Mamici de ianuarie - februarie 2007 (61)
Raspunsuri - Pagina 7
elena_mvl spune:
Alinuk merci pentru raspuns. Nu intentionez sa cumpar vaccinul inainte, ci doar daca nu exista la maternitate. Si de aceea voiam sa stiu unde sa trimit la sigur.
Gio, in afara de ceaiuri, nutrinatal, galactogil, muls mai stiu o solutie de incercat..o bere fara alcool pe zi ;) care se pare ca e binevenita la o prietena care alapteaza. Poti incerca.Nu ai ce pierde.
Katy… e dulce foc bebelushul tau. Si mami e zapauca!
Azi am fost si eu la echo si control ...toate sunt bune. Burta n-a coborat, in schimb colul s-a deschis un pic.. Avem liber la plimbari.
Eu as naste si nu prea. As naste ca am arsuri si nu prea mai am pozitii bune de dormit insa nu prea as naste ca mi-e cam frica .
De-a lungul celor 9 luni eu am facut 6 ecografii. Nu mi se par multe dar nici putine...zic ca e rezonabil...
Noapte buna! ...poate ma culc si eu.
Aaa.. Alintaxa nasti? Parca nu te-am vazut azi pe forum? Liuda hai sus! Ridica-ti psihicul de pe jos sau de unde e, si ai grija de capricornitza ta! Pai se poate?!
Elena , mami de 37s
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
Salina spune:
Mary - eu zic ca logic ar fi ca apa sa fie calduta putin, nicidecum rece. Ar fi chiar absurd sa fie rece, in toiul iernii. Dar totusi eu cred ca mai important de atat e ca nasa sa se miste repejor cand il imbraca pe bebe. Brrrrr, deja mi se face frig cand ma gandesc.
Eu mi-am hranit printesica, astept sa adoarma si ma retrag la culcare pt cateva ore. Ma intreba cineva, parca Monu, daca ma descurc singura. Pai cam da, in afara de tati nu avem alt ajutor. Deocamdata fac fata. Ma asteptam sa fie mai greu.
Noapte linistita si bebei cuminti
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
aelita spune:
uff..ati trecut la nou capitol..
sa citim intai capitolul trecut ...
Liuda,vai,mama,ce te-ai mai chinuit si tu !!! chiar ca ai fost inspirata ca ai angajat bona inainte. esti multumita de ea?ingrijeste bine copilul?
nu ai incercat sa ii dai sa suga culcat in pat? ca noua ,in spital,initial asa ne-au invatat ,sa le dam sa suga intinse in pat.si acum ii dau asa noaptea.
la baie,sa nu planga ,nu o baga de tot in apa.sa o balanseze deasupra apei in timp ce ii atinge pielea usor cu apa,funduletul,spatele,in timp ce o balansezi si usor,cate un centimetru intra in apa sa ia temperatura.ei urla cand schimba brusc temperatura.apoi usor usor cu mana ii pui apa pe ea.apa sa fie la 37º nu mai mult.si sa o tina ,cine iiface baie,pe mana ,nu lasata toata in apa,ci doar asa cu piciorusele,si sa o spele cu cealalta mana.
ma bucur ca acum esti bine !!
belle vue o sa ma interesez si eu de pungile alea pt congelat laptele ,si sa incep sa pastrez,ca arunc prea mult si e pacat de el.
elena ,multumesc!
vaccinul antitetanos nu se face decat in Romania,am inteles,si a ramas o practica veche de pe vremea cand ustensilele folosite nu erau sterilizate,sau cand se nastea acasa,sau pe camp.altfel,intr-un spital din zilele noastre poti lua tot felul de virusi,dar nu tetanos.
gabriela,bine faci,nu vad cine te-ar acuza ca nu o dragalasesti.defapt ce faci tu e crestere normala si asta e mai bine pt bebe.pt ca oricat am vrea noi nu o sa putem sa le facem toate poftele si din cauza rasfatului nostru ei plang si sufera si mai mult.
eu recunosc ca am cam gresit,am tinut-o mult in brate.
ieri am citit pe aici (sraluca)si am lasat-o si eu sa planga,si a adormit singura.asa ca fetelor,aveti dreptate! daca o iau in brate,tace,adoarme,dar apoi la 5 minute iar plange,iar o iau,iar adoarme..si cine se chinuie?? mai mult ea,ca nu doarme cum trebuie,ca sta mai mult de plans.noua ne place,ca sunt ca jucariile acum,dar sa ne gandim si la ei ca asa nu facem decat sa ii facem sa planga mai mult si mai des.
azi noapte a plans rau.iar burta.avusesem si noi o zi si o noapte bune..Tati pana la urma s-a dus in sufragerie,la 6 se trezeste.am vrut sa ma duc eu,cu fata in sufragerie,si cand a vazut ca ies eu ,ma- intrebat unde ma duc.i-am zis ca vreau sa il las sa doarma,si s-a ridicat si a zis ca NICGAND! swe duce el pe canapea,nu noi!asa ca s-a dus acolo,si-a luat o patura si ce credeti ca a facut nerusinata mica?? a mai plans un pic sfasietor,am pus-o langa minein pat ca nu mai puteam nu mai stiam..si ,pe locul lui ta-su A ADORMIT BETON PANA DIMINEATA !! nesimita deci l-a carabanit pe ta-su sa se puna ea in locul lui.de ce sa stea ea la cosuletul ei??
cred ca o invat cu melic.
gio,mama ce boierie sa doarma 8 ore !!! mmmmmm
albinuzza-vine barzutza !!
cristiana sa fie intr-.un ceas bun,botezul !!!
A.Alina felicitari pt Vlad!!
ariela,felicitari,sa creasca mare ARIANA-IULIA !!
MESSA sa iti traiasca frumusetea si grasunica Alex-Arianna!
haha ce-am mai ras cu puntele tale ,te-ai intors la fel de nesanatoasa,femeie !!ma gandeam ca te mai drege la minte epidurala aia
ca eu d-aia am ratat-o,uite ce femeie de casa ma facui
eli parca 24 de ore sta laptele la frigider..nici nu mai stiu.eu tin doua biberoane mai mari la frigider.cand se umple al doilea,arunc ce era in primul si tot asa.
catalina nici nu ma gandeam ca iei de capul tau ceva pt bebe.intelesesem eu gresit,ca ti-a dat doar ser pana acum,pt ochisor,si ziceam sa mergi la medic sa iti dea altceva.
si cu curatenia sa stiti ca e adevarat,ca sa nu facem depresie,sau sa nu favorizam,trebuie sa avem ordine,si va sfatuiesc ,daca nu puteti voi,sa chemati neaparat pe cineva sa va ajute.e un mediu supe rpt a se instala depresia acum cand e casa cu curu-n sus.
eu una ma duc cu capul.
pepsi,s-a intamplat ceva cu Michelle ?????????
dianarus asa astept si eu sa creasca sa scapam de colici ..dar la tine trebuie sa fie un adevarat chin cu doi!
adela,uff,pai adca as fi doar eu cu fetita nu am face nicio mizerie,doar biberoanele le-am spala! dar am doi barbati,al meu si tata,care face cat zece.
eu i-am dat cateva biberoane de lapte praf,pun apa (nu e nevoie sa se fiarba pt ca e apa plata) in biberon,pun praful,amestec si il pun in aparatul ala de incalzit biberoanele. daca nu ai,in ce incalzesti tu,intr-un vas cu apa calda,nici eu nu i-l dau rece,dar nici f cald nu e,e cam cum iese de la san.
adela am vazut fetele frumoasele in poze !!!
cristinna felicitari! sa creasca mare David si frumos si santaos!
cristiana,catalina daca nu plecati cu probleme mari,puteti sa luati bebe in masina cu voi.eu inca nu am condus,din saptamana 38,cred.dar cu tati am luat copilul in masina .defapt oriunde am pleca(in afara de parcul din fatza),la cumparaturi,trebuie sa iesim cu masina,si nu avem uned sa-l lasam pe bebe.
doarme de rupe in masina,si incepe sa planga daca ne oprim la semafor sau in aglomeratie.
monicut pt masaj eu am luat ulei de..migdale cred.si o crema de corp de Mustela.dau cand cu una cand cu alta.
diana,ca sa vezi daca ce curge e lichidul amniotic,pune o batista colorata,nu alba,in chilotel,si astepti ..si vezi daca pata e in firma de cerc,e lichidul.daca pata e neregulata ,nu e.
ralu74 baga repede un eferalgan!
Alinus,a venit Rianna -Antonia?? bravo,felicitari!sa ne spui cum a fost!
catalina felicitari pt luna implinita !
f bine ca l-ai lasat pe tati cu bebe !
al meu nu are frica.daca a stat in spital numai el cu ea,si mi-o dadea doar la supt,ca eu nu puteam,el a spalat copila,el o schimba..a stat apoi o saptamana acasa cu noi,si tot el facea cam tot,cand a plecat la munca sa vezi ce sfaturi imidadea!!! de parca el era mama ! nu credeam sa il vad sa s epriceapa asa bine,si haha sa imi dea si sfaturi !! si acum vine si ma intreaba: i-aidat picaturile? dar praful de colici l-ai dat dimineata? dar tu ai luat fierul?
ne controleaza:)))
cu ceaiul,ei,tu sytii mai bine.da-i din ala de colici,ca asa si eu ii dau.si profiti sa i-l dai cand isi baga pumnii in gura.
mai e o chestie,a mea cand inecpe sa o doare burta,dar nu rau rau,cand e la inceput,si nu poate sa faca kk,la fel ar manca,desi nu e ora.dar de ce ii dau sa manance,de-aia o ia mai rau,ca burta se umfla si o doare.asa ii dau ceai din ala de colici.la fel isi bnaga mainile in gura,roade si la suzeta..seamana cu foamea,dar vezi ca e o mica diferenta,cand e "foame" dinc auza ca o freaca burtica si curuletul,este si agitata,se misca rau,da din cap,din picoare,daac o pun la san suge ,da capul pe spate,iar suge,iar da capul pe spate(lasa tzatza cand o doare burta )...tu urmareste.-o si vezi daca e vreo diferenta si la al tau.
daca nu,i-o fi foame ,nu stiu,..da-i ceai,de colici.
anis la fel si la noi,o juam de ora e lux cand suge,abia dupa ce a facut 4 saptamani a inceput asa.in rest,3 minute,5 minute..si eu da-i si mulge si da-i cu biberonul !scot de la o suta in sus,si ma opresc ca altfel umplem toate bibveroanele.de golit nici bvorba !si la o ora iar sunt plini sanii!! cand stau trei ore,deja sunt cimopaie si scot si scot de ma doare mana.
flavia ioana sa fie intr-un ceas bun botezul printeselor !!
Ana Alx,felicitari! sa creasca mare Filip !!!
S.
Salina spune:
quote:
Originally posted by pitilache
Marybell, stai linistita ca se incalzeste apa! Sigur o sa fie frumos! Petrecere frumoasa!
[b]Vad ca deja unele mamici se pregatesc de botez, in timp ce altele... de abia asteapta sa-si vada bebelusii!Bafta la toata lumea,
Roxana, 37+
Roxana[/b], cred ca asta va face si mai nerabdatoare, nu-i asa? Hai ca va vine si voua foarte curand randul sa va tineti puiutii in brate. Uite un de incurajare.
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
aelita spune:
catalina miedin spital mi-au spus sa nu il pun pe burta.si nu un medic,sau o asistenta,si TOTI.cat am stat acolo,se schimbau turele,si la fiecare tura,veneau cu sfaturile de rigoare.
nu stiu daac e asociat cu moasrte asubita,dar da,se poate sufoca.il poti pune ziua,cand te uiti la el.noaptea,nu.pe o parte e cel mai bine,si daca vomita,ii curge fara probleme .
am pe cineva care de cate ori a venit la mine,s-a dus in camera la copil cand plangea,si a pus-o pe burta.i-am zis sa nu o mai puna,zice ca de ce,ca ea pe fata ei asa o punea.nu stiu de ce,dar asa mi-au spus din spital,si stiu ei ce stiu. alta data,la fel,a venit si iar a pus-o pe burta,noroc ca spune,ca noi la bucatarie,eu sa am grija de musafiri,si copilul in camera. iar intreaba DE CE,iar ii spun ca asa au zis din spital,si iar imi zice ca ciudat,ca ea pe fata ei asa a pus-o in fiecare noapte.
acum e maimaricuta,dar a pus-o prima data cand avea cateva zile !
asa ca aveti grija si pe cine lasati copilul ! pe mana cui!
aventura,da,da si eu o vad mai puternica pe Catalina !.Era si ea speriata,fusese prea patzita,dar acum ca il vede langa ea,sanatos si frumos,i-a mai trecut .
dianamizzi,felicitari pt botez!
vaaaai ce frumusica la botez!! si tu arati foarte foarte bine!!! imi place mult rochita fetitei ! asa vreau si eu sa ii cumpar,si pe aici tot asa se poarta.dar copila cum e botezata? in ce religie?
eu ziceam sa mai astept cu botezul,dar cand va vad pe voi,imi vine chef.
la cate saptamani ai botezat?
are dreptate aventura,esti un pic ruda cu demi moore
ai grija cu musafirii,ca te obosesti !!
haha eu am doar o grija: OBESESIA MEA CURATENIA!! DUPA CE PLEACA IMI LASA DEZASTRU SI EU TREBUIE SA FAC IAR CURAT !!!!!
kateryna, es cump foc Anelin !! asa face si a mea cand se trezeste !! sunt la fel.
monykk,nu mai e mult,in curand ai sa il tiipe bebe.stiu ca e ingrijorator,ca asteptarea asta te omoara,dar bebe iese cand vrea el.curaj !! si sa nasti usor !
nu stiu ce sa iti spun sa faci,ca eu nu am facut nimic,desi depasisem 40,dar aveam asa eu o liniste ca bebe va veni atunci cand e ziua lui.
si ,da,s-a nascut de ziua ei! vorba lui Stratan
cosmogirl,felicitari !
elena:"Eu as naste si nu prea. " asa imi era mie lene!!
o sa nasti usor,atunci,sa stii!!
S.
Nasha Albinutzzei spune:
S-a rupt apa la , acu' spre dimineata.
M-au sunat la 3 fara ca pleaca la spital
Albinutzza era amotionata, ta'su la fel, asa ca merg sa-i sustin(cica-s mai tare, dar plang aci, cautand tastele, hihihi)
Yuhuuuuuuuuuu
Sa dea' Domnu sa fie o nastere usoara
Voi incerca sa va tin la curent...daca pot!
Daca mai apuc!
gata, fug la spital
Monicutz spune:
Felicitari Cosmogirl!!!
Hai Albinuzzza!!!!!!!!! Tinem pumnii...sigur ai deja beblina in brate.
Pupici, 37+
Biribu spune:
fetele, n-am mai postat dar va citesc! si eu am ajuns la ultima suta, daca nu se intimpla nimic spontan pina luni - ma duc sa nasc, dr meu vrea atunci sa mi-o provoace!!!! ideea e ca sunt deja dilatata de vreo 2cm, deci va merge usor, se pare, nu merge mai deloc cind colul e inca inchis. oricum, am sa fiu atunci in 39s+ 4zile, tocmai bine
intrebau mai multe fete de echo, ce pot sa va spun e ca aici in sua nu se fac mai mult de 3, eu am facut doar 2, e drept ca sunt exceptii pentru cazuri speciale, normal. stiintific nu s-a demonstrat nici un efect advers la oameni, dar niste studii recente pe embrioni de soareci ar fi demonstrat ca ultrasunetele pot modifica migrarea celulelor nervoase la creierul in formare. ma rog, va dau informatia asa cum e, asta nu inseamna neaparat ca e de rau, insa parerea mea e ca si cu echo trebuie sa existe o limita, multe fete fac doar de dragul sa-l vada pe bebe fara nici o indicatie medicala, si citeodata ce e mult nu-i bun.
aelita si eu am pompa medela si vezi ca poti cumpara pungi de freezer tot medela si mulgi direct in ele,se ataseaza la pompa,si poti sa tii laptele si 3 luni, pai nu e pacat sa-l arunci?!
tin pumnii fetelor care se pregatesc, sa stiti ca un pic de morcov e normal, hai ca ne-om descurca noi
39 fix
ALINATXA spune:
Elena nu eu nasc.Albinutza loool.Unde aveam eu norocul asta.EU VREAU SA NASC CA NUMAI POT.OFFFFFFFFF GREU E SI MA GANDESC CE GREU O FII LA NASCUT!!!!
37+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
ALINATXA spune:
Si une pui ca am uitat ca de 2 zile am intrat in saptamana 39.PAI NU SE ZICE DOMNE CA FETITELE SE NASC MAI DEVREMEEE?A MEA DE CE NU SE NASTE?SAU POATE O FII CU PUTZICA.NUSHHH!!!
38+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/