Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????
Raspunsuri - Pagina 21
annica spune:
subscriu la ce au spus fetele mai sus, nici eu nu m-as intoarce in Romania din aceleasi motive.Acum nu mai au o asa mare importanta salariile ci faptul ca am invatat ce inseamna sa traiesti cu demnitate si decenta , ce inseamna sa fii respectat si tratat ca persoana.Si eu am nascut aici si sint foarte fercita ca s-a intimplat ca primul copil sa se nasca aici avind in vedere ca si este un copil special.
liris spune:
voi vorbiti de salarii brute, nu? 100 000 /an cu cit sunt taxati prin tarile voastre? e f. important acest aspect! inttr-un fel sunt taxati 100 000 in US si altfel in NL. aici, orice trece de 50 000 este taxat 50%. ![]()
Ramona J spune:
Aici la $100,000 platesti 28%. Dar asta e numai impozitul federal, Social Security (pensie) si Medicare. La asta se adauga impozitul pe care il datorezi la nivel de stat. Exista insa si state care nu impoziteaza (TX e un exemplu).
Oricum, la suma asta nu se ajunge la 50%. La echivalentul a 100000 de Euro impozitul este 33%.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
liris spune:
da ... deci diferenta este ... imensa.
nu-i corect ...
, dar socilalismul cu bani din taxe se tine
.
Ramona J spune:
Don't shoot!
Asa e, traim in capitalismul salbatic descris de Iliescu. Mie-mi place!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by roxi2004
felicia si ruxi - aveti dreptate. In schimb - nu ma pot abtine sa nu o intreb pe felicia despre cum crede ea ca va fi atunci cand va avea copiii... Eu am avut copilul aici si mi-a fost tare greu singura .. atunci am simtit mai mult decat oricand nevoia familiei langa mine, nevoia de suport - nevoia de a avea si o viata sociala in afara de a fi doar mama. Stiu - sunt multe fete in situatia mea - si nu s-au mai plans veti spune .. eu am simtit doar nevoia sa mai spun si altcuiva din experienta mea.
E greu fara familie, fara ajutor pt. cresterea copiilor, asta este adevarat. Dar fiecare facem o alegere, in cunostinta de cauza si ne asumam consecintele. Daca sotul castiga suficient ai sansa sa stai acasa si sa cresti copiii pana la 2-3 ani cand pot merge la gradinita. Mie nici traiul cu parintii/socrii in casa pt. cresterea copiilor nu mi se pare o fericire prea mare.
ellenab spune:
noi ne vom intoarce acasa in cateva luni.dupa mai mult de 15 ani de strainatate. vom avea in romania casa noastra platita, masina si o afacere micuta (cu un profit de probabil 30-40 mii dollari pe an).
noi consideram asta suficient pentru o viata modesta.
am fost in romania in vizita cateva luni si deci suntem la curent cu viata de acolo. dar suntem printre cei care vor da viata din america pentru cea din romania
un timp am crezut ca putem sa stam in america pentru tot restul vietii, dar din pacate viata in america s-a schimbat in ultimii ani.desi ne-am fi permis sa avem un apartament si masini deja cumparate, mobila si tot ce ne trebuie in casa, totul nou....dar totusi noi suntem cei care ne vom intoarce in Romania.
e foarte mult stress, sotul meu munceste f. mult, viata a devenit f. scumpa, salariile din ce in ce mai mici in comparatiile cu cresterea preturilor, casele f. scumpe.
si aici daca nu ai asigurare medicala....poti sa mori ori in dureri, ori platind din greu datoriile la spital . am avut o colega care din cauza ca nu a platit 2 luni la banca ,i-au luat casa si a ramas aproape in strada, cu un sot f bolnav si ea care castiga 10 dolari pe ora sa plateasca toate bill-urile.
dupa ultimele statistici se spune ca f.f. multi americani sunt in datorii pana peste cap, datorii care nu vor fi in stare sa le acopere toata viata.
desigur ca lumea e mult mai civilizata aici, ceea ce stiu ca nu vom intilni in tara. dar si singuratatea de aici a devenit prea grea. pe strada mea vecinii nu se cunosc, nu isi spun decat hi si bye.
noi ne-am strans ceva bani, si cu situatia cere ne-am facut-o in romania credem ca pt. noi e mai bine acolo.
cred ca multi exagereaza cand spun ca pt toti banii din lume nu s-ar intoarce. mi-e greu sa cred asta. ca mai bine se scoala , muncesc pt altii, dau aproape tot ce castiga pe billuri.
eu am intilnit in romania multi care isi permit o viata mai buina decat multi din america (nu vorbesc de romanii din america ci chiar si de americani.)
sunt atitia americani care nu reusesc sa puna in banca nici 100 de dolari pe luna, care nu isi permit concedii, care nu isi permit concerte, care traiesc si muncesc din greu.
se stie ca americanii sunt cei care muncesc cele mai multe ore pe saptamana, se stie cat de putin sistemul social ajuta familia, se stie ca multora le ia cateva ore pe zi traficul, se stie de stresul de aici....nu inteleg pe cei care spun ca nu ar da asta....pentru mii de dolari, in romania....hai sa fim seriosi!
Andrada spune:
Bafta si sa va iasa ellena!
Daca reusesti sa citesti si sa treci peste urmatoarele 240 de postari care or sa iti analizeze intoarcerea acasa din 1454 puncte de vedere selective, caracterul si raportul dintre nivelul intelectual/ocupatie corelat cu abilitatea de a da sentinte despre america...etc eu zic ca re-adaptarea la Romania e floare la ureche!![]()
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Siminaf spune:
Pentru ca oriciti bani ai avea in Ro, tot de aceleasi lucruri murdare te lovesti zi de zi: drumurile desfundate si pline de namoale, t..g..nii care aproape ca-ti dau in cap, ciinii vagabonzi, coruptia de peste tot, injuraturi pe strada ziua in amiaza mare, jafuri la fel, in plin centrul capitalei, etc. De asta nu m-as intoarce in Ro pentru absolut nimic in lume. Daca nu ne-o mai place aici (greu de crezut, dar ipotetic vorbind), mai sint si alte locuri superbe in lumea asta mare. Iar ce ati vazut voi, ca sint romani care o duc foarte bine, se stie cine sint aceia si cam cum au reusit performanta asta. Nu generalizez, sint si oameni care au reusit asta prin forte proprii, dar sint atiiiit de putini!!!
Iar aici cel putin stii ca te poti ridica prin forte proprii, fara sa dai spagi si apoi sa-ti tremure.... ca poate nu a fost suficient cit ai dat. Cei care au datorii pina peste cap aici sint evident incapabili sa-si gestioneze veniturile. Nu intru in discutii despre acest aspect, dar cunosc si eu multi. Si intr-adevar sint localnici, nu imigranti.
Asadar, cum spunea cineva cu citeva pagini mai devreme, plecarea in Ro nu este negociabila, pentru nici un pret.
Edit ca sa scriu ca nu judec in nici u fel intoarcerea Elenei. Chiar ii urez mult succes! Doar i-am raspuns la afirmatia ca ea nu crede ca nu ne vom intoarce niciodata. Oricit de greu de crezut: niciodata.
ruxij spune:
Elena, mult succes!! Asa e, si aici viata e grea asa ca daca v-ati facut o situatie si credeti ca intoarcerea e pentru voi, cu singuranta ati analizat temeinic totul si va fi bine.
Mi-a placut ca ai spus lucruri in mare parte reale despre ce probleme sunt si aici si ai ales sa nu vii cu generalizarea studpida "americanii sunt prosti".
Ce pot sa spun este ca exista foarte multe Americi si foarte multe situatii si unii chiar nu vor sa se intoarca, si e legitim, dupa cum e legitima si decizia ta. De exemplu la mine personal nu se aplica nici pretul mare la case, nici naveta lunga, nici munca pana cad lata si nici singuratatea (una ca nu ma omor dupa petreceri prea dese si doua ca uite ca acu' la 6 ne vin niste americani la cina, vecini, iar acu' doua sapt. m-am intalnit cu doua mamici americance si copiii nostri, deci la noi in cartier e mai bine si din punctul asta de vedere). Dar sunt constienta ca in alte parti lucrurile stau asa cum descrii tu.