Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 8
babirusa spune:
Buna fetelor,
felicitari celor care au nascut, va doresc refacere usoara si un BB mancacios si mult laptic.
Nastere usoara burticilor ramase
Acum am reusit si eu sa intru cu tot haosul de aici. Am nascut natural cu epidurala,1 ian, ora 7.24 am, Patrick avea 3.220kg, 49cm, apgar 9/10
Suntem bine, dar pe BB il chinuie burtica indiferent ce ii dau, astep sa treaca primele 3 luni si sper ca va fi mai bine
Numai bine
Daconst spune:
Burticile,care au mai ramas,eu nu am vrut sa va sperii cu povestea mea...ba din contra.Eu am avut un travaliu relaxant,cum as dori la toata lumea,doar ca ultima ora a fost groaznica...si asta din cauza inducerii.
In rest chiar a fost floare la ureche.Sper ca la voi sa fie mai usor!
Mai,eu sunt disperata cu colicii...plinge bb al meu de mi se rupe sufletul...imi vine sa renunt la alaptat.
Daca aveti vreuna vreo solutie,v-as ramane recunoscatoare.Nu stiu ce sa-i mai fac.
Oare sa renunt la alaptat?ce zic mamicile cu bb2?
Dana
rali spune:
Babirusa felicitari! Multa sanatate lui bebe sa treaca repede perioada asta cu colici... mai devreme de 3 luni!
Helenutza23- asa e ...o sa iasa pana la urma ... port discutii serioase cu el... ii explic pe unde trebuie sa iasa ... ca dragul de el cred ca s-a ratacit... si are o activitate de numa numa ... imi face burta in colturi!
Raluca 39+
aiska spune:
Nu stiu ce are forumul ca nu am reusit sa intru si sa scriu nimic.Imi aparea ca pagina nu se poate vedea, poate s-a mutat sau e unavailable pentru moment.
Multumesc fetelor care au facut galerie.
Cert este ca a fost mai eficienta decit deschiderea capitolului nou.
De azi dimineata am niste contractii foarte neregulate care apar mai mult cind ma aplec sau ridic ceva, inclusiv pe Joel.Dupa cum se prezinta situatia sau mai am citeva zile sau ajung in saptamina 41.
Monyyk, Rali tot de pe baricade va salut si bag mai multe poate una dintre voi sparge gheata
Felicitari noilor mamici Pako, Babirusa, Cristinna si Maria-de la care ma asteptam ieri la asa vesti-
Sabina 40s
mamica lui Aleksi Joel
ylilimic spune:
Povestea nasterii micului Adam Cristian
39sfix- ma trezesc la 3:30 dim si desi ma simteam foarte bine nu mai pot adormi la loc. Ma foiesc pret de 1h jumate cu gandul la fetele de pe forum.
ora 5- decid sa ma ridic si accesez netul. Dar cum foamea incepuse sama roada, infulec mere, portocale si placinta de mere in timpul conversatiilor cu Dana in Germania.
ora 6:45 - trece sotul spre bucatarie sa pregateasca laptele lui Matei, insa cand da cu ochii de mine la PC imi sopteste"cotoharla mica, azi o sa fii zombii, de ce nu dormi?" Ii zambesc si dau raportul ultimelor ore. Mai ciugulesc si cu el cate ceva si ma gandesc ca un pui de somn nu ar strica. IN drum spre baie simt ceva scurgandu-se si de necontrolat pt mine. La baie constat o mucoasa rosiatica...era clar ziua cea mare sosise... Intreb soyul daca chiar trebuie sa mearga la birou . El zice ca are audit si mai are hartii de aranjat;atunci convenim sa mearga macar 1h cat imi va lua mie sa ma pregatesc pt plecare si sa chem ajutoare pt Matei. Intru pe net si lansez vestea fetelor Alte semne nu erau, nu dureri, nu apa rupta, nu contractii. Un supozitor isi face efectul. Fac un si astept. O asteptare lunga presarata cu conversatii la telefon sau pe net. Pe Matei il expediasem la mama. Caut dr la tel si daca prima data imi respinge, apoi nu mai raspunde deloc Mucoasa rosiatica aproape dispare. Simt usoare contractii la intervale mari de timp 30-40min.
ora 14 - ma suna dr si stabilim o intrevedere la el la cabinet in jurul orei 16:30. Imi chem sotul caci aveam nevoie de si plecam la Cta. Contractii tot slabe si rare, insa un lichid galben se scurge in cantitati mici. La echo bb e estimat la 3,200 kg. Spun dr despre lichid si despre faptul ca nu ma pot abtine sa-l pierd (deci sigur nu era urina) si el zice zambind "Pai, da-ti drumul nu te abtine!" La controlul pe masa exclama "Ooooo, copilul e...La Podul Grand...La podul cu butelii e copilul (locatie departata in CTA). Tot cautandu-l pe bb, curge din nou putin lichid. Surprins dr imi da bilet de internare la spital, sa-mi urmareasca evolutia acolo, dupa programul de la cabinet. Incepuse sa-mi fie foame... La internare solicit camasa de noapte de la spital. Socata asistenta mai intai ma chestioneaza de ce vreau de la ei si cum e posibil sa nu am in bagaj camasa si halat Fac pe proasta si ma aleg cu o camasa curata, apretata, parfumata si in jur de 18:30 urcam la et 6 spre sala de nasteri, cu una bucata sot dupa mine. Sunt cazata singura (a fost singura nastere in noaptea aia) intr-o sala de nasteri, curata, simpla, cu 2 paturi si cateva dulapuri. Se schimba tura iar eu fac cunostinta cu o infirmiera tare cumsecade. Cica cele 2 asistente din tura sunt foarte bune (la ce?). Una era imbracata in roz si cealalta in verde. Suna dr meu sa se intereseze de mine si comanda o perfuzie pe la 20:30, caci dupa ora aia urma sa vina si el. La sfarsitul conversatiei telefonice replicile asistentelor sunt vulgare la adresa dr: ...si mai ce vrea domn dr? O p... el ce mai face cand vine? Vine doar sa prinda copilul cand iese? El ia o caruta de bani si noua ce ne iese la treaba asta? Lasa-ma in p... mea ca m-am saturat sa fac treaba unor nemernici..." Eu ascult cumintica si astept ingerul meu pazitor asistenta C (sefa sectiei de gineco) sa inlesneasca putin lucrurile. Intre 2 bucatele de cioco vb la tel cu fetele si trimit SMS pt a raporta situatia.
ora 19:30 - madamele roz bonbon si verde mentosana isi fac aparitia si "roz" imi rupe "delicat" membranele . De ciuda organisnmul meu ii arunca restul de lichid pe papuci Bodogane ceva si "verde" imi face o injectie in vena. Intreb ce e, doar-doar le-oi imblanzi intr-o conversatie "si daca va spun, va pricepeti? un antispastic" zice sec. Eu nu am luat toata ziua si acum mi-l faceti direct in vena? mai incerc eu... "Va propun ceva: daca tot ati ajuns aici la noi, eu zic sa ne lasati sa facem treaba, sa aveti incredere ca o sa fie bine, nu o sa va facem rau" Uitandu-ma la fatza ei eu as fi zis contrariul Madamele pleaca si eu imi simt privirea incetosata si gura uscata. Contractiile nu erau prea dureroase la intervale de 20 min.; in ritmul ala travaliul avea sa dureze pana dim si madamele si madamele erau necajite ca trebuiau sa munceasca toata noaptea
ora 20:30 - sun pe as C. care zice ca dr e de ajuns la nastere si nu mai vine ca are musafiri Asadar... doar eu si madamele colorate. Era bine daca aveam niste bani la mine ca le "imblanzeam" repede. Cu speranta ca vor iesi din corpul rezervat nasterilor si sotul le va da "un branci" o vad pe madam roz ca vine si imi pune o perfuzie stricata desigur cum aveam sa aflu ceva mai tarziu.
ora 20:50 - apare dr si ia la cunostinta starea mea; si el e de parere ca mai dureaza.
ora 21:05 - Mi se face si mai foame. Ciocolata e amagitoare. Contractie ceva mai dureroasa multumita perfuziei. Cu ochii pe ceas constat ca durerile sunt mai intense si se repeta la 7-10 min. "Ceva mai bine, nu?" ma intreaba madam roz? Cred si eu ca pe hol doar ce se auzise baiatul cu pizza , caci dr avusese grija sa nu vina cu mana goala. Eu in contiunuare tin evidenta contractiilor si intre ele mai vb la tel, mai trimit un SMS... De durere incerc sa ma gandesc la altceva si mintea imi zboara la Tumblebugs (un joc la PC)...Avea dreptate Adela in privinta lui, nu era un joc imposibil dar iti macina nervii de oftica
ora 22:10 - primesc un tel la care nu ma simt in stare sa raspund (de durere fireste). Imediat nevoia de a aface kk isi face aparitia. Strig la asistente "si afara ploua, ploua/ si-i trecut de ora 9..."
ora 22:20 - Il strig pe dr si apare madam roz. Neincrezatoare ii zice dr ca imi vine sa ma screm. Mai nascusem o data natural fara anestezie si stiam ca momentul nasterii e aproape. Vine dr si zice ca inca nu-i momentul Ba, pe dracu! Baga nmana si deodata intreaba "Bai, dar colul meu unde e?" Caci colul acela luuuuung si copilul de la Podul Grand erau acum un col scurtat si copilul dupa colt Cu putin ajutor ma urca pe masa, apar din dulapuri si instrumentele de tortura, dr se echipeaza, doar infirmiera imi zambeste Ma intreb unde sunt cei de la neonato, de copilul meu cine se va ocupa? O usa se deschide in stanga mea si o alta scorpie cu capison de plastic isi face aparitia. Dr trece pe langa mine si-mi zice bland cand simt ca vine contractia sa trag adanc aer inpiept si sa imping cat pot de tare. Nu-0mi iese din prima, nu-mi iese din a 2-a (desi madam roz era calare pe mine) Mi se striga intr-una sa respir, sa trag aer in piept, sa impjng... Tin ochii inchisi si incerc sa-mi adun fortele. Il aud pe dr "hai Liliana, hai ajuta-ma sa scot copilul sa nu stea prea mult acolo" Copilul! Da, copilul merita sa mai incerc o data! Trag aer in piept si imping cu toata forta si indeluuung. Simt niste junghiuri acolo jos si stiu ca din nou va avea de lucru dr; simt cum iese capul, apoi dr il rasuceste si il scoate.
ora 22:35 - Gata! Bravo! Asta a fost! Ma uit intre picioare si vad o mogaldeata usor albastruie, murdara de vernix, atarna deja de picioruse cu capul in jos si vad si un lung matz gros care ne legase 9 luni. Dr tropaie putin si zice zambind "uite un cacatel de copil..." Ma ocoleste si-l duce pe bb la scorpia cu capisonin cealalta sala. Se intoarce, ii este potrivita lampa pe directie si se apuca de curatat zona si brodat "bijuteria". Madamele si infirmiera se vanzolesc pe acolo. Pe fundal aud racnetele lui bb si scorpia care rade de el "dar asta ne sparge timpanele...daca-l vedeti - muriti de ras!" Vine din nou la noi in sala cu bb in maini, in pielea goala si buricul legat "s-a apucat cu amandoua mainile de urechi si atata se vaieta..." Si dr, si madamele si mai ales scorpia se amuza de puiul meu "3,400 si apgar 12 " ca parca eu eram cu pluta sa cred! Pe parcursul celor 40 min de lucru manualdr imi explica cum prima cicatrice, de la Matei, nu a tinut si s-a rupt si a fost nevoit sa ma si taie, motiv pt care ma roaga sa indur ca trebuie sa o faca simetrica sa nu apara probleme. Imi mai face o injectie cu xilina, timp in care madam roz imi completeaza o fisa si in graba il declar pe pui Paul. Nu ma vedeam strigand copilul Paul, dar cat stateam in spital era destul timp sa-l hotaram numele.
La terminare ma transfera in acelasi pat de mai inainte si imi "planteaza" si o punga cu gheata la dansa. Infofolita cu paturi imi primesc in vizita sotul si o prietena carora le spun fireste "mi-e foooaaaameee!"
Eu zic ca a fost bine, o naster normala, nu?
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Ivona1977 spune:
Cleopiciu si a mea are bubite pe fata, m-am speriat de patata ce e. Eu ii dau numai musetel ca imi e frica sa ii pun altceva.
Tzuchi nu te panica si nu te mai supara, ai rabdare, mai ai putin. In spital nu ai nevoie de mare lucru, sa ai niste papuci de casa sau slapi, haine comode (halat), chiloti de unica folosinta si maternity pads, camasi de noapte care se desfac la piept, pentru tine gel de dus sampon periuta dinti perie par prosop, pentru bebe nu trebuie initial ca ii dau ei si apoi poti sa apelezi la tati. In spital e cald si iti dau ei mancare si medicamente. Nu te incarca, la o adica poti merge doar cu burta ca nu te lasa ei goala sau pe bebe. Bafta, asteptam numai vesti bune!
Pup la fete!
Ivona si Ella
ylilimic spune:
Felicitari pako, babirusa, cristinna - sa aveti bb mancaciosi si laptic atat cat trebuie.
Dana - in spital mi-a atras dr neonato atentia ca bb are tendinta de a orienta piciorusele inspre exterior si in sus spre tibie, ca asa a stat inghesuit la mami. A fost si cazul lui Matei la un picior, insa cu masaj se rezolva in primele saptamani. Deci imi trebuie mai multa caldura...
atentia la ceaiul de musetel
- tot in spital ni s-a recomandat ceaiul de galbenele, caci la musetel s-au constatat mutatii cu efect alergen. Eu cu ceai de galbenele il dau si vad ca nu sunt probleme. Puteti incerca sau faceti cum vreti...
ylilimic spune:
Felicitari pako, babirusa, cristinna - sa aveti bb mancaciosi si laptic atat cat trebuie.
Dana - in spital mi-a atras dr neonato atentia ca bb are tendinta de a orienta piciorusele inspre exterior si in sus spre tibie, ca asa a stat inghesuit la mami. A fost si cazul lui Matei la un picior, insa cu masaj se rezolva in primele saptamani. Deci imi trebuie mai multa caldura...
atentia la ceaiul de musetel
- tot in spital ni s-a recomandat ceaiul de galbenele, caci la musetel s-au constatat mutatii cu efect alergen. Eu cu ceai de galbenele il dau si vad ca nu sunt probleme. Puteti incerca sau faceti cum vreti...
monykk spune:
rali noroc cu tine ca am vazut si eu steluta , chiar nu mi-am dat seama
tu unde nasti ? , la mine i-au ascultat inimioara la un aparat nu stiu nici cum se
numeste nici nu m-a interesat decat ca e bine, eu am zis ca iese al termen dar oricum
face ce vrea el e sefu
helenutza rabdarea mea a ajuns la final si mi-e o frica de mor de inducere ..........brrrrrrr
BABIRUSA SA-TI TRAIASCA PATRICK , SI SA TRECETI USOR PESTE PERIOADA ASTA CU COLICII
AISKA UITE ITI FAC GALERIE POATE TREBUI SA FII TU PRIMA SI OR VREA SI AI NOSTRII
40+
mony
monykk spune:
LILISOR super tare povestea nasterii micutului Adam Cristian cu Apgar 12,
ai un talent la scris ceva de speriat , mi-a placut si descrierea madamelor
roz si verde , din cate am vazut ai nascut normal si fara epidurala, asa
ca ma inclin ..........ce sa zic o adevarata mamica , felicitari
mony