Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????
Raspunsuri - Pagina 6
AC spune:
quote:
Originally posted by bird70
Cred ca intrebarea se pune: pentru cati bani ti-ai creste copiii in Romania? Pentru mine nici nu se pune problema.
Pentru cati bani ti-ai creste copii si ai vrea sa-mbatranesti in .ro.
Nici eu nu-mi pun problema.
quote:
Originally posted by arghirmonica
Mai fetelor imi place de voi ..dupa cum vb o duceti bine acolo ,unde sunteti,,da cre ca si casa,masina si fierul de calcat tot cu rate si din banca,nu?Intreb si io numa asa ca ma gandesc ca o casa de 200000 de dolari sau euro tot in treijdeani o platiti,nU?Asa sa se mai lumineze amaratii din Romania....
Nu. Creditele sunt pe 25/30 de ani dar in general dupa ce scapi de scutece cu copii si scapi si de dadace se accelereaza ritmul si platesti in mult mai putin.
Creditul e calculat luat in seama venitul de atunci. In general aici salariile cresc cu timpul. Evident in prima perioada a carierei.
Cam toti cei care au sus-jos in cariera incearca sa scape de hangarale inainte de partea descendenta. Adica pe la 40-45 de ani sa fii fara bani de adunat.
Problema cu emigrantii este adesea decalajul de varsta fata de localnici. Insa in general ideea de credit pt altceva decat casa e putin intalnita la estici. E irelevant ce fac eu. Dar fac bine
roxi2004 spune:
in franta se face credit pentru orice .. si pt cosmetice daca vrei .. (sunt multi francezi pe aici frontalieri si mai povestesc de ale lor). Dar nu are nici o relevanta..
miau-miau spune:
Daca ma uit pe mortgage calculator http://www.mortgage-calc.com/mortgage/simple.php si fac ipoteza ca o casa in texas nu e chiar un milion si jumatate ca aici, ci sa zicem 400.000 cu o dobinda de 5.75 (minuscula) pe 6 ani reiese lunar 6750 de dolari.
La un salariu de 110000/an, lunar in mina dupa taxe nu iei atit, ci vreo 6000.
La cei 6575 de dolari pe care ii platesti la casa lunar, se adauga taxa de proprietate anuala de vreo 4000 zic eu, asigurari de incendiu, inundatii, caldura, lumina, apa, telefon, rata la masina vreo 500 (o masina nici prea-prea, nici foarte-foarte), mincare, benzina 50$/saptamina de masina (x2 daca ai 2 masini, asigurarea la masina 600$/6 luni de masina. Adunind, iese ca trebuie sa ai un venit pe familie inainte de taxe de vreo 250000, zic eu, ca sa-ti mai ajunga si de-o vacanta mica, o iesire la un ski, un Hawaii.
Nu am pus daycare pentru copiii 1000/luna de copil, daca lucreaza ambii parinti ca sa scoata cei 250000/an.
Concluzia mea in urma acestui rationament este ca tu, ruxij, faci bani buni daca te gindesti sa platesti casa in 6 ani. De aceea te si intrebam ce materie predai. Eram curioasa care sint salariile in invatamintul superior. Dar probabil ca pot sa aflu si de pe internet.
ruxij spune:
Draga Miau-miau, e gresita formula ta. Eu am datorie la banca 140,000$. Dobanda este 5.5%. Casa, 4 bdrm/2.5 bath, 2300 sqft, a costat $180,000. La aceasta datorie rata e de aprox 800$/luna pentru 30 ani. Ca sa o platesc in 7 ani rata este 2000$/luna. Castigam OK, nu suntem bogatasi. Daca ne pastram stilul de viata de pana acum, fara Hawaii, o putem plati in 6 ani. Probabil o sa o platim in 8-9 in realitate, ca apar neprevazute si mai ai chef si de distractie. Ah, si locuiesc in Indiana nu in Texas. Dar si in TX gasesti casa bine merci la 200K.
ruxij spune:
Ah si acum vad ca ai marit si restul de cheltuieli. Noi nu avem masini scumpe, nu suntem de parere ca e o idee buna sa bagi banii in masini. Masinile costa in total, cu tot cu asigurari 412$/luna. Daycare-ul pt. copil 460$/luna si la toamna merge la kindergarten-se reduce la 250$/luna. Benzina costa putin, stam la 2 mile de servici. Taxele de prop sunt 2000$/an. Asigurarea pe casa 600$/an. Nu e dracu' chiar asa negru ![]()
Hai ca mi-ai facut socotelile complete [-:)))] Ce-o avea frate lumea asta cu mine, orice as zice cica nu-i asa? ![]()
khristin spune:
Noi cand am plecat din RO castigam vreo $ 2000 impreuna, majoritar sotul (IT-ist) ca deh io lucram la universitate
....deci nu am plecat clar din motive financiare. In privinta imprumuturilor pt. o casa aici, da se fac pe o perioada de 25-30 ani dar noi am facut un calcul si la fel ca si Ruxi o putem plati sub 6-7 ani asta daca ai salarii peste medie, si poti suplimenta rata lunara.
Personal nu cred ca intoarcerea noastra in RO ar depinde de vreo suma
. Toate cele bune 
Cristina
noi si poze mai noi
Elise spune:
eu am o singura problema in ce priveste RO: protectia sociala.
Daca ai bani, sint de acord ca poti sa traiesti exact ca in orice alta parte a lumii. Ce se intimpla daca patesti ceva...si nu mai poti sa muncesti? Te imbolnavesti, de ex.?
Sau esti batrin si nu mai poti?!
Iti ofera ceva maretz statu' roman pt. ca ai cotizat gras atitia ani shi ti-ai platit impozitele?
Nope. Nu numai ca nu-ti ofera, dar foarte repede sare sa-ti ia shi ce ai: casa, mashina....
Cunosc oameni batrini lasati in strada - au pierdut apt. de 60-70.000 EUR pt 20 de milioane restantza la intretinere...pt. ca n-au putut sa le achite timp de citeva luni. Ma gindesc ca o sa ajung o babutza in baston la un moment dat - cica "pensionara" daca alea s-ar numi pensii - si ce fac?
Atirn in capul copiilor?!
Sau ma duc la munca pina in ultima zi, ca altfel n-am dreptul la casa s masa dupa ce am muncit toata viatza?
Sinistru..asta mi se pare intr-adevar sinistru, nu praful sau vinzatoarele ostile.
Elise & BBLisa
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by roxi2004
elena - aici te contrazic - sunt si in ro doctori buni - trebuie insa sa ii gasesti asa cum se intampla si in us. Tatal meu a avut niste probleme medicale: a fost diagnosticat, tratat in ro. A venit aici pentru un al doilea aviz medical: doctorii de aici din clinica privata i-au facut analizele si i-au confirmat ca tratamentul care il avea tata era ultima noutate in materie, acelasi tratament care i l-ar fi dat si aici.
Daca Alvaro traieste acum inseamna ca asa i-a fost dat si daca ar fi fost in ro - probabil ai fi dat peste singurul doctor care l-ar fi putut salva. Cel putin asta este parerea mea. Am vazut pe alte forumuri ale comunitatii romane din us (anul trecut era sa ajungem si noi acolo cu serviciul si de aceea stiu ca am discutat un pic si eu pe forumul respectiv) si am auzit si acolo de oameni aproape lasati sa moara si cum lumea se plangea de serviciile medicale. Au fost destui care l-au contrazis bineinteles. Chiar saptamana asta parca am citit ca o femeie a pierdut sarcina si a expulzat fatul in toaleta spitalului dupa ce asteptase cca 9 dar se considerase starea ei nefiind grava - asta se intampla in Canada. Peste tot se pot intampla nenorociri. Si ca sa nu imi aduc aminte cand am nascut eu - tot la o clinica privata de aici: am tot sunat la telefon si le-am spus ca am ceva diureri, ma jena un pic, dureri care se inteteau dar fiind cu doua saptamani inainte de termen si la primul copil - au spus ca sunt eu inchipuita si mi-au tot spus sa fac un dus. Cam in doua ore am ajuns la clinica (era 3 dimineata) si au strambat si atunci din nas .. dar daca tot venisem pana acolo mi-au facut un control: aveam dilatatie 6... abia au avut timp de anestezie .. Peste tot se intampla ..
Deci concluzia ta e ca a trait copilul pentru ca a avut zile?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
CRISMIR spune:
Nici eu nu m-as intoarce sa traiesc in Ro pt o suma de bani...as vrea doar sa am milioanele de $
sa pot merge acasa de 3 ori pe an daca am chef,sa-mi vad parintii,fratele,socrii si prietenii...si orasul meu frumos![]()
ELENUTA
,ma bucur ca in sfarsit ai scris![]()

ROXI daca nu crezi ca Alvaro traieste si e foarte bine pt ca a fost nascut aici,in USA,poti afla chiar si aici pe DC cazuri cu aceasi boala ,copilasi nascuti in Ro la care li s-a spus la nastere parintilor sa cheme preotul ca nu e nimic de facut...noroc ca parintii au avut putere si tarie, si au plecat cu copilul in alt loc sa-i puna un diagnostic...in final a fost operat in Italia si acum inca mai are medicamentatie..iar Alvaro,pt ca i s-a facut la timp operatia nu mai are nimic...medicina si sistemul sanitar la noi in Ro e GROAZNIC,din pacate!!!![]()
Numai bine la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url