Mamici de iulie-august 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joujou spune:

Mamicilor, as vrea sa ma inscriu si eu pe lista viitoarelor mamici. Cum sa procedez? UM a fost pe 23.11.2006 si DPN 30.08.2007 Dr. Stefania Tudorache, Craiova
Multumesc!

Joujou9 saptamani si crestem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna si de la noi!
Aoleu, greu ajung cu cititu la zi. Mai ales de cand sunt acasa si pun mai greu mana pe calculator. Dar de luni se schimba treaba, o sa lucrez si sigur am mai mult timp de bagat un ochi pe aci.
Luna revin la subiectu de acu...nu stiu cate pagini-super rochita ta dar si modelu Nu stiu daca voi mai ajunge vreodata la dimensiuni pentru a fua modelul rochitei dar inca nu-mi pierd speranta...

Am vazut ca ati ajuns din nou la mult dezbatutul subiect al nasterii! E bine sa fim informate, asta cu siguranta. Eu recunosc ca fiind o mare friocoasa din fire, la prima sarcina, din cauza tuturor povestilor citite si auzite, am optat pentru cezariana de la inceput. Nu-mi pare rau, dar ca idee, acum daca as da timpul inapoi nu as mai fi atat de panicoasa. As incerca sa gandesc mai la rece optiunile. Nasterea, fie ea naturala fie prin cezariana este o durere mult prea mica in comparatie cu rezultatul(ei, noi care suntem mamici, cum e cand iti vezi puiul prima oara, indiferent cand e momentul acela?!) Eu una nu o sa uit niciodata chipul lui Stefi atat de dulce si inocent,gurita lui, pe cand durerile operatiei..(ce sunt alea?!)Imi amintesc mai degraba de o taietura la fluierul piciorului undeva prin clasa a 11 a cand pur si simplu am lesinat de durere...
Si trebuie avut in vedere ca asa cum nu semanam la chip nici unul cu altul, nici la reactia corpului in momentul sau dupa nastere nu vom semana... Si asa sfatoasa cum sunt NU VA IZBITI DE MITURI, EXPERIENTE SI SUPERSTITII! O sa auzit vrute si nevrute pe toata perioada sarcinii - ca te rupi, ca nu te rupi, ca te doare cezariana rau sau ca nu te doare, ca te doare capul dupa epidurala, ba nu, ca nu te doare. Tampenii! Toate sunt tipice fiecarei femei in parte! Bucurati-va de una din cele mai grele dar frumoase si privilegiate perioade din viata unei femei(eu ma gandesc ca nici un barbat din lume nu-si poate iubi copilul cum face o femeie, numai pentru simplul fapt ca-l simte in burtica cum creste si misca...) Plimbati-va, mancati ce vreti, dormiti cat vreti(ca apoi veti dormi cand vrea bb, veti manca cand vrea bb...si tot asa) si nu va mai panicati, ca panica strica o mare parte a frumusetii sarcinii...Acum depinde de fiecare, eu mi-am dorit al doilea copil si mi-am jurat ca o sa ma bucur de sarcina mult mai mult decat am facut la Stefi! E adevarat ca pare mai grea ca sarcina(am avut greturi destul de urate, acum am
arsuri...), burtica e mai mare si deja ma misc mai greu...

M-am intins cat o zi de post...Scuze. Ori scriu, ori nu scriu...

Pupici,
Carmen 12+ si Stefi(3 ani)

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Buna fetelor,
M-am gandit sa va povestesc si eu cum am nascut. Este o poveste frumoasa.
Imi amintesc ca era pe 24 noe si era ziua multumiri la noi aici in USA. O sarbatoare mare care se sarbatoreste cu mancare multa in special cu curcan. Noi eram invitati la masa la niste prieteni de familie.
Pe la 10 dimineata am inceptu sa am contactii. Era cu aproape o luna inainte de data nasteri si m-am gandit din start "contractii false". Aceste contractii nu erau foarte dureroase, erau mai mult incomode. Dar a trecut o ora, doua, trei si contractiile astea tot nu incetau. Am sunat la Dana sa ii spun ca vom intarzia la ei la masa pt ca am ceva contractii false, dar cand o sa ma lase o sa venim. Pe la 5pm m-am plictisit de contractii si l-am rugat pe sotul meu sa ma controleze sa vada cat m-am deschis sau daca intradevar sunt contractii false. M-a controlat si a zis 1 cm interior ceea ce nu a inseamnat nimic pentru mine. Tot ma gandeam "oare nasc??? nu ii prea repede???'' Stiam ca nu are rost sa ma duc la spital inainte sa fiu 5 cm interior dilatata ca nu primesc nici un epidural, ceea ce mai stiam era ca de obicei noi ne dilatam cam un cm la 2 ore.
Dupa vreo 3 ore jumate au inceput contractiile sa fie mai puternice. Am facut tot ce am invatat la clasa pe care am luat-o despre cum sa nasti. Am intrat in vana si am dat drumul la masajul cu apa, apoi am sarit pe minge de aia mare cand aveam contractii, apoi am respirat asa cum ma invatasera ei si tot asa... Ma tot gandeam: " ooo, sper sa nu fie false contractiile astea, sa mai trebuiasca sa mai trec prin asa ceva din nou luna viitoare." Imi amintesc ca sotul meu a intrat in camera si m-a vazut atat de agitata si mi-a zis ca ar vrea sa vada cat de mult m-am dilatat. Am strigat ca nu m-am dilatat dar m-am constipat (cred ca e o senzatie foarte comuna cand coboara copilul in jos) el incerca sa imi explice ca nu e constipatie si eu o tineam una si buna. Pana la urma pe la 10 m-am decis sa il las sa vada daca m-am mai dilatat. Mi-a zis ca sunt dilatata 5 cm ( pe urma mi-a zis ca m-a mintit sa nu ma sperie, de fapt eram dilatata complet). Doamne ce m-am bucurat, am strigat cat m-a tinut gura "epidurala" si am fugit la masina. Am ajus la spital pe la 10 jumate iar cand am ajus eu la urgenta am strigat cat ma tinea gura "vreau epidurala va rog" la tot personalul spitalul pe care il vedam. Nu mai aveam dureri asa mari, dar simteam nevoia sa imping. M-au pus pe un carucior si m-au dus in sala de nasteri. Cum am ajus am simtit ceva rotund ca iesea din mine si am stigat intr-un ton plin de entuziasm: "copilul vine acum, ii simt capul" la care o asistenta imi zice "draga mea tu simti sacul copilul pt ca nu ti s-a spart apa inca, nu are cum sa fie copilul" , am zi "ooo, e bine atunci, vreau epidurala" eram inca imbracata, m-am dezbracat si m-au pus in halatul ala al lor si au inceput sa imi monitorizeze copilul. Sincer nici nu stiu daca mi-au bagat ceva perfuzii sau doar un ac in mina in caz ca va fi nevoie sa aiba acces rapid la vena. Pe mine ma interesa doar cand imi dau astea epidurala, in rest mai nimic. A venit o dr care a inceput sa imi explice ca e prea tarziu sa imi faca epidural ca sunt dilatata complet si va veni bebe in ori si ce secunda.... ca e prea periculos. Am zic "ok", atunci dr meu a venit si el si a inceptu sa imi zica cu lux de amanunte ceea ce face si ceea ce voi simti eu in clipa urmatoare. A fost uimitor si nu a mai fost dureros, atat doar ca simteam o nevoie puterinca sa imping. La un moment dat am auzit dr zicand "uite copilul e aici te rog sa nu mai impingi asa puternic, impinge usor, o sa simti ca o sa te usture pt ca iese copilul..." am impins si copilul o si iesit, am simtit si usturicimea. Am vazut copilul si am vrut sa ma ridic, dar dr mi-a zis "stai ca acum trebuie sa impingi afara si placenta". ~se pare ca toti au uitat sa imi spuna de acest amanunt, nu stiam ca trebuie impinsa si placenta ~. Placenta a iesit foarte repede ca si copilul de altfel. Eram asa de entuziasmata incat am sarit jos de pe masa de nasteri si am vrut sa merg sa vad si eu copilul. Dr sau o asistenta m-a oprit si mi-a zis " ce faci? stai sa te ajutam noi, stai jos pe caruciorul cu rotile ca iti aducem noi copilul, mai vrei ceva?". Ma simteam atat de bine, nu ma mai durea nimic, aveam tot timpul si energia din lume sa stau si sa ma joc cu bebelusul meu care era atat de dulce.
Ne-au dus in camera noastra, este exact ca o camera de hotel aici: cu televizor cu pat dublu sau 2 paturi simple (la alegere) si un patut special pentru copil. Au venti ceva prieteni de famile sa vada copilul si am stat, am povestit si am maincat pana tarziu. Imi amintesc ca am stat mult timp in noaptea aia si l-am admirat pe micul copil, parea atat de perfect... ma mai uitam si la sotul meu care dormea dus langa mine... A fost o zi minunata!
Vad ca m-am lungit cat o zi de post.
O zi buna fetelor, pe cat posibil fara greturi!!!

