Casatorie mixta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by simo_al_jaafari

eu am fost anul trecut de Paste la socri. s-au purata exemplar. mi-a facut prajituri, am fost la restaurant la cina, mi-a cumparat oua colorate de ciocolata (nu puteam sa ii cer sa imi faca oua rosii, nu?), iar a doua zi am fost in vizita la niste prieteni de familie crestini.
si sunt sigura ca daca am fi putut merge de craciun, sunt sigura ca mi-ar fi facut ditamai bradul.

PRIVILEGE 12+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540




Adevarul este ca Dumnezeu (sau Allah, sau care-o mai fi) te iubeste tare mult de ti-a dat asa sot. Asa cazuri sunt mai rare...

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu zic ca acea mama-soacra s-a comportat asa pt ca e fire rea si nu pt ca e sirboaica. E usor sa extrapolam pina la "mama lor de sirbi", dar peste tot sunt neintelegeri familiale in special cu soacrele.

Eu sunt casatorita cu un german, avem religie diferita. Nu ne-am certat niciodata de credinta, mergem reciproc in biserica celuilalt la sarbatori. Familia lui m-a acceptat fara probleme (ok am mama-soacra "vitrega" si nu mama sotului, ma inteleg cu ea super insa). Nu pot sa zic ca ma pup cu cumnata toata ziua dar nici nu ne stam in drum, iar asta nu pt ca avem natii diferite ci doar firi diferite. Mi-e greu cind in cadrul familiei se discuta despre lucruri despre care eu nu am idee, precum istoria germana recenta, politicieni, emisiuni cult din copilaria sotului, scriitori "obscuri" germani, geografia amanuntita germana, etc. Atunci simt ca nu am o baza comuna, dar e o posibilitate sa invat ceva nou .

Diferente culturale exista bineinteles, dar ne respectam reciproc si cind simtim ca e o diferenta stam si vorbim. Complicatii mai apar cind ma exprim eu gresit in germana si spun altceva decit gindesc (tipice traduceri cuvint-cu-cuvint din romana ). Ne-am si cunoscut probabil la virsta cind am stiut ce vrem de la viatza si cit de important e un om care sa te iubeasca si sa te respecte. Probabil la 20 de ani m-as fi inteles mai putin cu un "strain".

Am invatat amindoi cuvintul "compromis". Daca cineva vrea neaparat sa isi impuna cultura lui si modul lui de viatza si nu e flexibil, acela va avea greutati, bineinteles.

Un strain nu e un bau-bau si nici cineva de neinteles. Mai ales in Europa.

---------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

sa stiti ca si eu ma simt tare norocoasa in domeniul asta! si ii multumesc lui dumnezeu pentru omul de langa mine.
practic am deschis acesat subiect pentru ca atunci cand am decis sa ma casatoresc cu el, deodata toata lumea era atotcunoscatoare si mi-au povestit j-de cazuri de fete maritate cu straini (in speta arabi) care au fost batute, umilite si lasate. cei drept ca au mai fost si povesti frumoase, dar mai rare. si am vrut sa vad si eu ca mai sunt povesti de succes.
si apoi nu cred ca atunci cand o fata se casatoreste cu un roman incepe toata lumea sa ii povestesca de cazurile de romani care si-au batut nevestele, desi sunt muuulte tare.
de exemplu in anturajul parintilor mei (care e marisor) cred ca sunt doar 3-4 casnicii fericite.
asa ca imi sustin parerea ca nu natia conteaza ci omul si buna lui crestere.
si apropo de soacra sarboaica...sa fim serioase, chiar nu stiti exemple de soacre romance care isi fac un spot din a manca sufletul vreunei biete fete?

PRIVILEGE 12+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

ashchiutza pai asta vroiam si eus a zic ca mama sotzului, sarboaica adica nu parea deloc saupusa si cuminte ci mai degraba un adevarat locotenent de infanterie, cred ca a fost faptul ca e ea rea nu diferentza de cultura, iata exemplul simo_al_jaafari

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Sarboaica din mine nu-mi da pace ...
E adevarat ca sarbii au renume de barbati gelosi, fustangii si chefuitori dar nu se poate generaliza. Sora mea a casatorita cu un sarb de la mama lui de acasa, din Serbia, locuieste cu socrii si ii e foarte, foarte bine. Are o soacra de milioane si un sot la fel.
Eu sunt casatorita cu un ungur, iar cu soacra-mea ma inteleg foarte bine. Normal ca fiind sarboaica sarbatorim Craciunul si Anul Nou si pe rit vechi.
Niciodata nu au existat nici un fel de discutii ... doar sotul imi mai spune cateodata ca sunt sarboaica afurisita

Silvana si Bubu
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elodie spune:

quote:
Initial creeata de simo_al_jaafari

vreau sa va propun un subiect, celor casatorite cu cetateni straini.
ce piedici ati intampinat?...culturale, religioase,idei preconcepute, soacre, rude....

PRIVILEGE 12+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540



Eu nu am intampinat nici o greutate.Slava Cerului/Sunt casatorirta cu un francez.aici 80% din francezi nu cred in Dumnezeu de nici o culoare.La fel si sotul meu.Deci am avut libertate multa.Cat despre soarcre,o manci pe paine.E mai ceva ca mamaMultumesc Bunului Dumnezeu.

http://www.totsites.com/tot/elodie
<img src="http://www.smilieland.com/graphics/cinderella1.gif">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

Elodie sa iti traiasca printesa. are niste ochi superbi.

PRIVILEGE 12+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Singura piedica la care ma pot gandi este, adica a fost, limba ca nu se lipea de mine deloc. Dar acum dupa mai bine de 8 ani de cand sunt pe aici asta e o problema demult uitata.
Soacra-mea e tare buna si oricum n-are sanse sa-si impuna parerea in fata noastra ca tot ce vrem noi facem. Religiosi nu suntem nici eu nici sotul asa ca nici aici n-am avut probleme.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Buna fetele,

Eu sunt casatorita de 8 ani cu un japonez.
Este un om deosebit,pentru familie,pentru copil,care ma respecta si imi face toate poftele.Avem un baiat de 4 ani impreuna si in august o sa apara si bb2,un samurai sau o samuroaica,nu stim inca.

Eu zic ca si casatoria depinde putin de noroc.

Casnicii mixte fericite in continuare.

Samurai-lady 13 weeks si bb Ken 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by Aldebaran

Singura piedica la care ma pot gandi este, adica a fost, limba ca nu se lipea de mine deloc. Dar acum dupa mai bine de 8 ani de cand sunt pe aici asta e o problema demult uitata.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze



da, pe asta am uitat-o
la mine inca mai este, ca s-a prins f putin...sotul vorbeste perfect romaneste, poate de asta nici n-am invatat prea mult araba... ar cam trebui, mai ales ca vrem copii... ce ridicol ar fi sa nu inteleg ce zice propriul copil
seful meu(arab) e casatorit cu o grecoaica, au 2 fetite, dar el vorbeste cu ele in engleza, ca nu le-a invatat araba si el nu a invatat greaca
voi, fetelor cu casnicii mixte, aveti problema asta? ma gandeam in special la cele casatorite in japonia, ca mie una limbile japoneza si araba imi par tare grele

anca

Mergi la inceput