Copilasi de iunie-iulie 2003 (79)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna fetele,
eu zic sa trimitem acum scrisoare ca oricum am scris pe forum si oricine poate citi, nu? cu cat mai repede cu atat mai bine.

nma, am vazut un reportaj la tvr 1 egat de disparitiile de copii si cei prezentati acolo erau din orase mici si relativ sigure.
si eu am crescut intr-un oras mic dar ieseam mereu afara cu fratele meu, vecini, etc. insa vremurile s-au schimbat, din pacate.

romana, eu nu prea pot da sfaturi ca nu sunt gospodina ideala; la noi face mancare cine apuca, curat la fel; de iesit - acum mai mult singuri, pe rand - iesim amandoi. eu consider ca daca stau cu copiii asta e jobul meu, la fel de important ca al lui; iar in timpul petrecut impreuna impartim treburile.

aditzu, bine de voi ca aveti serbare - la noi nu se face.

bibi, mereu s-au imbolnavit in tandem? acum e taisia cu muci, sper sa ramana eva ok ca innebunesc.

cum a spus martta, la semnatura avem una bucata filmuletz, ca sa vedeti cat seamana maimutzele.

pupici

Mamix2
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15d21c411b3b308900e700&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Gio, desi David s-a imbolnavit aproape la saptamana, Ianis s-a tinut tare mai putin de data asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna mamicilor !

Claudya multa sanatate si calciu ... !!

si eu o las pe Teo singura afara cu alti copii (adica ma mai intru in casa, revin), dar la noi sunt cam 4,5 familii pe strada, nu trece nici o masina (decat riveranii) ca e drum inchis,

de acord si cu lista pt. Gaby daca faceti ceva,

Alinuta, multa sanatate, pentru Alex,

tuturor copilasilor, dupa descrierea Danei si la noi e cam la fel, adica mai mult cu muci decat fara ...

va pup,
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Romana - hai ca demult nu ma mai "dezmortise" forumul asta ca acum... pai cum adica sotul nu vrea sa stea cu copiii?!? Pai nu el vruse 3 plozi la rind...ca ai fost si tu de acord, normal, dar eu tin minte ca tu chiar ziceai mereu ca ai mai sta, dar sotul vrea 3 copii...atunci normal acum ar fi sa aiba grija de ei si sa se implice mai mult care oricare altul, si asta insemnind mai mult decit bani, ca bani toata lumea aduce acasa, chiar si aia de n-au copii. Nu ma bag eu in viata voastra (decit dind din gura ), dar sincer cred ca esti cam fraiera de buna. Pai cu 3 copii mici, sa mai aiba si pretentia sa-i gatesti zilnic, sau alte aberatii cum era (banui ca nu mai e valabil) ca doar voi sa aveti grija de copii (adica tu, ca el nu are chef)...apai...sa se caute. Si daca nu i-ai gati intr-o zi alta mincare, ce-ar face?! Ar putea sa stea nemincat, ca are de unde sa o duca vreo citeva luni bune mincind doar cite o seara din 3. Paranteza: sotul meu care sta linga mine acum si citeste ce ai scris tu, zice ca trebuie sa ne imprietenim, ca poate se mai leaga si de mine ceva Ca la noi, de unde l-am luat baiatul singur crescut de mama si bunica, nu misca nici un pai, acum "evolueaza" fr. natural in bucatarie, spala vase, gateste, are grija de Luca, face cumparaturi...sa nu-l deochi! Asadar, nu ne mai invidia pe noi, ci stringe-l pe el cu usa, ca din experienta mea nimeni nu face de bunavoie, dar daca n-are incotro, se va pune pe directie, sau macar se va imbunatati cumva situatia.

Nma - eu as incerca sa-l las pe Luca afara, ca si la noi sint copii puzderie in fata, si e un parculet ferit, dar cum pe el cu chiu-cu vai abia il las la gradinita dupa atitea luni, singur afara n-as avea nici o sansa. La noi Murphy functioneaza perfect: eu am fost "golanca" cu cheia de git mereu, spre disperarea mamei, cum faceam ochi fugeam in fata blocului, si ai mei ma tot "temperau" in acest sens, si mi-am jurat ca atunci cind voi avea copii, eu o sa-i las in fata blocului...evident ca n-am cu cine si copilul meu e usor antisocial si n-are nici un chef de astfel de distractii

Dana - si Luca e mereu cu ochii in televizor, acum a facut o noua pasiune ptr Pantera roz si ne streseaza mereu sa-i punem, incerc sa-l temperez, dar...tare-i greu. Abia astept sa pot sa incep sa ma misc din nou, sa ies cu el in parc...

Bibi - 12 mai

pup u,
Andra (AMR 10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Romana

Magdone: mi-am amintit ca spuneai la un moment dat ca Razvan a avut probleme cu urechile in urma zborului...Nu-mi amintesc insa cum ai spus ca ar fi trebuit sa procedezi pt a evita asta. Bine, la noi dureaza doar 2 ore, nu se compara cu al vostru...Totusi, te rog sa-mi reamintesti!

Bibi : de ceva vreme tot tin sa te felicit pt fratele tau, insa am tot uitat...Tot respectul pt familia ta! Impresionanta descrierea activitatii lui Gelu G.! Felicitari si pt Ianis! Alexia e inca stirba si de-abia isi misca fundul.

...io-s deja obosita, desi de-abia e dimineata. Iar m-a trezit ALexia la 5, dupa o noapte de alergat intre camerele copiilor.
As bea o cafea cu cofeina. Pe mine nu ma ajuta deloc cea decofeinizata. Alaptez inca si n-am idee daca, in afara de energizarea copilului, cafeaua ar avea si alte influente asupra sanatatii copilului. Aveti idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Martta - eu stiu despre cafea ca "doar" energizeaza copilul, dar acest doar se poate traduce printr-un cosmar extins, prietena mea care a patit-o (ar fi trebuit sa spun "s-a riscat"?! ) a renuntat rapid dupa primul episod. Despre avion iti raspund si eu ce am aplicat cu folos la un drum tot de vreo 2 ore spre Turcia: bomboane. Ii dai sa suga bomboane la decolare si la aterizare, se pare ca astea atenueaza efectele depresurizarii, e valabil si ptr oamenii mari, eu am testat-o pe pielea mea si a functionat perfect (dupa ce venind de la Praga am ramas surda de-o ureche o juma de zi, cu bomboane a fost perfect). Nici n-am avut probleme apoi cu Luca sa-mi ceara bomboanele respective, ca i-am zis ca-s "bomboane de avion"...erau din cele Alpenliebe cu capsuni . Ptr. Alexia nu stiu ce ar putea functiona, ca bomboane nu-i poti da, poate o suzeta, un colt de piine...poate are altcineva idei.

Bibi - mai da' ce-a facut Gelutu asa interesant, ia povesteste-ne si noua! L-ai insurat? Ca am o prietena...o minune, doar ca e cam "prea superioara" ptr oferta pietei si nu reusesc sa o cuplez deloc cu vreunul dintre cunostintele mele masculine preponderent ingineresti...

azi ma duc la control, sper sa nu mai descopere medicul cine-stie-ce minune, ca nu mai am nervi , mi-ajunge repaosul asta cu virf si-ndesat

pup u,
Andra (AMR 10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Mi-am luat si eu o pauza de 5 min si am zis sa va citesc/scriu, ca la mine ritmul "de soc" continua.

Romana - no comment, dar ma alatur si eu Andrei si-ti spun ca sotul meu, datorita faptului ca programul meu a fost mereu mai incarcat decat al lui, a preluat cu succes multe dintre sarcinile de rutina: piata, facturi, hranit, culcat, scos copilu' afara, si, ca s-o citez pe sora mea, "singurul lucru pe care barbatii nu-l pot face sint copiii, pe-astia trebuie sa-i facem noi, in rest, tot ce fac eu, poate face si el". Poate ti-ar fi de ajutor o menajera care sa te mai elibereze din treburile care mananca mult timp: curatenie, calcat, gatit?

Martta - cand am terminat alaptatul, prima si cea mai mare bucurie a mea a fost ca am reinceput sa beau cafea cu cofeina. Curaj, ca o sa treaca perioada asta si ai timp sa bei si cafea obisnuita.

Bibi - unde va mutati, doamna? Eu la frate nu ma bag, ca nu cunosc prea multe despre subiect, dar curioasa tot sint .

Nici noi nu vom avea serbare de 8 martie, dar am ramas profund impresionata de gestul educatoarelor Mariucai care, de 1 martie, ne-au oferit tuturor mamicilor cate o felicitare si un breloc cu poza progeniturii din dotare, plus un martisor, toate astea fara sa ne ceara noua bani. Spun ca sint cu atat mai impresionata, cu cat stiu cat ne-au costat pe noi de Craciun astfel de felicitari. Asa ca da, se poate si la gradinitele de stat sa se intample lucruri frumoase.

Si ca sa inchei tot intr-o nota optimista, din ciclul multimea se intoarce , Mariuca m-a rugat sa-i aranjez colectia de animale (de-alea de plastic - salbatice si domestice) intr-un cerc. Ma conformez, iar ea ma intreaba: ce e asta, mami? Zic: "cercul animalelor". La care ea zice: nuuuu, multimea animalelor!

V-am pupat.

Madi

PS : poate se incumeta o fata cu mai mult timp sa faca scrisoarea pentru Gaby?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Martta, hai sa-ti raspund repede pana nu ma apuc de treaba, cu fetita nu cred sa ai probleme o pui la san la decolare si la aterizare, iar cu Vladut, cum zice si Andra, bomboane sau sa-i dea sa dai ceva sa bea cu paiul, eu cand am plecat Razvan inca bea din biberon si asta era bine, dar tot n-a avut efect, bine doctorul ne-a spus ca s-a intamplat pe fondul unei infectii la ureche care era netratata.
Fusesem la doctor inainte sa plecam si ne-a zis ca are o ureche putin rosie dar se trece de la sine, totusi nu s-a gandit la faza cu avionul si nici noi, din pacate. Acum slava Domnului n-am mai avut probleme in ultimul timp.

Tind sa cred ca nu conteaza durata zborului, ci modul cum se face decolarea si aterizarea.

Bibi, si eu sunt curioasa

Crisa, ai zis tu o data anul trecut de o carte pe care ai citit-o si care ti-a placut f mult, n-am reusit sa mai gasesc din urma cum se chema, vreau si eu s-o citesc, te rog poate ai timp zi-mi si mie titlul si autorul.

va pup

va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Andra: Cum ai reusit "sa-l dresezi" pe sot? Da-mi si mie niste idei si sfaturi sa vad ce pot aplica.
Faza cu gatitul zilnic a aparut din decembrie de anul trecut de cind s-a lasat de fumat. Ii este mereu foame si mi se pare normal sa vrea sa manince mereu altceva, dar sa mai puna si el mina sa faca ori sa-mi spuna din timp ce ar vrea sa manince, ca eu am creierul pe moate la cit ma tot gindesc ca sa-i mai fac de mincare ca sa manince cu placere.

Gio: Si eu consider un job faptul ca sint pe moment casnica, dar mi-e cam groaza de faptul ca pe vesnicie eu raspund de tot in casa. Sotul nu intra in bucatarie decit sa bea apa si eventual sa ia ceva din frigider, daca nu sint eu libera sa-i pun mincare pe farfurie. Asta nu mi se pare correct, dar nu voua trebuie sa va spun ci lui.
Cind i-am spus ca nu mi-e usor sa fac de mincare si in acelasi timp sa spal vase si sa ma ocup si de copii mi-a zis ca am dreptate. Atit. Fara nici o propunere sa ma ajute. Ba parca in ziua aia s-a mai jucat si el cu copiii, dar cu o floare nu se face primavara.

Chiar trebuie sa-i bat mereu apropoul pina il enervez?
Ce rezolv asa?
Eu cred ca e o cuza pierduta.
Oare nu se va intimpla ceva si se va schimba si el? Nu vreau sa faca el totul ci doar sa am si eu dreptul la o jumatate de zi libera pe saptamina, fara sa ma traga copii de pantaloni si de tricou, fara sa se urce pe mine cind maninc sau sa ma cheme la baie "mama fac caca" in momentul in care inghit mincarea.

Madic: In timpul saptaminii ma mai ajuta tatal meu la diferite treburi, eventual cumparaturi. Dar la sfirsit de saptamina e cel mai greu. Atunci sint singura cu copiii si in plus trebuie sa am grija si de sot, sa-i fac mincare, sa-i asez masa. El doarme, manica si se uita la tv.
Recitind ce am scris ma apuca niste nervi, in plus sint si inainte de ciclu, poate de asta m-a apucat plingaceala asta. Dar cu cine sa vorbesc despre astea. Cu tata nu pot . Cu mama nu vreau. Doar cu voi.

Ar trebui sa ma revolt, dar nu mai am chef de discutii contradictorii si de scandal.
Sint si asa destul de suparata ca Maria are la laba piciorului sting o problema. Are partea de la degete indoita spre interior ca la maimute. De fapt la degetul mare se vede mai mult. Pediatra a zis sa-i fac masaj, Maria nu ma lasa. Ma gindesc sa o duc la un ortoped sa o vada . Sotul nici asta nu considera necesar. El zice ca e mica si o sa-i treaca. Dar am s-o duc chiar daca el vrea sau nu, ca e fata si nu vreau sa ramina cu piciorul asa. Am insa amnezie si nu mai stiu cum se numeste clinica la care lucreaza dl. dr. Jianu, la care am fost si cu Cristi cind avea un an. Poate stiti voi . Am sa caut si pe google.

Martta: Eu am inceput sa beau cafea ca sa ma energizez, ca nu mai puteam. Imi pun o lingurita rasa de cafea la o cana mare de 250 ml de lapte. Nu stiu daca are influente asupra Mariei, dar eu acum o alptez mai rar si ii mai dau si lapte in sticla. Ea oricum a inceput sa doarma doar o data pe zi. Daca nu poti si nu poti rezista ispitei pune-ti un sfert de lingurita la o cana mare. Te va ajuta si aceasta cantitate.

Acum de final va rog sa nu va enervati prea tare si in loc sa ma certati , fiti constructive si da-ti-mi idei cum sa fac sa-l activez pe sot. El e maeru obosit si vrea sa stea linistit, dar eu...?....

Va pup

Romana si piticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Claudya multa sanatate! Ma bucur mult ca a trecut cu bine operatia! Acum esti deja acasa, nu?

Romana, ce sa-ti zic, io as pune piciorul in prag! Adica cum sa-i mai si servesc mancarea? Nuuu! Seara se ocupa de unul dintre copii (daca nu de amandoi) cu joaca, cu baia si imbracatul... In weekend impartim treburile! Sau le lasam balta si iesim cu copii la plimbare ca doar asta e mai important: sa fim impreuna! Si nu gatesc zilnic! Ce este in casa aia se mananca.
E o idee buna sa o duci pe Maria la control!

Martta, io beau cafelutza de dimineatza ff slaba si cu muuult lapte. Mai mult pt autosugestie dar si pt aroma... mmmm. Theo nu are de suferit!
Despre avion, ti-au explicate fetele bine. Cand plecati?

Andra, bafta multa la dr! Sa va ridice restrictia de miscare!

Madishor, bafta multa cu propria afacere!

Nma, nici eu nu l-as lasa pe Tibi afara singur! Chiar daca am fi in Brasov. Au trecut vremurile alea cand stateam cu cheia de gat. La cat de zdranganit si de iute e Tibi nici in curtea casei nu l-as lasa nesupravegheat.

Si nu in ultimul rand: Stefan cel nazdravan va avea un fratior sau o surioara!!! Abia s-a confirmat sarcina si Gaby e in culmea fericirii! Daca se indura adminii, o sa ne povesteasca chiar ea! Felicitari Gaby!

Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)

Mergi la inceput