, de-aia am zis sa scriu, dar e prea lung sa scriu tot... oricum, probabil multe din voi aveti revista, daca da, sper ca nu v-am plictist :)
pupam fetele!!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Raluca, asa o sa facem...uite, vezi, cate bordeie atatea obiceie...

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Veronici: cred k ar fi bine sa postezi povestea voastra si la "info utile C-ta" http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92487&whichpage=1, caci acolo fetele chiar sunt interesate de medicii competenti su incompetenti ai Constantei.Am fost ingrozita cand am aflat atunci ce ti sa intamplat, iar la scurt timp o alta constanteanca de-a nostra si tot mamica de nov -dec(Jojo-miha)a pierdut la nastere fetita. cand ma gandeam k eu urmam sa nasc in infioratorul spital constantean, ma apuca groaza.dar D-zeu m-a ajutat sa trec cu bine peste toate..si sa nu completez lista nenorocirilor constantene.Cred k lear ajuta mult numele acelui medic, pt a se feri de el...
Sanatare multa micutului tau si voua!

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Laura13

dandusa stiam eu ca nu te admir degeaba! eu calc numai atunci cand am nevoie de ceva, iar sotul isi calca singur ca e tare mofturos!! ce ma omoara pe mine e calcatul intr-o zi a unei masini de rufe. care rufe mai sunt si mititele!! dar cred ca voi incepe sa calc in reprize: azi un body, maine o salopeta

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

Eu cel mai bine calc pe fotoliu...,imi asez masa la inaltimea necesara,ma uit la tv si bubulina sta in scaunelul ei...,cel mult o ora imi ia o masina de lucrusoare mititele!Si ,sincer nu ma omor cu calcatul...,dar de astea chiar mi-e drag si le bibilesc ,ca ,daca le fac vreo dunga in plus incerc sa o calc din nou...,cind ma apuca...,chiar exagerez...,ochiul meu critic de Fecioara...,vede tooot.Multumim de complimente...

VirstaCrinuta,luna 1,luna 2,luna 3,luna 4

Poze Dandusa Mamici din C-ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ana nicole de almo, stfanie si isable de mamaan (mai hai pe la noi cand mai ai un pic de timp), stefania de amalia , alin de mormelvio si sofia de aelita!!!

vad ca suflam si in iaurt de cand cu porumbita... fetelor, eu vreau sa va amintesc un lucru. sunt doctori buni si doctori prosti. absolut in orice maeserie exista extreme, intotdeauna poti sa dai peste ala care a luat ultimul examenele si mai si copia pt asta...ascult sfatul unui dr dar pana nu studiez si eu problema...nu iau decizii...eu nu voi incepe diversificarea mai devreme de 5 luni nici moarta. si nu mai zic nimic de subiectul asta pana atunci. gata...

asiza s a mai inecat el si alta data dar acum a fost....nu va imaginati...bine ca a trecut

legat de tema de ieri. azi tocmai am mai descoperit o cauza a maraitului. desi nu se vedea nimic in nasuc si nici nu fornaia, i am pus 2 pic de ser, ca eliminasem toate celelalte cauze. si cand l am ridicat...a apatut unn liliac... ...dar ce liliac ca era urs... bagat repede batista si scos patru monstrii....asa fericita am fost...parac mai tare ca el...si dupa mi s a ars aspiratorul...dar nu mai conteaza...

va pun un site cu niste poze...sunt selectii de pe un site pe care l a pus mai demult altcineva .....nu mai stiu cine, dar era apropo de pozele lui sandokan... acum vad ca a pus si veronici cam acelasi lucru...las' ca sunt

pitikot ce grasunel ai...deci suntem din ce in ce mai multi greuceanu...

donia 1.da dar cam adoarme in timp ce suge.si noaptea asta inseamna vreo 15min. 2. ziua, intre 40 si 60 de minute. daca fac un calcul economisesti ore bune cu suptul...

ruxandra am vrut sa iesim azi mai devreme, sa mergem in parc si sa te ai sunam......dar a aparut o zvarcoleala majora(era povestea de mai sus cu mucisorii) si pana am descoperit... si eu tot intreb de roxanica dar vad ca nu se stie nimic... si cu adinutza...ne pare bine pt voi, noi am ochit-o pe oana de dia...deci...fara grija, puteti sa ne luati linistiti in parc...

mirona, angi facem un super party maine? mai tare ca al dandusei? noi aducem sisi. si voi va impartiti care se ocupa de si care de . noroc ca nu tre sa ... deci, facem?

doamne veronici, prin ce ai trecut... bine ca rares e bine. multi pt amandoi si mai vino pe la noi...

quote:
Originally posted by fatima

da, luly, face si cu mucus..de fapt scaunul are consistenta unor "muci" (scuzati) maronii cu granule in ei..vai, ce plastica sunt..ea nu mai are colici de mult..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

quote:
Originally posted by Dia1609

tin sa va anunt ca m-am ingrasat ... nu mai incap in blugii in care incapeam acum 2 saptamani

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3

dandusa mai ce frumusete...e o dulcica si are niste ochisori...

alexandra

bambo vrem pozele

dia nici noi nu dormim pe burta decat daca sta pe burta altcuiva... in patutz...nici gand...sport extrem... vai cat de tare e filmuletul ala cu 4....

miro eu am pus ser pe o compresa dar nu i am bagat in ochisor. doar am apasat usor pe ochisorul inchis de la exterior la interior...oricum pe acolo ar trebui sa iasa...si la noi la fel ar trebui facut, nu sa tti bagi degetele in ochi sa scoti(cum si eu am facut ani de zile...) ci sa misti cat mai mult ochiul inchis...

a deju multumim pt articol

cand sa va spunem si despre noi...da semne. hai sa vad daca apuc. ieri a zis si d primul ha. adica mai radea cu aaaa dar ieri a pus si h-ul. in fiecare dimineata rade la taica-su inante sa plece la munca...si aseara a zis si gaaaaa. si, cel mai tare, aseara am avut o intreaga conversatie. el zicea aaaaa, ziceam si eu. a stat, s a gandit.. eeeeee, si eu la fel. mai si asa i-a placut...si a facut toate sunetele pe care le stia el, si eu dupa el...si radea... l am facut pe tati asa gelos....
voiam sa zic mai multe dar m am luat cu raspunsurile si ......avident, am uitat...

diana fericita de davidutz 03.12.06
david 1 2 diana intalnire

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by a_deju

dandusa... crina este SUPER!!! imi plac pozele de mor!! artsitice
pupici de la noi

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Unde ai fost?N-ai mai scris pe aici...,te tine ocupata Eric?Cum mai sinteti?Sau ti-e greu fara Mihai acasa?Va pooopam tare .Ti-au placut pozele mele artistice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

revin.am ramas marcata de filmuletul cu cei 4 bb. cum o fi cand plang toti? sa l vedeti, e fffff tare

diana fericita de davidutz 03.12.06
david 1 2 diana intalnire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

Hai ca auzi acum o stire la radio de ma lasa masca:
Nu stiu in ce tara (nu auzi stirea de la inceput) ii implantara unui barbat placenta cu tot ce trebuie in ea si il lasara pe "bietul" om gravid. Ii facura toate conexiunile ca sa poata bebe sa isi ia tot ce-i trebuie sa creasca normal. Pacat ca nu poate naste normal . Sper sa nu fie stire de 1 aprilie si sa va dezinformez.

Fetelor, sunteti atat de multe, nu stiu cand o sa reusesc sa va tin minte. M-am uitat si la poze (nu chiar la toate ca mai am si un copil de crescut) si sunt tare frumoase.
Dia, intradevar, Oana are un par foarte mare. In curand o sa trebuiasca sa-i legi bretonelul sa nu ii intre in ochi.
Pitikot, e foarte mare bebelusul tau pentru 2 luni si 11 zile. In curand treceti la pampersi nr. 4. Pe mine ma dor umerii de la 5.6 kg. Am impresia ca simt fiecare suta de grame. Pe tine cred ca te rupe. Arata-ne si noua niste poze.
Miro, Karina are deja cercelusi. Ce frumos ii sta. Am vazut ca si tu mergi la Straja. Nu ti-e dor? Eu acum as pleca. Sotul meu a dat deja o raita pe-acolo si peste o sapt. mai serveste o portie de schi.
Dandusa, Crinuta e o scumpete.

Iulia, fetita mea, seamana cu mine, se culca tarziu si ii place sa doarma dimineata. Asa ca ultima masa o ia intre 10~12 noaptea. In general doarme cam 6~8 ore pana sa se trezeasca sa manance iar. Si atunci semnalizeaza, incepe sa chitzaie. O schimb de pampers si se trezeste de-a binelea. Cand ii dau sa manance suge de la ambii sani. Se mai intampla cateodata sa ii fie tare somn si sa manance doar de la un san. Masa din timpul zilei dureaza o jumatate de ora (un sfert de ora la un san, un sfert de ora la celalalt).
Acum insa suntem tare necajiti ca ne doare rau burtica si nu putem sa mancam. In plus, mie mi-a venit menstruatia si este si mai agitata decat de obicei. Cat mai tzin oare colicile astea?

"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi
Iulia - 3 noiembrie 2006 - http://picasaweb.google.com/angighita

Mergi la inceput

ALEX,
imi pare tare rau pentru Marius.Sa dea Domnul sa se faca bine si sa nu il mai doara...Acum trebuie regim,somn regulat,fara stres si fara nervi...O sa ai tu grija de el si sigur se va face bine.Va pooopam tare pe toti trei si sa ne tii la curent.Sanatate multa
IULY,
am acelasi nr.,doar ca eram plecati la plimbare cind ai sunat tu...Am plecat sa mai cheltuim niste bani,ca ne-am saturat sa tot stam cu ei...,daca am vazut ca nu se inmultesc...,am hotarit sa scapam si de astia...,pe mincare binenteles...
MIRO,
si mie mi s-a intimplat sa vad o scamuta in ochisor si se vedea ca o deranjeaza...,am udat o batista si am sters-o un pic mai apasat in sensul corect si am reusit sa o scot...,mi-a luat ceva...,dar am iesit invingatoare...Ce mai face Kara?Vazut filmuletele si m-am distrat copios...,ce vorbareata este mama...,dar si Kara...
DIANOCICA,
venim si noi la petrecere...,am pregatit si un cadou...
YAGMUR,
bafta la control,sper sa-ti dea verde,ca eu tot caut petitor si de'...,trebuie sa fii pregatita,ca nu se stie...
DOLORES,
ce a zis nenea dr?Cum este fata ...?Pregatita?

Eu am numai nebunii in cap...,Claudiu mi-a tot dat tircoale...,dar avem "rosu" si nu mai poate ...,asa ca ma intelegeti...

Mergi la inceput