Mamici de iulie-august 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 16
brazuca25 spune:
Din fericire sotul ma intelege si problemele cu parintii lui nu ne afecteaza absolut deloc relatia (deocamdata). Doar sambata dupa cea mai mare criza de nervi de pana acum, cand am plans si m-am jelit pur si simplu o zi intreaga, i-am spus ca vreau la mama!
Nu m-as fi dus la ea saraca sa o mai supar si eu cu ale mele ca are destule pe cap, dar ma simteam asa o straina ca voiam la mine acasa in patul meu. Bietul de el era in stare de orice sa ma linisteasca, dar pana nu m-am descarcat eu, nu m-am oprit din plans.
Politica ignorarii am folosit-o de ceva vreme, dar, vezi doamne, trebuie neaparat sa ma schimb, pt ca "din cauza mea", soacra simte "o atmosfera incarcata si de ura" in casa, si nu poate sta linistita. Asta cand eu vin si in afara de salut alta treaba nu mai am cu ele ca sa zica, ca o deranjez cu "atitudinea" mea. In conceptia lor ar trebui sa fiu un catelus care sa le linga mainile toata ziua.
Cand plec de la servici, in loc sa ma duc acasa si eu ca omul, trebuie sa stau inca o ora sa pierd vremea prin magazine, pana iese sotul de la servici si ne ducem amandoi "acasa", ca nu imi vine sa ma duc singura.
Eu am de vreo cateva zile niste intzepaturi in burtik, dar mi-e greu sa-mi dau seama daca sunt de la stomac, sau in uter. Greturi cred ca am iar de la nervi, si iar incep cu mirosul in frigider. Mor cand deschid usa!!!
Inca o data multumesc pt gandurile bune si sfaturile voastre!
15+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
In sfarsit mi-am adus aminte ce voiam sa va intreb de mai multe zile: mi s-a spus sa nu stau cu picioarele sub mine pe scaun si sa nu dorm in pozitie fetala, pentru ca se incolaceste cordonul ombilical de gatul copilului. E doar un mit al babelor sau e corect? Asta e valabil pe toata perioada sarcinii sau numai in ultimele luni?
Carla,17+
Nu are nici o legatura. De unde or aparea ideile astea?!
Alina
Radu Teodor si Anya Ioana
Luna1 spune:
Carla aia cu statul cu picioarele sub tine o inteleg si are ceva logica, caci iti ingreunezi circulatia sangelui la periferie, in plus trebuie sa te feresti de varice, embolie etc iar statul cu picioarele sub tine nu ajuta. Aia cu dormitul in pozitie fetala nu o cred, mie doc in romania mi-a zis sa dorm cum vreau eu si cum ma simt bine caci in momentul cand nu-i va placea bebeului voi sti (ori iti simti respiratia ingreunata iar mai tarziu iti trage el una la ficati de te misti instantaneu). Oricum in somn nu ai cum controla pozitia deci lasa corpul sa-si urmeze instinctele. In plus faza cu cordonul nu cred ca se creaza neaparat in fct de pozitia ta ci de miscarile bebeului care se joaca pe acolo prin burtici. Parerea mea.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
11 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
CarlaV spune:
Brazuca, bine ca ai spus aici despre problema ta, sunt multe fete si daca auzim despre ceva ieftin de inchiriat sigur iti spunem, nu stii de unde sare iepurele. Si pe mine ma deranjeaza iar mirosul din frigider, se pare ca e normal ![]()
Anya, ma gandeam eu ca e mit faza cu parul, dar suna bine cand nu mai am alte motive sa fac misto de mine ![]()
Luna, nu numai ca parintii nu ne ajuta cu nimic, insa noi intretinem cele 3 case, asa ca macar pentru "putinul" ajutor pe care li-l oferim ar putea sa ne scuteasca de stress suplimentar. Eu am plecat de la mama de acasa intr-o dimineata dupa o cearta zdravana, aveam cumparat apartamentul dar nu era amenajat deloc, aveam numai patul in dormitor fara asternuturi, perne, covor, dulap, aragaz, frigider... nimic, totul era gol si mai era si foarte frig in casa. Am plecat plangand numai cu un trening pe mine, n-am intarziat nici cat sa ma schimb, am luat geanta, banii si masina si dusa am fost. Am plans din Lacul Tei pana in Titan si la plecare i-am zis mamei ca nu ma mai intorc acasa. Pe drum l-am sunat pe iubitul meu (actual sot) si i-am zis acelasi lucru, la mama nu ma mai duc, stau la noi in casa oricat de rau ar fi, macar e liniste, daca el vrea sa stea cu mine bine, daca nu, stau singura. De atunci ne-am mutat la noi acasa, desi planificasem sa facem asta mult mai tarziu, abia dupa ce aveam cat de cat aranjat.
