Mamici de septembrie-octombrie 2007. (6)
Raspunsuri - Pagina 30
![](images/user_woman.png)
adimercedes spune:
Fetelor, va rog sa schimbati DPN-ul meu pe 26 septembrie.
Am fost marti la medicul ce ocupa de sarcina noastra si am facut o ecografie de rutina. Bebe era cam mic pentru cele 8 saptamani si 5 zile pe care le credeam ca le avem conform calculelor medicale. Si inima ii batea cam incet. Medicul ne-a pus in tema cu situatia (nu prea roza) si ne-a zis sa mergem la o noua ecografie facuta de medici specializati azi dimineata.
Va inchipuiti ce stres si nesomn si griji si ganduri negre ne-au treut prin cap. Conform datelor si studiilor citite, aveam 50% sanse. E cumplit sa mergi la medic cu gandul asta.
Prin urmare, azi dimineata ne-am suit in masina si am mers la spitalul care e la 15 minute de noi. Ne-am infipt direct la sectia de ecografii ca niste pui de gostat amandoi, tremurandu-ne inima de teama.
Dupa o asteptare de vreo 10-15 minute, nu mai stiu, ca nu ne-am uitat la ceas, am fost invitati in cabinet si o doctorita tanara, foarte politicoasa si exuberanta ne-a invitat sa ne asezam, fiecare la aparatul lui, adica eu pe pat si sotul pe scaun langa pat.
Primul scan a fost la burtica, dar nu s-a putut inregistra mare lucru si, in plus, nu se vedea bebe miscand. Al doilea scan l-a facut transvaginal si am vazut pe Samburici pentru prima data (sotul, ca eu l-am vazut prima data f rapid marti in cabinetul medicului).
Doctorita a zis ca are 1.23 cm, un puls de 136bpm, ca are 7 saptamani si 2 zile, cu 10 zile mai putin decat dupa calculele initiale. Am vazut cum dadea din picioruse si cum ii batea inima, e o mogandeata cat un bob de fasole.
Am fugit inapoi la cabinetul medicului cu pozele primite de la ecografie, urmand ca ei sa ii trimita lui un raport detaliat. Medicul a zis ca semnele sunt pozitive, sansele au crescut (deci nu mai sunt 50%), desi inca pericol exista. Vom merge la un nou scan la el la cabinet peste 10 zile, cand bebe va avea 8 saptamani si 5 zile si vom vedea evolutia (crestere si puls).
Deci, una peste alta, luam fiecare zi pe rand, ne bucuram de fiecare zi, avem grija de noi si planuim pregatirile pe care le vom avea de facut.
In continueare nu am chef sa mananc, ma roade stomacul cand mi-e foame, adica tot timpul, dar cand ma gandesc la mancare imi vine sa fug. Painea integrala cu orz prajita e f buna la orice ora. Si am inceput sa vreau lapte mai mult decat de obicei. Si sunt mai ametita mai mult decat de obicei si rupta de somn in fiecare zi.
Va pup si sa auzim de bine .
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mioara2004 spune:
adimercedes starea ta este absolut normala pentru aceasta perioada. Si eu m-am simtit exact la fel. Mananca ce iti face pofta si dormi cat mai mult; organismul este mai obosit din cauza schimbarilor hormonale. Iar bebele o sa creasca... O sa fie bine.
Poze
Mioara 19+
pitic-03 spune:
Buna mamici cu burtici!
Noi suntem bine , asteptam cu interes sa implinim 6-7 sapt sa putem vedea ceva concret la eco, semne rele nu sunt(numai gaze multe la burtica seara).
MAMI_25:te rog din suflet sa nu te superi , dar sunt foarte greu de citit mesajele tale, scrie`le cu litera mica!
MISSY:eu n-am ajuns inca la doc dar stiu de data trecuta ca trebe 1 past.acid fol/zi(5mg).Tu fa cum zice medicul tau, stie el ceva!
CARMENITA:eu am ABIV negativ si sotul B3 pozitiv.Desi ,inainte de sarcina trecuta am mai avut alte 2 pe care n-am vrut sa le pastrez,n-am dezvoltat anticorpi deloc.La fiecare 2 luni ma duceam la Babes si-mi faceam dozare anticorpi(de fiecare data 0) La 10 h dupa ce am nascut m-a anuntat neonatologul din maternitate ca i s-a luat singe piticului(din calcai) si ii fac grupa si rh-ul(daca iese cu rh negativ no problem!, daca e cu pozitiv....am uitat ce trebuia facut -parca un vaccin de vreo 4 milioane mie)Dumnezeu m-a ajutat si baiatul a luat grupa lu` ta`su B3 si Rh-ul meu negativ.Si la sarcina asta v-oi face dozare tot la 2 luni, sa speram ca v-a fi la fel!
PITIC si PUIdePITIC(31-X-2005)Tudor+SIMBUREL de PITIC(DPN=10-X-2007)
marushka spune:
Burtici de mamici,
si eu ma balonez seara , dar macar seara pot sa mananc bine, pe cand ziua pana la 13- 14 nici nu ma ating de mancare, ca mi se face o greata de toate. Si mie mi se intampla sa ma roada la stomac imediat ce mi-e pofta de ceva, dar parca nu e destul ca nu mananc nimic o jumatate de zi, cand mananc portocale, mi se face o aciditate la stomac de nu mai vreau a doua oara sa mai mananc. Voua vi se intampla la fel oare burtici ?
Am si eu o intrebare. Noi inca nu am fost nici la un medic, la nici un control, mergem abia saptamana viitoare. Tot mai citesc pe forum si spun mamicile ca acidul folic este indispensabil pentru primul trimestru si mai ales pentru primele saptamani. Voi credeti ca trebuie sa iau chiar daca nu mi-a zis inca medicul (deoarece n-am fost la el)., sau as putea sa iau de indata ce imi zice medicul? Da oare vitamina asta nu afecteaza BB-ul ? la burtici
7+
asteptam BeBe in septembrie
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marunzika/Marunzika.jpg)
Marunzika spune:
marushka eu cred ca poti lua linistita acid folic si pana ajungi la dr, caci aproape toti doctorii spun ca e foarte important in primul trimestru.
Bun venit noilor burtici!8+
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
marushka acidul folic se ia dinainte de a ramane insarcinata pana pe la 12 sapt. cel putin asa mi-a spus mie medicul. asa ca ia de acum ca dupa 12 sapt oricum nu mai iei acid ci probabil ceva vitamine care il includ.8+
cristina85ss spune:
LaviniaN nu stiu sa-ti raspund daca s-a intamplat ceva ptr ca ai mancat oua care nu erau bine fierte dar sa nu mai faci! Sa nu mananci nimic ce nu este fiert sau parajit bine,iar in cazul fructelor,daca nu sunt bine spalate.Nu manca salamuri,carnati,sunca si altele.Mie medicul mi-a interzis sa mananc carne tocata,nu stiu daca este valabil ptr toate .Si mai ales..evita branza moale cum ar fi branza topita..etc In cazul carnei,mie mi-a interzis sa mananc organele animalelor: ficat,rinichi..etc si orice aliment sau conserva ce ar putea avea in continut unul dintre ingredientele interzise pe care le-am scris mai sus.Stai linistita ca poate nu s-a intamplat nimic daca ai mancat pana cum dar sa nu mai faci.
Fetelor cu acid in stomac sa mancati biscuiti si paine prajita atunci cand simtiti ca va arde stomacul.Sa evitati apa minerala,mestecatul gumei,si a caramelelor.
Cristina 8+