Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by madaluta

De cand cu virozele astea sunt un pic cam ingrijorata.Care este temperatura unui bebelus? Darius al meu are constant peste 37 si nu stiu daca e motiv de ingrijorare sau nu.Temperatura lui oscileaza intre 37,2-37,4 si asta de vreo saptamana de cand i-o masor zilnic.la inceput m-am speriat si i-am dat panadol 2 ml de 3 ori pe zi, dar temperatura a ramas la fel.Sa merg la medic, sau e normal?

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius




37.2-37.4 este luata rectal si este ceea ce citesti pe termometru? sau e gata scazuta? sti ca din cea rectala se scad 4-5 zecimi si aia e temperatura corecta.


Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

carla nu mai stiu: alaptezi? de fapt chiar daca nu alaptezi incearca sa il pui la san sa te simta aproape, imi pare tare rau ca nu ii este bine. poate ar trebui sa suni la doctor

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Multumesc mult fetelor pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Temperatura am luat-o rectal, dar nu scazusem nimic pentru k nu stiam k se scade ceva. Eu ma gandeam k tb sa fie k a noastra, 36,6.M-ati linistit....Inca odata va pup...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by carla2005

Nu mai pot plange de i se innoada lacrimile in barba ...nu i-au curs niciodata lacrimile siroaie ....

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

poze bb

"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."



carla, incearca sa o dezbraci pana la pampers si sa o tii asa pe burtica ta, piele la piele ... de obicei contactul cu mama in felul asta ii mai linisteste ... bafta

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Oana, Tudor si Octavian
Dia, Danita si p_onu felicitari pentru cele 2 luni ale pruncilor!

ruxandra, am citit zambind despre ziua ta de ieri, pentru ca si la mine a fost cam tot la fel, doar ca alaltaieri. Si eu nu am avut norocul sa ies la film, ci doar la cumparaturi. Oricum iesirea mi-a fost sabotata asa ca am plans cu obida si am facut scandal spunand ca asta e tot ce imi permit deocamdata, sa ies cand si cand la cumparaturi, si ca si iesirea asta imi e sabotata de catre toti ai casei.
Dar pana la urma s-a incheiat cu bine, asa ca am fost nu la unul, ci la doua magazine!!! Asta se cheama ca am avut o zi bua, iar acum suntem acoperiti la capitolul hartie igienica, scutece si detergent de vase, etc. Deh, cam prozaic, dar asta e tot e se poate deocamdata.

quote:
Originally posted by bebinuta

Salutare fetelor
Despre anemie stie careva ceva?
Am o alta intrebare:cele care alaptati dati la bebei ceai intre mese?
sau nu?
Cand e treaza Ada nu rezista mai mult de 2-3 ore maxim fara mancare. Doar daca doarme.
Cat de tarziu se poate face baita?



bebinuta, despre a cui anemie e vorba? A ta sau a lui bebe?
Referitor la ceai, specialistii spun ca daca bebe e alaptat nu are nevoie de nimic altceva, ceaiul nu are nici un aport nutritiv. Eu alaptez si nu-i dau nici un fel de ceai, apa, etc, doar lapte. Si de multe ori si bebele meu vrea sa pape la 2 ore si asa ii si dau. De ce sa ii dai ceai Adei daca ii e foame si cere laptic?
Ai incercat sa ii oferi suzeta? Uneori bebelusii simt nevoia sa suga pntru ca asta ii calmeaza. Incearca cu suzeta si daca tot nu e multumita atunci alapteaz-o. Daca nu se linisteste cu suzeta inseamna ca ii e foame si chiar are nevoie de laptic, nu doar de supt in sine.
Iar cu baia nu cred ca exista o regula batuta in cuie, ii faci programul asa cum doresti. Eu incerc sa ii fac baie cam la aceasi ora, aproximativ in jurul orei 8 seara, plus/minus o jumatate de ora, depinde si la ce ora mananca.


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

dandusa, te iubim, esti scumpa rau!!!

carla, la san cu el, daca refuza, mai lasa-l si pune-l iar !!! asa am invatat si eu de la fetele de aici si acum sta linistit si papa ca un baiat cuminte ce e el!!!

madaluta, asa cum au zis si fetele, e putin febra dupa 37,5 si febra-febra dupa 37,8, pana acolo e normala !!!

am uitat sa va dau si eu vestile bune: Octavian are 6.200 kg la 7 saptamani---cu tot cu frichineala de la san..., icterul a disparut aproape complet ( deci am scapat de FENOBARBITAL ) si mai putin bune: trebuie sa il intzep iar sa ii fac transaminazele ca erau cam mari si daca sunt mari nu poate sa ii faca vaccinul ! Apropo de durerea lui Dolores ca trebuie sa ii faca lui David radiografie, parca ma doare si pe mine rau de tot ca tre sa il intzep iar! NU mai vreau, e prea mic si chinuit ! cu ce au gresit bebeii astia ai nostri de sunt asa chinuiti??

memoria mea e cam scurta si nu mai retin cine a scris azi ca are copilul icter si ca trebuie sa ii dea lapte praf...eu nu am inlocuit nici o masa cu lapte praf ci doar am suplimentat-o cu 20 ml de praf..DUPA SAN...de 2 ori pe zi !!! nu fa prostia mea! da-i o zi-doua lapte praf dupa care intrerupe..iar da-i o zi-doua..iar intrerupe caci crede-ma se va invata sa faca diferenta si vai si amar de sanul tau daca il refuza cum a facut al meu!


mirona, ne amenintai cu un mesaj in seara asta !!! NU te lasa Kara?

desiree si bebe Octavian

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

La multi ani pentru OANA de DIA; TUDOR de DANITA; OCTAVIAN de P-ONU; DARIA de SOMLEAC
Daconst, nu renunta la alaptat. Eu nu am avut sansa sa alaptez, si Luca al meu tot are crize mari de colici. Abia in ultimele 2 zile ce s-au mai redus crizele. Stiu ca este greu, ptr ca de 3 saptamani a plans si urlat in fiecare seara. O sa treaca si ele.... Rabdare! Si eu am cam incercat tot ce se poate, mai putin ceaiuri ca le refuza.. Vad ca se simte mai bine seara cu Sab Simplex sau Espumisan.
Dianocica, tare mult mi-a placut cum ai facut clasificarea remedilor ptr colici. N-am ajuns inca la Debridat; am incercat, dar nu i-a placut deloc.. Dar cum acum e cam constipat, poate mai incerc odata..
Carla, sper sa se fi linistit bebelina ta. Eu nu am cum sa-ti dau sfaturi ca nu am ajuns inca sa facem nici un vaccin. Dar uite ce prompte au fost celalalte mamici. Asa invat si eu, sa fiu pregatita peste 3 saptamani. Multa bafta!
Dianarus, eu ii pun jetul inspre burtica, dar e imbracat si peste mana mea care il maseaza in acest timp. Uneori a dat roade aceasta metoda.. Si Luca in fiecare dimineatza dupa masa de 6.30 se screme, se foieste, nu plange, dar e agitat. Eu ma gandeam ca vrea sa faca kk si nu poate... Oare asta este? Sau tot o durere de burta? Nici eu nu stiu. Pupici dulci!
Raluca, felicitari pentru botez. Si cat de mult te invidiez ca ai cada si se balaceste cea mica in ea. Si eu inot de la 2 ani si abia astept sa-l arunc pe Luca in apa mare...
Dolores, bafta maine la control..
Asiza,
Ruxandra, ce bine ca esti o mamica experimentata. Tare folositoare sint sfaturile tale
Dandusa[/b], bine ai revenit...
Am si eu o intrebare la voi: cat trebuie sa papa un bebe de 6 saptamani? Eu dau doar formula, ca nu am laptic... dar am ajuns la 720 ml/zi... si Luca parca ar mai manca.
Hai ca am scris un cearceaf.. se vede ca Luca e mai linistit de 2 zie....
Pupici la mamici si bebei
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

reiau de finele cap trecut, ca am scris dupa "inchidere"

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by bebinuta

Salutare fetelor
Despre anemie stie careva ceva?
Am o alta intrebare:cele care alaptati dati la bebei ceai intre mese?
sau nu?
Cand e treaza Ada nu rezista mai mult de 2-3 ore maxim fara mancare. Doar daca doarme.
Cat de tarziu se poate face baita?

s-a trezit bebi si e tare agitata.
revin


--------------------------------------------------------------------------------



Eu alaptez exclusiv si nu ii dau ceai. Am incercat de vreo doua ori dupa ce a supt ore in sir cu pauze f scurte dar nu a acceptat ceaiul.

Pune si tu varsta bblui la semnatura sa stim la ce ne referim


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Daconst

Sunt o mamica disperata care se confrunta cu colicile la bb.Avem aproape 2 saptamani si a inceput perioada chinuitoare.
Am incercat tot ce se putea de la picaturi,supozitoare...cam tot.Nu stiu ce sa-i mai fac ca urla intr-una.Imi vine sa renunt la alaptat,desi m-am chinuit sa am si eu lapte suficient...acum parca nu mai sunt asa convinsa ca-i fac bine la bb.

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi,cele care au trecut prin asta si sa-mi dati o speranta ca va trece si o sa am si eu un copil normal.

Va pup si va doresc sa aveti parte de bb-ii sanatosi,ca asta e tot ce conteaza.

Dana


--------------------------------------------------------------------------------



Dar ASTA inseamna COPIL NORMAL!
Colicii fac parte din procesul de dezvoltare, sunt putzini care scapa (si aceia tot normali sunt, doar ca ai nostri au un alt fel de normalitate). Incearca sa ii pui ceva cald pe burtica. Eu am un ursuletz de plush cu bilutze de fier la funduletz. Il incalzesc cu atentzie sa nici nu ard bblusha si i-l pun pe burtica. Se poate si cu un scutec de panza sau o paturica incalzita cu fierul de calcat. O prietena de-a mea are 2 paturici care sunt mereu pe calorifer si pune cate una pe burtica lui bb cand e in criza.
Incearca si asta.
Si nu dispera. Se intampla f rar sa tzina mai mult de 3 luni si niciodata peste 6 luni! In nici un caz sa nu renuntzi la alptat. Si cu lapte praf se fac colici! CURAJ!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

anateo, in poza www.flickr.com/photos/siliescu/371639251/" target="_blank">asta am crezut ca e baietelul meu! E culmea cum seamana baieteii astia, ca nu mi se intampla prima oara, am avut aceeasi senzatie si la alte poze de fulguleti.
Sunt minunati puii vostri! Si Teo e o dulcica si o nazdravana, iar tu esti o mamica foarte fericita.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Yagmur:darius al meu papa 400-500 ml in 24 h , dar si san pe deasupra...Asa k 700 nu mi se pare mult.In ritmul asta am luat aproape 2 kg in 6 sapt...Pediatra mi-a zis k nu e prea mult, dar sa incerc sa nu ii dau mai des de 2,5 h.

Cu o posibila anemie ne confruntam si noi, numai k doctora noastra ne-a pus diagnosticul "din ochi". La controlul de la 1 luna i s-a parut ei k e cam palid si k are manutele reci si ne-a dat sa luam alternativ o zi 3 picaturi de Ferrum si alta zi 5 ml de gluconat de Ca.Ce analize ar trebui sa facem sa vedem dc are sau nu anemie k sa nu indop saracul copil cu chestiile astea degeaba?

desireefelicitari pt grasunel!!! Ne-ati intrecutI noi la 6 sapt aveam 5,700...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius

Mergi la inceput