Nu mai spun ca si acum, pentru maica-mea tot ce fac sau vreau sa fac e rau, parca sunt cea mai urata si cea mai proasta din familie, in schimb verii mei care abia au terminat 8 clase cica imi sunt superiori, cu toate ca ei nu castiga nimic si nu-si intretin parintii, ei fac mereu numai ce trebuie si eu nu. Asta e, in toate familiile trebuie sa fie o oaie neagra.
Asa incat cel mai important pentru mine e familia mea, cea pe care am ales-o, adica sotul si acum bebele nostru. Toti ceilalti vin pe locul doi, si nu care cumva sa atenteze la linistea noastra ca devin fiara. Noi suntem impreuna impotriva tuturor, chiar si a parintilor, care au tot incercat sa ne desparta, si cel mai bine e de cand stam singuri. Era OK si un cort pentru noi la inceput, numai sa fie al nostru si sa fim singuri. E o super senzatie sa lasi lucrurile in mijlocul camerei cand pleci de acasa si sa le gasesti tot acolo, nu mutate, aruncate, stricate, si cu scandal ca nu le-am pus la loc ![]()
Scuze pentru divagatie, dar imi statea pe limba rau de tot sa va povestesc. Ma intorc la treaba,
toate fetele.
Carla,
17+ 
CarlaV spune:
OK, am inteles si cu cordonul, si eu ma gandeam cam la fel. Deocamdata stau si dorm cum ma simt bine, neavand alte probleme, iar cand nu va mai fi OK inseamna ca nu voi mai putea sta in acele pozitii. Acum chiar ma intorc la treaba, 
Carla,
17+ 
estecri spune:
Fetele si eu de cateva zile am intepaturi in burtica ce-i drept nu mari dar parca simt...Sincera sa fiu nici nu stiu daca ma doare ...nu stiu ce sa fie oare?E normal?Doar simt ca parca e ceva acolo si imi vine sa stau toata ziua cu mana pe burta (pana acum parca nu am constientizat ca am bebe acolo decat cand ma duceam la eco...). Acum am si burtica si mai ales seara...e mare rau de tot .
Va pup, eu azi stiti ce vreau sa fac cand plec de la servici(sper sa nu va suparati ca va spun ....peste marinat...mmmm si acum imi lasa gura apa)
sorina
14+
ghinetz spune:
O intrebare:
Poti primi CIC daca in ultimele 5 luni inaite de nastere ai for in somaj? Primest si bani pentru concediul acela de 126 zile pre/post natale?
Multumesc
Oana
DPN - 26 iulie 2007 si Stefan-Vladimir
- 11 martie 2003
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
http://www.pragmaafterschool.ro
monjum06 spune:
ghinetz iti citez din OUG 158/2005
CAP. 4
Concediul #351;i indemniza#355;ia de maternitate
ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie, pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, perioad#259; în care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.
(2) De acelea#351;i drepturi beneficiaz#259; #351;i femeile care nu se mai afl#259;, din motive neimputabile lor, în una dintre situa#355;iile prev#259;zute la art. 1 alin. (1), dac#259; nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calit#259;#355;ii de asigurat. Faptul c#259; pierderea calit#259;#355;ii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauz#259; se dovede#351;te cu acte oficiale eliberate de c#259;tre angajatori sau asimila#355;ii acestora.
(3) În situa#355;iile prev#259;zute la alin. (2), baza de calcul a indemniza#355;iei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza c#259;rora s-a calculat contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calit#259;#355;ii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcin#259; se acord#259; pe o perioad#259; de 63 de zile înainte de na#351;tere, iar concediul pentru l#259;uzie pe o perioad#259; de 63 de zile dup#259; na#351;tere.
(2) Concediile pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie se pot compensa între ele, în func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare, în a#351;a fel încât durata minim#259; obligatorie a concediului de l#259;uzie s#259; fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaz#259;, la cerere, de concediu pentru sarcin#259;, începând cu luna a 6-a de sarcin#259;.
(4) În situa#355;ia copilului n#259;scut mort sau în situa#355;ia în care acesta moare în perioada concediului de l#259;uzie, indemniza#355;ia de maternitate se acord#259; pe toat#259; durata acestuia.
ART. 25
(1) Cuantumul brut lunar al indemniza#355;iei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilit#259; conform art. 10.
(2) Indemniza#355;ia de maternitate se suport#259; integral din bugetul Fondului na#355;ional unic de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate.
si ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prev#259;zute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acord#259; concediul medical.
ART. 8
(1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate, prev#259;zut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii de c#259;tre angajator sau, dup#259; caz, de c#259;tre asigurat;
b) pentru care plata contribu#355;iei de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate se suport#259; din alte surse, în condi#355;iile prev#259;zute la art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea #351;i func#355;ionarea sistemului de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare;
c) pentru care, pân#259; la data intr#259;rii în vigoare a prezentei ordonan#355;e de urgen#355;#259;, plata contribu#355;iei de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate s-a f#259;cut din alte surse, potrivit prevederilor art. 6 alin. (2) lit. b) #351;i d) din Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 150/2002, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare.
(2) Se asimileaz#259; stagiului de cotizare în sistemul de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate perioadele în care asiguratul beneficiaz#259; de concediile #351;i indemniza#355;iile prev#259;zute de prezenta ordonan#355;#259; de urgen#355;#259;.
(3) Se asimileaz#259; stagiului de cotizare în sistemul de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate #351;i perioadele în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale înv#259;#355;#259;mântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normal#259; a studiilor respective, cu condi#355;ia absolvirii acestora.
(4) Perioadele prev#259;zute la alin. (2) #351;i (3) se asimileaz#259; stagiului de cotizare numai dac#259; în aceste perioade asiguratul nu a realizat stagii de cotizare în în#355;elesul prevederilor prezentei ordonan#355;e de urgen#355;#259;.
ART. 9
Asigura#355;ii au dreptul la concediu #351;i indemniza#355;ie pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;, f#259;r#259; condi#355;ii de stagiu de cotizare, în cazul urgen#355;elor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor #351;i SIDA. Lista cuprinzând urgen#355;ele medico-chirurgicale, precum #351;i bolile infectocontagioase din grupa A este stabilit#259; prin hot#259;râre a Guvernului.
ART. 10
(1) Baza de calcul a indemniza#355;iilor prev#259;zute la art. 2 se determin#259; ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza c#259;rora se calculeaz#259;, conform legii, contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.
(2) În situa#355;ia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemniza#355;iilor, se utilizeaz#259; perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prev#259;zute la art. 8 alin. (1) lit. b) #351;i c), veniturile ce se iau în considerare sunt:
a) cuantumul indemniza#355;iilor, pentru situa#355;iile prev#259;zute la art. 8 alin. (1) lit. c) #351;i alin. (2);
b) salariul de baz#259; minim brut pe #355;ar#259;, din perioadele respective, pentru situa#355;iile prev#259;zute la art. 8 alin. (1) lit. b) #351;i alin. (3).
(3) Prevederile alin. (1) se aplic#259; #351;i în cazul pensionarilor de invaliditate gradul III, al pensionarilor nev#259;z#259;tori, pe perioada în care se afl#259; în situa#355;iile prev#259;zute la art. 1 alin. (1) lit. A #351;i B #351;i alin. (2) lit. c) #351;i d).
(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situa#355;iile prev#259;zute la art. 9 #351;i 31, baza de calcul a indemniza#355;iilor o constituie media veniturilor lunare la care s-a calculat contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii, din lunile respective sau, dup#259; caz, venitul lunar din prima lun#259; de activitate pentru care s-a stabilit s#259; se pl#259;teasc#259; contribu#355;ia, cu respectarea prevederilor alin. (2).
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se pl#259;tesc zilele lucr#259;toare.
(6) La stabilirea num#259;rului de zile ce urmeaz#259; a fi pl#259;tite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de s#259;rb#259;toare declarate nelucr#259;toare, precum #351;i cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prev#259;zute prin contractele colective de munc#259;.
nu as putea sa iti spun exact DA sau NU
Brazuca
Ar trebui sa te mai gandesti la un aspect. acum pleci dimineata si vi acasa odata cu sotul, mancati si probabil ca va retrageti in camera voastra.
Dar dupa ce nasti, ce faci?
te intorci imediat la servici ca sa pleci de acasa?
pleci cu bb dimineata si mai vii seara?
Si eu am stat cu socrii. cand am aflat ca sunt insarcinata cu primul copil, m-a cuprins disperarea gandindu-ma ca voi sta acasa, vara mai pleaca socrii la tara, dar iarna se intorc.
Si eu plecam dimineata la servici, ne intalneam dupa mai hoinaream prin oras, cand ajungeam acasa doar ne culcam.
Cel mai greu a fost sa il conving pe sot ca trebuie sa ne cautam o casa si sa ne mutam.
Am vazut zeci de apartamente, lui nu ii placea nici unul, eu trebuia sa stau cat mai linistita pt ca aveam amenintare de avort, dar dadeam toata ziua telefoane pe la agentii, stabileam intalniri, ne duceam sa vedem, mergeam la servici ca aveam nevoie de bani.
cu o luna inainte sa nasc, eram de-a dreptul disperata si disperanta pt toata lumea, am zis ca ma mut la ai mei.
Ai mei ne-au luat apartamentul ca nu mai suportau sa ne vada asa.
Nu mai spun cat a durat renovarea lui, ca "doar aveam unde sta nu trebuie sa ne grabim". Cand "ne-am aglomerat", imi luam fetita dimineata, ma duceam la apartament si stateam acolo pana seara. Ne lipsea doar mobila din dormitor si sufragerie, pe fetita aveam unde sa o culc sa ii gatesc si "eram la mine acasa".
Dupa ce in sfarsit ne-am mutat, a fost cea mai fericita perioada din viata mea. Ne-am inteles bine cu totii (desi soacra ne jelise intai ca plecam si la urma ca o sa divortam ca eu ma mut oricum si sotzu' nu prea vrea).
asa ca totusi mutarea cu chirie cred ca ar fi o solutie buna.
Monica 18
si mama lu' gabi
taedi spune:
Hello
Nonni-mersi pt site.interesant.
Mati linistit cu sangerarile din nari.va multumesc.
Brazuca-sper din tot sufletul sa reusesti sa scaoi de soacrata si cumnatata.eu am stat si cu socrii si cu parintii si nu a mers penicaieri.orice faceam nu era bine.acum ca sunt mai departe ma viziteaza ei mai mult si sunt cea mai buna fata.sper sa ai si tu acelasi noroc.nu te mai enerva pt ca nu face bine la BB.
pupici
14+Andreea
edith
jeni71 spune:
taedi super ca ai net. pai nici eu nu mai boceam atat daca as fi avut net ca stateam toata ziua calare pe net.
Lucia-bine ai venit si sarcina usoara.
CarlaV imi pare rau ca nu am fost pe faza, nu stiam de chestia asta cu leasingul, azi am aflat, cand m-a sunat sotul meu sa ma intrebe de asa ceva si m-am dus jos la fete in administratia financiara si am aflat ca e ultima zi. ce porcarie!!! deh romania....
pupici, revin mai tarziu ca ma duc sa casc gura in metro !