Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare ,
terminat baia ! multumim inca o data de urari dorim si noi tuturor bebilor si mamicilor lor sa fie sanatosi !

ne-am cantarit : 5520 grame la 2 luni fix adika cu 2 kg mai mult decat greutatea cu care am iesit la pistal :)

somleac ca sa vezi ca iti urmez sfaturile : maine sunt programata la cosmetica asa sic sic ! si nu e sg sfat urmat ....mai pot bifa cateva chestii si cu sotu' :))

dolores : tzinem pumnii stransi ptr maine !

marcela, dianocica : cati metri de material trebuie si cat de lat ptr un wrap ?

mironoiuuuuuuu : sper ca nu torturezi fata :)) ai de grija ca venim in control !!

dandusel : ce ati facut la capitala ? fost la dr ? sau plimbat prin magazine la reduceri ...asa ca fetele ??

ramsan : ce face bb rares ? e mai bine ?

asizoi : papat omleta toata maiiiiii ? pai e frumos ? nu e frumos ( cum zice bahmaimutzica :)

ingerasa : imbracat little angel in blugisori ?

donia: si la voi sufla alizeul mami ? ca aici se pornise ghioceii dar acu cre ca ar vrea sa isi bage capul inapoi . era sa ma zburataceasca azi vantul pe la fantana arteziana :))

cris : vai de capu meuuuuu .... de la varsta asta o duci la control la gine maiiii ??:))

ruxandra : pupici pe botici

lavinia : pupi

hai ca ma duc la nani .......

D

dandusel ........ tre sa ma declari repetenta ...nu facut exercises ! :(( si tot sunt :((




BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Miro, Yagmur, Asiza, DeeA, multumesc mult de urari.
Nu-mi vine sa cred ca au trecut 8 ani de cand incercam primele emotii si griji de mamica cu bebica Daria. Pe toti copii ii iubesc , dar ea e speciala pentru mine, pentru ca e fata si pentru ca a fost PRIMA. Prima data cand am simtit miscari de bebe in burtica, prima nastere, primul alaptat, prima baie, primul zambet, primul "mama". Ca bebica a fost foarte, foarte rea. A urlat intr-una pana la 6 luni ca ma cunostea tot cartieru si era sa ma lase si barbatu cu bebele meu urlator cu tot. Dar tot efortul si toata dragostea oferita acestei fetite am primit-o deja inapoi insutit. E cea mai cuminte si iubitoare fetita din lume. De multe ori am impresia ca ma iubeste chiar mai mult decat o iubesc eu. Cu Daria pot deja sa discut ca si cu o prietena si ma emotioneaza profund stradaniile ei de a ne intelege grijile si problemele.
Este intr-adevar greu sa fii parinte, dar fiecare zi care trece mai buna sau mai rea este o caramida la temelia acestei mari iubiri dintre copii si parinti.
Va pup si va doresc tuturor ca bebicii si copilasii vostri sa va aduca bucuria, fericirea si implinirea pe care Daria mi-a adus-o mie.

Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:


