Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(8)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Sunt o mamica disperata care se confrunta cu colicile la bb.Avem aproape 2 saptamani si a inceput perioada chinuitoare.
Am incercat tot ce se putea de la picaturi,supozitoare...cam tot.Nu stiu ce sa-i mai fac ca urla intr-una.Imi vine sa renunt la alaptat,desi m-am chinuit sa am si eu lapte suficient...acum parca nu mai sunt asa convinsa ca-i fac bine la bb.

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi,cele care au trecut prin asta si sa-mi dati o speranta ca va trece si o sa am si eu un copil normal.

Va pup si va doresc sa aveti parte de bb-ii sanatosi,ca asta e tot ce conteaza.

Dana

Dar ASTA inseamna COPIL NORMAL!
Colicii fac parte din procesul de dezvoltare, sunt putzini care scapa (si aceia tot normali sunt, doar ca ai nostri au un alt fel de normalitate). Incearca sa ii pui ceva cald pe burtica. Eu am un ursuletz de plush cu bilutze de fier la funduletz. Il incalzesc cu atentzie sa nici nu ard bblusha si i-l pun pe burtica. Se poate si cu un scutec de panza sau o paturica incalzita cu fierul de calcat. O prietena de-a mea are 2 paturici care sunt mereu pe calorifer si pune cate una pe burtica lui bb cand e in criza.
Incearca si asta.
Si nu dispera. Se intampla f rar sa tzina mai mult de 3 luni si niciodata peste 6 luni! CURAJ!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

dianocica - eu am un material de turban african, original de tuareq, si ma gandeam sa il folosesc pe ala. Are vreo 6m lungime si vreo 1,5 latime, deci cred ca pot face orice cu el. Si imi pare suficient de rezistent. Singura lui problema e ca se ia culoarea (ca de... e original si asha trebe!). Mai am si material de care folosesc africancele ca sa ishi poarte bbii pe spate dar ma tem sa il pun ca ele ca nu ma pricep destul de bine si e foarte delicata "prinderea", iar materialul ala e atat si asha cum trebuie pentru felul ala de prindere, nu il pot adapta... dar ma bag la incercat diversele modalitati de prindere (am salvat pdful )

dianarus - atentie cu feonul, ca am auzit de un bb ars pe burtica in felul asta! Eu nu as da direct pe piele si oricum cu grija mare!
Si Ana m-a tinut planton azi-noapte pana la 5.30...

dolores - tin pumnii pentru maine, sa fie bine.

asiza - care e necazul cu operatia?

cu eructatul - eu o ridic pe Ana dupa ce maninca si de cele mai multe ori eructeaza imediat. Daca nu, dupa 2-3 minute o pun jos si stau cu ochii pe ea. Nu trece mult si incepe sa se agite tare. Atunci o ridic si eructeaza inainte sa ajunga pe umarul meu.
Acu eu am alta problema cu eructatul asta. de o vreme Ana adoarme la san. Si nu mai e chip sa o trezesc... si deci nu eructeaza... cred ca de aici si episoadele astea de colici. O sa o pandesc la san sa o ridic inainte sa adoarma, desi e destul de "rapida".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare
multumim pentru urari ! da, azi am facut 2 luni si urmeaza sa ne cantarim .
va pupic ca merg la baie
D

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

pe mine ma stiti mai putin de la mamici de noiembrie-decembrie...totusi, as vrea sa cred ca aici o sa pot posta mai des...am nascut natural, in 17 decembrie, ora 23.15 pe Andreea-Cristina, apgar 10, 3710 grame, 51 cm.

momentan ne luptam cu o infectie urinara, cu E. Coli, urmata de o eruptie de afte in gurita. A terminat 5 zile de tratament cu augmentin si acum asteptam sa treca 10 zile sa repetam urocultura. Sunt necajita, mai mult decat va pot spune. Sunt singura acasa cu ea si cu DAni, care are 2 ani jumate, inca n-am gasit bona, caut de o luna deja pe cineva sa ma ajute, sa fie aici cand unul plange si celalalt cere mancare sau vrea pisu, sau alte chestii. Mi-e greu sa ies afara cu amandoi. Sotul vine la 6 seara acasa. In plus avertismentele astea despre viroza, ma sperie. Mi-e si groaza sa o scot pe cea mica afara, asa ca deocamdata sunt la capitolul mamici panicate si am scos-0 afara doar cate 10 minute. in plus, observ ca nu-i convine sa stea cu manutele bagate pe manecile hainutei, dar nici cu ele bagate in saculetul de iesit afara asa ca dupa 10 minute se zbate, si incepe sa se agite si sa planga nervoasa incat isi suceste caciulita pe cap. Nu stiu de ce scosul la aer n-o adoarme, pt ca tin minte cand era Dani mic doar deschideam geamul si cadea intr-un somn adanc de vreo ora-doua, si nu-l interesa defel unde-i sunt manutele sau cate caciuli are, sau cum ii stau caciulile. Puteam sa-i fac orice, nu-l deranja defel, cata vreme era geamul deschis sau era afara in carut, in schimb asta mica, nu suporta imbracamintea de iarna si prin casa trebuie s-o imbrac cat mai lejer, cu salopetele mai mari, mai largi.

De alimentat o alimentez din nefericire ca si pe Dani, doar artificial. Sanul e pe post de suzeta, suzeta propriu zisa nu o accepta. Mai stoarce cativa stropi de la san, cand si cand. Bea Humana 1. Ceai nu accepta de nici un fel.

In plus, pt colici ii dau Sab, Bonisan. Vigantol pt profilaxia rahitismului, 2 picaturi pe zi, si pt anemia usoara pe care o are ii dau Fe Haussman, cate 3 pic de 2 ori pe zi.

De mancat mananca in medie cate 500 ml pe zi, cam putin, dar asta e...
Au fost zile cand a papat si 680 de ml, dar nu asa de des.

astea suntem noi, va dorim sanatate
lia

Mergi la inceput