Mamici de ianuarie - februarie 2007 (59)
Raspunsuri - Pagina 18
roandre spune:
Felicitari criss si Elly pt bebelusi si refacere rapida!
Eu ma acomodez cu greu la statutul de 2xmamica si nu prea mai am deloc timp de net.
Alexuta mea e tot racita si imi vine f greu s-o tin la distanta de bebita astfel incat sa nu-i dau impresia ca o indepartez. Ieri a facut si primele crize de gelozie cand a vazut ca-i dau lu bb sa pape si nu ma duc la ea s-o ajut la i chestie banala pe care o putea face si singura...sau atunci cand l-a vazut pe bb la ea in camera, in patul ei si nu a inteles ce cauta in camera ei...
Altfel bebita e cumintel foc si doarme mai tot timpul...de abia dc se trezeste sa pape!
Colicii nu au aparut inca si sper sa aiba cat mai putin dc nu deloc.
Eu ma simt acum f bine, aproape ca nu ma mai deranjeaza epiziotomia...totul incepe sa reintre in normal cu corpul meu.
monykk, hai ca scapi curand si tu! Nu mai e mult si vine bb!
alydumy, te admir f mult pt ca imi inchipui cat de greu este cu 2 puiuti mici dar si bucuriile vor fi duble!
mihacarm2002 spune:

Ely, Rudy 

felicitari pentru bebe! 

Multumim pentru poveste si ne bucuram ca ti-a facut placere sa ne-o impartasesti!
Aiska, mi-a placut tare mult prima melodie (Ai plecat). Celelalte sunt cam rock pentru mine!
dianarus, multumesc pt formula privind masa bebelusului.
Mi se rupe inima cand aflu ca unele mamici au probleme (Anis, Ralu). Cum nu pot sa dau sfaturi, altceva nu pot decat 
Mihaela 38+ 
IoanaN spune:
Dragele mele,
incep prin ai multumii lui Rala ca a postat despre situati amea, draguta de ea, desi are treaba multa si Serban o solicta mult m-a tot sunat si a fost langa mine! Multumesc Ralu scumpa! Alinuta te pup si multumesc ca ai fost langa mine...multumesc tuturor fetelor de aici...suntem o mare familie! va iubesc si mergeti inainte...nu exista cuvinte sa descriu cat de fericita te face un copil cum iti schimba viata si cat de minunat este...sunt cuvinte atat de sarace astea care le-am scris acum...nu pot descrie! e minunat!!!! sunt cea mai fericita fata din lume. Matei e bine, americanii ii spun Nicholas nu-i pot pronunta numele :) dar noi il spunem mateias...il iubesc din tot sufletul e ce am mai bun pe lumea asta...
el e bine, am nascut la 38 de sapt si 3 zile, a avut la nastere 3300kg, 50 cm apgar 9.9...ciudat ca in general puctajul e rotund. O s ava pun poze cand am timp PROMIT...eu am avut complicatii si am suferit mutl dupa ce l-am adus pe lume...am avut si o hemoragie care abia au reusit sa o opreasca dar s-a terminat totul cu bine! fetelor...va jur, merita orice...
revin cu detalii :) sunt destul de ametita si la jumatate din cantitatea totala ed sange pierduta nu mai am vlaga sa fac nimic...
va iubesc!
revin cat de curand
cu toata dragostea,
ioana
ioana
36 cu 
Catalina spune:
Buna dimineata fetelor,
Adinush, ma bag si eu in clubul fetelor cu prieteni super nesimtiti. Stai linistita ca nici aia cu copii nu sunt mai breji. Aseara au venit al doilea set de vizitatori (dupa ce la primul a urlat bebe in continuu si nu au catadicsit sa plece decat dupa ce s-a terminat bautura,adica vreo ora jumate si nici baie nu i-am mai facut). Aveau si pe baiatul lor de 5 ani cu el si nu va zic ca hop, in camera la copil. Imi venea nu stiu ce sa fac. Va dati seama ca ma duceam si eu peste el ca imi era frica sa nu puna mainile pe el. Nici la rugamintile noastre nu s-au spalat pe maini. Ca ce, vrem sa il crestem in glob? Bai, de unde om fi facut rost de prieteni asa de nesimtiti? La 7 jumate bebe a inceput sa urle, nu mai mancase de la 3 jumate, va dati seama, si pana la 8 fara zece nu am avut cum sa il bagam in cadita ca nu plecau aia. Incepusem sa ii pregatesc cele de baie, dadusem drumul la apa, ma agitam si ei ... . Offf, cred ca nu mai primesc pe nimeni sau ma nesimtesc rau de tot si le zic de la obraz, cu orice risc. Da-o incolo de treaba, copilul e mai important. Nu sunt capiata dar nici chiar asa ... .
Lili, imi pare tare rau sa aud de faza cu caldura. La mine e exact invers, pacat ca nu pot sa iti trimit niste caldura si tie. POate doar sufleteasca. Nu poti sa nu il mai muti dintr-o camera in alta pana il imbraci? Nu stiu, ma cunosti, mie mi-ar fi teama, mai ales daca zici ca e frig. Apropos, care crezi ca e temp optima in camera pt baie? Dar in apa?
Dana, vrei de fapt sa zici ca si al meu e tiganus cum ziceai tu de al tau, nu? Pupici Si eu i-am dat Sab S si sa stii ca nu pare sa aiba colici cum am auzit io pe aici ... .
Noi suntem cam amarati cu sunetele lui bebe. Nu cred ca sunt chiar asa normale, sunt sunete ca si cum are nasul infundat dar nu iese nimic la pompita. Jos in nari nu are muci, cred ca are mai sus infundat si nu prea stiu ce sa fac la faza asta. Bagam apa de mare din aia din spray si o sa mai incercam Batista dar ... Adica il vad ca isi trage nasul si il deranjeaza ceva, se aude super infundat si el nu are in nari nimic. Of.
Dianarus, multumesc pt detaliile privind cant maxima de mancare. Dupa acea formula Matei se situeaza la limita maxima, dar nu peste. Pana in 800.
Hai va pup, astept sa se trezeasca bebe sa incepem ziua.
Cata
Catalina spune:
Intrebare pt voi fetelor: cata apa puneti in cada de la baie si cate grade tre sa aiba? Eu am citit in Capraru parca, nu mai stiu, ca tre sa stea cu umerii sub apa ca sa nu ii fie frig si cred ca pun prea multa. Poate de aia urla de nu se poate.
C
monykk spune:
aiska eu tot acasa si nu se intampla nimic

roandre m-am saturat eu de cand zic ca nu mai e mult si vad ca se pregatesc
fetele din februarie .........tre' sa iasa si al meu nu ?, a nascut si eli
si eu......?, felicitari ca te descurci cu 2 copii, sunt tare draguti
40+ si astept
mony
aventura spune:
Catalina, stai ca ma gandeam acum ref. la "fonfaneala" lui Matei..ca ai spus ca la voi e f. cald. Si noi avem 25-26 grade in casa..iti trebuie neaparat umidificator, neaparat! Una din consecinte este de regula uscarea mucoaselor nazale si a cerului gurii..Aveti higrometru sa masori umiditatea si umidificator?
Zau ca nu e o fita! La 25-26 grade in casa aerul este f. uscat mai ales noaptea cand nu aerisesti..
Aventura
37+ cu
Antonio
aventura spune:
Pregatirea pentru baie:
Aveti grija ca in camera sa nu fie curent si temperatura sa fie buna (22-26°C, mai ridicata cand bebelusul este foarte mic si mai scazuta cand a mai crescut);
Pregatiti apa suficienta la temperatura de 36-38°C (temperatura apei poate fi controlata cu un termometru de baie cu care sa verificati permanent temperatura sau introducand cotul in apa si avand grija sa simtiti o stare de confort - va trebuie insa exercitiu pentru aceasta din urma varianta);
Pregatiti o cana sau un alt recipient cu care sa turnati apa in cadita si care sa va fie la indemana pe tot parcursul baii fara a fi nevoie sa va deplasati si sa lasati copilul nesupravegheat in cadita;
Pregatiti sapunul special pentru copii si crema/gelul hidratant si antiiritant pe care il veti folosi dupa uscarea prin tamponare a copilului;
Pregatiti un prosop de bumbac moale suficient de mare pentru a-l putea infasura imediat dupa baie pe bebelus;
Pregatiti betigasele pentru sters in urechi si hainele de schimb, inclusiv scutecul.
Cum se tine bebelusul in timpul baitei?
Sprijiniti bebelusul cu mana stanga pe sub gat si cu dreapta pe sub fundulet si puneti-l in apa usor cu funduletul. Pe tot parcursul baii sprijiniti-i capul cu mana stanga in timp ce cu mana dreapta il spalati. Sapuniti-l usor cu dreapta si apoi clatiti. Pe cap spalati-l fara sa apasati (datorita faptului ca fontanele nu s-au inchis - acestea se inchid mai tarziu). Cand il spalati pe cap aveti mare grija sa nu ii intre apa in urechi copilului. Dupa ce mai capatati un pic de dexteritate il putei intoarce in cadita si pe burta. Tinandu-i permanent capul deasupra apei, sprijinit pe antebratul dumneavoastra, cu mana il tineti, pe sub piept, de subsuoara opusa mainii cu care dumneavoastra il tineti (daca il tineti cu dreapta, o petreceti pe sub piept si il tineti de subsuoara stanga). Aveti mare grija - micul omulet este acum foarte fragil.
Aventura
37+ cu
Antonio
aventura spune:
Io cu teoria ca practica inca...![]()
Eli, felicitari iubita! Sa va traiasca!
Ioana, bine ati revenit! Ce-ai mai tras si tu, dar bine ca acum sunteti ok, cu puiul cum te descurci?
Ralu, cum mai e bb??? Suntem ingrijorate..
Aelita, esti ok??
De Liuda mai stie cineva ceva? E ok?
Aventura
37+ cu
Antonio