oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

ui` cum mi-o iau. boooon..recunosc ca atunci cind am postat aici am facut-o in viteza intre doo dosare si alte doo situatii din dorinta de a raspunde intr-un fel autoarei subiectului si gugalind am gasit articolul cu pricina care mi s-a parut a fi ceea ce cautam. abia mai tirziu am vazut si partea cu publicitatea pe care-am dat-o jos pastrind insa modul de administrare care era acelasi ca si pe celelalte site-uri. nu am niciun beneficiu financiar de pe urma osciloccinumului, nu lucrez la nici o firma de distributie a remediilor homeopate, mi-am bagat nasu` pentru ca a fost o vreme cind am folosit la copii remedii homepate si care remedii, culmea, au dat rezultate multumitoare. coincidenta sau nu, iarna asta le-am dat la copii oscilococcinum si-au facut viroze sub forme mult mai usoare decit faceau de obicei. am tot respectul fata de medici si nu le pun la indoiala cunostintele in domeniu da` io una ramin gisca si atita vreme cit vad rezultate o mai dau si pe homeopate fie ele cu sau fara pipota de rata

Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Carmen, pai nu am vrut sa intelegeti ca tu faci publicitate....ci doctorul care spune ca toata lumea tre sa aiba in casa contra gripei umane/aviare oscilo pt fiecare membru al familiei! tu ce vina sa ai? Doamne fereste!! scuza-ma, pls, poate nu m-am exprimat eu cum trebuie(ca de obicei)

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by denizel
Asa..si? Vrei sa spui ca stii tu sigur ca absolut toate evaluarile in dublu orb s-au soldat cu esecuri? Parca nu as crede.

quote:
Originally posted by xenocid
<<Asa...si? Vrei sa spui ca stii tu sigur ca absolut toate persoanele care cad de la etajul 10 mor? Parca nu as crede. >>
Daca stim un singur caz fericit in care 'saltaretul' a supravietuit, sintem noi gata sa recomandam aceasta metoda de a iesi din casa?

Corect!

quote:
Originally posted by denizel
Oricum, discutia nu prea are rost atata timp cat nici unul dintre noi nu lucreza in domeniu.

[quote]Originally posted by xenocid
De acord cu asta. Nici eu nici tu nici homeopati nu avem nimic in comun cu medicina.

Partial corect!

Monica-Elena, eu cred pe aceast topic s-a respectat regulamentul: s-au combatut idei, nu persoanele participante la discutie.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

flaviuta, din pacate homeopatia e departe de a fi interzisa in Franta, dimpotriva, aci se fabrica 90% din remedii, sunt firme mari (Boiron de ex.), lobby puternic si bani multi in joc de aceea informatia circula greu. Tocmai faptul ca inselatoria se face la scara internationala, ca sunt implicati medici, farmacisti si laboratoare importante face din homeopatie "sarlatania secolului" altfel ar fi fost o banala excrocherie de cartier.
Pe de alta parte, daca farsa asta tot trebuie sa existe atunci mai bine sa fie facuta de medici si de firme oficiale care pot fi controlate decat de cine stie ce vraci vanzator de furnici pisate. Un medic, fie el si homeopat, o sa stie cand e cazul sa trimita pacientul la un doctor adevarat si cand poate sa-i dea doar 'bilute colorate' pentru boli inchipuite. (apropos, io m-as mira sa existe vrun medic sanatos la minte si pe care nu-l cheama Mengele care sa trateze SIDA sau cancerul sau pneumonia doar homeopatic, ala nu e medic, nici macar homeopat, e criminal).
De ce aleg unii medici sa practice homeopatia? Banuiesc ca din comoditate, nu vor pierde niciodata un pacient, nu se vor trezi noaptea, nu vor avea cazuri grave (sau cand le au le trimit la medicina adevarata), nu se pot insela in tratament, o ora de taclale, o bomboana cu nimic si incasarea cecului, viata e simpla.

denizel, te scutesc de o munca, nu ai sa gasesti nici un studiu demn de acest nume care sa confirme 'eficacitatea' homeopatiei. In 2005, revista medicala Lancet a publicat un articol in care s-au comparat peste 100 de studii clinice facute pe medicamentele homeopate si tot atatea pe medicamentele conventionale (pentru alergii,astm, probleme musculare). S-a constatat ca atunci cand studiile clinice s-au facut pe un numar mic de pacienti si fara sa foloseasca metoda dublu orb concluzia a fost ca remediile hoemopate au un efect mai mare decat placebo. Insa cand studiile au fost de inalta calitate, adica facute pe un numar mare de pacienti si folosind metoda dublu-orb, nu a existat nici o diferenta intre placebo si 'remediul' miracol.
Concluzia era ca vremea studiilor s-a cam epuizat, s-au facut destule si rezultatele au fost mereu aceleasi, urmeaza ca medicii sa inceapa sa fie onesti cu pacientii si sa le explice clar cum sta treaba cu dilutiile si pe ce dau banii. Uite un articol despre asta, scris pentru publicul larg.
Sa mai spun ca imediat dupa aparatia articolului actiunile laboratoarelor Boiron au pierdut 5% in Bursa?

Asa cum am mai zis, fiecare face ce vrea cu banii lui, unii aleg sa-si cumpere atom de rata dinamizata, imbogatindu-l astfel pe monsieur Boiron ... dar un pic de informatie nu strica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by ariel_7000

nu stiu cat de sarlatanie este homeopatia, numai ca mie mi-a adus numai beneficii...in sensul ca am tinut tratament medicamentos pt hipotiroidie si chisturi pe ovare, timp de 8 luni pt prima afectiune si 2 ani pt a 2 a, nu numai ca nu m-au vindecat, dar mi-a fost mult mai rau...
am ales varianta homeopatiei si in 2 luni m-am vindecat de amandoua afectiunile. nici doctorul care ma trata nu a mai putut sa zica nimic contra!!! si era si el adeptul ideii de "apa de ploaie"!
ma gandesc, oare cum se vindecau oamenii acum sute de ani cand medicamentele actuale (chimice) nu existau???
nu neg rolul medicatiei chimice, dar de ce pt afectiuni usoare sa nu apelam la ajutorul naturii??? de ce sa fim reticenti? daca am fi in comuniune cu natura, poate ne-ar iubi si ea mai mult si corpul nostru nu ar mai avea atata de suferit!

alina si alexandra

Alina, imi spui si mie te rog (pe PM eventual) la ce homeopat te-ai tratat de hipotiroidie?
Eu iau euthirox de ani de zile si in ultimul an ma simt din ce in ce mai rau, am tot facut analize hormonale, echo de tiroida, mi sa tot redozat tratamentul dar nu ma ajuta la nimic.
Am incercat acum vreo 6 -7 ani trat. homeopatic si mi-a ajutat, am intrerupt in timpul sarcinii in ideea sa reiau dar am neglijat.
Acum nu-l mai gasesc pe medicul la care am fost si mi-ar ajuta sa merg la un altul care e deja "verificat".
Multumesc mult,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

TIME OUT, PLEASE!!!!

Fara suparare, am deschis topicul pntru a cere informatii de la cei care au folosit remediul in prevenirea virozelor si le multumesc celor care au raspuns la obiect.
Nu stiu de ce trebuie sa ajungem intotdeauna la conflicte si sa scoatem securea...chiar nu mi se pare un topic belicos: o mamica cere informatii de la alte mamici, le primeste, multumeste, si ... gata.

Eu i-am dat copilului deja, nu stiu daca din cauza lui sau e coincidenta insa ii este bine, in conditiile in care la gradinita e jale, o multime de copii au viroze urate iar varul lui cu care isi petrece aproape tot timpul liber zace cu viroza de joia trecuta, cu febra, frison, indopat cu antibiotice si antitermice.

Am aflat intre timp ca si soacra mea ia din septembrie un flacon pe saptamana si iarna asta n-a avut nici o problema cu gripa, viroza, raceala (stiu ca o sa deduceti de aici ca nu aveam relatii prea apropiate daca am afalt tocmai acum... si nu gresiti prea mult).

As dori ca topicul sa ramana pe ideea initiala (fiind initiatoarea lui pot cere asta, nu-i asa), daca se doreste o dezbatere pe tema eficientei sau ineficientei homeopatiei in general, sunt sigura ca moderatorii pot face o "dublura" la ZZ, mai ales ca in stilul in care a inceput nu pare tocmai academica.

Cu multumiri,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dorulet, multumesc pentru articol!
As mai avea cate ceva de comentat, dar vad ca nu ar fi binevenit acest lucru. Voi deschide un topic nou.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Denizel, ai deschis noul topic, pentru ca si eu vreau sa spun ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

anca2207, acesta este un forum public unde nu poti 'selecta' parerile daca nu-ti convin chiar daca esti initiatoarea topicului. Aici fiecare isi spune opinia mai mult sau mai putin argumentata si nu e obligatoriu sa fim toti de acord.
Daca ai uitat titlul subiectului si ce intrebari ai pus in postul initial, ti le reamintesc:

"I-as da copilului oscilococcinum ca sa evit viroza respiratorie
Foloseste cineva? Are efect? "
iar subiectul l-ai intitulat ""oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?"

D'aia s-a discutat despre eficacitatea remediului sus-mentionat si implicit despre compozitia lui (strans legate una de alta), d'aia s-a ajuns la metodele utilizate in testarea eficacitatii unor medicamente si in final la eficacitatea homeopatiei in general, nu vad ce nu-ti convine, ca nu am fost toti in extaz la ideea de a ne trata racelile cu un atom de ficat de rata? Si daca tu erai asa de sigura ca are efect, de ce ne-ai mai intrebat? ca sa ne verifici daca suntem la curent cu miracolele infaptuite de donald duck?

Pe de alta parte, atunci cand faci o acuzatie e bine sa ai elemente pe care te bazezi, prin urmare te rog sa subliniezi fraza in care "s-a scos securea", unde ai vazut acele mesaje "belicoase" si care e apelativul din cauza caruia un membru al acestui forum s-a simtit jignit? Sau consideri 'jignire' orice idee contra careia nu ai argumente ca sa o combati civilizat?
E adevarat ca s-a folosit termenul "dublu-orb" dar asta nu inseamna ca cei care au incredere in homeopatie ar avea probleme de viziune, e doar o denumire tehnica a unor teste clinice, nu toate cuvintele carora nu le intelegem sensul sunt injuraturi.
Sau poate Monsieur Boiron s-a inscris pe forum si s-a suparat ca l-am facut sarlatan?

Mai usor deci cu acuzatiile gratuite, daca nu-ti convine un raspuns vino cu argumente pentru a-l combate, d'aia suntem pe forum de discutii, pumnii in gura si izgonirile pe motiv ca "sunt pe subiectul meu si fac ce vreau" nu tin loc de argumente intr-o discutie de adulti civilizati.

Io nu cred ca e nevoie de alt subiect, sunt cu zecile pe tema asta, daca autoarea topicului de fata ar fi fost cu adevarat interesata de raspunsuri ar fi cautat in arhiva inainte de a deschide subiectul. Poate ca un moderator il spliteaza pe asta ca io nu mai repet ceea ce am spus deja aci. Asta in caz ca mai sunt si altii interesati sa schimbe idei chiar daca nu sunt de acord cu ele si care n-ar avea soacre super-informate la indemana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dorulet, iti admir claritatea cu care iti exprimi ideile. Numai ca ai anticipat putin cu privire la ce a inteles Anca din mesajele anterioare (partea cu termenii de specialitate). Si nu cred ca e potrivit sa adaugi partea cu domnul Boiron (sarlatanul), dupa ce o rogi sa nu acuze pe nimeni de intentii belicoase.
Eu aleg sa-i respect dorinta Ancai si daca se initiaza topic nou, anuntati-ma.
Sanatate maxima.

Mergi la inceput