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Bebe Paul al meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor vreti sa stiti ce ne astepta dupa ce nastem? (ca subiectul nasterea am l-am epuizat).

Cititi aici postarea Tanimei
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92985&whichpage=13

Asa ca mai bine lasati frica de nastere ca aia e mizilic pe langa ce urmeaza.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor multumesc din suflet pentru sfaturi.
Nu am luat nimic, nici o pastila, asteptam sa vad ce ziceti si voi, ca nu-mi era deloc bine a cauta informatii pe net, si intre timp mi-am pus cartofi rasi cu otet si spirt, la gat, si la frunte, si am stat asa in pat pana mai nainte.
Vad ca m-a lasat, nu chiar de tot, dar e muuuuult mai bine.
Samadhi, foarte interesante "leacurile" scrise de tine.
Pan la urma nu stiu de la ce e, ca maseaua mea, cea de minte e cam de mult timp acolo, si nu vad nici o incercare de a iesi si mai mult la suprafta.Insa gingi din jur s-a imflamat si a acoperit-o aproape, cauzand si dureri nasoale rau...
ma mai sageata un pic capatzana dar merg acu in pat sa stau intinsa, cu lumina stinsa,poate adorm si e mai bine.
In caz de urgenta, am tylenol in casa, dar tare nu as lua nimic.
Bine ca m-am lamurit cu aspirina...

bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
14+

Mergi la inceput

Nikole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Dragutelor, sora mea are 3 fete, cea mare are 3 ani jumatate, cele mici (gemene) au 9 luni. Am fost langa ele din prima zi de cand au venit acasa. Este foarte greu, mai ales cand vrei sa te descurci singura, fara ajutor, asa cum a vrut sora-mea. Dar cand le vezi zambetul stirb si manutele intinse spre tine, uiti ca ai griji, uiti ca ai facturi neplatite, ca vecinul bate in teava, uiti tot. Si eu nu eram decat matusa pentru ele:). Imi pot doar inchipui cat e de frumos cand esti mamica de-adevaratelea:).

BBPuck
14+

Mergi la inceput

Cristina foarta frumoasa povestea nasterii lui Paul. Asa asteptam si eu mereu sa vina durerile alea si mai mari (nu zic, erau oricum groaznice dar tot asteptam mai mult) cand colo asta a fost... In schimb eu nu am fost asa sprintena ca tine. Pe tine nu te-au taiat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Deni, placenta ta va urca,nu trebuie sa-ti faci griji deocamdata.
Citeste aici ce a postat ralucutza fiindca e f. bine documentata :
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=74240&SearchTerms=placenta,previa

MEDA 14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Bun venit in gasca, Otim si Joujou. Sarcina usoara si bebei sanatosi.

Nikole, multa sanatate. Poti sa iei paracetamol, daca nu te lasa durerea.

Anya, mersi frumos .
Sper sa fie cum zici tu, nu ca la parasutisti unde se spune ca al doilea salt e cel mai greu ca stii ce te asteapta, fata de primul unde habar nu ai (de la sotul citire, el mereu se da mare ca a facut armata la parasutisti) . Marfa de paralela am facut, nu-i asa?

Jadi, si eu am citit peste tot ca se ridica placenta. Bafta!

Luna, ce-mi place cum ne-ai dat link-urile, asa cronologic, before and after.
Am citit si despre un conflict destul de urat la ultimul link, sper ca noi sa nu ajungem niciodata la asa ceva.

Mai fetelor, oare barbatii au si ei cosmaruri sa nu le semene copiii cu soacrele? Ca de Victor toata lumea zice ca seamana cu mama mea, adica soacra lui sotu'

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput