Nou stil de viata (125)
Raspunsuri - Pagina 19
nastad spune:
quote:
Originally posted by crystina
Seara buna fetelor!
Io-s racita bocna dar sper sa-mi treaca repede.Mananc cam aiurea ..la cantina la colegiu numai cartofi prajiti si sandwich-uri cam gasesti.
In fine, am zis ca-mi iau pachet, niste salate ceva. Pacat ca nu-mi pot lua cu mine supa de rosii
Salut pe toata lumea si sa aveti un weekend super!
Multa sanatate si un week end placut si tzie!
Mephala-Zuzilici-Sigrid-Nastad
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)Album Oana si Doru
nastad spune:
Am mai bantuit si eu pe net si iote peste ce am dat:
SUCURI DE LEGUME
Sucul de morcovi
Contine protovitamina A (betacaroten), foarte importanta pentru piele. Adaugati intotdeauna in suc o lingurita de smantana sau ulei de floarea-soarelui. Pentru o portie de suc de morcovi e nevoie de 9-10 morcovi mijlocii. (Nu cumparati legume prea mari, tesutul lor este lemnos.)
Sucul de rosii
Are pe langa vitamina C, in cantitate mare, si mult potasiu. Stimuleaza metabolismul, dezintoxica, grabeste arderile. (La o portie, folositi 6 rosii coapte.)
Sucul de varza acra
Contine mult acid lactic natural, care stimuleaza metabolismul si digestia. E foarte indicat in sedentarism si cand ne simtim prea satui. Are multa vitamina K si C.
Sucul de broccoli Pe langa actiunea sa de stopare a cancerului si de intarziere a osteoporozei, „fratele” conopidei si al sparanghelului are si mari calitati de epurare a organismului si de reducere a grasimilor. Se baga leguma cruda, foarte bine spalata, in centrifuga, iar sucul obtinut, diluat cu putina apa si stropit cu lamaie, se consuma de trei ori pe zi.
Sucul de sfecla rosie
Contine mult potasiu si magneziu. Ambele accelereaza metabolismul si intaresc musculatura. In plus, sfecla contine acid folic (hraneste sangele) si vitamina C. Pentru o portie de suc de sfecla ajung 3 radacini lunguiete.
Sucul de castraveti Mult apreciat pentru insusirile lui culinare si ca factor de frumusete, castravetele ajuta si la slabit. Efectului de reglare a tranzitului intestinal i se adauga si acela de eliminare a apei retinute in tesuturi. O substanta pe care o contine, asemanatoare cu insulina, il recomanda si diabeticilor. Sucul de castraveti se obtine in centrifuga (dupa decojire) sau dat pe razatoare si stors. Fiindca gustul lui nu este prea placut, se poate combina cu suc de rosii sau mere.
SUCURI DE FRUCTE
Sucul de mere Este un regulator excelent al tranzitului intestinal, avand, pe langa o benefica functie de eliminare a toxinelor, si un rapid efect de eliminare a kilogramelor. Sucul se prepara din mere necojite, spalate bine, taiate in bucati si stoarse in centrifuga sau rase si presate intr-un tifon. Doua-trei lingurite de suc de lamaie adaugate la un pahar de zeama de mere radicalizeaza efectul curei.
Sucul de grepfruit Numit si „marul raiului”, grepfruitul are, pe langa cantitati uriase de vitamina C, si o enzima care dinamizeaza metabolismul si digestia, fiind un aliment de baza in curele de slabit. Sucul se bea ca atare sau indoit cu putina apa, primul pahar dimineata, pe stomacul gol, iar alte doua pahare, inainte de mesele principale cu o jumatate de ora. Sarace in calorii, grepfruiturile cu miezul roz sunt mai blande si mai putin amare. Sucul se obtine prin stoarcerea fructelor taiate in doua. (Atentie la cumparat! Fructele sanatoase au coaja lucioasa si nepatata.)
Sucul de prune
Prunele au fost aduse in Europa de Alexandru cel Mare, ca prada de razboi luata de la persi. Inca de pe atunci, fructul prunului era cunoscut ca activator al tranzitului intestinal si ca aliment de slabit. „Cand nu-ti mai vezi varful picioarelor din cauza burtii, mananca prune”, spunea Martial, poetul roman. Evident, nu era vorba de o metafora, ci de efectul depurativ si laxativ al fructelor brumarii. Sucul de prune se dilueaza cu apa si se combina cu 3-4 lingurite de suc de lamaie. Se bea peste zi, ca unic aliment.
