PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
miti2004 spune:
pt fetele cu bebei care nu papa legume : suntem si noi pe lista !!! de la 5 luni pana la 6 luni si 3 sapt ( deci aproape 2 luni ) a papat piure de lugume si cu carne, si ou si ficat...de 2 saptamani e CAH CAH CAH 

...DE CE ? nici eu nu stiu...asa, hodoronc-tronc nu mai ii plac legumele.
A trebuit sa-i pun galbenusul de ou la masa de fructe, adica cu mar copt, biscuite si branzica, asa macar a papat galbenusul.
Ieri la pranz i-am dat ficatel cu dovlecel si...cu mar copt ( 2 felii ) si a papat...
Si eu sunt disperata !
Iulenca mi s-au umplut ochii de lacrimi cand am citit despre tatal tau, din cate inteleg e ceva f nasol...Ma rog sa-i dea Dmunezeu putere sa mearga mai departe !
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
Genie spune:
Seara buna! Bulinuta, si eu am gasit-o o data cu paturica in cap si se zbatea de mama focului, cand i-am dat-o la o parte, ea radea, probabil ca facea acelasi lucru ca si Bulinelul tau, se juca. Vad ca mai toate piersicutele au dormit azi mai mult si Antonia mea a dormit dimineata 2 ore si dupa masa inca o jumatate de ora, ceea ce e un record pentru ea, doarme max juma de ora dimineata si la fel dupa masa. Cred ca frigul asta le-a facut somn...Trebuia sa vina si iarna, nu. Mai greu o sa fie cu scosul afara, eu stiu ca pe vant nu e bine sa fie scosi.Ceea ce nu stiu pana la ce temperatura e sigur sa tinem bebeii afara...
Ani_nutu, sa nu te superi dar eu am citit ca pana la varsta de un anisor nu e recomandat sa pui sare deloc in mancarea bebelusilor pentru ca rinichii lor nu sunt bine dezvlotati si ii suprasolicita in felul asta...
somn usor la parinti de piersicute si bineinteles la piersicute
www.dropshots.com/antonia25
misimica spune:
Lucians -suna tentant reteta ta de "pilaf" pentru bebei,
am s o incerc si eu la puiuta mea,cu toate ca ea maninca foarte bine si supa-crema de legume cu piet de pui,
insa ma intreb oare daca untul este bun pentru ei acum,eu folosesc ulei de masline.In schimb noua nu ne mai place lapticul
,poate ai vreun sfat pentru noi.Pupici pentru printesica ta Dariuca
geliza spune:
am pus cateva www.dropshots.com/geliza" target="_blank">poze
Eliza cu Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)fete cucuiete
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
romaniaau spune:
Buna seara mamicute,
Imi pare tare rau sa aud ca nu sint singura cu bebe mofturos. Zau ca nu mai stiu ce sa ii fac de mincare. Supa-crema pe care i-am facut-o eu a mincat-o ieri, iar azi am vrut sa ii dau ceva cu carne. Am luat borcanele cu legume si carne de vitel si paste cu carne de pui. Nici nu a vrut sa auda de ele. Am gustat si eu din fiecare, sint asa rele la gust de ma mir ca maninca vre-un copil pe lumea asta asa ceva. M-am hotarit sa continui cu mincarea facuta de mine.
Am incercat o combinatie la sugestia unei prietene: piure de pastirnac cu mere, proportia cam 3:1. Pe asta a devorat-o.
Va intreb pe voi, uleiul de masline se pune la fiert odata cu legumele sau se adauga crud la sfirsit?
Si inca o intrebare legata de epidemia de gripa din Romania: ce se anunta, este pe trecute?
Mamadestefan si celelalte fete care mi-au raspuns, va mutumesc mult, mai ma luminez si eu la cap ca pe aici nu am pe cine sa intreb.
Sa dea Dumnezeu ca miine sa se faca bine toti bebeii si sa pape mai mult ca azi.
Va pupic de noapte buna.
Consi spune:
Si eu vrea sa ma inscriu in
clubul mamicilor cu piersicutze carora nu le plac legumele. Azi a mancat 5 lingurite din piure cu piept de pui "imbunatatit" cu iaurt. Ieri si alaltaieri a mancat mult mai bine. Nu mai stiu ce sa cred!
Lushk multa sanatate tie si puiutului!
Anasia incearca sa-i dai fructul copt/fiert.
Genie si noi am patit la fel cu piciorusele intre gratii. "Noroc" ca Luca nu plangea. Statea cu ele atarnate. Am ridicat aparatoarele de pat mai sus si asa am rezolvat problema.
Oncicu pupam
voinicelu'!
Geliza acolo a fost distractie, nu gluma! Si ce se mai iubesc cucuietele tale!
Ancutex cred ca trebuie sa faci publice pozele!
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
Consi spune:
quote:
Originally posted by romaniaau
Va intreb pe voi, uleiul de masline se pune la fiert odata cu legumele sau se adauga crud la sfirsit?
Eu il pun la sfarsit.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
miti2004 spune:
misimica si Alex al meu a avut 2 perioade de vreo 10 zile pana acum in care nu prea vroia lapte...una pe la 5 luni, una pe la 6 luni si ceva...dar si-a bagat mintile-n cap si acum papa iar, ca ale mele erau la pamant deja 
romaniaau si eu am pus ieri niste mar copt la masa de legume, adica mar copt , dovlecel si ficatel si a papat. Azi a vrut mosrcov cu pulpa pui fierte si am pus nitel unt, a papat si azi, spre marea mea mirare. Oricum, eram cu marul copt gata de adaugat si azi, dar am zis ca incerc intai fara.
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
mamaluidavid spune:
Neatza fetele!
Iarasi imi beau
singura ![]()
Imi pare rau sa citesc ca sunt atatea piersicutze care refuza legumele si mancarea solida! Eu am trecut cu David printr-o perioada dintr-asta dar la noi era problema lingurita,cum am spus de atatea ori
,ma gandesc ca voi ati incercat deja si alte lingurite.
Miti parca Alex refuza legumele de cand v-ati intors din Romania,nu? Sa stii ca si David la fel mi-a facut,noi am inceput diversificarea in Romania,manca de rupea si cand ne-am intors aici pauza
,nu ii placea morcovul,cel din tara era mai dulce si probabil alt gust,mai bun.Am cautat baby carrots si cu ei am avut succes si a inceput din nou sa pape,erau pe gustul lui se pare.Poate si lui Alex nu ii place gustul legumelor de acolo.Zic si eu 
He,he mamidestefan copiii mei i-a facut tac`su singur,de la mine au luat foarte putin,Masaaki zice ca Patricia seamana cu mine la forma perciunilor
,asa o fi
In rest ea a luat de la mine forma unghiilor
si cam atat deocamdata.David cam la nimic nu aduce cu mine,aaaaaaa amandoi sunt albi ca mine
,macar atat
A si multumim de aprecieri 
Anasia suportul ala pentru stat in fund nu e atat de practic cum am crezut,l-am cumparat de cand era David bb dar l-am folosit ff putin,nici Patriciei nu ii prea place,aluneca in jos.Multumim de aprecieri 
Sarilla multumim
,bubitele aproape ca au trecut,pe burtica ce mai avem putin 
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
pika-pika spune:
Hai ma Stefania ca nu te las singurica!Eu as vrea din tortul ala al lui mamidestefan dar l-au devorat fetele...Cand am incercat sa intru la reteta nu a mers.
Fetelor Aina mananca ca sparta,pur si simplu nu stiu ce sa-i mai dau,ar manca si cand doarme cred.Si culmea e ca si lapte bea mult mai mult decat inainte.
Am sa va spun cum am inceput noi diversificarea si ce ii dau sa manance poate va inspirati desi nu cred ca are nici o legatura asta.Provine din doua familii de mancaciosi...
Deci...noi am facut diversificarea in stil japonez,adica am inlocuit treptat o singura masa de lapte,cea de pranz,cu mancare.Am inceput cu morcov,apoi orez.Apoi am tot adaugat legume in supica,cartof,ardei gras.Apoi marul crud dat prin razatoare.Iar am mai adaugat una alta la supica(ceapa,patrunjel) si i-am dat piure de legume dar pisat cu furculita.AM sa fac o poza intr-o zi ca sa vedeti cum arata.Acum mananca in fiecare zi la pranz piure de legume cu orez in el plus peste sau piept de pui sau galbenus de ou sau ,de azi,ficat de pui.La sfarsit este nelipsit sucul de fructe,acum mar sau mandarina.
Ii mai fac si alte combinatii,adica piure de cartofi cu lapte formula si peste cu tofu sau piure de spanac...Dar in general piureul de legume este nelipsit ca si orezul pentru ca aici nu avem cereale pentru bebelusi.Aaaa,am uitat sa spun ca ii pun la piure si o picatura de ulei de masline.
De ceva timp am inceput sa-i dau si pe la 5-6 un iaurt dar cum e asa nesatula ii dau si un pic de piure de legume(ce imi ramane de la pranz)sau ceva la borcanas.Ce nu-i place deloc sa manance este dovleacul,nu dovlecel...Aici sunt foarte multe produse pentru bebelusi cu dovleac,mai ales la borcanase.I-am facut si eu dovleac fiert cu galbenus de ou si cu lapte formula dar nu a vrut sa manance.
Eu i-am dat la inceput cat mai multe legume si apoi fructe.Ii dadeam doar suc de fructe cumparat,pentru bebelusi si la fiecare 3 zile i-am introdus ceva nou.Poate ca nu a apucat sa se plictiseasca de mancarea pe care i-o dau.Nu stiu ce sa zic.Aaaa si mai puteti sa incercati si cum a spus adelapop sa mancati in fata lor.
Sper sa fie de folos ce am scris.
Andromeda si Aina(05.07.06)