despre tatici,eu zic merci de orice ajutor.faptul ca ii face baie in fiecare seara pt mine e nemaipomenit.si ca sta cu ea in brate seara,cand fac mancare sau pun masa,ca ziua eu nu mananc nimic,dar sa mai si fac.eu mananc doar seara.daca apuc un pahar cu lapte e bine,ziua.
in weekend,sta cu ea vreo 3 ore,doar el cu fata,si dorm eu,cand nu nai pot.
cum a fost duminica dimineata cand am cedat nervos si m-a luat un plans din ala depresiv,si a stat el cu copilul,iar eu am adormit plangand.m-am odihnit si mi-a trecut.stiu ca nu am voie sa cad.
el pleaca 12 ore zilnic de acasa,dar vinerea vine la 14,si pana luni suntem amandoi.ma ajuta cat poate,dar nu ii pot cere sa stea noptile cu mine,cand el la 6 dimineata conduce o suta de km,apoi seara intors...Ar sta in cap daca i-as zice,nedormit,nemancat,..dar nu pot,si el trebuie sa ramana intreg,odihnit,sanatos,ca avem nevoie unii de altii acum mai mult ca oricand.
pe saptamana ,ma descurc singura cum pot,nu am voie sa ma imbolnavesc,nu am voie sa cad psihic nici fizic,pt ca ea depinde de mine.
nu ma ajuta nimeni,ar fi o minune sa imi aduca cineva mancare,sa pot manca si eu macar cu copilul in brate,pe zi.sa imi faca macar o data pe saptamana curat mai ca lumea,ca eu dau zilnic,dar asa pe deasupra,cum pot,si simt ca facem viermi in curand.suntem trei adulti,asa ca intind la rufe spalate de imi vine sa le las acolo pe sarma ..(e tata la mine din decembrie pana in martie ; lui ii fac separat mancare de regim.ii fac intai lui,si daca mai pot,fac si pt mine,daca nu,mananc ce-o fi.dar ce-o fi nu prea mananc eu..).
pt ca nu ammancat saptamana trecuta decat o masa in fuga,seara,iar ziua NIMIC,nici macar un biscuite,copila a luat in greutate doar 80 g .cu o sapt inainte luase 350g.tot cu lapte matern.
nu m-am panicat,e normal,se mai intampla,astept sa vedem saptamana asta..




yagmur wooow !! doua ore la plimbare zilnic?? BRAVO !!! nici eu,care doar dau din clantza pe aici nu ies atat! bravo,mami !
l-am vazut pe LUCA ,e un frumossss!!!
bebinuta-Adriana si Ada -Natalia, bine ati venit !!!!
dana
nu pot sa cred ce mare a crescut Crinuta !!! e scumpa rau rau !!
doamne,ce ochi AREEEEE!!!
luciaro,felicitari pt botez!

ca vorbiti de plimbare cu masina.de cate ori plecam cu masina,copila tace chiar daca eventual plangea in casa. cum ne oprim la un semafor,sau in aglomeratie,incepe sa planga,vrea MISCARE!!! siincepem amandoi sa vorbim cu ea: gata,mami,gata tati,acum plecam ! gata,vitezomana mea!
carlaziceai ca bebe a ta se linisteste daca sta in fund,si daca e prea devreme sa o tii asa. a mea urla asa cand o doare burtica,si vrea in fundulet.dar cum e prea devreme,o tin dar nu o las cu greutatea pe funduletul ei,o trin cumva ridicata,si o bat pe spate,asa ragaie usor,si imediat tace,ii trece durerea.nu o tin mult,doar cat se linisteste,si incep apoi sa o inclin,cu greutatea ei pe mana mea in continuare,nu pe fundul ei(gasesti tu o pozitie) si o las usuurel ..daca plange iar,o mai ridic iar..si tot asa..
chrisstin felicitari pt bebe! sa va traiasca! e deja maricut !sanatate multa!!

de acord cu asiza: "Fetelor, am observat ca la fiecare capitol, daca nu la fiecare 10 pagini, cineva intreaba daca poate hrani copilu' cu fel de fel de sucuri mai repede decat e cazul...ca "asa i-a sfatuit pediatrul"...SCHIMBATI PEDIATRUUUUUUL!!!! Diversificarea se poate incepe de la 6 luni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

eu nu stiu cum ii lasa pe pediatrii astia sa mai functioneze.peste tot in lumea asta civilizata e interzis la 2 luni sa dai manacre la bebelusi,eu i-as baga direct in puscarie.ei chiar isi fac de cap ?? chiar arunca la cos tot ce invata pe la reuniunile alea dracesti la care se duc,ale sanatatii,ca nu imi spuneti ca nu sunt informati ca nu cred !!!
adica sunt eu informata,de la Cuca Macaii,si nu sunt ei???
vad ca s-a suparat si pORUMBITZA,DAR NU STIU DE CE,CA NIMENI NU A ACUZAT-.O PE EA,ATAT TIMP CAT EI ASA I-A SPUS PEDIATRUL,NU EA E DE VINA.
In cazul alimentatiei bebelusilor nu e vorba de pareri si pareri.asta se intampla doar intre cativa medici.dar exista totusi niste norme clare,pe care in general,spitalele le cunosc.alimentatia e deja un lucru stiut si clar ,se stie ce si cum sa dam.ca unii pediatri arunca noile norme la cosh,si se ghideaza tot dupa alea de acum o suta de ani,cand nu se stia ca anumite alimente fac rau..asta e alta treaba.dar sustin ca ar trebui scosi din functiune.ar trebui facute niste controale,date niste liste tiparite ,de la sanatate,pt toata spitalele,clinicile,si medicii sa dea listele alea cu alimentatia pe varste la fiecare mamica,fara sa mai fie nevoie sa isi bage ei coada si parerea.cel putin asa se face prin lumea asta mare.

bamboletta pup rau de tot pe Antonia cea frumoasa!!!
dia
vai ce ciufulici frumos vad in poze!!!scumputza de ea!
lavinia
"Dolores, tu semeni un pic cu Charlize Teron..si david e un frumusel.
" DA !!! ASA E !!E frumoasa foc Dolores.
yagmur,hehe deja a castigat Luca ceva !! bravo lui!
norocs!
dar pozele apar?
Pascal si Sophia La multi ani,sa se bucure mami si tati de voi !!!! kokorinooooooooo uned esti??
lavinia

nu sta asa cu pielea! da cu crema super hidratanta,bea apa MULTAAA,multa.intreaba si medicul,ia niste vitamine,ceva.
maaama,ktrinel,sa dormi 8 ore e un lux !! dar ,deh,sunteti si marisoare !! noi mai avem..
ktrinel in spital au zis sa nu ne facem probleme ca aumainile reci,asa le au toti,pt ca au circulatia periferica inca slaba,pana se regleaza si ei..
dolores tin pumnii stransi sa fie totul bine cu David !






S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Madaluta, merci mult... stau mai linistita acuma... Azi sper sa vina si la noi pediatra.
Somleac, inca nu am gasit acoperitoare de ploaie, dar se pare ca s-a oprit vantul. Nu vreau sa stam in casa si azi... amandoi avem nevoie de aer, mai ales eu...
Mi-a placut tare mult ce ai scris... am inceput sa-mi reamintesc de emotiile care le-am avut de-a lungul sarcinii.. iar restul, le traiesc in prezent.
Miro, nu te panica.. ca n-are rost. Eu ma gandeam ca Luca papa prea mult... si nu vreau sa fie grasun ca mine... Azi poate intreb si eu pediatra despre kk verde (Luca numai asa face..verde la inceput, galben spre sfarsit).
Aelita, toate mai avem caderi din cand in cand. Eu inca ma mir ca sint ok. Nu am mai dormit mai mult de 3 ore legate de aproape 6 saptamani. Dar DD imi da puteri, si stiu ca va fi bine. Si am mare noroc cu prieteni care ne iubesc si mai vin sa stea cu Luca seara. Apuc si eu sa mai ma relaxez, macar stand intinsa pe canapea si uitandu-ma la TV. Plus ca vin si cu papa pentru mine. Dar trebuie sa mananci. Aceeasi greseala o fac si eu, dar avem nevoie de putere.
Pozele cica o sa apara intr-o brosura in Germania... oricum, tipu' care a facut pozele s-a indragostit de Luca...hehehehe...
Si Luca are manutzele reci, sper sa nu fie anemie..Te pupam pe botic..
Dolores, bafta astazi
Asiza, tu cum esti? Cand mai iesim la plimbare? Si cu restul clujencelor....
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

pupici dulci pt fetele care si-au facut timp si ne-au admirat
aseara la-am cantarit si are la 7sapt,6350g,am vazut eu ca incepe sa se imputineze garderoba.asa ca in weekend cumparaturi scrie pe noi.
si eu ii dau doar san,fara apa,ceai.nu are un program stabilit,mananca in gen. la 2 ore,cea mai mare pauza de 3ore si un pic o are cand iesim afara.
desiree,eu i-am facut analizele,s-a adeverit icterul si altceva nu am facut,am fost sfatuita sa il las in pace sa nu-i dau nici fenobarbital ca va trece de la sine si nici bilirubina nu era ff mare.acum nu mai e asa galben.vreu sa-i repet si eu analizele inainte de vacc.la voi ambele transaminaze erau mari?la seba era doar TGO-ul.si mie mi-a fost mila cand l-au intepat,dar asistenta era profesionista si la nimerit din prima.noi am fost si cu teo,si ea a ramas afara dar cand l-a auzit cum tipa a intrat ca nu intelegea ce ii fac fratiorului
lavinia,camera foto e un benq E520 si sa stii ca e rezistenta si teo face poze cu ea,si a scapato de nenumarate ori.
dorsila,si eu sunt in acesi situatie.sunt singura cu doi copii mici si sa stii ca ma descurc.cheia succesului spun eu este fapul ca eu sunt ff calma.daca pot face ceva bine daca nu si maine e o zi,principalul e sa fie copii bine.eu ies cu amandoi afara si sincera e monentul zilei pe care il astept cel mai mult.seba doarme si nu vrea in brate.intradevar ce ma enerveaza cel mai tare e cand seba suge si fimea face caca.oala a invatat sa si-o aduca dar stersul e problema.desi incearca sa vezi jumatatea plina apaharului si totul va fi mai bine.iti tin pumnii.
ana mamica de doi iezi Teodora(20.04.2004)si Sebastian(11.12.2006)
www.flickr.com/photos/siliescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ralumat hai ca azi fiu-meu il copiaza pe David al tau de ieri... sper sa nu fie decat o greva a foamei temporara si nu altceva. Cum a fost la vaccin?

Carla, ce-a mai facut Alexandra? S-a linistit?

Raluca_u felicitari pt botez asa reusit. De abia asteptam sa vedem pozele cu printesa Adinutza si cu rochita buclucasa. Bravo ei ca are asa Nasi pe cinste. Sa-i traiasca si sa-i aduca repede, repede si un Nas mic. M-am gandit eu ca nu mai ai timp de DC si ca e posibil sa nu-mi vezi mesajul, dar oricum n-am vrut sa insist ca aveati atatea pe cap. Ne vedem, cum sa nu. De abia astept. Numai sa va mai linistiti si voi dupa asa eveniment important. Vorbim.

Zici c-o lasi pe Adina si singura in apa.. ce face? Se scufunda cu totul? Da din picioare? Hai, ca m-ai facut asa curioasa..

Dorsilia, felicitari pt Andreea-Cristina si bafta sa iasa analiza negativa.

Dandusa, ! Ati trecut pe la ortoped?

Donia, off, off, mai, mai cata lupta si consum nervos pt un amarat de cinema si-o cumparatura. , .
Tu m-ai inteles cu adevarat. Proaspetele mamici sunt inca prea prinse de noua aventura ca sa-si mai aminteasca cum e sa fii fara bb pe cap macar pt cateva ore, dragele de ele. Sau ma-nsel?

Yagmur da baiatului sa manance, daca mai doreste. Nu devine el obez acuma, ci mai tarziu daca se-ndoapa cu junkfood+cola. Eu is cat casa si bb Matei a fost un sclifosit. Sper ca frati-su sa nu-i calce pe urme...

Un bb de 6 saptamani, ca si unul de 10 sau 13, tre sa pape atat cat doreste. Depinde f mult de greutatea bb-lui (ca unii au deja 6 kile pe cand majoritatea-s pe la 4-5), de personalitate, de astmosfera din casa, de cheful lui, de ultima criza de colici, lalalalala.

