Mamici de septembrie-octombrie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Salutari si de la mine......

Ma bucur nespus sa ma alatur voua ca viitoare mamica de septembrie.Sper sa ma si primiti...
Mai am un bebe, David, care are un an si 3 spatamani si acum sunt insarcinata in 8 sapatamani. Nu am scris inca pana acum ca am vrut sa vad ca samburica e bine acolo unde trebuie si ca e numai ...unul.

Deci ma treceti si pe mine pe listutza cu UM:01.12.2006 si cu DPN: 07.09.2007 ca despre varta nu va mai zic ca cred ca sunt cea mai bunica de aici.... Dar se pare ca si la 36 de ani se mai poate si plus de asta am un huge fibrom care pe perioada primei sarcini a crescut acum a revenit la dimensiunea de dinaintea primei sarcin...si probabil o sa creasca iarasi si la final...sper sa ajung acolo c bine o sa am o burta cat China si India impreune. Nu-i bai bebe sa fie sanatos.

Laurici, bebe se vede de la 4-5 spatamani se pare..dar e numai un punct...si nu ai ce sa vezi, decat ca e ceva micutz acolo, poate e mai bine sa astepti pana faci cel putin 8 saptamani de la UM sau 6 saptamani de la conceptie si atunci o sa vezi o alunitza scumpa si draga si daca ecograful e bun poti sa auzi si bataile inimioarei puiucului tau scump.

Eu l-am vazut pe samburicu pe 25 ian si era tare frumos..... si avea 17mm si bataile inimii 171/min...cea ce e bine la o varsta asa mica.

Florinini si David (13.01.2006)
Pozici David
www.dropshots.com/florinini1" target="_blank"> Filmulete David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

quote:
Originally posted by Sabina
Sa stiti ca eu am zis mamei, sorei mele si la cativa prieteni, cam 3, 4.
Restul familiei va trebui sa mai astepte.
adevarul e ca trecem printr-o perioada proasta financiar, si ne vor sari toti in cap.Si nu am de gand sa-mi expun copilasul nici unui gand negativ.Sarcina asta e una complet neplanificata, insa "primita" cu mare bucurie, indiferent ca acum e putin mai greu si suspin dupa fiecare leu de la analize...dar stiu ca Dumnezeu ne va ajuta si ca va fi bine in cele din urma, ma uit la fetita cea mare care e extrem de fericita in padure cu un bat, nu-i trebuie jucarii de sute de euro...samd samd.

Deci nu-mi plang de mila, se poate mult mai rau, insa nici nu vreau sa-mi zica cine stie cine ca suntem nebuni sa facem un copil acuma.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Daca ai sti cum te inteleg...Suntem in exact aceeasi situatie (ma refer din punct de vedere financiar), cu exceptia ca pentru mine nici macar mama nu se bucura . Si cata nevoie aveam de o incurajare si de sustinerea ei, sa o simt alaturi! Eu sincer cred ca sunt singura care a patit asa dintre cele cu mai multi copii. Si asta e un lucru bun, ma bucur din inima pt. voi, fiindca e oribil ca nici propria ta mama sa nu te sustina. Oricum bravo tie ca te-ai gandit sa nu-ti expui copilasul...mie nu mi-a trecut prin cap si acum trag ponoasele, fiindca eu de exemplu sunt trista acum si ii transmit starea mea, ii fac rau bietul sufletel mic..

in asteptarea lui number 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Sabina sa sti ca asa cum ai zis si tu, Dumnezeu o sa puna si bani si mai multa dragoste acolo unde vine un copil...chiar daca acum e greu o sa vezi cata fericire si bucurie o sa va umple sufletele cand alaturi de Sofia mai creste inca o mogaldeatza.
Cat despre sani si eu sunt in 8 saptamani si eu cred ca sunt nebuna ca nu am nici o durere, nici o tensiune, nici o stare ca as fi gravida...exceptand faptul ca uneori am usoare, foarte usoare greturi...si atunci daca manac ceva dispar...si sunt cam pe la aceeasi ora...ciudat...asta ce ma mai face sa imi aduc aminte ca sunt gravida...ca zau eu uneori uit, insa la prima sarcina eram numai cu mintea acolo.

Zamfirica, nu trebuie sa se bucure nimeni de realizarile voastre, lasa-i tu deoparte pe cei care crezi ca nu se bucura de bucuria voastra si traiti clipele minunate numai voi. Ca cei rai nici nu stiu cata dragoste si implinire pierd dand la o parte fiintele astea mici si nevinovate, mai mult farama de viata care acum se contureaza si se lupta sa prinda firul vietzii acolo la tine in burtica

Florinini si David (13.01.2006)
Pozici David
www.dropshots.com/florinini1" target="_blank"> Filmulete David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Zamfirica, nici mama mea nu s-a bucurat!!!
deci suntem EXACT in aceeasi situatie.Dar la mine nu din cauza banilor,ea stie si cum e sa fii sarac, ci pt ca ea crede ca imi ratez "cariera", ca am sa devin o femeie casnica fara nici o perspectiva....asa mi-a zis si la Sofia, dar atunci era si mai nasol, ca am nascut-o cand treceam in anul 5, numai eu stiu cum am rezistat anul ala,cu bb mic, facultate la zi, alaptat, si licenta...
Dar m-am ambitionat si le-am luat cu 10,plus ca licenta mea n-a fost o lucrare scrisa...a fost un concert pentru violoncel si orchestra.
problema la mine e ca nu am o meserie obisnuita, si cine ajunge la varf de obicei nu prea are familie, cel putin nu la varsta asta, de aia mama e f speriata ca n-am sa ma "realizez"....insa eu stiu ca-s numai vorbe, astea cu realizatu.
Parintii mei sunt plecati din tara...si mama a sunat exact la cateva ore dupa ce am facut testul de sarcina.....mie mi s-a parut ca e musai sai spun, nu?
m-a dezumflat rau de tot..

oricum, faptul ca e departe o ajuta totusi sa-si revina din soc fara sa ma baraie prea tare la cap, acu s-a obisnuit sper, si oricum, pe Sofia o divinizeaza......

lasa, va fi bine si la tine!!
Copiii sunt cea mai mare binecuvantare.

Florinini, multumesc de incurajari! Eu am greata acum numai dimineata, si uneori seara, dar de lunea trecuta n-am mai vomitat.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Florinini, bine ai venit! Iti multumesc frumos pt. cuvintele tale. Din pacate la mine este vorba si despre mama...daca era vorba doar asa despre rautatea oamenilor in general, poate ca nu ma plangeam si nu aveam nici pretentii. Dar pe mama nu o pot totusi considera rea si ma cam doare sufletul fiindca nu ma intelege si nu se poate bucura pt. noi. In fine, e greu de inteles ce simt, si eu sunt confuza, ma bucur ca nu mai trece nimeni prin asta (poate doar anaxena cu sotul). Merci inca o data pt. incurajari.

Mergi la inceput

Zamfirica, sunt convinsa ca si mama ta se va da pe brazda, cum pare sa se fi dat a mea.De fapt, n-as putea sp[une exact, pt observ ca ea cam evita subiectul...insa:

ai putea sa ai o discutie cu ea in care sa-i spui ca nu vrei sa-ti strice fericirea si ca energia asta de a face copii la tinerete nu se cumpara cu nici un ban.....
Ea isi face probabil griji pt tine, cum isi face si a mea.
Nu mai fi trista, in fond, noi acum traim cea mai mare fericire posibila!!

Mergi la inceput

Sabina, imi pare rau . Nici la noi nu e doar din cauza banilor...este si asta dar sunt multe motive pe langa. Ii e mila de mine, si eu ma ratez, etc, etc. Vom trece si peste asta, stiu, si se va obisnui cu gandul, si asta o stiu, dar deocamdata a reusit sa-mi faca un dus rece si sa ma intristeze. Oricum noi o/il vom creste asa ca nu are nimeni nimic de spus. M-am descarcat si eu putin , scuze.

Mergi la inceput

Sabina, probabil am scris in acelasi timp. Iti multumesc mult, iti multumesc din suflet pt. asa cuvinte frumoase. Aveam nevoie de ele, draga mea!

Mergi la inceput

mai, da ce mame ambitioase avem!!
sper sa nu devenim si noi asa
f bine cate-ai descarcat(si eu pe lnga tine ), in fond, de aia suntem aici!
O sa le treaca lor, sunt convinsa, noi sa fim mai intelepte si sa nu punem la suflet fiecare vorbulita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Pentru fetele stresate de uleiul de peste: va rog sa verificati cu producatorii care e exact metoda de extractie a uleiului si din care parte a corpului pestelui e extras.

In plus, toate articolele si studiile la o cautare simpla pe net indica ca uleiul de peste e RECOMANDAT in sarcina (previne avortul spontan si nasterea inainte de termen, ajuta la scaderea colesterolului si la imbunatatirea functiei ficatului si a celei renale, ajuta la reglarea insulinei si la prevenirea diabetului de sarcina, la prevenirea celulitei si a spargerii vaselor de sange, plus ajuta la dezvoltarea celulelor nervoase, creierului si retinei la bebe si il fereste de predispozitia spre astm) si in timpul alaptatului (atat timp cat nu e din ficat de cod - cod liver oil!!!):

in romana: www.terapeut.ro/commerce/ulei-peste-sardina-omega-p-1704.html" target="_blank">aici (din pacate nu au fost traduse articlole si studii relevante pe aceasta tema sau nu le-am gasit eu)

si in engleza: www.oilofpisces.com/pregnancy.html" target="_blank">aici, www.womens-health-questions.com/omega-3.html" target="_blank">aici si www.babycenter.com.au/pregnancy/nutrition/foodsafety/fishoilexpert/" target="_blank">aici.

Spor la citit .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput