Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Subiectul repatrierii este mereu spinos pentru ca fiecare dintre noi avem o experienta diferita. Daca sintem intrebati, raspundem fiecare dupa cum ne-a mers si dupa caracterul pe care il avem: unii mai focosi, altii mai rezervati...

Personal, nu m-as intoarce iar motivele mele sint pur ale mele si ale naibii de subiective. Recunosc. Pentru altcineva aceleasi motive ar fi nesemnificative.

Am auzit/vazut experiente si bune si rele cu privire la subiect chiar in familia mea (sau in cercul de cunostinte). Unui unchi de-al meu ii merge extraordinar de bine, mai bine decit i-a mers aici vreodata, altii nu au fost atit de norocosi.
Am intilnit si cazuri in care un cuplu sa zicem au venit, au fost sprijinti, ajutati, tinuti pe banii celor care au ramas aici iar apoi s-au intors si din sinul Romaniei le-au spus fsotelor gazde cit de idioti sint ca ramin...nici macar multumesc.
Penele incep sa zboare atunci cind repatrierea este justificata prin jigniri aduse celorlalti participanti la discutie...

Eu doresc mult noroc si multa implinire celor care isi cauta destinul oriunde in lume.

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

spun pt ce salariu as pleci din Romania. daca as fi, sa zicem, in italia, cred ca pentru vreo 2000-2500 euro as pleca.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

ellenab a adus in discutie niste puncte slabe din US, cu care sint total de acord. Eu am insa experienta bunicului meu, care a muncit o viata din greu, s-a pensionat cu 3000 de lei pe luna (era enorm). La scurt timp a urmat revolutia si acum primeste o pensie de mizerie.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmacris spune:

Elena sint de acord cu tine.Situatia de aici e similara cu cea pe care ai descris-o tu.
Nu esti singura care vrea sa se intoarca.Eu mai am un pic de tras dar sper ca in 2 ani de zile sa reusesc sa ma intorc si eu mai ales ca mi-am lasat copilul acasa.
Nu ma intereseaza gropile(se pot ocoli),tiganii(se pot evita),salariile(cu o investitie buna nu mai ai nevoie sa muncesti)si alte lucruri care pe voi va deranjeaza,eu ma voi intoarce deoarece viitorul copilului meu este acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

nu m-as intoarce pt nici un salariu; la ce sa ma intorc?? la mitocanie, manele, isterie???

nu, merci; tocmai mi-a trecut "uimirea" ca poti sta la coada la supermarket fara sa te impinga nimeni, ca poti sa calezi motorul la semafor si sa nu te injure nimeni (nu de alta, dar eu sunt experta :)), ca poti merge cu tramvaiul fara sa fii nevoit sa asculti toate magariile si limbajul majoritatii, etc, etc

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Nici un salariu oricat de mare ar fi nu m-ar determina sa ma intorc; motivele ptr. care am plecat sunt mult prea numeroase, banii neconstiuind motivul determinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

[quote]Originally posted by Siminaf

Pentru ca oriciti bani ai avea in Ro, tot de aceleasi lucruri murdare te lovesti zi de zi: drumurile desfundate si pline de namoale, t..g..nii care aproape ca-ti dau in cap, ciinii vagabonzi, coruptia de peste tot, injuraturi pe strada ziua in amiaza mare, jafuri la fel, in plin centrul capitalei, etc.

simina, cata indarjire pe tarisoara asta!
la amerika nu se ezista saracie, multimile de oameni de prin fosteruri, jafuri, injuraturi si incaierari armate care se lasa cu sute de morti nevinovati anual?

te intreb doar din pura curiozitate, nu vreau nici tensiuni ridicate nici lamentari inutile, daca nu vrei nu raspunzi: voi aveti arma in casa?

Iar aici cel putin stii ca te poti ridica prin forte proprii, fara sa dai spagi si apoi sa-ti tremure.... ca poate nu a fost suficient cit ai dat. Cei care au datorii pina peste cap aici sint evident incapabili sa-si gestioneze veniturile. Nu intru in discutii despre acest aspect, dar cunosc si eu multi. Si intr-adevar sint localnici, nu imigranti.

te poti ridica prin forte proprii, ti se pune absolut tot la dispozitie, ti se ofera posibilitati de achizitionare a tuturor lucrurilor de care nu mai esti constient ca nu ai nevoie in viata asta, este acolo consumismul ala feroce, si oamenii sunt manipulati prin el

no offense!

toate cele bune

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by pitzinuca

[quote]Originally posted by Siminaf

Pentru ca oriciti bani ai avea in Ro, tot de aceleasi lucruri murdare te lovesti zi de zi: drumurile desfundate si pline de namoale, t..g..nii care aproape ca-ti dau in cap, ciinii vagabonzi, coruptia de peste tot, injuraturi pe strada ziua in amiaza mare, jafuri la fel, in plin centrul capitalei, etc.

simina, cata indarjire pe tarisoara asta!
la amerika nu se ezista saracie, multimile de oameni de prin fosteruri, jafuri, injuraturi si incaierari armate care se lasa cu sute de morti nevinovati anual?

te intreb doar din pura curiozitate, nu vreau nici tensiuni ridicate nici lamentari inutile, daca nu vrei nu raspunzi: voi aveti arma in casa?

Iar aici cel putin stii ca te poti ridica prin forte proprii, fara sa dai spagi si apoi sa-ti tremure.... ca poate nu a fost suficient cit ai dat. Cei care au datorii pina peste cap aici sint evident incapabili sa-si gestioneze veniturile. Nu intru in discutii despre acest aspect, dar cunosc si eu multi. Si intr-adevar sint localnici, nu imigranti.

te poti ridica prin forte proprii, ti se pune absolut tot la dispozitie, ti se ofera posibilitati de achizitionare a tuturor lucrurilor de care nu mai esti constient ca nu ai nevoie in viata asta, este acolo consumismul ala feroce, si oamenii sunt manipulati prin el

no offense!

toate cele bune

b

???????? Pot sa intreb ce ai tu cu mine?!? Dintre toti "indirjitii" pe mine m-ai gasit numai?!? Alt troll???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

pe de alta parte, ma gandesc: ai putea raspunde civilizat si nesuspicios dovedind astfel mulajul tau si adaptarea ta la tara pe care nu ai parasi-o niciodata in favoarea tarii de bastina.
deci... dialogam, sau facem ca la noi in centrul capitalei?

cu respect,

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by pitzinuca

pe de alta parte, ma gandesc: ai putea raspunde civilizat si nesuspicios dovedind astfel mulajul tau si adaptarea ta la tara pe care nu ai parasi-o niciodata in favoarea tarii de bastina.
deci... dialogam, sau facem ca la noi in centrul capitalei?

cu respect,

b

Adica fiind bucuresteanca sint cum?! Necivilizata? Eu am raspuns foarte civilizat, chiar prea, la asa o postare.

Si nu am spus ca nu as parasi tara actuala de adoptie, ci doar ca nu m-as intoarce in Ro pentru nimic in lume. Nu ne putem alege locul nasterii. In schimb ne putem alege locul in care vom trai/traim.

La intrebarile tendentioase nu raspund, ca nu are rost. Intelegi ce vrei, nu ma deranjeaza citusi de putin. Chiar ma lasa rece.

Numai bine!

Mergi la inceput