Sucul de lamaie Prin cantitatea mare de vitamina C care le curge prin „vine”, lamaile accelereaza innoirea celulelor si protejeaza inima. In Ayurveda, medicina populara a indienilor, sucul de lamaie reprezinta un intaritor al intregului organism, dar si un leac excelent de slabit. Se beau cinci pahare de apa pe zi, punandu-se in fiecare din ele 2 lingurite de suc proaspat stors de lamaie. Primul pahar se bea dimineata, pe stomacul gol, doua pahare intre mesele principale, iar alte doua dupa masa de pranz si cina, compuse, obligatoriu, din salata de fructe si salata de cruditati. Apa de lamaie: preparati o infuzie dintr-un litru de apa in care puneti sa dea 2-3 clocote coaja de la trei lamai. Acoperiti vasul, lasati lichidul sa se raceasca, apoi beti-l in loc de apa. In fiecare pahar adaugati si 2-3 picaturi de lamaie proaspata. (Lamaia este un element bazic. Folosita curent, ea nu produce aciditate.)
Sucul de portocale si lamai
Intr-un litru de apa, se pun la fiert, vreme de 10 minute, 2 portocale si 6 lamai taiate felii. Se adauga 4 linguri de miere si se pun din nou la fiert 5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se beau 5 pahare pe zi, in care se adauga cate o lingurita de suc de lamaie proaspata.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)
Album Oana si Doru
nastad spune:
si asta:
Reteta de slabit:
1 ZI: macaroane cu branza;
3 ZILE: orez fiert;
3 ZILE: pui fiert sau la gratar;
3 ZILE: cartofi;
3 ZILE: legume si fructe crude;
3 ZILE: carne vita fiarta sau la gratar;
2 ZILE: lactate;
3 ZILE: carne de pui-peste-vita la gratar sau fierte
1 ZI: dulciuri.
Zilnic obligatoriu se bea 2 litri apa cu lamaie.
In 3 saptamani se slabeste 7 kilograme.
Dieta cu apa
Reteta de slabit:
Dimineata pe stomacul gol: prima zi 1 pahar de apa, a doua zi 2 pahare, a 3 zi 3 pahare si tot asa pana la 8 pahare.
Dupa aceea incepi sa scazi cate un pahar pe zi pana ajungi iar la un pahar. Nu e numai pentru retet de slabire dar si de curatare a organismului de toxine.
Dieta cu lamaie si musetel
Reteta de slabit:
Se pregateste de seara pentru dimineata o jumatate de lamaie si un pliculet de ceai musetel, se pun intr-o cana si se opareste cu 200 ml apa. Se acopera si se lasa pana dimineata.
Dimineata prepari aceeasi cantitate pentru seara.
Timp de o luna slabesti 6 kg si poti manca orice in tot acest timp, este o dieta si pentru schimbarea metabolismului.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)
Album Oana si Doru
mamica dulce spune:
WOOW,dar chiar ai bantuit ceva pe net
Mi se pare faina chestia asta cu paharele de apa dimineata,eu chiar am nevoie sa ma purific.Pana mai acu vreo 3 saptamani am avut o perioada in care consumam numai cafea,apoi cola si seara bere.Cool,nu?![]()
De 3 saptamani insa am renuntat total la cola(am baut numai un pahar saptamana asta abia) si la bere (oricum alt alcool nu consum decat ocazional)si beau de-a apa de mi se face rau.Dar e bine ca slabesc cu spor si parca si tenul arata mai bine.(mai luminos ca multumesc lui Doamne-Doamne alte necazuri n-am avut)
Deci e clar,de maine aplic reteta cu apa.Trebuie plata sau minerala??
Cu plata nu ma prea impac,dar minerala cu lamaie stoarsa beau de sting![]()
Plata beau doar din aia cu arome de portocala sau de mar verde...si am citit pe eticheta ca are si putin zahar,desi la gust nu se simte deloc.
Are efect daca beau din aia?
Si inca o intrebare-zice ca pe stomacul gol...asta inseamna inainte de micul dejun sau inainte de cafea???????????????
Te rooooog zi ca am voie o cafea inainte![]()
Si de curiozitate o sa o fac si pe aia cu musetelul desi nu cred ca se schimba metabolismul si slabesc 6 kile intr-o luna.Sau 3 macar.Dar atata vreme cat nu e daunator,ba din contra,o incerc si pe asta
De maine seara !
Va pup,pe maine!
Anca
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
khristin spune:
Bonsoar la fete vesele....
Mai ia sa facem un grup al fetelor care fac anul asta 33 si io tot la fel
, sa ne si sarbatorim cumva, io una o sa fiu la Romanika in perioad aia, asa ca o s-o fac lata...
Delidana, bine ai revenit, tocmai ma intrebam ce e cu echipa verzulie...eu stau bine cu moralul si mai ales cu dieta, deja am dat jos peste 1 kg. de cand m-am apucat dar va spun luni ce si cum oficial ![]()
Crystina, incearca niste citrice ceva, ajuta intotdeauna la raceli...am uitat sa-ti spun data trecuta cand m-ai intrebat in fiecare zi fac cu fiimea tot felul de jocuri educative, sa scrie litere, samd, de parca nu mi-ar ajunge scoala mea 
Vad ca s-a declansat o adevarata nebunie cu obezitatea, samd pe forum...eu cred ca e important sa o faci pt. sanatatea ta fizica si mai ales mentala ... la scoala aici au program obligatoriu in fiecare zi 20 minute de activitate fizica afara, plus vinerea cand au fitness si se misca pe muzica, e super, ma gandesc ca as putea sa exersez si eu laolalta cu ei 
noi si poze mai noi
Delidana spune:
Doina, multumim pentru diete si retetele de sucuri. 
Saptamina asta am mincat si eu 3 fructe de grapefruit roz, imi plac foarte mult pentru ca sint dulci-acrisoare si taie din pofta de mincare.
Crystina, multa sanatate si ai grija de tine. Si eu simt ca ma ia o raceala dar nu ma las, beau ceaiuri, maninc portocale si iau niste bomboane de supt pentru git. Sotul meu racea aproape lunar si de cind s-a apucat sa manince 2 portocale in fiecare dimineata pe stomacul gol, raceste foarte rar. Potocalele sint dealtfel si singurele fructe pe care le maninca.
Diana, stai linistita ca n-o sa te certe nimeni daca nu slabesti pentru concurs, mai ales ca tu inca alaptezi. Nu te stresa pe tema asta. 
Khristin, ma bucur ca mergi tot inainte, banuiesc ca folosesti banda zilnic si de aceea ai reusit sa mai scapi de 1 kg. 
Miag, stiu si eu cum e cind nu mai poti de pofta. Citeodata o portie mica rezolva treaba. ![]()
Dulcetica, tu ce mai zici, cum iti merge cu dieta?
An_k, modifica te rog la Roxana, sa arate asa:
Roxana - 1.73 m : 57.5kg
(59 kg - 57.5 kg)
La Podium, pe locul 6, este de asemenea o greseala.
Weekend placut!
Delidana - Khristin - Daria - DianaR - Dulcetica
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
nastad spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
WOOW,dar chiar ai bantuit ceva pe net
Deci e clar,de maine aplic reteta cu apa.Trebuie plata sau minerala??
Cu plata nu ma prea impac,dar minerala cu lamaie stoarsa beau de sting
Plata beau doar din aia cu arome de portocala sau de mar verde...si am citit pe eticheta ca are si putin zahar,desi la gust nu se simte deloc.
Are efect daca beau din aia?
Si inca o intrebare-zice ca pe stomacul gol...asta inseamna inainte de micul dejun sau inainte de cafea???????????????
Te rooooog zi ca am voie o cafea inainte
Si de curiozitate o sa o fac si pe aia cu musetelul desi nu cred ca se schimba metabolismul si slabesc 6 kile intr-o luna.Sau 3 macar.Dar atata vreme cat nu e daunator,ba din contra,o incerc si pe astaDe maine seara !
Va pup,pe maine!
Anca
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
eu cred ca tb plata si inainte de cafea.
pe aia cu musetelui am incercat-o si mi-a fost bine. Nu am dat multe kg jos, dar la cm stau foarte bine.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
nastad spune:
quote:
Originally posted by Delidana
Doina, multumim pentru diete si retetele de sucuri.
Saptamina asta am mincat si eu 3 fructe de grapefruit roz, imi plac foarte mult pentru ca sint dulci-acrisoare si taie din pofta de mincare.
Delidana - Khristin - Daria - DianaR - Dulcetica
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

incerc sa ajut si eu cum pot, mai ales pe mine.Dar nici nu as vrea sa cadem pe strada.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
nastad spune:
MAMICA DULCE, eu am o carafa de 2 litri, o umplu cu apa si storc o lamaie in ea .o pun pe balcon( ca nu pot sa beau calda si nici foarte rece)si beau din ea toata ziua...seara, e goala.
Seara inainte de culcare beau o cana cu ceai de musetel si lamaie .
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)
Album Oana si Doru
mephala30 spune:
Neatza! 
Nastad, multumim pentru mura-n gura. 
Aseara am mancat o eugenie, mi-a fost tare pofta!!!
Va pup si week. frumos!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
IUSTIN(5.06.2004) si TEODOR(6.09.2006)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank"> Doi baieti frumosi