Bucurii de sept - oct 2006 (36)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Cred eu ca bila aia neagra era pregatita de mult ... acu a aparut ocazia doar .

Da, ai mare dreptate! Acum cu atat mai mult mi se pare ca o merita cu varf si indesat.

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

quote:
Originally posted by amarantina
quote:
Originally posted by pufymic
Simona bravo tie! Pot sa te intreb ceva(fara rautate!!!)? Cum era David mic?Cate ore dormea pe noapte?Cat reuseai tu sa dormi pe noapte?Ziua reuseai sa te odihnesti?Te ajuta cineva?

Eu

Pufy, parerea mea este ca nu exista nici o legatura intre oboseala si unde plasezi bebelusul cand e nesupravegheat. E adevarat ca dormeam toata noaptea, dar chiar daca nu as fi facut-o, tot nu cred ca ar fi cazut din moment ce aveam mereu grija unde-l pun. De ajutat, nu, nu m-a ajutat nimeni si nici acum nu ma ajuta, de multe ori seara sunt singura cu amandoi copiii. Si daca tot am inceput sa ma laud singura, mai adaug si faptul ca eu nu am intrerupt serviciul deloc. Am avut de lucru si in ziua in care am venit de la maternitate acasa cu Irena. Fetele cu care vorbesc mereu pe mess stiu asta. Este un stres in plus, dar nu ma plang pentru ca asa castig si eu niste bani, pe langa cei 8mil.

!Te admir pentru reusita! Dar de multe ori, cu toata prevederea noastra accidentele tot se intampla si nimic nu le poate opri.....stiu o mamica cu bb de o varsta cu Alesio care si-a pus copilul in carucior(nu avea centuri de siguranta) si piticul(6-7 luni avea cred) s-a rasucit in carut si a cazut in cap pe ciment(era in curte)....Noroc ca nu a patit nimic....dar nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul ei atunci....
Si eu totusi cred ca oboseala isi are rolul ei....nu la fel te concentrezi cand esti obosit ca atunci cand esti odihnit....
Eu pe Alesio l-am scapat pe jos(impropriu spus ca a cazut singur) fiindca l-am pus in patul mare si nu m-am gandit(zic eu ca din cauza oboselii nu am fost capabila sa rationez bine...) ca la varsta lui(vreo 4 luni avea-5...asa ceva) se poate rasuci cu asa viteza....
Si nu ma consider iresponsabila!Se intampla!
Iar cand se intampla, mai ales cand ni se intampla NOUA sunt sigura ca ne simtim mizerabil....si nu mai avem nevoie de inca cineva sa ne faca sa ne simtim si mai vinovate decat (sunt convinsa) ne simtim deja...

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

eu nu sunt de acord cu "lasatul copilului cu altcineva ca sa ma pot
odihni"...nu pot sa gandesc asa...no ofence...nu vreau sa supar pe
nimeni, sincer, dar asa gandesc eu...insa nici nu sunt impotriva
celor care procedeaza asa...fiecare isi traieste viata asa cum simte
nu judec pe nimeni, insa eu am alta parere, atat

eu de cand am nascut nu pot sa-mi las copilul cu altcineva
fie ea mama, soacra, sora, cumnata etc....
cel mai bine ma simt cu el...nici chiar sotul meu nu ma crede
eu m-am recuperat f.f.f.repede dupa cezariana si desi credeam ca o
sa-mi fie greu si o s-o chem pe mama la noi ca sa doarma cu bebe
pana imi revin eu....nici nu s-a pus problema de asa ceva
mama nu a dormit cu mine nici o noapte de cand am nascut
sotul meu doarme in living, numai in week-end doarme cu noi
si nu am avut nevoie de mama sau soacra decat pt.ajutor la bucatarie
sau curatenie...eu mi-am vazut de copilas....
si asta doar in primele 2-3 saptamani pana m-am acomodat cu noua viata
acum imi vad singura de ale mele, chiar daca nu am timp sa le fac pe
toate asa cum trebuie

eu mi-am dorit f.mult acest copil si nu pot sta departe de el
nu ma pot duce nicaieri (in vizite, la cumparaturi) fara el
iar cand se pune problema sa mergem undeva unde el nu poate veni,
il las cu mama dar ma gandesc non stop la el
stiu ca poate exagerez, dar asta simt eu acum si nu-mi doresc
pt.nimic in lume sa aiba altcineva grija de el si eu sa-mi vad de
serviciu sau mai stiu eu ce....iar pe el sa-l creasca altcineva
poate d-aia l-am si facut la 28 de ani si nu la 20 sau 25 de ani
daca stiam ca a fi mama este atat de frumos, l-as fi facut mult mai
devreme....jur

poate peste un an nu voi mai gandi asa...si-mi voi dori sa merg si eu
la serviciu sau sa plec in concediu fara el...insa acum nici nu se
pune problema...viata este mult prea scurta si bebe creste atat de
repede incat fiecare clipa traita alaturi de el mi se pare un dar
de la Dumnezeu (si stiu ca nu exagerez cand spun asta)
am mai spus-o si o mai repet....nu vreau sa pierd nimic din viata
copilului meu, vreau sa fiu prezenta la fiecare etapa din evolutia
lui, mie asta mi se pare cel mai important lucru de pe Pamant

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Cred ca ati dai seama ca nu a facut-o intentionat....Nu mi se pare totusi un motiv ptr a te revolta.Ea deja se simtea vinovata,faptul ca tu ai venit cu acel mes ai facut-o sa se simta si mai in culpa.Cand de fapt de la noi astepta incurajari cum le asteptam toate de la prietenele noastre.Eu una asa vad,poate gresesc.....

Io mami de Matteo

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sephora

Cred ca ati dai seama ca nu a facut-o intentionat....Nu mi se pare totusi un motiv ptr a te revolta.Ea deja se simtea vinovata,faptul ca tu ai venit cu acel mes ai facut-o sa se simta si mai in culpa.Cand de fapt de la noi astepta incurajari cum le asteptam toate de la prietenele noastre.Eu una asa vad,poate gresesc.....

Io mami de Matteo

sunt de acord cu tine...cred ca saraca se simtea oricum destul de rau
ca sa o mai luam si noi la rost

pacat ca din astfel de probleme se creeaza astfel de discutii
mare pacat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Eh, nu am apucat sa citesc tot ca scrieti intr-un ritm de nedescris, dar vrea sa iau si eu partea celor care li se intampla sa mai fie si mame denaturate. Mie nu mi-a cazut bebelu' niciodata pana acum, Doamne ajuta, dar nu se stie niciodata ca am si eu un obicei numai pe marginea patului il las cu gandul ca inca nu se intoarce, dar oare de cand stiu eu ca se va intoarce? Dar din graba fac prostia asta de zeci de ori pe zi, probabil pana mi-o cadea odata si am invat minte. Dar pot sa spun ca ma duceam cu el spre baie si era cat pe ce sa il dau cu capul de tocul usii. pur si simplu nu am apreciat distanta, eram preocupata sa ies eu nu sa il mai scot si pe el pe usa. In plus oboseala si nervii la pamant ca e greu sa ai grija singura de copil. Al meu pleaca lunea si vine vinerea. Numai cine nu are ajutor poate sa inteleaga chestiile astea. Ajungi sa nu mai stii ce faci la un moment dat, esti ca un robot. Si cand o mai avea copilu' cate o saptamana de-aia proasta de plange intr-una si nu doarme zi nici noapte...sa te tii.
Saptamana trecuta simteam ca nu ami rezist, imi venea sa ii pun mana la gura sa nu il mai aud tipand: nu tu in brate, nu tu sa vrea papa, nimic. Ce sa ii faci in astfel de cazuri? Poate are copilul colici? Poate il doare ceva? dar ce? Nu stii. Sun 10 prietene, cer parerea. Si ce aud: cum, la 3 luni juma' nu ii dai decat san? pai e copilu' mort de foame, dai femeie morcov, dai mar, babana, suc de portocala. Dar tu ce ai manca? Aaa, pai din cauza ta, are copilu' colici, abtine-te si tu de la aia, de la ailalta (dar oare pana acum de ce nu a avut ca am mancat si fasole si sarmale si de toate si nu a avut crize de plans?), nu fructe nu sucuri naturale ca fermenteaza. Dar oare ce? Ba mai rau: nu ai laptele bun, da-i lapte praf. Sa faci depresie nu alta. Asa ca las telefonul si incerc sa linistesc copilul cumva. dar cum? ca eu sunt cu nervii la pamant. Tip la el si el rade. Imi pare rau dupa aceea (ce stie el saracu'?). Nu il tine insa mult starea asta si incepe iar sa planga. Cand ma vad la capatul puterii incep sa imi dau cu pumnii in cap. simt ca o iau razna, musc cu putere mainile si de durere ma mai calmez. Incep sa pregatesc in urlete de nedescris baita (am devenit deja imuna), in aceeasi atmosfera de cosmar fac baita si masaj (deja ma stie toata scara), dau la copil sa suga si adoarme. A mai trecut o zi ingrozitoare. Bag si eu repede somn ca maine o luam de la capat.
Doamne, daca toate zilele ar fi asa cred ca as sfarsi ori eu ori el tragic. Si te mai intrebi de ce ajung unele sa isi omoare copii. Uite, poate de asta. Acum ca s-a linistit copilul imi fac tot felul de reprosuri, ca nu am avut mai multa rabdare, ca am cedat nervos prea repede. dar cand nu ai mancat nimic de dim pana seara, cand ai facut 10 ture cu caruciorul prin cartier si el a dormit binemersi si vii acasa dupa 3 ore franta de oboseala si nici nu descui bine usa ca face ochii mari si gura si mai mare, cand te bucuri ca a adormit la pranz si incerci si tu sa te duci la WC si in 10 minute s-a trezit, nu cred ca mai ai puterea sa te stapanesti.
Doamne ca sfant e un ajutor, si de 10 minute.
Asa ca nu e de mirare ca iti mai cade si copilul din pat sau ca nu stiu ce se mai intampla. Ferice de cele care pot spune cu mana pe suflet ca nu au disperat niciodata si ca fac fata cu brio la toate capriciile copilului. Eu eram tentata sa spun asta pana saptamana trecuta.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

TAnima parca m-am vazut pe mine pana acum vreo luna ,Groaznica perioada,nu mai vreau sa mai trec prin asa ceva.Sper sa treaca si la tine.

Eu pana acum am schimbat 8 chiloti,copilul la fiecare basinica,dai si cate o sfartuca de caca.Normal ca nu pot sa-l las asa si pana acum a fost un imbraca-ma - dezbaraca-ma

Io mami de Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Tanima offf cum te mai inteleg...asa era Alesio(Nicolas pot spune ca e de o cumintenie rara, cu toate ca mai are si el zile in care efectiv are chef sa planga)
Nasol cu "sfaturile" astea date asa aiurea...bine ca nu te iei dupa ele...
Ma crezi ca eu cand era mic Alesio imi era frica( efectiv frica!), ca iarasi vine noaptea?Mi-era groaza ca iarasi urla...ca iarasi nu doarme....ca iarasi urmeaza o noapte de nesomn....
E greu....dar nu mai e asa mult si cresc ei mari....

Eu

Mergi la inceput

imi pare nespus de rau pt.fetele care nu au nici un fel de ajutor
sincer, imi pare rau....mai ales daca au si bebicii perioade
mai grele....eu ii multumesc lui D-zeu ca am copil cuminte

si, ca sa mai destind un pic atmosfera, am facut un calcul mic
avem :
8 Berbec
4 Taur
10 Gemeni
6 Rac
7 Leu
8 Fecioara
5 Balanta
8 Scorpion
4 Sagetator
3 Capricorn
4 Varsator
6 Pesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

quote:
Originally posted by Sephora

Io mami de Matteo

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput