Colectia de toamna-iarna 2005 (119)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
dordia2000 spune:
Fetelor...va multumesc muuult de tot!
Pisi ms pt sfaturi. Bineinteles ca daca imi propun sa nu ma inreg pana in Nov accept dar...cu acelasi sal pe care l-am negociat nu cu dif. Ar fi culmea. Asa...mai bine inreg si mai iau si 3 mil de la stat. si o
pt ca esti dragutza.
Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dordia2000 spune:
Fetelor...si cand ma gandesc ca e primul interviu la care m-am dus....chiar ca sunt buna!!! Ca firma e una maaare cu peste 1000 de angajati cu 45 filiale in toata tzara! deci....si cu pretentii! asa ca...mi-am recapatat increderea in mine...si sper sa fie bine. Oricum eu imi cautam ceva...temporar pana fac al 2 lea bb sa mai castig si eu ceva in plus celor 8 mil ca ...e cam greu asa!
Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camelia_daniela/camelia_daniela.jpg)
camelia_daniela spune:
Ziua buna!
Ilenutza, felicitari pentru baietelul numarul 2 !!!
Dordia, felicitari! Sa dea Domnu sa fie bine!
Lavi, va tinem pumnii in continuare sa nu se complice situatia!
Hilde imi ploua in gura ... placinta aia cu piersici din compot ....
Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei! www.dropshots.com/day.php?userid=214393&cdate=20070128" target="_blank">Spiridush dintzos!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Feli, nu e "greu pt unii" e greu in general, cel putin asa scrie in cartea de pediarie, si in cazurile grave in care se banuieste infectie mai bine se da antibiotic desi poate sa nu fie. Pana ies analizele poa' sa moara pacientul daca nu-l tratezi. De anumite boli - de septicemie de exemplu.
A si e f greu sa dieferentiezi o boala de alta (in multe situatii); cand ma uit prin cartea aia ma crucesc.
Asa ca medicina nu e o stiinta exacta e si o chestie de fler si de talent.
Asa ca sunt cazuri si cazuri si eu cred ca nu e rolul pacientului, sau al mamei pacientuluisa stabileasca daca e sau nu caz de antibiotic ci al
. Conditia e sa fie competent.
Asta cu mama pacientului e clar, nu e rolul ei, dar putina cultura generala nu strica. Ca daca stiam ca augmentinul nu se da preventiv, asa cum mi-a dat fosta pediatra (nu-mi iert nici acum ca am facut ce a zis madama), cautam si eu un doctor mai bun...
Eu am vazut cand eram internata cu ce diagnostice veneau de la camera de garda si cand colo, vai de noi! De la o simpla raceala se ajungea la pneumonii in toata regula, deoarece nu se sesizase ca era ceva si la plamani...
E adevarat ca e foarte greu, mai ales in cazul celor mici, care nici macar nu pot spune ce-i doare... Pe de alta parte, nu pot sa ma mir cand vad priceperea unor anumiti doctori. De exemplu, nasa mea are un minunat doctor pediatru care nu stie sa dea decat un diagnostic - rosu in gat, indiferent de simptom. In opinia lui, copilul ala nu a fost racit, diareea e tot de la rosu in gat
![](icon_smile_big.gif)
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_alexia/maria_alexia.jpg)
maria_alexia spune:
Pisi, nu prea inteleg: tu zici ca se poate sa lucrezi cu contract si sa stai si in CIC?? Ca eu pricepusem ca nu, banii de CIC-ul ii primesti parca numai daca n-ai si alte venituri supuse impozitarii, ori contracul "se vede" la fisc...
Si daca ai cumva timp si esti draguta: stii cumva daca ma defavorizeaza perioada asta de acum, lucrata cu 1/2 norma in cartea de munca? La pensie sau altceva? Am inteles ca e o scapare in lege si deocamdata CIC-ul se asimileaza cu perioada de cotizare (caci nu se specifica nicidecum), ceea ce ar fi defavorizant intr-adevar...
pisi-si-boscu spune:
Feli mi-ai adus aminte de un banc, ala cu limbricul.
Ion da examen la bacalaureat, ii pica la biologie lectia limbricul. Era singura care o stia asa ca ia 10. Bun. Da Ion la medicina, ii pica limbricul, iese Ion medic.
Vine la Ion primul pacient. il durea burta rau, facea pe el... Ai librici, ii zice Ion si ii da medicamente.
Vine al doilea pacient, cazuse din pom si isi rupsese un picior. Domn doctor Ion ii scrie reteta si ii da. Cum domn doctor am limbrici?!? Nu vezi ca mi-am rupt picioru'?
Pai daca te mananca in fund sa te urci in pom...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
Feli, de acord cu tine; (ca doar asta fac si eu ) dar ce zici tu intra la capacitatea mamei de a identifica un
competent.
Di proprie experienta zic: e mult mai comod (si mai safe) sa ai un medic competent la care sa apelezi cu incredere indiferent de problema decat unul caruia ii pui sub semnul intrebarii fiecare recomandare.
Si din experienta ta la fel, din pacate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
Lavi sincera sa fiu, eu nu mai am incredere in nimeni.
Pana acum nu am fost de acord cu TOT ce zice vreun dr.
Orice doctor, oricat de competent ar fi, tot mai da rateuri, mai ales cand se duce lumea la el ca la pomul laudat
Cand o mai fi nevoie (sper cat mai rar), nu stiu ce voi face... cred ca voi consulta 2-3, sper sa nu ma zapaceasca de tot
Insa prefer dr de spital, "cu cazuistica"
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
pisi-si-boscu spune:
Fetelor ( Dordia si Maria alexia ) vorbeam de posibilitatea de a fi platit la negru, cat timp mai esti in CIC; adik statul habar nu are ca mamica presteaza la serviciu ... Unele firme mai practica si asa ceva.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_alexia/maria_alexia.jpg)
maria_alexia spune:
Pisi: aha, asa ma gandeam si eu, numai ca nu stiam de ce ai spus de contract in cazul asta...