Dianocica, la 20 sapt bb se misca asa de tare ca i misca cu burtica cu tot??? Sper sa fie bine. Cum adica n-a avut cine sa-i faca o amarata de eco.. off, off.
Multumesc pt lamurirea cu wrap-ul. Suna interesant.

Ktrinel, cu ragaitul si regurgitarea nu se termina prea curand. Numai ca dupa 3 luni, dar mai probabil pe la 4-5 luni, nu mai este asa o problema. Adica mesele nu vor mai fi asa afectate de aceste procese.

Mirona, da de ce-i faceti laptele praf diluat ??

Eu stiam ca suspiciuni de anemie sunt daca tegumentele sunt palide, buzele la fel si daca splina se simte pozitionata nu stiu cum la palpare. Oricum numai hemograma poate s-o confirme.

11 saptamani

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

doamne, dar mult mai scrieti zilele astea...de dimineata am zis sa imi fac temele, si pune-te, christino, pe citit, ca pana am terminat eu, s-a trezit bebelina, care o ora s-a facut ca mananca.intr-un final m-au apucat dracii si am pus-o inapoi in patut. a adormit bine merci, si acum o astept sa i se faca fomica cum trebuie.
aseara nu am avut curent de pe la 8. noroc cu solutia de dezinfectat la rece! bine, puteam si sa fierb toate biberoanele, dar i se facea foame si a trebuit sa ma misc repede. nu mi-am dat seama pana aseara ce importanta e lumina pt bebelina:sterilizat, incalzit biberoanele,inclusiv spalat, pt ca evident nu a mai mers nici centrala comuna si era o apa rece de iti picau mainile. nici baita nu am facut, era asa o chioreala ca nici nu m-am gandit sa ma chinui. am spalat copilul pe bucati si sa ii fie de bine!
nici mancare nu aveam pt noi, cum naiba sa fac gratarul la lumina lumanarilor-se scursesera bateriile din lanterna. si eu care ma intrebam ce se face cu lumanarea de botez-am aflat! asa ca am tras obloanele devreme si am dormit dusi toti 3.
cam atat de pe la noi, dar vom mai reveni. oare mai bate vantul azi? tare as vrea sa o scot.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Hai ca am aparut si eu.....ieri am facut vaccinul de 2 luni si m-am simtit mama denaturata, ca l-am ales pe cel cu 2 intepaturi, cautand sa fac o economie in buget. A plans micutul meu, de mi s-a rupt inima si-mi venea si mie sa plang. Apoi s-a linistit....aseara a fost destul de agitat. Nu a reusit sa tina supozitorul de Novocalmin in fundulet, ca la 5 minute dupa "intromisiune" a facut un kaki. IN ansamblu noaptea a decurs bine, nu pare sa aiba febra...oricum, sunt cu ochii pe el.

Ma duc sa va citesc.....
EEEEEE, ce ziceam eu? Nu-mi place! De ce ati sarit cu gura pe Porumbita???? Forumul acesta este pentru a ne impartasi experiente, a da sfaturi, a cere sfaturi.....dar atat! Nu vad de ce sa ne suparam sau sa sarim in capul uneia sau alteia! Mai mult sau mai putin pricepute, fiecare dintre noi suntem mamici si oricum fiecare ascultam in primul rand de sfatul pediatrului, fapt care mi se pare foarte normal. La urma urmei, daca fac o ditamai gafa, ce zic? "asa am citit pe forum?" Insa faptul ca aflam una-alta, invatam din experiente, ne face sa cascam ochii si sa punem mai multe intrebari. Ia sa citesc mai departe, sper ca s-au aplanat lucrurile intre timp.

Daconst, sigur trece.....cand, nimeni nu stie, se pare ca difera de la copil la copil. Crede-ma, si eu as vrea sa stiu cand scapa al meu baietel......Haide, mult curaj! Primii 30 de ani sunt mai grei.

Dianocica, 2 saptamani nu e devreme deloc pentru afurisitele de colici. La noi au inceput din ziua 4 (de fapt noaptea, cand am chemat salvarea). Insa incep sa fiu din ce in ce mai convinsa ca erau provocate de laptele praf pe care il foloseam......Asa ca Daconst, ia vezi? Ii dai cumva si completare?

Dorsilia, bun venit! Sper sa scrii mai des pe aici!

Ohoho, Yagmur, asta da mancacios!!!! Imi place de Luca, stie ce vrea! David la 2 luni mananca in jur de 720, acum de cand am trecut pe Nan, chiar si mai putin.....cred ca vechiul laptic nu prea ii tinea de foame, ca cerea cam la 2,30 ore si ajungea si la 800 ml pe zi.Acum cere pe la 3,30-4 ore, si mananca mult mai putin.....sa vedem si daca ia in greutate.

Miro, iertare!!!!!!!Eu te-am speriat, dar asta petnru ca si eu la randul meu m-am speriat.....am citit informatia asta cu E-coli si colicii la mamici de septembrie-octombrie.

Ruxandra, chiar ca greva foamei a facut ieri. Toata ziua, 570 ml!!!! Nu a mai mancat sub 600 ml de cand avea 20 de zile. Sa speram ca azi e mai bine....a cerut cam la 3 ore, dar s-a oprit la 80 ml la fiecare masa. Oricum, suspectez si faptul ca nu-i mai place "locul de masa". Era intr-un fotoliu langa calorifer, si analizand eu mi-am dat seama ca el statea cu capul in dreptul caloriferului....cred ca dogorea acolo! Cand bagam tetina, devenea super agitat si o scuipa. Mutandu-ma in pat, am avut surpriza sa inceapa sa manance! Sper ca Grigore sa devina mai pofticios la masa de pranz!

Si apropo de masuratori....noi suntem mai micuti. Avem 4,900 kg si 59,5 cm la 2 luni.Asa ca vedeti, fetele care alaptati exclusiv, ca formula nu e o "formula magica"? La voi toti bebeii au crescut mult mai mult.....asa ca mult curaj, cu tzatzele () inainte!

Raluca lui David Calin (28 nov)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Proaspetele mamici sunt inca prea prinse de noua aventura ca sa-si mai aminteasca cum e sa fii fara bb pe cap macar pt cateva ore, dragele de ele. Sau ma-nsel?

Mirona, da de ce-i faceti laptele praf diluat ??


Vai - Ruxandra - si eu care ma invinovateam ca-s egoista si ca-s mama denaturata si ca o sa ma bata DD la cat m-am chinuit sa fac copilul asta si acum sufar dupa libertatea dinainte. Of Of. Deci mai simte si altcineva asa.

De ce fac laptele diluat?
Pai ii e sete. Unul din motivele kk verde poate fi si ceaiul anticolici ce i-l tot dau. Saracutza o duce numai intre o besina si un kk. Asa ca am redus drastic ceaiul - oricum nu-i dadeam mai mult de 50 ml pe zi .... dar totusi.
Vad ca acum bea laptele mai bine si intr-un timp mai scurt. Se pare ca ii este bine asa. In timp - revin la formula clasica.

Fug ca plange - poate facem un kk ... cine stie?

-ici la toate


Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070120&ctime=122902" target="_blank">4,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070121&ctime=010305" target="_blank">5,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070122&ctime=123722" target="_blank">6,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Stiti la ce foloseste laptele praf care mi-a ramas? Isi face mami friganele . Dar sunt tare buneeeee.......

Mormelvio, ce face Alin? Ati rezolvat cu constipatia?

Monique_new? Ce mai faceti voi?

Raluca lui David Calin (28 nov)
poze

ps - am editat, ca tare prost scriu

Mergi la inceput