Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 3
Monicutz spune:
Mariana, mie mi-au facut cezariana in urgenta pt ca in momentul in care am ajuns la spital cu apa rupta si fara contractii, la monitorizare au constatat ca bebe avea puls 40...si nu se stia si vedea de ce. Mi-au spus ca nu sunt sanse mari, dar daca vreau se poate incerca o Cx de urgenta. Evident ca am acceptat. Speram intr-o minune.
Acum tocmai asta mi-au spus ca la Cx electiva e mai mic riscul, ca e mai bine sa nu intru in travaliu. De asta m-au programat.
Si eu m-am decis greu, dar cand am vazut ca n-am incurajare pt VABC, am zis ca poate e mai bine asa cu Cx.
, 37+
tzuchi spune:
Pupam si noi proaspetele mamici!
pentru cele care se pregatesc sa devina mamici saptamina aceasta!
Cine a spus ca luna a noua e cea mai grea, mare dreptate a mai avut! Ma inscriu si eu in randul celor care nu mai au rabdare! Vreau sa naaaaasc! Insa slabe sperante pina la sfarsitul lunii februarie sa vina bebele, asa ca mai am de asteptat!
Ivona ! Ma bucur tare mult ca sunteti bine si tu si Ella! Saptamina asta am fost tare suparata, pe mine cred ca ma ia depresia dinainte de nastere, oricat de pozitiv as incerca eu sa gandesc, nu-mi prea iese! Cred ca e de la statul singura in casa toata ziua, o sa ma duc iar la scoala, pina sambata cand vine mama si apoi o scot la plimbari lungi pe jos! Sotul e disperat ca vorbesc asa de mult cand vine el acasa seara obosit, imi dau si eu seama ca trancanesc ca o moara stricata! Bineinteles ca am sa-ti trimit sms sa anunti fetele! Tu de ce ai avut nevoie la spital pentru tine si bebe ca tot fac si desfac gentile ptr spital si nu stiu daca imi mai trebuie cate ceva.
Mariana parca tu ai intrebat de prostaglandine, am reusit sa ma uit pe niste articole cu studiile facute pe inducere cu ele si nu mi-a placut ce am citit. Este o diferenta dpdv al structurii chimice intre cele naturale si cele sintetice, insa concentratia care se administreaza este cea care determina inceputul travaliului, de asta se spuna ca utza-utza trebuie facuta de 4-5 ori pe noapte, poate-poate se ajunge la o cantitate mai maricica de prostaglandine naturale incat sa produca vreo reactie la nivelul colului!
36+
mihacarm2002 spune:
A cu bebelusi. Si numai baieti!
Bine ati venit pe lume, David Andrei, Tudor, Teodor, bebelusul mamicii Felicia
Viata lunga, fericita, plina de succese!
Pentru proaspetele mamici:
&Laura_Popy, & Sim,
&Oana_Bucur, &Felicia
Recuperare rapida, sanatate, rabdare si intelepciune cum sa va cresteti puisorii. Abia asteptam sa ne povestiti cum a fost si, mai ales, sa vedem pozeeee!
Care este nick-ul Feliciei pentru a o scrie in lista?
sraluca, tare faza cu catelul. Si mie mi-ar fi placut sa am unul dar sotul nu concepe.
maria72, rali, aiska, monykk:
gio, Felicitari pt Eva Victoria! Ce frumos doarme! Parca e un ingeras!
Acum, te rog, daca ai putea sa imi dai mai multe detalii de balansoar. Cate baterii sunt necesare, daca spatarul este ajustabil in mai multe pozitii si cam pana la ce varsta il pot folosi.
adinush, Felicitari mele pentru performanta!
alinatxa, cand te-ai trezit nu ai mancat inghetata? Eu stiu, poate ti se declanseaza nastera!
Daconst, tare interesanta povestea nasterii lui Lucas –Paul? E prima cand aud de nastere cu ajutorul acupuncturii. Asadar, tu ai nascut in picioare?
Mihaela 38+
mcbeal spune:
Mama ce de bebei s-au nascut de cand n-am mai intrat pe forum! Felicitari proaspetelor mamici, sa va traiasca bebelusii!
Adinush, nu-mi vine sa cred cum arata burtica ta dupa numai 2 saptamani de la cezariana! Cum ai reusit asa o performanta?
Monicutz, ai incredere ca de data asta va fi bine! Am citit si eu ca cele mai putine complicatii sunt la nasterea cu cezariana planificata.
Tinem pumnii fetelor care urmeaza sa nasca azi. Bafta multa, nastere usoara!
37+
Catalina spune:
Neata stimatelor!
Raportam o dimineata cu soare si la mine in cap desi nu am dormit mai mult de 3 ore. Ieri ne-a baznit noua ca ia sa incepem totusi sa ii facem lui bebe un program de masa ca prea se trezea haotic, ba la 2 ore ba la 5. Si asa ca am inceptul sa il zgandarim si a mancat din 3 in 3 ore, hai max 3 ore jumate. Doar ca am avut ideea luminata sa ii bagam si masa la 12 noaptea, ca poate doarme toata noaptea. El nu a mancat niciodata atunci. Manca la 9,10 si se trezea la 2,3. Eeee, am stat amandoi cu cearcanele pana la calcaie pan la 12 treji, bebe a mancat 80ml (fff putin la valoarea lui de 150/160ml la un bibe) in somn, nici nu a deschis ochii si l-am pus apoi in pat, fara sa ragaie bineinteles. Nu ragaie el treaz, d-apai adormit.
Ma'sa, paranoica de serviciu, a stat protap langa el inca vreo ora si ceva, sa nu dea afara, ca le cam da, mai ales daca nu ragaie. Deci, m-am bagat si io in pat la 1. Cine credeti ca s-a trezit la 4 cu foamea in gat? Beeeebe. Deci noaptea a fost "superba". M-am culcat la loc la 5 jumate, cand a adormit el, si la 6 jumate m-am trezit cand a inceput sa fornaie nasol de tot si sa faca ca 311 cand pune frana. Ni se intampla in fiecare dimineata, e clar ca e ceva cu caldura din casa cum a zis Dana. Daca deschid usa de la balcon din cealalta camera si vine aer, nu mai face. O sa oprim de tot caloriferele, nu avem alta solutie, pt ca nu avem termostate la ele ... .
Azi ii cam lacrimeaza un ochisor. Sper sa mi se para.
Felicitari fetelor proaspete mamici, Liuda, imi pare tare rau sa aud ca nu esti bine. Doamne ajuta sa fii mai bine in curand, ca tu erai stalp tare aici pe forum.
Pupici tuturor,
Cata
PS. Adinush, nu stiu daca am zis, dar mi-au cazut plombele cand te-am vazut. Io n-as avea tupeu sa ma pozez la cum arat ... .
Helenutza23 spune:
quote:
Originally posted by bozo
Fetelor m-a rugat Felicia sa va zic 2 vorbe. A nascut pe 27 un dolofan de 3,900 kg!! Nasterea s-a declansat natural, desi e dusese pentru inducere. Puiu a inceput sa suga, si ea crede ca mai sta vreo 3 zile in spital.
Nastere usoara celor care mai sunteti burtici! Pupici tuturor!
Laura si Tudor (29.09.2004)
mai bine ne spui id-ul ei ca dupa nume nu imi dau seama... poate fetele sa stie, si sa o puna si pe ea in lista cu mamici.
sa fie un bb sanatos si cuminte!
37+
Helenutza23 spune:
gabriela_s, acum tu ce vrei? sa ne faci in ciuda? (glumeam, normal)
tzuchi, nadiutapm maaa, voi vreti sa va bagati in fatza?!
Liuda hai intra pe la noi, poate te inveselim un pic.
Daconst frumoasa poveste. mi-a placut faza cu acupunctura, interesant. bine, in Romanica n-o sa vedem asa ceva....
Catalina succes cu formarea programului la bb!
37+
marinar spune:
Adina chiar esti super gagica...si unde mai pui ca te si lasa bb sa dormi noaptea.
Anis tu iei antibiotic si poti sa alaptezi? cu ce iti maii tratezi ranile? pe mine ma mai doare doar stangul, dar cu mamelon rezist.
noi aseara nu am mai facut chiar noapte alba, dar asta pt ca bb tot plagea- nu stiu de ce, ca burtica nu o mai durea sigur, de alintata probabil, si nu am facut decat sa o iau cu mine in pat. asa am dormit cat de cat amandoua. acum iar e schimbata, mancata, dar nu vrea sa doarma nici cum. am pus-o in pat si oracaie de mama focului.
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
ylilimic spune:
Sal'tare de la mare!
Citesc din urma si sunt singurele vesti care ma bucura in WE-ul asta:
oana, sim, laura, maria, felicitari pentru micuti! Sa va traiasca si sa fie intr-un ceas bun, sa fie cuminti si mancaciosi atat cat trebuie! Ai vazut Oana ca nu ai ajuns la inducere? Pentru tine Maria ma bucur ca nu ai mai zabovit mult acasa, il faceai pe canapea sau in cada, cine stie?!
Ma intorc sa vad ce s-a mai intamplat ca iar nu am avut net...
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici